OneDrive-gennemgang – Opdateret 2020

OneDrive anmeldelse

OneDrive er Microsofts indtræden i den store, dårlige verden af ​​skyopbevaring, og behemoth fra Redmond er gået ind med pistoler i brand. Ved at tilbyde integration med Office såvel som mange andre apps, plus en anstændig prisplan, ser det ud til, at meget lidt står i OneDrive’s måde. Eller gør det det? Tjek vores anmeldelse for svaret.


Cloud Storage Anmeldelser

OneDrive er et Microsoft-produkt designet til at tage et stykke af skylagermarkedet. Det har en skitseret fortid angående privatlivets fred, herunder at være forbundet til PRISM-projektet. OneDrive har opdateret sin sikkerhed siden, men ikke helt nok til at matche de mest sikre cloud-lagerløsninger på markedet.

Det lyser i produktivitets- og samarbejdsafdelingerne, hvilket ikke er underligt i betragtning af, at det opretter forbindelse til mange andre Microsoft-produkter, herunder Office Online, Skype, Outlook og Office 365-pakken til desktop. OneDrive findes ikke på vores bedste liste over cloud-opbevaring til samarbejde, men dets forretningsmodel, OneDrive for Business, er.

Dens personlige plan kan ikke konkurrere med de bedste på markedet, men hjemmeplanen er et godt tilbud. OneDrive hænger ikke tilbage i speedafdelingen, og det er klienter, der lader dig dele dine filer og mapper let. Brugeroplevelsen er også underholdende.

Hold med os, når vi går i detaljer om dens muligheder i denne OneDrive-gennemgang, og se, hvorfor vi synes, det er en af ​​de bedste cloud-lagerudbydere derude, på trods af dens mangler.

OneDrive-webgrænsefladefiler

OneDrive Sync Folder Slider

OneDrive App Launcher

OneDrive Opret link-fildeling

OneDrive Word Online

Tidligere

Næste

Styrker & Svagheder

Alternativer til OneDrive

Funktioner

Som forventet integreres OneDrive med Microsofts Office Online-app. Denne integration giver dig mulighed for at åbne, redigere og samarbejde online om Office-dokumenter. Uanset dit abonnement kan du bruge Office Online gratis. På den måde ligner det Google Docs, som du kan lære mere om i vores Google Drev-gennemgang.

For desktopversioner af Microsoft Office skal du abonnere på Office 365-planen eller OneDrive for Business. Læs vores OneDrive for Business-anmeldelse for mere om det.

OneDrive gemmer automatisk fotos og videoer på enheder, du opretter forbindelse til en computer, der har det installeret. Du kan også indstille den til at gøre det samme for skærmbilleder, du også optager. Dets fotoeksempel tilbyder også mere end basale indstillinger. Det kan føje dine fotos til albums, afspille dem i en lysbilledshow, tilføje en effekt, rotere, se i original størrelse og mere.

OneDrive’s webapp har Skype indlejret, så du kan bruge den til at chatte og foretage konferenceopkald. De, der gerne vil tilføje et andet lag af sikkerhed og privatliv på Skype, bør læse vores bedste VPN til Skype-artikel.

Med Office og OneDrive kan du co-redigere og dele filer direkte i dine Office-apps, såsom Word, Excel og PowerPoint. OneDrive-desktopklienten og Office arbejder sammen om at synkronisere dokumenter i OneDrive og lader dig samarbejde med andre mennesker om delte dokumenter på samme tid.

onedrive-Skype-integration

OneDrive integreres med OneNote, Microsofts notat-app. Det er godt til synkronisering og deling af noter og funktioner fleksibelt notedesign. Det er en af ​​de bedste note-tagende apps, og du kan finde mere om det i vores OneNote-anmeldelse.

Der er flere apps, der kan hjælpe din produktivitet, herunder Sway, en app til indholdsudgivelse og Formularer, en workflow-administrationsapp.

OneDrive-funktionsoversigt

OneDrive-logowww.onedrive.com

Starter fra $ 199 per måned for 50 GBAAlle planer

Synkronisere

Synkroniser mappe

Blokniveau-synkronisering

Selektiv synkronisering

Båndbreddestyring

Synkroniser enhver mappe

Fildeling

File Link Sharing

Link adgangskoder

Datoer for udløb af link

Mappedeling

Mappetilladelser

Link Downloadgrænser

Upload links

Produktivitet

Forhåndsvisninger til fil

Rediger filer

Samarbejde i appen

Kontor online

Google Dokumenter

Noter App

Medieafspilning

Mobile apps

Slet filopbevaring

Versionering

WebDAV

Sikkerhed

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 256-bit

Nul viden

To-faktor godkendelse

Serverplacering
OS

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

OneDrives gratis plan tilbyder en mager 5 GB lagerplads, som ikke er så snedig som den 2 GB, du får fra Dropbox, men den er ikke engang tæt på Google Drevs 15 GB. På grund af dette kan det ikke sammenligne med tjenester, der findes i vores bedste gratis cloud-lagerartikel.

Der er ikke mange premium-planer at vælge imellem. Faktisk kan personlige brugere vælge mellem to: 50 GB-planen og Office 365 personal. Førstnævnte er ikke et godt tilbud, fordi det ikke giver meget plads, men det er heller ikke dyrt.

Office 365 Personal er en meget bedre aftale til $ 6.99 pr. Måned eller $ 69.99 pr. År. Amazon er dog bedre, fordi dens 1TB-plan er 59,99 dollar om året. Hvis du vil se dets prisoplysninger, skal du læse vores Amazon Drive-gennemgang.

pCloud tilbyder en endnu bedre aftale, fordi du kan få 2 TB for et par dollars mere pr. måned. Du kan lære mere om det i vores pCloud-gennemgang. OneDrive’s plan inkluderer imidlertid Office 365, så dens værdi er højere for dem, der har brug for det.

Office 365 Home er det, hvor OneDrive skinner. Det tilbyder 6 TB lagerplads til seks brugere, der hver får 1 TB, for kun $ 9.99 pr. Måned eller $ 99.99 pr. År.

Selvom OneDrive har sin andel af quirks, er dens værdi stærk. Vi anbefaler, at du bruger dens gratis plan for at se, hvordan tjenesten fungerer, før du abonnerer.

Brugervenlighed

OneDrive’s desktopklient fungerer på Windows og macOS, men ikke Linux. Hvis du kan lide pingvinen, kan du prøve en service fra vores bedste cloud-lager til Linux-artikel.

Klienten består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe, som er standardpraksis blandt cloud-lagertjenester. Et tyndt vindue springer ud, når du klikker på ikonet i systembakken.

onedrive-desktop-klient

Du kan bruge den til at åbne din synkroniseringsmappe, kontrollere status for dine synkroniser og få adgang til indstillingerne. Indstillingsvinduet er let at bruge, men dets design føles forældet, fordi det ligner et almindeligt, gammelt indstillingsvindue. Desktop-klienten har også et link, der åbner webklienten.

onedrive-web-app

Webklienten har et attraktivt og ligetil design. Du behøver ikke at fiske efter det, du leder efter, fordi klare linjer, kontraster og masser af negativ plads gør det nemt at finde. Upload er simpelt, fordi du kan trække og slippe din fil eller mappe hvor som helst i arbejdsområdet, og det vil begynde at uploade. Webklienten kan vise dine filer i liste- eller gittervisning.

Et lille afkrydsningsfelt vises, når du holder musepekeren over dit indhold og giver dig mulighed for at vælge forskellige filer og mapper, som du derefter kan ændre ved hjælp af handlingerne i topmenuen. Handlinger inkluderer “omdøb,” “kopi til”, “slet” og andre. Du kan gøre det samme for en enkelt fil eller mappe ved at højreklikke på den.

Links øverst giver dig mulighed for at starte Skype-sessioner, gennemgå underretninger, justere indstillinger og få adgang til hjælp. I øverste venstre hjørne er der en knap til at åbne applikationer, såsom Mail, Skype, Kalender, Personer, Opgaver og alle Office 365-apps. Der er også knapper, der uploader filer og mapper fra dit skrivebord ved at omgå synkroniseringsklienten.

Alt i alt er webklienten hurtig og fungerer uden problemer.

onedrive-mobile

Når du er på farten, kan du bruge OneDrives mobilapp, der er tilgængelig til Android og iOS. Det har et tiltalende design, og det er let at bruge. Du kan også kontrollere dine nylige filer, som er et dejligt touch og en, der ikke er almindelig. Standardfunktioner, såsom offline adgang til filer og automatisk upload af foto og video, er til stede. Der er også en “delt” fane.

Fildeling & Synkronisere

onedrive-web-aktie-mappe

Når du vil dele filer eller mapper fra webappen, gør du det ved at generere et link. I begge tilfælde kan du aktivere redigering. Hvis du ikke gør det, vil tilladelsen kun blive vist. Du kan beskytte dine links ved at indstille adgangskoder eller tilføje udløbsdatoer. Det kræver dog, at du har et betalt abonnement. Der er en “delt” side, der viser, hvad du har delt med andre.

Du kan dele dine links til sociale netværk, såsom Facebook, Twitter, Linkedin og Weibo.

Stadig efterlader OneDrive’s tilgang til deling noget at ønske. Når du deler en mappe, kan du ikke se en dialog for at invitere andre, som du gør med mange tjenester. I stedet skal du klikke på “e-mail” for at se en mulighed for at sende invitationer.

Det er ikke et stort problem, men den anden tilgang er mere effektiv. Sync.com er et eksempel på, hvordan det skal fungere. Læs mere om det i vores Sync.com-anmeldelse.

Du kan også bruge OneDrive til at dele direkte fra din computer. For at gøre det skal du højreklikke på en fil eller mappe og vælge “del et OneDrive-link.” Det opretter og kopierer et link til dit udklipsholder. Hvis du har brug for flere indstillinger, kan du vælge “flere OneDrive-indstillinger” ved hjælp af den samme metode, hvorefter webklienten åbner og viser dig flere delingsindstillinger.

Mobilappen viser delingsindstillingerne i et klart og brugervenligt pop-up-område. Du kan indstille delingstilladelser til “kan redigere” eller “kan se” eller indstille en udløbsdato. Når du deler kan du kopiere et link, invitere folk eller sende filer direkte ved hjælp af Outlook eller en af ​​apps på din telefon.

OneDrive er ikke på listen over vores bedste cloud-lager til deling, men det kan have været en overvågning fra vores side, fordi Dropbox, der lavede listen, kræver et $ 20 Dropbox Professional-abonnement for at få de samme funktioner. Læs mere om Dropbox i vores Dropbox-gennemgang.

onedrive-sync-mapper

OneDrive følger standard synkroniseringsmodellen udviklet af Dropbox i 2007. Den består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Synkroniseringsmappen er som en normal mappe i dit filsystem, med den eneste forskel, at den er forbundet til skyen. Enhver fil eller mappe, du placerer i den, gemmes på din harddisk og skyen.

Du kan flytte individuelle filer til OneDrives synkroniseringsmappe ved at højreklikke og vælge “flyt til OneDrive”, men du kan ikke gøre det samme med mapper.

Du kan heller ikke synkronisere specifikke mapper til OneDrive. Hvad du kan gøre er at gå til indstillingsmenuen på OneDrive-desktop-klienten og opdatere de mapper, som OneDrive valgte til “auto save” eller med andre ord synkronisering. I Windows 10 er de “desktop”, “images” og “document”.

onedrive-selektiv-sync

Når det er sagt, får du mere kontrol over, hvad der synkroniseres til din computer med selektiv synkronisering. De filer og mapper, du vælger ikke at synkronisere, tager ikke plads på din harddisk eller er tilgængelige, hvis du er offline. Du kan ikke gøre det samme fra den anden ende, fordi du ikke kan vælge at synkronisere nogen mappe.

Hvis du vil se dine online filer uden at de tager plads, kan du få adgang til OneDrive som et netværksdrev. Du skal dog bruge en tredjepartstjeneste. Mountain Duck er et godt valg til det. Læs vores, hvordan du opretter en netværksdrevprimer for hjælp.

Fart

Vi udførte flere upload- og download-tests ved hjælp af en 1 GB-mappe. Vi brugte en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps.

Det tog i gennemsnit OneDrive omkring 23 minutter at uploade mappen. I betragtning af vores uploadhastighed er det så hurtigt som muligt. Downloaden tog dog gennemsnitligt tre minutter, hvilket er dobbelt så lang tid, som vi ville forvente ved 100 Mbps. I betragtning af OneDrives globale netværk er det et dårligt resultat.

OneDrive havde en lille indflydelse på vores systemressourcer, men ikke så meget, at vi ikke kunne udføre andre opgaver. Hvis det sker med dig, kan du manuelt begrænse dine upload- og downloadhastigheder.

Uploadhastigheden ville være hurtigere, hvis synkronisering på blokniveau fungerede for alle filtyper, men det fungerer kun for Office-filer.

TestsFørste forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid00:22:0000:23:0000:23:00
Downloadtid00:04:2000:01:3800:03:00

Sikkerhed

OneDrive plejede at mangle stærke sikkerhedsforanstaltninger. Det havde ikke engang kryptering ved hvile. Men nu understøtter OneDrive personlige kryptering under transit og hvile.

At-rest-kryptering inkluderer to komponenter: BitLocker-diskniveaukryptering og per-fil-kryptering af kundeindhold.

Hver fil er sikret med sin egen AES 256-bit nøgle. Plus, det bruger TLS-protokollen til at forhindre, at der er midtvejsangreb i at lykkes.

Privat, ende-til-ende-kryptering forhindrer andre end dig i at læse dine filer, men OneDrive tilbyder ikke den. Det betyder, at en useriøs medarbejder eller regeringen potentielt kunne læse dine data. Vi vil tale mere om det i næste afsnit.

Begge Office 365-planer kan registrere ransomware-angreb og hjælpe dig med at gendanne din OneDrive til et punkt, før filer blev kompromitteret, så du behøver ikke give efter for kravene fra cyberkriminelle. Hvis der opdages et angreb, vil du blive advaret via en e-mail, mobil eller desktop-underretninger og ledes gennem gendannelsesprocessen.

Det involverer brug af funktionen Filgendannelse fra OneDrive for Business, som nu er tilgængelig på personlige OneDrive-konti. Det giver dig mulighed for at gendanne din OneDrive til et tidligere tidspunkt inden for de foregående 30 dage.

Du kan også bruge funktionen til at gendanne dig efter en utilsigtet massesletning, filkorruption eller enhver anden katastrofal begivenhed. Hvis du har en virksomhed og gerne vil OneDrive’s avancerede funktioner, anbefaler vi, at du prøver OneDrive for Business. Læs mere om det i vores OneDrive for Business-gennemgang.

OneDrive’s e-mail-integration, Outlook.com, tilbyder et ekstra beskyttelseslag og sikrer en end-til-ende-kryptering af din e-mail. Når du bruger dens kryptering, forbliver din e-mail krypteret via en sikker forbindelse og minimerer truslen om, at dine oplysninger bliver opfanget eller lækket til cyberkriminelle.

Hvis du hellere ikke vil stole på Microsoft med din e-mail, kan du prøve en af ​​de mest sikre e-mail-udbydere.

Privatliv

Privatliv er et ømt sted for Microsoft. Som en amerikansk-baseret virksomhed er det underlagt amerikanske privatlivslovgivninger og -forskrifter, som ikke altid har haft det bedste ry. En af grundene hertil er U.S. National Security Agency’s PRISM-projekt, et hemmeligt regeringsovervågningsprogram, som Microsoft angiveligt var involveret i.

CLOUD Act, der gør det muligt for amerikanske alfabetbureauer at tvinge OneDrive til at videregive data uanset hvad de befinder sig, er særlig opmærksom. Når du tager det i betragtning, er det ikke overraskende, at USA ikke er blandt de lande, der har de bedste fortrolighedslove.

Microsoft har måske ikke haft meget valg i sagen, men et selskab med base uden for USA ville ikke have haft det samme dilemma, medmindre det var baseret i Kina.

Sync.com i Canada og Tresorit i Holland er gode alternativer til det privatlivsbevidste. Læs vores Sync.com-gennemgang og Tresorit-gennemgang for at finde ud af mere om tjenesterne.

Ingen af ​​virksomhederne overholder amerikanske datalov og leverer begge private, end-to-end-kryptering gratis. Læs vores artikel om top cloud-udbydere baseret uden for onkel Sams grabbhænder for flere ideer.

onedrive-privacy-kontrol-panel

Med OneDrive kan du få adgang til og rydde nogle af dine data ved hjælp af Microsofts kontrolpanel til privatlivets fred. Desuden kan du kontrollere brugen af ​​dine data til Microsoft-annoncering på dens opt-out-side. Der er en god chance for at du bruger det nyeste Windows, så læs vores artikel 10 om indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger i Windows 10 for at lære hvordan du justerer dets privatliv.

Ikke alle personlige data, der behandles af Microsoft, kan fås eller kontrolleres via ovenstående værktøjer. Hvis du vil have adgang til eller kontrollere personlige data, der er behandlet af det firma, der ikke er tilgængeligt via disse værktøjer eller direkte gennem de Microsoft-produkter, du bruger, kan du kontakte Microsoft.

Vi ville have det bedre, hvis nul-viden kryptering var tilgængelig, men OneDrive har ikke det. For flere muligheder, se tjenesterne på vores bedste liste over nulvidenstjenester til lagring af skyer.

Kunde service

onedrive-help-center

Du kan bruge Microsofts online helpcenter til dets software, herunder OneDrive, Office 365 og Office Online.

Du kan søge efter hjælpemner eller gennemse efter kategori. OneDrive-kategorier inkluderer “komme i gang”, “filer”, “deling og samarbejde”, “synkronisering”, “mobil og mac,” “konti og opbevaring” og “fejlfinding.” Hjemmesiden har en masse træningssider, og mange inkluderer videoer.

Hvis det ikke hjælper, kan du kontakte Microsofts support via e-mail eller prøve samfundsforum.

Der er ingen telefon- eller chat support. Vi kontaktede support via e-mail, og det var hurtigt at besvare vores spørgsmål, det tog kun 45 minutter.

onedrive-user-forum

Du kan bruge brugerforummet til tænkning uden for boksen, hvilket uddannet supportpersonale ikke altid er godt til, men det officielle Microsoft-forum ser ikke ud til at generere mange svar fra brugere eller ansatte.

Dommen

De vigtigste fordele ved at bruge OneDrive er produktivitet, samarbejde og hastighed. Det opretter forbindelse til mange Microsoft-apps, hvoraf de mest nyttige er Office Online og dens desktop-modstykke, Office 365.

Office 365 øger værdien af ​​sine premium-planer, fordi det er inkluderet i to af dem. Brugere, der ønsker at bruge cloud-lager, men ikke ønsker at betale for desktop-versionen af ​​Office-pakken, drager meget fordel af disse tilbud. Andre nyttige funktioner inkluderer medieafspilning, Outlook-integration og mere.

Dets sikkerhed og privatliv er imidlertid ikke helt i top, selvom de er bedre end før. Manglen på nul-viden kryptering er et ømt sted, fordi OneDrive er et U.S.-baseret produkt.

Når det er sagt, giver OneDrive en fornøjelig brugeroplevelse, især på web- og smartphone-apps.

Hvad synes du om OneDrive? Synes du dens funktioner, apps og god værdi er nok til at give det en chance? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map