Com crear la vostra utilitat gratuïta de còpia de seguretat de fitxers amb LibertyBASIC

Per demanda popular, us oferim aquest tutorial sobre com crear una utilitat de còpia de seguretat de fitxers gratuïta, senzilla però efectiva, amb LibertyBASIC, una eina de programació de Windows. En un article anterior, us vam mostrar un algorisme senzill per crear la vostra utilitat gratuïta de còpia de seguretat de fitxers d’escriptori. Bé, avui estem donant un pas més en realitat creant el programa per a vosaltres.


Aquest serà un tutorial pas a pas amb exemples totalment codificats. El nostre programa es diu SimpleBackupTool i es va desenvolupar completament amb LibertyBASIC, una utilitat de programació de Windows. per familiaritzar-vos amb LibertyBASIC o per descarregar el compilador (prova gratuïta disponible per a Windows) visiteu el lloc web de LibertyBASIC.

Hem escollit LibertyBASIC perquè és un simple llenguatge que qualsevol persona pot aprendre ràpidament. D’acord, comencem.

Presentació de SimpleBackupTool

Eina de còpia de seguretat senzilla

SimpleBackupTool es basa en el mateix algorisme que us vam mostrar al nostre article anterior. És un programa bàsic de còpia de seguretat de fitxers d’escriptori capaç de:

 1. Còpia múltiple de fitxer per còpia de seguretat (fins a 20 x suportades)
 2. Còpia de seguretat de diverses carpetes (només a la primera capa)
 3. Notificacions en temps real (indicador “LED” ocupat / inactiu, missatges d’estat)

Amb SimpleBackupTool, podeu fer una còpia de seguretat de tots els fitxers de les carpetes objectiu (però no de les carpetes) fins a 20 vegades, per la quantitat de redundància que preferiu. No dubteu a modificar el codi mentre continuem per afegir funcions addicionals o funcions del programa. Però és força útil tal com és.

Ara, anem a fer una ullada a l’interior: el primer pas per desenvolupar qualsevol programa és elaborar un algoritme que mostri com les parts treballen juntes per realitzar les funcions del programa. Aquí teniu el funcionament, de nou:

còpia de seguretat de fitxers
© Cloudwards.net

Així, com hem esmentat en el nostre article anterior, tenim cinc components a SimpleBackupTool: el registre de còpies de seguretat, la sentineria de còpia de seguretat (controlador), l’agent de còpia (agent de còpia de seguretat), l’entrada de l’usuari i el gestor d’informes..

Registre de còpia de seguretat

El Registre de còpia de seguretat és un fitxer TXT senzill que conté la llista de carpetes que es faran una còpia de seguretat. Es farà una còpia de seguretat de tots els fitxers de les carpetes enumerades aquí (però no de les carpetes). Així doncs, conserveu totes les dades a les carpetes d’una sola capa quan sigui possible quan utilitzeu SimpleBackupTool.

Registre de còpia de seguretat

La imatge de dalt mostra dues carpetes del registre que s’han de fer una còpia de seguretat: “C: \ test1 \” i “C: \ test2 \”.

Actualitzeu aquest fitxer amb nous objectius de còpia de seguretat, segons cal. Tingueu en compte que tots els fitxers tenen una còpia de seguretat de la mateixa carpeta, que s’anomena automàticament per data, com ara “” Còpia de seguretat el 27 de novembre de 2013 “, tal com es mostra a la imatge anterior.

Entrada d’usuari

Per a aquesta versió de SimpleBackupTool, l’entrada de l’usuari es limita a la profunditat de còpia (el nombre de vegades que voleu fer còpies de seguretat de cada fitxer). Es selecciona mitjançant el selector de profunditat de còpia (mostrat a la primera imatge).

Altres exemples d’entrada dels usuaris per a implementacions més complexes poden ser:

 • Ubicacions de còpia de seguretat dinàmiques
 • Programació de còpies de seguretat automàtica
 • Claus de xifratge, contrasenyes
 • Opcions de compressió
 • Opcions d’arxivatge

Gestor d’informes

L’Administrador d’informes té la finalitat de gestionar les actualitzacions en temps real. Per a aquesta versió de SimpleBackupTool, consta de l’indicador “LED” ocupat / inactiu i del prompter d’estat en temps real (que es mostra a la primera imatge).

Sentineria de còpia de seguretat (controlador)

La Sentry de còpia de seguretat és la lògica que controla tota l’aplicació. En aquest cas, s’amaga darrere de la implementació de la GUI (Graphic User Interface).

Aquest és el tipus que fa tot el treball dur de còpia de seguretat dels fitxers. No el podeu veure perquè és un autèntic becari que treballa entre reixes. Amb SimpleBackupTool, es prefereixen diverses còpies de seguretat de fitxers amb un nombre com ara 1-sample.txt, 2-sample.txt, etc..

8 Captures de pantalla: SimpleBackupTool en Acció

D’acord, anem a veure algunes captures de pantalla de SimpleBackupTool en acció.

Captures de pantalla de còpia de seguretat

Ara que saps que funciona, fem un recorregut de codi per tal de veure com funciona i, potser, afegir les teves modificacions.

Recorregut de codi: SimpleBackupTool

Recordeu-vos que aquest codi es troba íntegrament a LibertyBASIC. Pot ser que vulgueu fer servir el vostre LibertyBASIC abans de continuar, ja que és fàcil, utilitzeu les lliçons i els exemples de programes del lloc web o del compilador per començar!

Feu clic a aquest enllaç per obtenir el codi font complet de SimpleBackupTool. El necessitareu per continuar.

A continuació, en quatre parts detallades, s’expliquen els segments clau del codi. També podeu enganxar el codi al vostre compilador i executar el programa per utilitzar SimpleBackupTool!

Primera part: Configuració inicial

Aquesta és la part inicial del programa que crea la carpeta de registre i còpia de seguretat i escolta esdeveniments.

Configuració inicial de SimpleBackupTool

Vegem la segona part: com carregar el registre.

Part II: Càrrega del registre

Aquesta part del codi carrega la llista del registre a la memòria del programa de manera que es poden accedir a les ubicacions d’aquesta llista per fer còpies de seguretat en temps real..

Carregant el registre - SimpleBackupTool

Part III: Còpia de seguretat

Aquesta part del tutorial mostra com es realitza la còpia de seguretat en un procés de bucle. Aïllem el nombre de carpetes d’orientació (recordem que aquestes dades ja s’han desat a la memòria).

A continuació, s’utilitza un procés per lots (configuració en bucle) per accedir seqüencialment a les carpetes i extreure una llista de fitxers d’aquestes carpetes per introduir-les en el procés de còpia real, que les replica segons la profunditat de còpia seleccionada..

Còpia de seguretat de SImpleBackupTool

Part IV: GUI del programa (Interfície gràfica d’usuari)

Finalment, veurem el codi que ha generat la GUI per a SimpleBackupTool.

GUI per a eines de còpia de seguretat senzilla

El codi controla les propietats de la finestra de la GUI, incloent alçada, amplada i posició. També estableix propietats per als objectes de la finestra, com ara els botons, objectes de text estàtics, caixa gràfica (“LED”) i caixa combinada (selector de profunditat de còpia).

El conjunt de propietats dels objectes inclouen controladors de posició, mida i esdeveniments (on el programa va quan es fa clic o es defineixen). Els gestors d’esdeveniments enllacen amb una “etiqueta de branca” com [loadRegistry] que conté una llista d’accions a realitzar quan s’inicia l’esdeveniment..

El codi nomena finalment la finestra, en aquest cas “Eina de còpia de seguretat senzilla” i la llança, configurant opcions de visualització i escoltant esdeveniments alhora..

Conclusió

Hola allà! Esperem que us hagi agradat llegir aquesta publicació i aprendre molt. Aquí teniu un resum del que hem tractat: hem analitzat com es poden crear eines de còpia de seguretat senzilles amb LibertyBASIC, una utilitat de programació de Windows.

Hem analitzat SimpleBackupTool, un programa de còpia de seguretat d’escriptori senzill i gratuït que utilitza un mètode de codi de 4 parts segment per segment. Us oferim el codi font SimpleBackupTool complet per compilar-lo pel vostre compte i utilitzar-lo o modificar-lo si voleu

Per obtenir més informació sobre SimpleBackupTool, envieu un correu electrònic a [email protected]. Si voleu respondre a aquesta publicació, envieu-nos un comentari! Ens encantaria sentir-vos amb vosaltres.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map