Com fer una còpia de seguretat dels contactes de l’iPhone

El mòbil és el dispositiu més important que posseeixo. El porto a tot arreu i el faig servir diàriament. El més important del meu telèfon és la meva llista de contactes. L’única cosa que fa que el meu dispositiu sigui útil: sense la meva llista de contactes el meu telèfon només seria un navegador web car.


Penseu en els contactes amb els quals parleu o amb text: amb freqüència quants d’aquests números o correus electrònics heu memoritzat? Ja vam passar els dies en què vam haver de recordar els números de telèfon o anotar-los a la llibreta d’adreces físiques.

És per això que us mostraré com fer una còpia de seguretat dels vostres contactes en dispositius iPhone i Android. És fàcil i ràpid de fer i ja us hem mostrat com fer una còpia de seguretat del vostre iPhone completament, així que el meu objectiu és només a la còpia de seguretat dels vostres contactes. També hem tractat com fer còpies de seguretat dels missatges de text a iPhone i Android per separat.

Us tractaré com fer còpies de seguretat dels vostres contactes mitjançant iTunes i com utilitzar qualsevol dels nostres millors emmagatzematges en núvol per a iPhone.

Què necessitareu

Si heu de fer servir, haureu de descarregar i instal·lar iTunes. Està disponible de forma gratuïta per als usuaris de Windows i està preinstal·lat als Macs.

iCloud és la pròpia plataforma de núvol d’Apple i proporciona una solució senzilla per fer una còpia de seguretat del vostre iPhone. Tot el que necessiteu és un identificador d’Apple i els usuaris disposen de 5 GB d’emmagatzematge gratuït. Això és suficient per fer còpies de seguretat dels vostres contactes. Si voleu saber més sobre iCloud, en el passat hem comparat iCloud amb IDrive i també tenim una bonica revisió de vídeo que podeu consultar a continuació.

També us mostraré com exportar i fer còpies de seguretat dels vostres contactes des de iCloud a un format de dades vCard per poder importar-los més fàcilment a Google Contacts. Això és útil en cas que decidiu canviar a Android o simplement desitgeu una altra còpia de seguretat de la vostra llista de contactes.

Per a dispositius Android, podeu fer una còpia de seguretat fàcil dels vostres contactes a Gmail o a una targeta SD. Hi ha unes targetes SD barates i antigues que tenen al voltant de 2 GB de mida i funcionen molt bé per a aquest propòsit. Si ja teniu un compte de Google, podeu gestionar-ne les còpies de seguretat. Si preferiu gestionar les còpies de seguretat, podeu utilitzar un programa com Super Còpia de seguretat & Restaureu, sobre el que us hem escrit a la nostra guia sobre com fer còpies de seguretat dels missatges de text d’Android.

Com fer una còpia de seguretat de contactes a iPhone

La forma més senzilla de fer còpies de seguretat dels vostres contactes a iPhone és utilitzar iTunes. Primer, haureu de descarregar i instal·lar iTunes i connectar l’iPhone a l’ordinador amb un cable llamp. Haureu de tocar “confiança” al vostre iPhone quan us demani si confieu en aquest dispositiu.

Veureu una icona del dispositiu a la part superior esquerra. Toqueu aquesta icona per seleccionar quines dades voleu sincronitzar. Podeu configurar iTunes com a còpia de seguretat de forma automàtica quan el dispositiu estigui connectat o podeu seleccionar còpies de seguretat manuals si ho preferiu.

Quan es tracta de sincronitzar els vostres contactes, voldreu fer clic al botó “informació” al panell esquerre. Veureu una casella de selecció a les finestres principals per “sincronitzar contactes amb” i una casella per seleccionar les vostres opcions.

Podeu sincronitzar-vos amb Contactes de Windows i tindreu altres opcions en funció del programari que hàgiu instal·lat. Per exemple, Microsoft Outlook, estarà disponible si teniu l’aplicació.

Còpia de seguretat dels contactes de l’iPhone mitjançant iCloud

Aquesta és una de les solucions més senzilles per fer una còpia de seguretat dels vostres contactes. Si ja utilitzeu còpies de seguretat d’i iCloud, és probable que ja estigui habilitat.

Toqueu “Configuració” al vostre iPhone i, a continuació, toqueu l’ID a la part superior o bé toqueu “iCloud”, segons la vostra versió de iOS.

Un cop esteu al menú iCloud, només cal que toqueu “contactes” per sincronitzar els contactes del telèfon amb iCloud.

Exporta contactes iPhone a Google

Com s’ha comentat abans, vCard és un format de dades per obtenir informació, com ara noms, títols, números de telèfon o correus electrònics. És un format excel·lent per transferir o fer còpia de seguretat de la llista de contactes i us mostraré com exportar els vostres contactes des de iCloud a un vCard. A continuació, podeu utilitzar el vCard per importar-los a Google Contacts o fer una còpia de seguretat a un altre disc.

Primer, inicieu la sessió al lloc web d’i iCloud. Feu clic a “contactes” i, a continuació, feu clic a la icona d’engranatge a la part inferior esquerra.

Ara, feu clic a “selecciona tot” seguit de “exporta vCard”. Un cop descarregueu el vCard, tot el que heu de fer és anar a Google Contacts i fer clic a “més” des del panell esquerre, i “importar”. Seleccioneu el vostre vCard i tots els vostres contactes seran penjats i disponibles a les aplicacions de Google.

També podeu aprofitar per copiar aquest fitxer vCard en una unitat flash o al proveïdor de núvols preferit, proporcionant-vos una altra llista de contactes de còpia de seguretat..

Com fer una còpia de seguretat de contactes a Android

La manera més senzilla de fer còpies de seguretat dels vostres contactes és donar permís a Google per fer còpies de seguretat de les dades del vostre telèfon. El procés varia segons el telèfon i la versió d’Android, però és bastant senzill.

Toqueu “Configuració” i toqueu “personal” i, a continuació, cerqueu una “còpia de seguretat & botó restablir ” Toqueu “Còpia de seguretat de les meves dades” i activeu-les. Haureu d’afegir un compte si el vostre no figura ja a la llista. Per fer-ho, simplement toqueu “compte de còpia de seguretat” i “Afegeix compte”. És possible que hàgiu d’introduir la vostra contrasenya o el seu pin i iniciar la sessió al compte de Google que heu afegit.

De manera predeterminada, els següents elements es sincronitzaran amb el vostre compte de Google:

  • Configuració de Google Calendar
  • Xarxes wifi & contrasenyes
  • Fons de pantalla de la pantalla d’inici
  • Configuració de Gmail
  • Aplicacions instal·lades mitjançant Google Play
  • Configuració de la pantalla (brillantor & dormir)
  • Llenguatge & Configuració d’entrada
  • Data & temps
  • Configuració & dades per a aplicacions no fetes per Google (varia segons l’aplicació)

Com fer una còpia de seguretat de contactes d’Android a la targeta SD

Si només voleu fer una còpia de seguretat dels vostres contactes amb una targeta SD, només cal que toqueu i obriu l’aplicació “contactes” del telèfon. Busqueu el botó “menú” i toqueu-lo i toqueu l’opció “importar / exportar”. Seleccioneu “targeta SD” i la vostra llista de contactes es farà una còpia de seguretat de la vostra targeta com a fitxer vCard.

Aquest format és compatible amb la majoria d’aplicacions de la llista de contactes i us permetrà importar / exportar contactes en altres dispositius o aplicacions que feu servir. És una bona idea fer-ho en una targeta SD de recanvi. Si perdeu el telèfon, també perdreu la targeta SD que hi ha, de manera que mantingueu una còpia de seguretat emmagatzemada en algun lloc segur..

Altres opcions per fer una còpia de seguretat dels vostres contactes

Quan es tracta de còpies de seguretat, no hi ha escassetat d’opcions. Sovint és una bona idea tenir més d’una solució de còpia de seguretat.

Hem analitzat de forma primerenca la millor còpia de seguretat en núvol per a iPhone el 2017, on podeu trobar diversos proveïdors més per triar si voleu utilitzar alguna cosa, a més d’iTunes, iCloud o Google Contacts..

Tenim coberts també els usuaris d’Android, amb el nostre recent recorregut del millor emmagatzematge en núvol per a Android. El nostre equip d’experts ha investigat cada proveïdor per facilitar-vos la còpia de seguretat del dispositiu Android i mantenir les vostres dades segures.

Conclusió

La vostra llista de contactes és important; sense ella, el telèfon és inútil. És fàcil fer una còpia de seguretat dels vostres contactes en un iPhone, així que preneu el temps per fer-ho ara i si sou com jo, utilitzeu un dels nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol per a còpies de seguretat automatitzades..

Si t’ha agradat aquest article, fes-nos saber què en penses als comentaris. No dubteu en contactar-nos amb les preguntes que tingueu. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me