hubiC Review – Denne service er deaktiveret fra maj 2018

hubiC Review

En engang lovende leverandør af skylager, der nu har lukket sine digitale døre, var hubiC et lærebogeksempel på et godt moderselskab, der dårligt overdrev sine ressourcer. Læs vores hubiC-gennemgang for de beskidte detaljer samt et link til vores bedste artikel om hubiC-alternativer.


Det franske firma OVH er et af de største navne inden for cloud computing, idrætsudstyr med 20 datacentre og over 260.000 servere over hele verden. Virksomhedens netværk er faktisk vært for over 18 millioner applikationer. Inkluderet OVHs egen hubiC, har en cloud-lagringstjeneste med sikkerhedskopieringskapaciteter, som OVH hævder, over 900.000 brugere. hubiC har eksisteret siden 2011.

Ligesom mange virksomheder, der prøver at bøje konkurrencen i skylagringspladsen, har hubiC taget den tilgang til at tiltrække brugere med gratis lagerplads – 25 GB af den. Med hubiC ser det ud til at blive endnu bedre takket være bemærkelsesværdigt lave priser: lidt over $ 5 om måneden for 10 TB. Det er ti gange mere skyopbevaring til cirka halvdelen af ​​prisen for det meste af konkurrencen giver dig.

Med Dropbox, for eksempel, får du 1 TB til $ 9,99. På dette tidspunkt er der en god chance for, at nogen, der læser, får en af ​​to reaktioner:

 • De har besluttet at ramme jackpotten og er klar til at tilmelde sig hubiC
 • De har besluttet, at noget lugter mistænksomt dårligt, som rådd fisk blandet med ananas.

Hvis du falder ind under kategori nummer to og stadig er med os, tillykke! Mens hubiC’s priser er rigtige, er de ikke-eksisterende sikkerhedsstandarder og kundesupport mere end nok grund til ikke at stole på dine filer med denne service. Ja, du kan synkronisere filer til skyen, omend uden hastigheden af ​​filoverførsler på blokniveau. hubiC fungerer endda som en backuptjeneste, skønt den mangler nogle vigtige funktioner (som en anstændig planlægning).

Men selv hvis du kan overse disse problemer, er der al grund til at tro, at folkene på hubiC enten er på nippet til at lukke tingene eller ikke er interesserede i deres kunder længere. Så hvis du gemmer filer der, kan de snart forsvinde.

Vi er ked af at skuffe. Men den gode nyhed er, at der er mange fremragende cloud-lagring og backup-tjenester, der er mere end værd at deres omkostninger:

 • Bedste Cloud Storage 2017
 • Bedste Cloud Backup 2017

hubiC beviser den ældgamle ordsprog “ikke bedømme en bog efter dens omslag” sandt – men af ​​alle de forkerte grunde. Sørg for at læse den fulde anmeldelse af denne service, inden du beslutter, om den fortjener din virksomhed, gratis eller ej.

Besøg 

Styrker & Svagheder

Alternativer til hubiC

Prisfastsættelse

De fleste hubiC-brugere vil sandsynligvis aldrig bruge en krone på det.

25 GB ledig plads vil sandsynligvis være nok til at gemme en god del af dokumenter og fotos. Hvis du dog har brug for mere, tilbyder tjenesten et par personlige planer: den ene til 100 GB og den anden til 10 TB. Springet fra 100 GB til 10 TB virker sandsynligvis mærkeligt, hvis du er bekendt med andre cloud-lagringstjenester, der normalt tilbyder en 1TB- eller 2TB-plan. 

I betragtning af de lave omkostninger, der er forbundet med begge planer, er det en temmelig let afvigelse at overse.

hubiC har også et henvisningsprogram, hvor brugere kan tjene 5 GB ekstra lagerplads pr. henvisning (op til 25 GB). Hvis du har tilmeldt dig 100 GB-planen, får du 10 GB pr. Ven (op til 500 GB). 10TB-planen netto dig 500 GB per ven (op til 2,5 TB gratis).

Funktioner

Én ting, der adskiller hubiC fra mange tjenester, er det faktum, at det er en cloud-lagrings- og backuptjeneste samtidig, hvilket gør det til en temmelig sjælden slags art. Vi har skrevet flere artikler om forskellen mellem skylagring og sikkerhedskopi, som den her. Andre tjenester, der tager denne to-i-en-tilgang, inkluderer IDrive og SpiderOakONE.  

Desværre er dette aspekt af hubiC ikke nok til at gemme det fra et ellers sparsomt sæt funktioner.

Funktion: Beskrivelse:
Desktop-appsWindows, Mac og Linux understøttes
Mobile appsiOS, Android og Windows 8
SynkroniseringSynkroniser filer på tværs af enheder og skyen
BackupTag mapper til automatisk sikkerhedskopiering
Automatisk sikkerhedskopiSikkerhedskopier kan indstilles til at køre hver time, dagligt eller ugentligt
Transportlagssikkerhed (TLS)Filer er beskyttet med sikre TLS-tunneler
FilversioneringKun tilgængelig for sikkerhedskopier (ikke synkronisering)

Manglende i listen ovenfor er:

 • Trinvise overførsler på blokniveau
 • Kryptering i hvile
 • Nul-viden sikkerhed

Mens hubiC laver automatiske sikkerhedskopier, har du kun lidt kontrol over, når de sker. Og som du ser i afsnittet om brugeroplevelse næste, havde vi nogle problemer med at få hubiCs Android-app til at fungere.

Brugererfaring

Installation af hubiC på dit skrivebord opretter en hubiC-synkroniseringsmappe. Denne synkroniseringsmappe fungerer baseret på den model, der er populariseret af Dropbox, alt deri inde i den gemmes både på din harddisk og i hubiCs sky.

Ud over at flytte filer til din synkroniseringsmappe, kan du også højreklikke på en hvilken som helst mappe (men ikke filer) og markere den til automatisk sikkerhedskopi.

Synkronisering forbinder alle enheder, du tilknytter hubiC ved hjælp af et to-vejs filoverførselssystem, mens sikkerhedskopiering er strengt en envejsaffære: fra din computer til hubiC-skyen.

Det er designet til at beskytte en harddisks indhold i stedet for at fremme arbejdsproduktivitet. Når du vælger at tage backup af en mappe, åbner hubiC en indstillingsskærm. Derfra kan du indstille, hvor mange filversioner hubiC opretholder, og hvor ofte en sikkerhedskopi kører.

Versionering holder forbi kopier af filer, så du når som helst kan vende tilbage til en tidligere tilstand. At kunne gøre det beskytter dig mod:

 • Brugerfejl
 • Korruption
 • ransomware

For så vidt angår backup-planlægning, giver hubiC mulighed for at sikkerhedskopiere mapper bare én gang, en gang hver time, en gang om dagen eller en gang om ugen. Mens det gør jobbet, fungerer hubiC-backup ikke næsten så godt som tjenester som:

 • Jeg kører
 • CrashPlan
 • Backblaze

Eller de fleste andre poster i online backup plads. Med andre tjenester kan brugere indstille en kontinuerlig sikkerhedskopi til at holde en harddisks data beskyttet i næsten realtid eller indstille en sikkerhedskopi til at køre mellem bestemte timer på bestemte dage i ugen.

Andre cloud backup-værktøjer giver dig også mulighed for at tagge individuelle filer til sikkerhedskopiering ud over mapper, plus de kan automatisk mærke bestemte mapper til sikkerhedskopiering for at spare tid. Backblaze og Carbonite sikkerhedskopierer endda automatisk alle filer af en bestemt type, hvilket de kan gøre takket være deres ubegrænsede backup-support.

Hvis du har brug for at administrere et aspekt af hubiC, skal du gøre det ved at højreklikke på dets proceslinjeikon. Du kan starte synkronisering med det samme, sætte den på pause, kontrollere indstillingerne og kontrollere dine sikkerhedskopier og køre operationer.

I indstillinger er der nyttige indstillinger, som at slå synkronisering fra for bestemte mapper og indstille et synkroniseringsgap.

Under fanen Avancerede indstillinger kan du også begrænse upload- og downloadhastigheder, hvis hubiC påvirker dit systems ressourcer.

Imidlertid ændrer backup-fanen indstillingerne for hver mappe, du har tagget til sikkerhedskopi.

Browseroplevelse

HubiC-browseren kan få adgang til indhold fra enhver computer. På den måde, hvis din personlige computer af en eller anden grund ikke er tilgængelig, kan du få adgang til data om en andens, uden at skulle installere desktop-applikationen.

Browseren er ret ligetil. Du kan få adgang til synkroniseret indhold fra hovedsiden ved at klikke på den mappe, den er gemt i. Du kan også downloade og uploade filer, og der er en delingsknap, der genererer et URL-link til en hvilken som helst fil.  

hubiC kan dele filer via:

 • E-mail
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus

Eller du kan bare generere et link og kopiere / indsætte det, hvor du vil. En af de gode ting ved fildeling med hubiC er, at de lader dit sæt et link udløbsdato. Mange cloud-lagringstjenester gør ikke dette, hvilket er et problem, fordi det er let at glemme, hvad du har delt.

Vi ville dog have foretrukket at kunne indstille en hvilken som helst udløbsdato for link, vi ønskede. Der er heller ingen måde at dele links på ubestemt tid – du bliver lukket efter 30 dage. hubiC har heller ikke adgangskodebeskyttede links. Der er desuden ingen måde at hurtigt revidere alle de links, du har oprettet.

Ud over at se synkroniseret indhold kan du få adgang til mapper mærket til sikkerhedskopi ved at klikke på menuikonet i øverste højre hjørne og vælge “min sikkerhedskopi.”

En sidste ting at bemærke, især hvis du er utålmodig med teknologi: vi fandt ud af, at mange af de handlinger, vi udførte på webstedet, kørte langsomt. For eksempel tog det næsten 30 sekunder for os at generere delelinks. Med andre tjenester er linkoprettelse en øjeblikkelig proces.

Mobil oplevelse

Normalt kan vi lide at tale om mobiloplevelsen, men i hubiC’s tilfælde løb vi ind i en lille ulempe. Og med en ulempe mener vi, at appen ikke fungerer.

Vi var i stand til at downloade Android-appen uden problemer. Men når vi åbnede den, var der ingen af ​​de filer, vi havde synkroniseret på vores desktop, tilgængelige. Vi gav den en dag og opdaterede den en masse gange, men intet dukkede nogensinde op.

Ud over at være i stand til at få adgang til din synkroniseringsmappe, skal hubiC Android-appen give dig mulighed for at tage backup af telefondata, såsom:

 • Billeder
 • Videoer
 • musik
 • Kontakter
 • kalendere

Vi var ret begejstrede for denne funktion, da mange cloud-backup-tjenester kun laver en desktop-backup, ikke en smartphone. Hver gang vi forsøgte at teste hubiCs Android-backupfunktioner, blev vi imidlertid mødt med en fejlmeddelelse:

Ud fra brugerkommentarer i Google Play-butikken var vi ikke alene om disse problemer. Nogle brugere var overhovedet ikke i stand til at få adgang til deres data, mens andre kun kunne få adgang til nogle af deres data.

Problemet skyldes muligvis, at hubiC ikke har opdateret sin app siden august 2014. Næsten tre år uden en opdatering peger normalt ikke på stabiliteten af ​​en app. Det antyder snarere stærkt, at udgiveren ikke længere er interesseret i det.


 

Hastighed

Effektiv filoverførselsarkitektur er kritisk for cloud-lagringsprocessen. Det betyder hurtigere synkronisering mellem enheder, mindre tid på sikkerhedskopiering og mindre indflydelse på et systems ressourcer. For at finde ud af, om hubiC kan holde trit, forberedte vi en 256 MB komprimeret mappe indeholdende en række forskellige filtyper og udførte nogle uploads og downloads for at sætte gang i dens hastighed.

Disse test blev udført over et Wi-Fi-netværk med download- og uploadhastighederne på 32 Mbps og 12 Mbps, ifølge speedtest.net.

Her er vores resultater:

Upload tid:04:45
Downloadtid:02:30

Den første uploadhastighed er ikke dårlig, og den kan sammenlignes positivt med andre tjenester. Downloadtiden er dog ganske lidt langsommere. Typisk med denne test er vi i stand til at downloade vores filer på under et minut og normalt på mindre end 30 sekunder. Med hubiC tog det dog to minutter og 30 sekunder.

Det større problem her er, at tjenesten ikke understøtter det, der er kendt som “blok-niveau” filoverførsler. Mange cloud-tjenester bruger denne type arkitektur, som kun synkroniserer eller sikkerhedskopierer dele af filen, der er ændret, snarere end at genoprette hele filen. Dette gør en dramatisk forskel i hastighed og lader dig hoppe problemfrit fra en enhed til en anden.

Sikkerhed

hubiC sikrer filer, der er under transit med SSL for at forhindre, at aflyttere snapper dit indhold. Men når det kommer til sikkerhed, er det stort set al den service, der har at tilbyde. I modsætning til de fleste cloud-lagring og backup-tjenester, bliver alle filer, der er gemt med hubiC, ikke krypteret. Det betyder, at enhver hubiC-medarbejder, eller enhver, der overtræder en hubiC-server, vil kunne se, hvad du har gemt der.

Du kan først tage trinnet med at kryptere filer, men det tager tid. Hvis du hellere ikke vil gennemgå besværet, kan du overveje en nul-videnstjeneste som:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Brugersupport

hubiC-support køres via et Hjælp-websted, hvor ofte stillede spørgsmål sorteres efter emne. De fleste ofte stillede spørgsmål bliver besvaret på en linje eller to, og webstedet har ikke nogen detaljerede artikler eller tutorials. Manglen på instruktion vil sandsynligvis ikke være et stort problem for de fleste brugere, da hubiC’s værktøjer alligevel er temmelig enkle.

Der er dog et brugerforum, hvor du angiveligt kan stille spørgsmål. Men vi kunne ikke finde en måde at skrive på i forummet. Og der er en meddelelse, der lyder:

”Vi er i færd med at migrere dette forum. En ny plads er snart tilgængelig. Vi beklager ulejligheden. ”

Så det kan være grunden til. Men når vi gennemser forummet, bemærkede vi, at der ikke havde været nogen brugerindlæg siden begyndelsen af ​​februar. Mange af de seneste indlæg spurgte også, hvorfor hubiC stoppede med at svare på spørgsmål i første omgang.

For eksempel:

Ud over forumet ser hubiC ikke ud til at have et middel til direkte kontakt. Der er ikke noget telefonnummer at ringe til, ingen live chat og ikke engang en e-mail-adresse.

Afsluttende tanker

hubiCs generøse gratis opbevaringsplaner, ekstremt lave omkostninger og det faktum, at det kan bruges som både skylager og cloud backup-service, er alle meget fascinerende funktioner, men kun på papir. Manglen på filoverførsler på blokniveau betyder, at du ikke får den samme synkroniserings- og backuphastighed, som du gør med konkurrenterne. Værre er, at uden indpakning på serversiden kan dit indhold få adgang til og læses af andre.

Det største spørgsmål her er, at det ser ud til, at hubiC er gået i gemning.

Mobilappen er ikke blevet opdateret i evigt (tre år), og den fungerer ikke, hubiC svarer heller ikke på brugersvar på sit supportforum, og der er ingen måde at kontakte virksomheden direkte på. Alle disse røde flag fortæller os, at firmaet kan være på randen af ​​at forsvinde. Enten eller tjenesten er bare en skinnende fælde for at tjene penge, hvor ingen gider at overvåge dem længere.

Uanset hvad, kan vi ikke anbefale at gemme dine filer med hubiC, i betragtning af at der er en ret god chance for, at virksomheden kan forsvinde i morgen – og dine data sammen med det. Det ville ikke være første gang, at en cloud-lagringstjeneste forsvandt med brugerens indhold. Har du oplevet hubiC? Hvis du har et øjeblik, vil vi meget gerne høre om det i kommentarerne herunder. Tak for at have læst!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map