Consells de còpia de seguretat mitjançant un NAS de Synology

Alguns dels nostres lectors més habituals saben que som usuaris àvids de Synology DiskStations aquí a la nostra oficina. No, no estem afiliats a aquesta marca, ni rebem cap compensació per esmentar-los (a part de les comissions d’afiliació d’Amazon si ho compres a través d’un dels nostres enllaços).


Simplement ens encanta com funciona la sinologia i com ens facilita la vida.

Sens dubte, Synology no és l’únic NAS que hi ha, moltes altres marques de bona reputació també produeixen productes d’alta qualitat. Acabem d’utilitzar Synology i fins ara hem tingut una bona experiència amb els seus productes. És per això que volíem presentar un article sobre alguns dels nostres consells personals de còpia de seguretat mitjançant un Synology NAS. 

Utilitzeu el vostre NAS per fer còpies de seguretat dels vostres equips

Un NAS és un dispositiu molt pràctic per a la còpia de seguretat i emmagatzematge de dades. És per això que heu d’aprofitar les seves capacitats per fer còpies de seguretat dels equips de la vostra xarxa.

Això pot semblar obvi, tot i que molta gent només utilitza el seu NAS com a disc dur extern per a l’emmagatzematge de dades, cosa que seria una vergonya. La clau de l’èxit aquí és l’automatització: si feu les còpies de seguretat manualment, fareu la vostra vida més difícil del que hauria de ser.

Configuració de la màquina de temps amb una sincronització DiskStation

Si utilitzeu un Mac, podeu configurar la màquina del temps per fer una còpia de seguretat a la ubicació del NAS a la vostra xarxa. Només heu de seleccionar la carpeta on voleu que es guardi la vostra còpia de seguretat i engegueu Time Machine. Podeu llegir el nostre tutorial detallat sobre com fer còpies de seguretat del vostre equip Macintosh. 

Utilitzeu CloudStation per sincronitzar els vostres fitxers

Especialment per a negocis, pot ser necessari mantenir totes les dades sota el seu control i no confiar en proveïdors de tercers com Dropbox (Editor Editor:, 2 GB per 0 $ / any) per a la sincronització de fitxers. Si utilitzeu Synology DiskStation, ve amb una funció anomenada CloudStation que instal·la una carpeta al vostre ordinador que funciona com a cubell centralitzat per als fitxers..

Si deseu alguna cosa a la carpeta, es sincronitzarà a tots els altres dispositius que tinguin instal·lada aquesta carpeta a les seves màquines. Podeu sincronitzar fitxers encara més grans de fins a 10 GB, CloudStation també realitza una sincronització LAN, és a dir, els vostres fitxers es transfereixen ràpidament si esteu a la mateixa xarxa i podeu accedir als vostres fitxers per a mòbils.. 

Còpia de seguretat del NAS

Tot i que potser heu configurat el vostre NAS amb RAID que garanteixi una redundància d’alguna mena si un dels vostres discs durs no funcionen, també heu de pensar com fer una còpia de seguretat dels fitxers NAS. Aquest és un pas que molta gent no considera necessari.

Tanmateix, és imprescindible tenir una còpia de seguretat de la vostra còpia de seguretat per estar preparat per un desastre. Es tracta de la pregunta: “què passa si”. Què passa si algú roba el vostre inventari, inclòs el vostre NAS i no teniu còpia de seguretat d’aquests fitxers? Què passa si hi ha algun tipus d’accident que destrueixi el NAS i que les dades no es puguin recuperar? 

Més què si es pot demanar, al final es descriu el risc que esteu disposats a assumir i quantes capes de seguretat necessiteu per a les vostres dades personals o empresarials. Si utilitzeu Synology i CrashPlan, podeu instal·lar CrashPlan a aquell NAS i fer-ho per fer còpia de seguretat de tots els fitxers a CrashPlan Central.

La instal·lació no és fàcil, però, perquè el CrashPlan Pro personal no és compatible amb la còpia de seguretat de NAS. Aquí teniu un bon manual sobre com fer-ho. Si no us agrada enganxar-hi, potser només voldreu subscriure-us a la versió comercial. 

Botiga & Transmet el contingut de suports amb la discoteca 

Per als propietaris d’habitatges, un dispositiu d’emmagatzematge adjunt a la xarxa pot ser la manera ideal de gestionar fitxers multimèdia. Podeu emmagatzemar les vostres pel·lícules, fitxers d’àudio i imatges a Synology NAS i fer-ne una còpia de seguretat automàtica. Afortunadament, Synology acaba de llançar el seu DSM 4.2 (DiskStation Manager), que té moltes millores.

Impost sobre núvols

Per exemple, podeu reproduir els fitxers de pel·lícules directament a AppleTV. Podeu reproduir vídeos des de qualsevol lloc i si heu activat la conversió de vídeo per a dispositius mòbils, fins i tot des del vostre telèfon mòbil. És fantàstic per fer una còpia de seguretat de tots els vídeos del nen petit i mostrar-los a amics i familiars. 

Còpia de seguretat de les vostres dades a Amazon Glacier

Si no sou un usuari de Crashplan o no us sentiu còmode amb la línia de comandaments, però voleu gaudir del vostre esperit, podeu instal·lar el suport d’Alacant Glacier amb un clic al DiskStation. Amazon Glacier és un servei d’emmagatzematge ofert per Amazon específicament per a l’emmagatzematge de dades de manera que es pot recuperar en cas de desastres.

Còpia de seguretat de les vostres dades a Amazon Glacier

És molt més barat que l’emmagatzematge a Amazon S3 perquè les dades es desen a la cinta (sí, encara és una alternativa viable als discs durs). Però, perquè es guarda a la cinta, es triga més temps a recuperar els fitxers i és per això que no s’ha d’utilitzar com a instal·lació d’emmagatzematge de dades activa. Així com una còpia de seguretat de la vostra còpia de seguretat.

Conclusió

Les possibilitats d’una Synology DiskStation són infinites. Només heu d’explorar algunes de les coses que podeu fer amb una DiskStation al seu lloc web. Tot i que no sou una persona molt experimentada en informàtica, podeu començar de seguida. Tenim els nostres a Amazon i tenim en compte que també necessiteu alguns discs durs. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map