Google Drevanmeldelse – Opdateret 2020

Google Drev-gennemgang

Google Drive er sandsynligvis et af de bedste cloud-samarbejdsværktøjer derude, men mangler når det kommer til synkronisering af funktioner, sikkerhed og sikkerhedskopieringsmuligheder. Læs vores fulde anmeldelse af Google Drev for detaljerne.


Cloud Storage Anmeldelser

Med næsten en milliard brugere er Google Drive den mest populære cloud-lagringstjeneste i verden. Hvis du er en Google-bruger, eller du har en Android-telefon, bruger du allerede tjenesten, hvilket helt sikkert hjælper med at padde numrene.

Googles apps er kendt for deres brugervenlighed, og Google Drev er ingen undtagelse. Det er en af ​​de bedste tjenester til samarbejde takket være Googles kontorpakke og enorme bibliotek med apps fra tredjepart. Hvis det er din virksomheds fokus, skal du se vores bedste firmafilsynkronisering og dele guide for tjenester, der passer til regningen. Google Drive har også gode delingsfunktioner og hurtige overførselshastigheder.

Googles sikkerhed og privatliv er ikke så stærk, som du får fra nogle af dens konkurrenter. Du kan finde dem på vores liste over de bedste cloud-lagringstjenester. Google Drevs prisplaner er heller ikke særlig konkurrencedygtige. Vi taler mere om sikkerhed, privatliv og andre funktioner i denne Google Drev-gennemgang.

Google Drev-webgrænseflade

Google Drev-synkroniseringsmappe

Google Drive Google Docs

Google Drive Opret link

Google Drev-netværksindstillinger

Tidligere

Næste

Styrker & Svagheder

Alternativer til Google Drive

Funktioner

Google Drive er godt til samarbejde. Faktisk er den eneste service, der er bedre for det, Dropbox Business. Læs vores Dropbox Business anmeldelse for at finde ud af mere om det. Du kan finde den komplette liste over gode samarbejdstjenester i vores bedste cloud-lagring til samarbejdsstykke.

google-drive-docs

Den største bidragyder til Google Drevs samarbejdsfunktioner er Googles kontorpakke, der inkluderer Dokumenter, Ark og Slides. Google Docs giver dig mulighed for at oprette og samarbejde med andre om tekstdokumenter, Google Sheets giver dig mulighed for at arbejde med regneark, og Google Slides giver dig mulighed for at oprette præsentationer.

Da disse apps svarer til Microsofts Word, Excel og PowerPoint, har Google en Chrome-udvidelse, der giver dig mulighed for at se, redigere og konvertere mellem dets kontorfiler og Microsofts. Hvis du hovedsageligt arbejder med dokumenter, og Google Drev ikke passer dig, kan du se vores bedste cloud-lager for dokumentliste for andre indstillinger.

google-drive-foto-visning

Du kan også få vist fotos og afspille videoer med Google Drev. Den proprietære fotovisning kan ikke redigere dine fotos, men du kan oprette forbindelse til Pixlr Editor for at gøre det. Du kan også afspille videoer ved hjælp af den integrerede afspiller. Google Drevs foto- og videofunktioner hjalp det med at placere nummer to på vores bedste cloud-lagerplads til fotos og videoer.

Den højest rangerede service i denne guide er pCloud, som du kan lære mere om i vores pCloud-gennemgang.

Google har mange andre apps, herunder Fotos, Behold, Kalender og mere. Google Fotos gør det nemt at administrere dine fotos og giver dig mulighed for at uploade et ubegrænset antal af dem, hvis du gør det i “høj kvalitet” i stedet for “original.” Det er let at bruge og lader dig dele dine fotos til sociale netværk. Det kan også redigere dem.

Google Keep er en notat-app, der er vist på vores liste over de bedste notat-apper. Google Kalender kan huske dine begivenheder og synkronisere dem på flere enheder.

google-drive-tredje-parts-apps

Udover native apps har Google Drive et tredjeparts appbibliotek, der indeholder hundreder, hvis ikke tusinder, softwareintegrationer, som du kan tilføje. De fleste af dem er også gratis.

Disse samarbejdsmuligheder hjalp det med at gøre vores bedste cloud-lagring til team-liste, omend som det sidste valg på den.

Fil-sikkerhedskopi har også været en mulighed, siden Google opdaterede sin desktop-klient i juni 2017. Klienten, nu kaldet “backup og synkronisering”, giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere mapper til Google Drive.

Backup er kontinuerlig, hvilket betyder, at ændringer i filer i mapper, der er mærket til sikkerhedskopiering, sker, disse ændringer kopieres til fjernserveren. Det er praktisk, men det giver ikke brugervenligheden og hastigheden af ​​et dedikeret online backup-værktøj.

Oversigt over funktioner i Google Drev

Google Drev-logowww.google.com

Starter fra $ 167 per måned for 100 GBAlle planer

Synkronisere

Synkroniser mappe

Blokniveau-synkronisering

Selektiv synkronisering

Båndbreddestyring

Synkroniser enhver mappe

Fildeling

File Link Sharing

Link adgangskoder

Datoer for udløb af link

Mappedeling

Mappetilladelser

Link Downloadgrænser

Upload links

Produktivitet

Forhåndsvisninger til fil

Rediger filer

Samarbejde i appen

Kontor online

Google Dokumenter

Noter App

Medieafspilning

Mobile apps

Slet filopbevaring

Versionering

WebDAV

Sikkerhed

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 128-bit

Nul viden

To-faktor godkendelse

Serverplacering
OS

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Googles planer var tidligere dyre, men den opdaterede dem for nylig. De er stadig ikke blandt de bedste tilbud inden for opbevaring af sky, men hvad Google Drive ikke har i kvalitet, har det i mængde. Dens gratis plan er også stor.

Den gratis plan giver dig 15 GB lagerplads, hvilket hjalp Google Drive med at få en plads på vores bedste gratis cloud-lagerliste.

Google Drive tilbyder en masse fleksibilitet med sine seks betalte planer. Du kan få 100 GB for $ 2 om måneden eller $ 19.99 om året. Hvis du har brug for mere end det, koster 2TB-planen $ 9.99 om måneden eller $ 99.99 om året.

Højere niveauplaner tilbyder ikke en årlig rabat. De starter ved 2TB for $ 19.99 om måneden og slutter ved 20TB for $ 199.99 om måneden. Ingen er blandt de bedste værdier inden for skylager. Det illustreres bedst af det faktum, at pCloud tilbyder en 2TB-abonnementsplan for kun $ 9,99 om måneden, halvdelen af ​​omkostningerne ved Google Drev.

Brugervenlighed

google-drive-web-app

Du kan få adgang til Google Drev ved hjælp af en web-, desktop- eller mobilklient. Webklienten giver dig mulighed for at bruge en browser fra enhver computer. Dens design er minimalt, klart, og du vil genkende det fra mange andre Google-apps.

Menuen til venstre giver dig mulighed for at navigere på dit drev og oprette nye mapper eller filer. Du kan søge på dit indhold ved hjælp af søgefeltet øverst. Den udfører en fuldtekstsøgning, hvilket betyder, at den vil søge gennem indholdet af dine dokumenter. Det er nyttigt, hvis du ikke kan huske, hvor du har skrevet noget.

Det hurtige adgangsområde under søgefeltet hjælper dig med at åbne dine nylige filer hurtigt. Indholdsområdet kan vise dine filer og mapper i et gitter- eller listevisning. Det er let at arbejde med det, fordi du kan højreklikke for at ændre indhold eller trække og slippe det for at flytte det. Du kan også trække og slippe filer for at uploade dem, men vi foretrækker det, hvis du kunne slippe indholdet hvor som helst for at uploade det.

google-drive-desktop-app

Desktop-appen består af en synkroniseringsmappe og ikon i systembakken. Du har ikke problemer med at bruge det, fordi det er enkelt og nemt at navigere. Det er tilgængeligt for Windows og macOS. Hvis du har brug for Linux-support, skal du læse vores bedste cloud-lager til Linux-stykke.

google-drive-mobil-app

Mobilappen er forudinstalleret på de fleste Android-telefoner og giver dig adgang til dine filer under bevægelse eller offline. Du kan endda redigere dem uden at downloade dem først, hvilket er noget, mange andre tjenester har brug for. Appen er også tilgængelig til iOS. Google Fotos, der deler plads med Google Drev, har automatisk upload til dine fotos og videoer.

Fildeling & Synkronisering

Det er nemt at dele filer og mapper med Google Drev. Du kan generere et link og kopiere og indsætte det eller sende det via e-mail. Du kan også sende det direkte til Facebook eller Twitter. Personer, der modtager linket, kan se, kommentere eller redigere afhængigt af de tilladelser, du har angivet. Der er en tabel, der viser dig, hvem der også har adgang til den.

Du kan gå længere ved at forhindre redaktører i at ændre adgang og tilføje nye mennesker. Du kan også deaktivere muligheder for at downloade, udskrive og kopiere for kommentatorer og seere.

Der er dog ingen måde at indstille en adgangskode. Du kan heller ikke sende uploadlink eller begrænse antallet af downloads. Hvad du kan gøre er at indstille en udløbsdato for hver person, som du har delt dit indhold med. Du kan fortælle, hvad andre har delt med dig ved at gå til mappen “delt med mig”, men der er ingen sådan mappe til indhold, du har delt.

Deling af mapper fungerer på lignende måde, men med forskellige indstillinger. Mennesker, du inviterer, kan have tilladelse til at “organisere, redigere & visning ”eller“ kun visning. ”

Google Drive tager en solid tilgang til deling, men det er ikke godt nok til at lande på vores bedste cloud-lager til delingsliste. Oven i toppen er Sync.com, vores overordnede bedste cloud-lagringstjeneste. Læs vores Sync.com-gennemgang for at lære mere om, hvad det gør godt ved deling.

google-drive-sync-mappe

Google Drevs synkroniseringsfunktion er afhængig af en speciel mappe i dit filsystem kaldet en synkroniseringsmappe. Når du lægger en fil i mappen, sendes den til skyen og andre enheder, der er forbundet til din konto. Denne måde at betjene kaldes den almindelige model for synkronisering, og den blev opfundet af Dropbox. Du kan lære mere om den populære service i vores Dropbox-gennemgang.

Google Drevs “backup og synkroniserende” desktop-app giver dig mulighed for at synkronisere specifikke mapper til din computer såvel som enhver mappe fra din computer til skyen. Vi valgte en enkelt mappe, men appen begyndte at synkronisere alt i vores Drive. Genåbningen af ​​appen løste imidlertid problemet. Samlet set er synkroniseringsprocessen glat.

google-drive-backup-synkronisering

Du kan også sikkerhedskopiere mapper ved hjælp af skrivebordsappen. I Windows 10 vælges “dokumenter”, “billeder” og “desktop” som standard.

Fart

Google Drev har et netværk af servere overalt i verden, så dine overførselshastigheder bør ikke lide under din afstand til en server. Vi udførte vores test ved hjælp af en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps.

Den gennemsnitlige uploadtid var tæt på det, vi forventede i betragtning af vores uploadhastighed, så Google Drive tjener et topkarakter. Downloaden tog dog mere end to gange den tid, den skulle have, med et gennemsnit på tre minutter og ni sekunder.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid00:22:4200:22:4000:22:41
Downloadtid00:03:1500:03:0400:03:09

Google Drev bruger ikke en synkroniseringsalgoritme på blokniveau, hvilket vil fremskynde overførslen af ​​filer, der allerede er uploadet ved kun at overføre de ændrede dele.

Hvis Google Drevs desktop-app sænker din computer, kan du gå ind i præferencesmenuen og smøre båndbredden.

Sikkerhed

google-drive-sikkerhed

Google gennemgår regelmæssigt flere uafhængige tredjepartssikkerhedsrevisioner. G Suite og Google Cloud Platform modtager SOC1-, SOC2- og SOC3-revisioner til ISO / IEC 27001, 27017 og 27018. Det tilbyder også sit Vulnerability Reward-program til Google-ejet webejendomme, hvis du har lyst til en hacker.

Dine data er krypteret i hvile med AES 128-bit, som ikke er så stærk som AES 256-bit. Men det er ufravigeligt til alle formål. Under overførsel er dine filer beskyttet ved hjælp af den stærkere version af algoritmen sammen med TLS-protokollen. Google tvinger også HTTPS til alle transmissioner mellem brugere og dets tjenester og bruger perfekt fremadretthed.

Google Drive er dog ikke nul-viden, fordi det mangler privat kryptering. Det betyder, at den kontrollerer din krypteringsnøgle, og en useriøs medarbejder kan potentielt læse dine data. Udbydere på vores bedste liste med nul-viden cloud-lagringstjenester er bedre til at beskytte dine filer, så sørg for at læse den.

Hvis du vil beskytte dine legitimationsoplysninger yderligere, giver Google Drive dig mulighed for at aktivere tofaktorautentisering.

Du kan konsultere vores mest sikre cloud-lagringstjenesteliste for at finde en service, der beskytter dine filer endnu mere. Hvis du vil dykke ind, skal du vide, at Sync.com er den bedste service på listen.

Privatliv

Google Drive er blevet tilsluttet det amerikanske nationale sikkerhedsagenturs PRISM-projekt. Selvom NSA siger, at projektet kun bruges til at målrette terrortrusler, og Google har nægtet at give NSA fuld adgang til private data, er tilstedeværelsen af ​​teknologien og potentialet for større rækkevidde nervøs..

Hertil kommer, forbeholder Google sig retten til at scanne og analysere dit indhold i Gmail og Google Drive til målrettet markedsføring i dets privatlivspolitik, idet det siger:

”Vi bruger automatiserede systemer, der analyserer dit indhold for at give dig ting som tilpassede søgeresultater, personaliserede annoncer eller andre funktioner, der er skræddersyet til, hvordan du bruger vores tjenester. Og vi analyserer dit indhold for at hjælpe os med at opdage misbrug som spam, malware og ulovligt indhold ”

Når det er sagt, sørger Google for ikke at vise dig annoncer baseret på følsomme kategorier, såsom race eller sundhed. Den deler heller ikke oplysninger, der personligt identificerer dig, såsom dit navn eller din e-mail-adresse, med annoncører, medmindre du giver din tilladelse.

Selvom nogle mennesker kunne lide det aspekt af Google, vil andre se det som en personlig invasion og en grund til at overveje mere sikre tjenester. Hvis du gerne vil holde fast ved Google Drev, kan du beskytte dit privatliv ved hjælp af værktøjer som Boxcryptor (læs vores Boxcryptor-anmeldelse) til at kryptere filer på din computer eller smartphone.

Googles privatlivspolitik er let at læse, har forklaringer på termer, der kan være forvirrende og giver dig korte videoer, der forklarer nøglepunkter, hvis du ikke er ivrig efter at læse den. Der er også links, der fører dig til indstillingsindstillingerne, der svarer til forskellige personlige kategorier, så du lettere kan ændre dem.

Du kan eksportere en kopi af de oplysninger, Google opbevarer til dig på din Google-konto. Du kan også anmode om, at det fjerner indhold fra specifikke Google-tjenester baseret på gældende lov.

Google overholder den generelle databeskyttelsesforordning. Det gælder dataene fra EU-borgere, selvom de overfører dem uden for EU. Du kan lære mere om denne lov i vores GDPR-guide.

Derudover tilbyder Google et værktøj til kontrol af privatlivets fred, der hjælper dig med at vælge de personlige indstillinger, der passer til dig.

Det er alt sammen godt og godt, men til sidst har Google Drive ikke privat kryptering, scanner dine data og har leveret data til regeringen. Hvis du vil opbevare følsomme data i skyen, eller du bare er bekymret for dit privatliv, skal du gå med en mere privat service. En sådan service er Tresorit, som du kan lære mere om i vores Tresorit-gennemgang.

Kunde service

google-drive-help-center

De fleste tjenester kan ikke konkurrere med Google Drevs tekniske support. Når du støder på et problem, vil dit første stop være hjælpecentret. Det giver dig mulighed for at søge efter et svar på dit problem eller vælge fra et antal kategorier.

Svarene er klare og lette at følge, men de kan forbedres ved tilføjelse af videotutorials. Hvert svar har tre faner – “computer”, “Android” og “iPhone & iPad ”- hvilket gør det nemt at finde svaret til din enhed.

Hvis hjælpecentret ikke løser dit problem, kan du stille et spørgsmål i brugerfora. Samfundet er aktivt, og produkteksperter besvarer spørgsmål regelmæssigt.

Hvis du stadig ikke har noget svar, kan du kontakte Google. E-mail-support siger, at den svarer inden for 24 til 48 timer, men vi fik vores svar om syv. Det er dog stadig langsomt sammenlignet med mange tjenester.

For et mere øjeblikkeligt svar kan du anmode om en chat, der tager to til tre minutter at starte. Der er endda en tilbagekaldsmulighed, hvor en Google-repræsentant ringer til dig på under et minut.

Dommen

Fordi Google Drev ikke tilbyder nul-viden kryptering, og den er forbundet til NSA, er det ikke godt for brugere, der har brug for at gemme følsomme filer. Det gør det ikke, hvis du har brug for at gemme en masse indhold til billige, heller ikke, fordi prisplanerne ikke har god værdi. Den gratis plan kan muligvis gøre, hvis du arbejder med dokumenter og opbevarer et par ting.

Dets brugervenlighed og hastigheder er dog stor. Hvis du arbejder i et team, kan du bruge dens produktivitet og apps fra tredjepart.

Det lyser ikke i sikkerhedsafdelingen, så hvis det er en prioritet for dig, så tjek vores andre cloud storage-anmeldelser.

Google Drive er fantastisk til brugere, der har brug for at samarbejde om, dele og arbejde med dokumenter. Vil det være nok for dig at prøve det, eller vil du undgå at vælge en løsning, der har bedre sikkerhed og privatliv? Fortæl os hvad du synes i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map