OpenDrive-anmeldelse – Opdateret 2020

OpenDrive-gennemgang

Den eneste ubegrænsede cloud-lagerudbyder derude, OpenDrive’s appel vil være begrænset til folk, der er villige til at håndtere dets ulige prisplan og den forældede grænseflade.


Cloud Storage Anmeldelser

En verden af ​​ubegrænset skylagring har en befolkning på en: OpenDrive. Omkostningerne er også rigtige på kun $ 9,99 per måned, det samme som 1 TB Dropbox Plus-lagerplads.

Billig, ubegrænset opbevaring er et godt træk, men udførelse er lige så vigtig. Under denne OpenDrive-gennemgang finder vi ud af, hvordan tjenesten rangeres mod de bedste mulige cloud-lagringsmuligheder i dag.

Hvis du bare er på udkig efter højdepunkterne uden for dens generøse lagertildeling, er der ganske lidt at lide. OpenDrive er en af ​​de få sky-tjenester, der tilbyder både cloud-lagring og online backup-funktionalitet. Det giver også nul-viden kryptering, fildeling og mobile apps.

Vi blev ligeledes imponeret over det faktum, at tjenesten leveres med en integreret note-app og opgaveregistreringsfunktioner. Du kan endda dele din konto med flere brugere – fire på en ubegrænset plan – hvilket ellers er uhørt i forbrugerens skylagringsfelt.

Mens OpenDrive skinner på papir, fandt vi imidlertid, at tjenesten var noget buggy, fremhævet af langsomme og lejlighedsvis mislykkede synkroniseringsprocesser. Den generelle brugeroplevelse føles også lidt gammeldags.

Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvad vi ellers gjorde og ikke kunne lide, eller test tjenesten selv med en gratis 5 GB-konto. Hvis OpenDrive ikke flyder din båd, kan du tjekke vores bibliotek for cloud-lageranmeldelser for alternativer.

Styrker & Svagheder

Alternativer til OpenDrive

Funktioner

OpenDrive er primært en cloud-lagringstjeneste, skønt den også har begrænset online-backupfunktionalitet. Dette gør det til en af ​​de få sky-tjenester, der prøver at gøre begge dele, selvom vi vil anbefale en dedikeret online backup-tjeneste, hvis redundans er høj på din liste (vi vil subtilt tilslutte vores oversigt over de bedste datagendannelsesløsninger her).

Se vores guide til forskellene mellem cloud-lagring og online backup for at lære mere om, hvad hver type tjeneste kan gøre for dig. Vores bedste online backup-guide kan også henvise dig til en dedikeret udbyder, hvis du har brug for noget med mere oomph end OpenDrive.

Som en cloud-lagringstjeneste er et af OpenDrive’s primære mål at udvide den disponible plads på din harddisk ved at lade dig gemme filer på eksterne servere. Det er den eneste cloud-lagringstjeneste, der leverer ubegrænset lagerplads (skønt den kommer til kort når det kommer til sin gratis plan, kan du læse vores bedste gratis cloud-lagerartikel for mere information).

Denne fordel kommer også til en fornuftig pris, som vi nævner detaljeret i vores prissegment. De fleste mennesker har ikke brug for så meget plads, og du kan vælge mindre til en lidt lavere pris.  

Ubegrænsede planer kan heller ikke bruges til at sikkerhedskopiere filer fra NAS-enheder, mens det er tilladt med lagrede planer. Se vores bedste sikkerhedskopi til NAS-guide for andre forslag.

OpenDrive-servere

OpenDrive leverer ikke et multiregionalt netværk af servere som nogle af de større navne i branchen (dvs. Dropbox, Google Drive og OneDrive). Det er det eneste datacenter, der ligger i Phoenix, Arizona. Det kan påvirke hastighederne nogle; se vores hastighedsoversigt nedenfor afsnit for detaljer.

Ud over at give fillagringsplads giver OpenDrive også filsynkroniseringsfunktioner. Dette betyder, at du kan foretage redigeringer til en fil på en enhed og se de ændringer, der reflekteres på en anden tilsluttet enhed i nær realtid.

OpenDrive leverer også en selektiv synkroniseringsfunktion, skønt den er en smule underligt implementeret. Med selektiv synkronisering kan du kun gemme filer på skyen og ikke på din harddisk, så du kan frigøre plads.

OpenDrive kan også bruges til at dele filer med andre. Afsnittet af denne anmeldelse kaldet “fildeling & synkronisering ”vil diskutere begge funktioner i dybden.

Andre nøglefunktioner inkluderer filversionering og slettet filopbevaring. Filversion giver dig mulighed for at rulle uønskede filændringer, inklusive utilsigtede korruption. Du kan gemme op til imponerende 99 versioner for hver fil.

Slettede filer opbevares i op til 90 dage i en papirkurv, så du kan gendanne dem, hvis de ved et uheld bliver slettet.

Mens en mindre aktør på markedet, er en af ​​de interessante ting ved OpenDrive, at den prøver at trække nogle store spillertræk. Ligesom Dropbox giver det et notatprogram og opgavestyring.

Du kan også oprette og redigere tekstdokumenter, regneark (.xls) og præsentationsfiler fra OpenDrive-browseren.

Disse værktøjer er langsomme og pakker ikke meget i vejen for funktioner, men i modsætning til den fremragende integrerede Google Docs-pakke, du får gratis med en Google Drev-konto (læs vores Google Drev-anmeldelse).

Vi er lidt fascinerede af det faktum, at en OpenDrive-personlig konto giver dig mulighed for at gøre noget mere traditionelt, der hører til forretningsskylagerværktøjer som dem, der findes i vores bedste enterprise-filsynkronisering og delingsrunde: du kan dele din konto med andre brugere.

Op til fire brugere kan bruge et enkelt abonnement, og som kontoejer kan du administrere tilladelser til dem. I betragtning af at det giver ubegrænset cloud-lagerplads, er dette et temmelig fristende forslag for budgetkøbere.

Understøttede computer-operativsystemer inkluderer Windows og Mac. Der er ingen oprindelig Linux-klient, men du kan bruge WebDAV til at forbinde dette operativsystem til dit skylager.   

Mobilapps er tilgængelige til Android og iOS, der giver dig ikke kun adgang til skyfiler, men automatisk beskytter mobilfiler og streamer medier.  

Generelt er OpenDrive-funktionslisten temmelig imponerende, med både forventede (synkronisering, deling, versionering) og uventede (noter, opgavestyring, sikkerhedskopiering) inkluderinger. Som vi ser, holder udførelsen imidlertid ikke altid tempo.   

Prisfastsættelse

OpenDrive leverer en gratis plan med 5 GB online lager, hvis du gerne vil tjekke det. Infrascale har tilføjet nogle yderligere incitamenter til at få mere gratis opbevaring som 2 GB til en gennemgang, 500MB til en tweet og 500MB til at følge virksomheden på Facebook eller Twitter.

Hvis du overvejer at bruge OpenDrive, vil du have et betalt abonnement. Tjenesten giver en interessant blanding af muligheder, overskrevet af dens ubegrænsede lagerplan for $ 9,99 månedligt eller $ 99 årligt.  

Hvis du vælger en gratis 5 GB-konto, indfører OpenDrive aktivitetsbegrænsninger som en båndbreddebegrænsning på 1 GB pr. Dag og 100 MB filgrænse.

Ubegrænsede planer har ikke sådanne grænser. Begrænsede planer begrænser båndbredden, selvom den laveste dækning er rimelig 25 GB pr. Dag, og du kan betale for at øge det helt op til 5 TB.  

Omkostningerne ved OpenDrive sammenlignes positivt med andre muligheder for opbevaring af sky. Dropbox begrænser for eksempel dig til 1 TB til de samme omkostninger som OpenDrive Unlimited. Selv Sync.com’s 2TB, $ 8 pr. Måned – en af ​​de bedre tilbud inden for cloud-opbevaring (læs vores Sync.com-anmeldelse) – mister lidt glød i sammenligning.

Brugervenlighed

Tilmelding til OpenDrive tager et par sekunder, hvorefter du får adgang til browser-brugergrænsefladen og kan downloade desktop-klienten.

Browseroplevelsen føles en smule dateret og virker ikke lige så intuitiv som nogle af de mere moderne indstillinger som pCloud (læs vores pCloud-anmeldelse). Det betyder dog ikke, det er vanskeligt at bruge så meget som lidt kedeligt.

Navigationsikoner langs venstre side giver dig mulighed for at skifte mellem visninger for:

 • Filer: se de filer, du har gemt i skyen
 • Noter: se noter, du har oprettet
 • Opgaver: se dine opgavelister
 • Brugere: administrer adgang til din konto
 • Indstillinger: konfigurer indstilling
 • Support: få hjælp fra OpenDrive

Filvisningen er yderligere opdelt i mapper til dine dokumenter, musik, billeder og en offentlig mappe. Dette er bare standardmapperne; du kan oprette mere, som du vil. Der er også en “sikker” mappe, der er beskyttet med privat kryptering.

Øverst i filvisningen til højre finder du knapper til upload og download af filer. Dog bruger browserværktøjet træk og slip også for nemheds skyld.

Hver konto kan have op til fire brugere, som du som kontoejere kan tilføje fra visningen “brugere”.

Brugere kan få vist eller redigere tilladelser til både mappe og projekter, som er grupper af mapper. Du begrænser også deres lagring og daglige båndbredde.

Muligheden for at overblik over brugsstatistikker får ikke et sted, hvor det fremgår, for eksempel som et centralt instrumentbræt. I stedet skal du gå til “indstillinger” for at se det, og præsentationen overlader lidt at ønske.

Du kan imidlertid se tal for brugt lagerplads og grafer til uploads, downloads og båndbredde brugt over tid.

Meget af din brug finder ikke sted via en browser, men gennem dit computerfilsystem. Som de fleste cloud-lagringsværktøjer bruger OpenDrive synkroniseringsmappemodellen, der er populariseret af Dropbox (læs vores Dropbox-gennemgang for historien bag det).

OpenDrive-synkroniseringsmappen er let nok til at bruge; vi vil dog påpege nogle problemer med ydeevne senere i denne gennemgang.

OpenDrive har også et desktop UI, som du kan bruge til at administrere synkroniserings- og backup-processer.

Til sikkerhedskopiering kan du kun tilføje individuelle mapper og filer én ad gangen til din backupplan, hvilket gør det meget sværere at bruge til denne opgave end en smartere service som Backblaze (læs vores Backblaze-anmeldelse).

Du kan dog indstille sikkerhedskopier til at køre kontinuerligt eller i en fast plan.

OpenDrive har også muligheder for at lade dig automatisk ekskludere eller inkludere filer baseret på filtype, alder eller størrelse.

Ved at gå videre kan du få adgang til OpenDrive skylagring fra din smartphone ved hjælp af apps, der er tilgængelige til Android og iOS. Apps er bedre designet end browseroplevelsen og kan bruges til at forhåndsvise filer og endda streame medier (undtagen .mkv-filer af en eller anden grund).

Filer kan indstilles til offline adgang og kan deles. Du kan også indstille en telefon til automatisk at sende værdifuldt indhold som fotos, videoer og noter til skyen.

Vi fik mobilappen ned på os et par gange under brug. Et par andre nævner det samme emne i Google Play Butik-kommentarer til OpenDrive, samt bemærker langsom ydeevne og endda fejl med mistede filer, så det ser ud til, at vores problemer ikke var en fuldstændig fluke.

Fildeling & Synkronisering

Du kan dele indhold, der er gemt i OpenDrive-skyen fra både browseren og mobilappen. For at gøre det fra browseren skal du finde den mappe eller fil, du vil dele, og klik på “del” -ikonet.   

Dette opretter et URL-link, der peger på mappen eller filen. Hvis du vælger en mappe, oprettes også individuelle links til indhold i den, et pænt touch, der giver ekstra kontrol. Du kan derefter højreklikke på ethvert linket indhold og vælge “send via e-mail.”

Derudover skal du distribuere links manuelt. Der er ingen mulighed for automatisk at slippe links til sociale medietjenester som Facebook og Twitter. Det er ikke så dårligt; vi er mere bekymrede over fraværet af nøgleindstillinger, som generelt er tilgængelige på mere beskyttelsesorienterede skyløsninger. Mangler inkluderer en manglende evne til at indstille linktilladelser og udløbsdatoer for adgangskode.

Du kan indstille adgangskodetilladelser på individuelle filer, men du skal højreklikke på en enkelt fil og vælge “egenskaber” for at gøre det.

Det hjælper nogle, men linkadgangskoder og udløbsdatoer, der er direkte forbundet med delingsprocessen, er en bedre tilgang.

Deling fra mobilappen er en temmelig enkel, men ligeledes begrænset. Åbn bare ethvert dokument, video, foto eller anden fil, og tryk på “del” -ikonet for at kopiere et fillink til dit udklipsholder.

OpenDrive-deling er generelt alt for begrænset til at lave vores liste over bedste cloud-lagring til fildeling, overskrift af Sync.com, en service der rammer overalt hvor OpenDrive går glip af.

Synkronisering med OpenDrive er temmelig ligetil og tager synkroniseringsmappemodellen som nævnt tidligere i denne anmeldelse. Når du installerer desktop-klienten, oprettes denne mappe i dit operativsystem og kaldes blot “OpenDrive.”

Flyt en fil ind i synkroniseringsmappen, så sendes den til skyen og derefter videre til andre enheder, der er forbundet til din OpenDrive-konto.

Enhver filtype kan synkroniseres, selvom hvis du er på en lagret konto, er der en minimum båndbreddebegrænsning på 25 GB pr. Dag, der begrænser funktionaliteten. Som nævnt tidligere kan du betale for at hæve denne grænse.

OpenDrive giver selektiv synkronisering, så du kun kan gemme filer i skyen og ikke også på din harddisk. Dette er nøglen til at drage fuld fordel af den ubegrænsede lagerplads. Implementeringen er dog underlig: muligheden for at bruge selektiv synkronisering er skjult i OpenDrives uklare skrivebordsgrænseflade. Du skal klikke på en rullemenu og vælge “flyt.”

Derefter kan du kun vælge en mappe eller fil ad gangen, der skal flyttes. De fleste cloud-lagringstjenester giver dig mulighed for at administrere selektiv synkronisering til flere mapper og filer på én gang, hvilket hurtigt fremskynder processen.

Vi undersøger, hvor effektiv OpenDrive er til faktisk at kopiere filer i det næste segment. Vi vil dog påpege nu, at vi oplevede fejl ved forsøg på at uploade store filer. Andre brugere har også klaget over synkroniseringsfiler, der ikke vises i deres cloud-lager.  

Hastighed

Selvom synkroniseringsmekanismen er enkel nok i koncept, er en af ​​de ting, vi har fundet her på Cloudwards.net, at synkroniseringseffektiviteten kan variere meget fra en tjeneste til en anden, idet Dropbox generelt fører vejen i udførelsen.

For at se, hvor godt OpenDrives synkroniseringsalgoritmer blev udført, udførte vi et par filoverførselstest ved hjælp af en 1 GB komprimeret mappe. Disse test blev udført over et WiFi-netværk fra et sted i Bangkok med internethastigheder på 10 Mbps op og 30 Mbps nede.

Dine egne tider varierer afhængigt af hvor i verden du befinder dig i nærheden af ​​OpenDrive’s Arizona datacentre. Mens vi sendte dem halvvejs rundt om i verden, var resultaterne stadig mere end skuffende, bortset fra det faktum, at det gav os tid til en dejlig power lur. 

Test One: Test Two: Gennemsnit:
Upload:52 minutter58 minutter55 minutter
Hent:8 minutter8,5 minutter8,25 minutter

Under upload startede processen hurtigt nok, derefter blev den langsomt nedsat og hængt flere gange (eller undertiden mislykkedes direkte).

Indrømmet, i de fleste tilfælde vil du ikke uploade 1 GB filer. Det kan dog gøre en forskel, hvis du arbejder et stort volumen på daglig basis.

Til sammenligning er her uploadresultaterne af den samme test ved hjælp af et par konkurrerende tjenester:

 • Sync.com: 15 minutter
 • pCloud: 22 minutter
 • Google Drive: 11 minutter
 • Dropbox: 9 minutter

Downloadhastigheder fungerede bedre, mere sammenlignelige med resten af ​​feltet.

Sikkerhed

OpenDrive tager en interessant tilgang til filcrambling, idet det giver dig adgang til både administreret og privat kryptering.

Administreret kryptering betyder OpenDrive beholder kontrollen over dine krypteringsnøgler, mens privat kryptering – også kaldet nul-viden kryptering – betyder, at du beholder kontrollen.

Privat kryptering er mere sikker, men hvis du glemmer din krypteringsadgangskode, kan OpenDrive ikke nulstille det for dig. Det betyder, at du mister adgangen til dem, så sørg for at sikre dig, at adgangskoden er et sikkert sted, som en adgangskodemanager.

OpenDrive-kryptering

Filer overføres via en 128-bit TLS / SSL-forbindelse og er krypteret serversiden ved hjælp af 256-bit AES. Læs mere om, hvad disse funktioner betyder i vores skysikkerhedsoversigt.

Det skal bemærkes, at filkryptering kun er tilgængelig via desktop-appen. Filer, der uploades via browseren eller mobilappen, bliver ikke krypteret.

OpenDrives brug af filversion giver dig et mål for beskyttelse mod ransomware. Lagrede filer overvåges også med Comodo HackerGuardian Antivirus Protection for yderligere at beskytte mod malware-angreb.

Du kan også indstille automatiserede rapporter til at overvåge kontoaktivitet, som du vil modtage via e-mail.

OpenDrive’s datacenter er beskyttet med en firewall, og netværket overvåges kontinuerligt for brud. Datacentrene er yderligere sikret med videoovervågning og sikkerhed på stedet, og miljøet kontrolleres for at beskytte mod brand og oversvømmelser.

OpenDrive er også HIPAA-kompatibel og SAS 70 Type II certificeret. Filer gemmes også på flere servere til redundans, dog ikke for gratis konti. Der er også en garanti på 100 procent oppetid, som OpenDrive bakker op med en refusionspolitik.

OpenDrive inkluderer ikke en mulighed for tofaktorautentisering, hvilket er en glip. At sammen med nogle af oversigterne over deling af link, vi har nævnt tidligere (ingen link-adgangskoder eller udløbsdatoer), er forbedringsområder.

Support

OpenDrive giver 24/7 support via e-mail. Vi fyrede af et par testspørgsmål for at måle responstid og modtog normalt svar tilbage inden for en halv dag. Ikke godt, men vi har oplevet langsommere.  

Live chat er ikke en mulighed. Telefonstøtte antages at blive tilbudt i åbningstiderne i henhold til OpenDrive’s funktionsoversigt, men vi kunne faktisk ikke finde det supportnummer, der er anført overalt i OpenDrive supportportal.

Hvis du ikke kan vente på e-mail-support, opretholder OpenDrive et supportarkiv, der køres gennem ZenDesk. Du finder kategorier til meddelelser, ofte stillede spørgsmål, kendte problemer og en videnbase.

Videnbasen er dog begrænset med kun 18 artikler på skrivningstidspunktet. OpenDrive har en blog, men at sige, at den ikke er meget aktiv, ville være en underdrivelse. Den sidste post er dateret juni 2016.

Dommen

Den buggy karakter af OpenDrives synkroniseringsfunktioner er sandsynligvis den største ulempe, der vil forhindre folk i at springe skib fra Dropbox eller et af de anstændige Dropbox-alternativer på markedet. Derudover vil vi også gerne se tofaktorautentisering, bedre support og mere moderne brugeroplevelse.

For dem, der kan overse den lejlighedsvise hikke, er der dog meget at lide. Ubegrænset lagerplads, god prisfastsættelse, sikkerhedskopiering, nul-viden kryptering, mediestrømning, noter og opgavestyring øverst på listen.  

Selvom det ikke vinder nogen præmier fra Cloudwards.net-teamet, er vi glade for at indrømme, at der er en vis værdi her for nogle. Vi vil meget gerne høre dine egne tanker om OpenDrive, som du kan tilføje til vores kommentarsektion nedenfor. Tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map