Yandex Disk Review – Opdateret 2020

Yandex Disk Review

Rusland-baserede Yandex Disk ville være en fantastisk service takket være en velimplementeret brugeroplevelse, men mangler sikkerhed for at nå den til toppen af ​​vores placering. Det kan også være en stor ulempe for mange brugere at falde ind under Moskvas lovgivning om privatlivets fred. Læs vores fulde Yandex Disk anmeldelse for detaljerne.


Cloud Storage Anmeldelser

Yandex Disk er en cloud-lagringstjeneste, der hører til Yandex Group, der ofte kaldes “russisk Google.” Tjenesten blev lanceret i 2012, hvilket gør den yngre end veteran skylagringstjenester. Det betyder ikke, at det er mangelfuldt, men det har meget plads til forbedringer, inden vi indhenter tjenesterne i vores bedste sammenligning med skylager.

Hvis du ikke ved meget om cloud-lagring, og du ikke ved, hvor du skal starte, kan du tage et kig på vores cloud-lagringsbibliotek.

Mens Yandex Disk tilbyder en god brugeroplevelse og anstændige premium-planer, mangler den kritiske funktioner, har svag sikkerhed og overholder russiske privatlivslovgivninger. Hold dig med os, fordi vi vil tale mere om tjenesten i denne Yandex Disk-gennemgang.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Yandex Disk

Funktioner

Yandex Disk’s vigtigste funktion er at gemme indhold i skyen. Det vil hjælpe dig med at undgå fejl på harddisken og give dig mulighed for at synkronisere og dele dine filer på tværs af enheder. For at gøre dette kan du bruge skrivebordet, mobilen eller webappen til at uploade filer. Vi vil tale mere om synkronisering af filer i afsnittet “fildeling og synkronisering”.

Yandex-disk-versionering

Yandex Disk plejede at mangle versionering, men nu er funktionen endda tilgængelig for brugere med gratis konti. Versionering hjælper dig, når du har brug for at rulle uønskede ændringer tilbage, og Yandex Disk opbevarer versioner fra de sidste 90 dage uden at tage ekstra plads. Når det er sagt, hvis du ikke abonnerer på en betalt plan, har du kun adgang til de foregående to uger.

Se vores bedste skylager til versioneringsartikel for alternative tjenester, der lader dig spole tilbage tid og gendanne dine filer.

Yandex-disk-versionering

Yandex Disk integreres med Microsoft Office Online, så brugere, der har brug for at samarbejde om dokumenter, vil være tilfredse. Du kan bruge det til at åbne, redigere og oprette Word-, Excel- og PowerPoint-filer. Det hjalp dog ikke Yandex Disk med at gøre vores bedste cloud-lager til samarbejdsliste. Dropbox Business er det øverste valg der. Læs mere om det i vores Dropbox Business-gennemgang.

yandex-zip-billede

Yandex Disk’s webapp giver dig mulighed for at afspille musik og videofiler. Spillerne er dog bare knogler, så hvis du har brug for mere, kan du konsultere vores bedste cloud-opbevaring til musik og bedste cloud-opbevaring til fotos og videoartikler. Når det er sagt, er dens fotoindstillinger bedre, fordi du kan oprette albums og downloade fotos i deres originale størrelse.

Det giver dig også mulighed for at forhåndsvise .pdf-filer og endda .zip-arkiver. Når du forhåndsviser et arkiv, er der en mulighed for at udpakke individuelle filer.

Kraftbrugere vil med glæde vide, at tjenesten understøtter WebDAV-adgang. Hvis du ikke er bekendt med denne protokol, skal du læse vores WebDAV-forklaring.

Yandex Disk’s desktop-app giver dig adgang til dine filer fra skyen uden at gemme dem på din computer. Det er nyttigt, hvis du har brug for at spare plads, men bemærk at du ikke kan få adgang til dine filer, hvis du er offline. Når du installerer desktop-appen, installeres også en ledsagende app kaldet Yandex Notes. Du kan få adgang til det via et skrivebordsikon eller ved at trykke på ctrl + alt + b.

Hvis du gerne vil have en app, der integreres med webklienten, skal du læse vores bedste vejledende app-guide. Microsoft OneNote er et godt eksempel på det. Læs mere om servicen bag den i vores OneDrive-gennemgang.

Yandex-disk-kalender

Yandex Disk har en liste over apps, der er tilgængelige for Yandex-brugere udover Disk. Det inkluderer kalender, kort og mere. Apps integreres ikke direkte med Yandex Disk, men de er tilgængelige, når du tilmelder dig lagringsappen.

Yandex Disk Funktioner Oversigt

Yandex Disk Logodisk.yandex.com

Starter fra $ 170 per måned for 100 GBAlle planer

Synkronisere

Synkroniser mappe

Blokniveau-synkronisering

Selektiv synkronisering

Båndbreddestyring

Synkroniser enhver mappe

Fildeling

File Link Sharing

Link adgangskoder

Datoer for udløb af link

Mappedeling

Mappetilladelser

Link Downloadgrænser

Upload links

Produktivitet

Forhåndsvisninger til fil

Rediger filer

Samarbejde i appen

Kontor online

Google Dokumenter

Noter App

Medieafspilning

Mobile apps

Slet filopbevaring

Versionering

WebDAV

Sikkerhed

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol

Nul viden

To-faktor godkendelse

Serverplacering
EU

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Når du tilmelder dig Yandex Disk, får du 10 GB gratis lagerplads. Det slår Dropbox, men ikke Google Drive, der tilbyder 15 GB gratis lagerplads. Hvis du vil lære mere om denne tjeneste, skal du læse vores Google Drev-anmeldelse. For flere tjenester med gode gratis opbevaringsplaner, kan du læse vores bedste gratis opbevaring af cloud-opbevaring.

Begge planer fjerner annoncerne, der grænser op til bunden af ​​webklienten. De tilføjer også forbedret changelog til fil, prioriteret support, der svarer inden for tre timer og ubegrænset downloads fra offentlige links.

Planen + 100 GB er en god handel, fordi mange brugere ikke har brug for mere lagerplads, og det er kun $ 2 pr. Måned. Der er en rabat, hvis du også betaler for året. Omkostningerne er i tråd med Google Drive, som også har en 100 GB for $ 2 og en Yandex-disk. Yandex Disk stemmer dog ikke overens med Google Drevs planfleksibilitet, og den leverede ikke vores bedste tilbud på cloud-lagerliste.

Sync.com har en meget bedre aftale med en 2TB-plan, der koster $ 99,60 pr. År. Det er $ 3 billigere end Yandex Disk’s 1TB-plan. Hvis du er interesseret i at lære mere om Sync.com, skal du læse vores Sync.com-gennemgang. For at lære, hvordan vi bedømmer tjenester og se, hvor Sync.com passer, skal du læse vores cloud-lageromtale.

Brugervenlighed

Yandex-disk-web-klient

Du kan få adgang til Yandex Disk ved hjælp af en web-, desktop- eller mobilapp. Webappen er attraktiv, klar og nem at navigere, så du har ikke problemer med at finde det, du har brug for. Menuen til venstre hjælper dig med at navigere i dine filer, mens højre side indeholder din konto-menu. Du kan søge efter filer ved hjælp af søgefeltet øverst. Det er intuitivt og hurtigt.

Den mest fremtrædende funktion er upload-knappen, der åbner en upload-dialog, men du kan uploade filer eller mapper ved at trække og slippe dem hvor som helst på siden. Under den knap er en “oprettelse” -knap, der giver dig mulighed for at oprette Office Online-filer, albums eller mapper. Området “filer” kan vise dine filer i et lille eller stort gitter eller som en liste.

Yandex-disk-desktop-klient

Desktop-appen følger den almindelige model for synkronisering, hvilket betyder, at den har et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Det er tilgængeligt for Windows, macOS og Linux. Klik på magasinikonet åbner appen. Dens design er klar, men ikke iøjnefaldende, og appen er enkel og let at bruge. Hurtig adgang viser dine hyppige mapper og nylige filer, så du finder det, du har brug for hurtigt.

Du kan redigere individuelle filer ved at højreklikke på dem eller vælge dem og bruge menuen, der vises øverst i vinduet.

For at uploade filer kan du bruge upload-knappen, trække og slippe en fil i appvinduet eller kopiere og indsætte den i synkroniseringsmappen. Hvis du ikke er tilfreds med standarddiskplaceringen, kan du ændre den i indstillingsmenuen. Indstillingsmenuen giver dig også mulighed for at finpudse, hvordan du optager skærmbilleder på dit skrivebord, giver dig mulighed for at aktivere ubegrænset foto uploads på mobil og mere.

Yandex-disk-mobil-klient

Udover ubegrænset upload af fotos, giver mobilappen dig mulighed for at gemme filer til offline adgang, se dine handlinger under fanen “feed” og få vist fotos fra din telefon. Du kan sikre appen ved at indstille en pinkode eller en fingeraftrykslås. Appen har et minimalt design, og det er let at bruge.

Fildeling & Synkronisere

Yandex-disk-deling

Webklienten giver dig mulighed for at dele filer eller mapper ved at højreklikke på dem og vælge “del.” Der åbnes en menu, der viser dit link, som du kan kopiere og indsætte eller sende direkte til Facebook eller Twitter. Du kan også sende det via e-mail ved hjælp af Yandex e-mail-klient. Der er også en mulighed for at generere en QR-kode.

Når det er sagt, er der ingen indholdskontrolindstillinger. Tjenester på vores bedste cloud-lagring til delingsliste har muligheder såsom adgangskodebeskyttelse, udløbsdatoer for link, grænser for download-download og mere.

Yandex-disk-mappe-deling

Du kan dele en mappe ved at invitere andre via e-mail og give “visning” eller “fuld adgang” rettigheder. Du kan gøre det samme, når du opretter en delt mappe fra bunden.

Yandex-disk-delt-mappe

Desktop-appen giver dig mulighed for at dele ved at højreklikke på en fil og vælge “copy link to yandex.disk”, som kopierer linket til udklipsholder, så du kan indsætte den. Du kan gøre det samme med mapper eller filer uden for synkroniseringsmappen, hvilket betyder, at appen først kopierer indholdet til synkroniseringsmappen og derefter opretter et link.

Du kan også dele ved hjælp af mobilappen. Det giver dig mulighed for at oprette et link og sende det via de apps, du har installeret på din telefon. Du kan også dele ved at sende filen.

Synkronisering giver dig mulighed for at arbejde med filer på dine enheder og få ændringerne afspejlet i skyen. Med Yandex Disk kan du vælge, hvilke mapper og filer du vil synkronisere fra skyen. Det kaldes selektiv synkronisering og Yandex Disk’s version giver dig endda mulighed for at forhåndsvise filer fra skyen i skrivebordsappen. Du kan dog ikke synkronisere mapper til skyen.

Den overordnede synkroniseringsproces er glat, og vi havde ikke problemer under vores test.

Hastighed

Yandex Disk opbevarer sine servere i datacentre i Rusland og Finland, så din hastighed afhænger af, hvor tæt du er på dem. Vi udførte vores test ved hjælp af en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps.

Den gennemsnitlige uploadtid på 23 minutter og 10 sekunder var tæt på det, vi havde forventet i betragtning af vores uploadhastighed, så Yandex Disk er ikke blandt de langsommere tjenester, vi har testet. Downloadtiden gennemsnitligt et minut og 47 sekunder, så den var også på markeringen.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid00:23:0500:23:1000:23:10
Downloadtid00:01:5100:01:4200:01:47

Yandex Disk bruger ikke en synkroniseringsalgoritme på blokniveau, hvilket vil fremskynde overførslen af ​​filer, der allerede er uploadet ved kun at uploade de ændrede dele. Du kan ikke gashåndtere din båndbredde som du kan med de fleste tjenester heller.

Sikkerhed

At finde ud af, hvilke metoder Yandex bruger til at beskytte dit indhold, viste sig at være en vanskelig opgave. Virksomheden giver ikke oplysninger om, hvorvidt den krypterer filer i hvile på sine servere. Vi forsøgte at få oplysninger fra Yandex om det, men vi fik ikke noget svar.

Det er tilfældet, det er bedst at antage, at dine filer ikke er krypteret, mens de er gemt i skyen. Det er usædvanligt, at cloud-lagringstjenester ikke krypterer filer under hvile, men Amazon Drive gør det heller. Du kan læse mere om denne tjeneste i vores Amazon Drive-gennemgang.

Det gør det dog ikke acceptabelt, især i betragtning af stigningen i cyberkriminalitet i de senere år og det faktum, at meget af denne cyberkriminalitet stammer fra Rusland, Yandex ‘hjemmebase.

Yandex Disk nævner i en FAQ, at filer er krypteret under transit, men angiver ikke hvilke metoder, der bruges. Den gode nyhed er, at den er kompatibel med Boxcryptor, så du kan tage kontrol over dit privatliv. Læs mere om det nyttige add-on i vores Boxcryptor-gennemgang.

Yandex Disk giver dig heller ikke mulighed for at aktivere tofaktorautentisering, som giver et middel til beskyttelse i tilfælde af, at din adgangskode bliver stjålet.

Vi fandt omtale, at Yandex Disk scanner alle filer op til 1 GB i størrelse efter vira, så det er et plus. Når det er sagt, er det den eneste. Indtil Yandex bliver mere gennemsigtig om, hvad der gør for at beskytte dine filer, anbefaler vi, at du går med en mere sikker cloud-lagringsmulighed, f.eks. En af vores bedste cloud-viden om nul-viden.

Hvis det ikke er din primære bekymring at have nul-viden, skal du læse vores mest sikre cloud-lagerartikel for en samlet placering.

Privatliv

Rusland er ikke blandt de lande, der har den bedste privatlivslovgivning i verden. Regeringen der har evnen til at blokere indhold takket være love, den har implementeret for at tillade det. I 2017 blev mange websteder blokeret, fordi de var “uønskede.” Samme år blev lokale internetudbydere beordret til at blokere 8.000 piratwebsteder.

Så er der Yarovaya-loven, Ruslands lov mod bekæmpelse af terrorisme, der giver myndighederne adgang til brugerdata. Ethvert websted eller platform, der tilføjes til registeret over informationsformidlingsorganisatorer, skal indsamle, gemme og levere brugernes metadata til de russiske myndigheder.

Hvis dette har dig på kanten af ​​dit sæde, skal du bruge en VPN til at beskytte dit privatliv, og vores bedste artikel om VPN til Rusland har en placering, der vil hjælpe dig med at vælge en.

Når det er sagt, er Yandex for brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde eller Schweiz repræsenteret af sin finske enhed, Yandex Oy, et selskab, der er oprettet i henhold til finsk lovgivning med et kontor, der er registreret i Finland. Det betyder, at EU-borgeres personlige oplysninger håndteres i henhold til gældende EU-databeskyttelsesregler.

Yandex Disk indsamler dine personlige data, når du registrerer dig hos tjenesten og også de data, der repræsenterer din brug af tjenesten. Fremgangsmåden er almindelig blandt cloud-lagringstjenester. Yandex Disk indsamler ikke følsomme personlige data, såsom race, politiske meninger, sundhed eller biometri.

Når det er sagt, vil det bruge dine personlige oplysninger, præferencer, søgehistorik og andre tilgængelige data til at levere personlige annoncer og kommercielle tilbud. Det betyder, at Yandex Disk kan overføre personlige oplysninger til tredjepart uden for Yandex-gruppen, som kan omfatte annoncenetværk, medieudgivere og andre partnere.

Personlige oplysninger behandles automatisk, og Yandex’s personale har ikke adgang til dem. Yandex-medarbejdere kan dog få adgang til dine oplysninger om nødvendigt. De skal overholde interne regler og følge protokoller til behandling af disse oplysninger, men det betyder ikke, at de ikke kan bryde dem.

Dets privatlivspolitik siger, “Yandex har også implementeret passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger til at beskytte personlige oplysninger mod uautoriseret, utilsigtet eller ulovlig ødelæggelse, tab, ændring, misbrug, videregivelse eller adgang og mod alle andre ulovlige former for behandling.”

Det er stadig ikke privat kryptering, og du er nødt til at tage Yandex ‘ord for det, som kan vende tilbage til at bide dig.

Yandex accepterer at gemme dine personlige data, så længe det er nødvendigt og ikke længere. Hvis du ønsker det, kan du bede om, at tjenesten sletter den.

Du har også ret til:

 • Få adgang til og ændre dine personlige oplysninger.
 • Anmod om begrænsning af behandlingen af ​​dine personlige oplysninger.
 • Anmod om en kopi af standardkontraktsbestemmelserne, der muliggør overførsel af dine personlige oplysninger til Rusland.
 • Indsig mod behandling af dine personlige oplysninger, hvis de leveres af gældende lov.

Yandex er ikke en borg for privatlivets fred. Det mangler nul-viden kryptering og skal overholde tvivlsomme russiske personlige love. Hvis du ønsker en service, der tager en stærkere tilgang, når du beskytter privatlivets fred, skal du prøve Sync.com eller Tresorit. Læs mere om sidstnævnte i vores Tresorit-gennemgang.

Kunde service

Hjælpecentret er opdelt i kategorier, der linker til løsningen til de mest almindelige problemer. Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål på den måde, kan du bruge søgefeltet øverst.

Hvis det ikke hjælper, kan du kontakte supporttjenesten ved hjælp af en knap, der findes i slutningen af ​​hver artikel. En bedre fremgangsmåde ville være at placere det på Hjemmecenterets hjemmeside. Når du klikker på knappen, vil du se en formular, der beder dig om at beskrive dit problem, men underligt nok er det på russisk, mens resten af ​​hjælpecentret er på engelsk.

Når du har sendt anmodningen, vises en meddelelse, der takker dig for din deltagelse i undersøgelsen, hvilket gør den endnu mere forvirrende. Du vil dog ikke kunne kontakte kundeservicen på nogen anden måde, fordi der ikke er nogen chat- eller telefonstøtte. Vi forsøgte at kontakte support ved hjælp af kontaktformularen, men vi fik ikke noget svar.

Dommen

Vi kan godt lide Yandex Disks ‘brugeroplevelse på tværs af alle enheder samt muligheden for kun at holde dine filer online. Plus, det har prisplaner, der ikke er dyre og integreres med Office Online for at øge dine produktivitets- og samarbejdsindstillinger.

Når det er sagt, har det også mange ulemper. Der er ingen privat kryptering, der beskytter dit privatliv, og vi må antage, at andre sikkerhedsindstillinger også mangler. Det inkluderer sikkerhedsindstillinger for dine aktier. Yandex Disk skal også overholde russiske personlige love.

Hvis du gerne vil have en anden service, skal du konsultere vores bedste cloud-lager for en liste over alternativer.

Hvad synes du om Yandex Disk? Vil du bruge den på trods af dens svage sikkerhed? Bor du i Rusland og bruger en anden service? Fortæl os hvad du synes i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map