Dropbox-gennemgang – Opdateret 2020

Dropbox anmeldelse

Den service, der lavede skyopbevaring, Dropbox er stadig ikke blevet offer for den sædvanlige fælde for trailblazers, der tilbyder hurtighed og brugervenlighed. Dens sikkerhed overlader dog meget at ønske, og det er lidt for hyggeligt med Big Brother, hvis du spørger os. Læs vores Dropbox anmeldelse for detaljerne.


Cloud Storage Anmeldelser

Dropbox blev lanceret i 2007 og er en af ​​de bedste cloud-lagringstjenester på markedet. Det er også den næst mest populære, Google Drev har flere brugere med næsten 1 milliard mod Dropbox’s 500 millioner (læs vores Google Drev-anmeldelse for at se, hvorfor det kan være). Når det er sagt, er antallet stadig imponerende, og tjenesten fungerer godt med vores bedste sammenligning med skylager.

Dropbox led et brud i 2012 og mangler nul-viden kryptering, hvilket ikke gør det til en kandidat til en af ​​de mest sikre cloud-lagringstjenester. Når det er sagt, er dens brugervenlighed strømlinet, så de fleste brugere vil føle sig hjemme, uanset om de bruger desktop-, mobil- eller webversionen. Det fungerer også til samarbejde, fordi det integreres med Office Online og har en indbygget notat-app.

Det kan dog ikke prale af dets priser, fordi de ikke er blandt de mest konkurrencedygtige på markedet. Vi vil undersøge priser og andre kategorier i denne Dropbox-gennemgang, så hold os med os for at lære detaljerne om tjenesten.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Dropbox

Funktioner

Dropbox’s forretningsudgave, Dropbox Business er en af ​​de bedste cloud-lagringstjenester til samarbejde, men den personlige version er ingen slouch. Hvis du hellere vil læse om forretningsversionen, kan du tjekke vores Dropbox Business-gennemgang.

Dropbox-funktioner-office-online

Mange cloud-lagringstjenester giver gode samarbejdsmuligheder ved at integrere med Googles kontorpakke eller Office Online. Dropbox integreres med sidstnævnte. Du kan bruge Office Online til at oprette en Word-, PowerPoint- eller Excel-fil direkte i dine Dropbox-mapper. Du kan også redigere dokumenter, når du har uploadet dem.

Hvis du har brug for at arbejde med Googles kontorpakke såvel som Office Online, kan du prøve Box. Før du gør det, skal du dog læse vores anmeldelse af boksen for at lære, hvad du kommer ind på.

Dropbox-funktioner-papir

Dropbox Paper er en app, som du kan bruge til at tage noter, integrere mediefiler og samarbejde med andre. Men det kan ikke meget andet. Der er bedre note-tagende apps, som du kan læse om i vores bedste artikel til notat-apps. Når det er sagt, hvis Dropbox’s version intrigerer dig, skal du læse vores Dropbox Paper anmeldelse.

Dropbox har en anden app kaldet Showcase. Det giver dig mulighed for at dele dine filer på en professionel side, hvilket er en dejlig tilføjelse. Der er dog ingen måde at dele direkte på sociale netværk.

Dropbox-funktioner-mobil-scanning

Du kan foretage en fuldtekstsøgning gennem indholdet af dine filer og finde det, du leder efter. Det inkluderer dokumenter, der er scannet med mobilappen, hvilket er en dejlig tilføjelse, fordi mobilappen giver dig mulighed for at scanne et dokument, finpusse scanningen og uploade det som en .pdf- eller .jpeg-fil til skyen.

På Plus-planen giver versionering dig mulighed for at gendanne slettede filer eller ældre versioner fra de sidste 30 dage. Hvis du har brug for mere tid end det, kan du abonnere på Professional-planen eller en af ​​teamplanerne. Du kan finde alternative tjenester, der tillader gendannelse fra en længere periode og ikke har dyre planer i vores bedste cloud-lager til versioneringsartikel.

Dropbox giver dig også mulighed for at se fotos og afspille musik og videoer. Dets lydafspilningsfunktioner er grundlæggende, så det gjorde ikke vores bedste cloud-lager til musikliste. pCloud er øverst der takket være sine avancerede lydfunktioner. Dropbox er dog vist på vores bedste cloud-opbevaring til fotos og videoer.

dropbox-sync-online-filer

Hvis du vil spare plads på din harddisk ved hjælp af Dropbox, kan du aktivere smart synkronisering, hvis du er på Professional eller en teamkonto. Det giver dig adgang til hver fil og mappe i din Dropbox-konto fra din computer uden at bruge harddiskplads. Det betyder, at indhold ikke synkroniseres med din computer, men også at du ikke kan få adgang til det, når du er offline.

Dropbox-funktionsoversigt

Dropbox-logowww.dropbox.com

Starter fra $ 825 per måned for 1000 GBAlle planer

Synkronisere

Synkroniser mappe

Blokniveau-synkronisering

Selektiv synkronisering

Båndbreddestyring

Synkroniser enhver mappe

Fildeling

File Link Sharing

Link adgangskoder

Datoer for udløb af link

Mappedeling

Mappetilladelser

Link Downloadgrænser

Upload links

Produktivitet

Forhåndsvisninger til fil

Rediger filer

Samarbejde i appen

Kontor online

Google Dokumenter

Noter App

Medieafspilning

Mobile apps

Slet filopbevaring

Versionering

WebDAV

Sikkerhed

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 256-bit

Nul viden

To-faktor godkendelse

Serverplacering
OS

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Gratis plan

Prisfastsættelse

Dropbox har ikke konkurrencedygtige priser. Det vil tage en seriøs opdatering for det at gøre vores bedste tilbud inden for cloud storage ranking.

Plus-planen er $ 9,99 pr. Måned eller $ 99 per år. Det giver dig 1 TB lagring, 30-dages versionshistorie, Microsoft Office 365-integration, prioriteret e-mail-support og standardmagasinlagringsfunktioner.

Hvis du beslutter at gå med Professional-planen, får du delte linkkontroller, udvidet versionhistorik, avancerede samarbejdsværktøjer, såsom smart synkronisering og Showcase, og adgang til chat-support. Det er $ 16,58 pr. Måned eller $ 198,96 pr. År.

Standard- og avancerede planer er velegnede til hold. Standard giver dig 3 TB delt plads til $ 12,50 pr. Bruger pr. Måned eller $ 150 pr. Bruger pr. År. Det inkluderer funktioner såsom et kontooverførselsværktøj, HIPAA-overholdelse, en teammappe og centraliseret fakturering.

Avanceret giver dig så meget lagerplads som nødvendigt for $ 25 pr. Bruger pr. Måned eller $ 240 pr. Bruger pr. År. Det bringer avancerede teamfunktioner, såsom single sign-on, administratorroller, logrevision og telefonstøtte i åbningstiden til bordet.

Før du abonnerer på nogen af ​​præmieplanerne, kan du bruge den gratis plan, der tilbyder en usikker 2 GB lagerplads, til at teste tjenesten. Du kan tilføje det ved at udføre opgaver, men det er stadig langt fra tilbudene i vores bedste gratis cloud-lager.

Brugervenlighed

Hvor let det er at bruge en tjeneste er lige så vigtigt som de funktioner, den har, hvis ikke mere vigtig. Årsagen til det er, at brugerne ikke ved, hvor god en funktion er, hvis de ikke kan få adgang til og bruge den på en ligetil måde. Designet er også vigtigt, fordi det er sjovere at bruge en app, der er moderne og attraktiv.

Dropbox har et ry for at give en god brugeroplevelse, og det er berettiget for det meste. For at interagere med det kan du bruge skrivebords-, web- eller mobilappen.

Du bruger skrivebordsversionen ved at åbne ikonet i systembakken. Det kan åbne din synkroniseringsmappe, webapp eller Dropbox Paper. Derudover viser det dine meddelelser og nylige filer.

dropbox-desktop-systemet-bakke

For at finpusse Dropbox skal du klikke på gearikonet og åbne præferencerne. Der ser du faner, der hjælper dig med at ændre generelle, konto, synkronisering og andre indstillinger. Desktop-appen har et elegant og attraktivt design, så du bliver ikke forvirret over, hvad du skal gøre.

dropbox-web-app

Du kan gøre den samme sang og dans ved hjælp af webappen. Den har en menu til venstre, der lader dig navigere mellem startsiden, dine filer, Dropbox-papir og Showcase.

Siden “filer” er det sted, hvor du gør det meste af arbejdet. Der kan du se dine filer i et stort eller lille gitter og som en liste.

Du skal gå til menuen bag de tre prikker for at manipulere individuelle filer, hvilket er en fælles løsning, men vi foretrækker også at kunne gøre det ved hjælp af højreklik. Du kan vælge mere end en fil og udføre en handling fra menuen til højre.

Det uhyggelige smiley-ikon i øverste højre hjørne giver dig adgang til dine indstillinger, opgradere din konto eller downloade installationsprogrammet til desktop-appen.

Webappen er klar og let at bruge. Du kan trække og slippe en fil hvor som helst, og den vil begynde at uploade. Adgang til sider og funktioner er også hurtig.

dropbox-mobil-app

Mobilappen skuffer heller ikke. Det er let at bruge og giver dig mulighed for automatisk at tage backup af dine fotos og videoer. Det giver dig også mulighed for at dele dine filer og gemme dem til offline adgang.

Filsynkronisering & Deling

Deling er et af hæfteklammerne i cloud-lagringstjenester, så det burde være let at gøre. Du skal være i stand til at bruge det til at dele links direkte til større sociale netværk, sende dem via e-mail eller kopiere og indsætte dem. Indholdskontrolindstillinger, der beskytter dine aktier, er meget vigtige. Når du vil dele en mappe, skal du være i stand til at invitere brugere og tildele dem et sæt tilladelser.

Du kan dele hver mappe og fil, du gemmer med Dropbox fra dit skrivebord, smartphone eller browser.

Hvert skyobjekt har en “deling” -knap der er knyttet til det i browsergrænsefladen. Ved at klikke på den knap åbnes et vindue, hvor du kan indtaste e-mail-adresserne til dem, du vil dele med.

dropbox-sharing-indhold-kontrol

Dropbox giver dig mulighed for at dele links ved at kopiere og indsætte dem eller sende via e-mail, men det kan ikke deles direkte til sociale netværk. Hvis du vil stoppe delingen, kan du slette et link. Du kan beskytte dit link ved hjælp af en adgangskode eller udløbsdato, deaktivere downloads eller vælge specifikke personer, der kan få adgang til det.

Abonnerer på Plus-planen får ikke disse funktioner, og det er en af ​​tjenestens største ulemper. Hvis du vil bruge dem, skal du abonnere på Professional-planen, som er dobbelt så meget som prisen.

Sync.com giver dig disse funktioner på alle dens planer såvel som funktioner, som Dropbox ikke har. Se vores artikel Sync.com vs. Dropbox for at få flere sammenligninger. Hvis du er interesseret i Sync.com, skal du læse vores Sync.com-gennemgang. De, der ønsker at sammenligne flere tjenester på én gang, bør læse vores bedste cloud-lagringstjenester til deling.

dropbox-sharing-mappe-aktie

Når du deler mapper, kan du indstille tilladelser til “redigering” eller “visning.” Der er en side, der viser dig, hvad du også har delt.

dropbox-sharing-fil-anmodning

Hvis du vil invitere andre til at dele med dig, kan funktionen “filanmodning” hjælpe dig med det. Du kan endda invitere brugere, der ikke har en Dropbox-konto, til at gøre det.

Dropbox opfandt den synkroniseringsmodel, som de fleste cloud-lagringstjenester bruger. Det består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Enhver fil eller mappe, som du placerer i synkroniseringsmappen, synkroniseres til skyen og de enheder, der er forbundet til den.

Dropbox har selektiv synkronisering, som giver dig mulighed for at vælge de mapper, du vil synkronisere. For at gøre det skal du klikke på ikonet i proceslinjen, derefter på gearikonet i øverste højre hjørne og vælge “præferencer”. Klik på fanen “synkronisering”, derefter “selektiv synkronisering”, og fjern derefter markeringen af ​​de mapper, du ikke ønsker at synkronisere.

dropbox-sync-mappe

De mapper, du fjerner markeringen, tager ikke plads, men de vises heller ikke på din computer. Hvis du vil have det bedste fra begge verdener, kan du bruge den smarte synkroniseringsfunktion, som vi talte om tidligere. Når det er sagt, ville det være rart at have muligheden for hurtigt at kopiere filer eller mapper til din synkroniseringsmappe fra kontekstmenuen i din filudforsker, som du kan med Sync.com.

Hastighed

Dropbox har servere i USA. Din overførselshastighed afhænger af, hvor tæt du er på dem og din internetudbyder. Vi udførte vores test ved hjælp af en WiFi-forbindelse i Beograd, Serbien, med en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps. Vi var ikke tæt på onkel Sam, men resultaterne var stadig store.

Uploadhastigheder var ikke så hurtige, som vi ville forvente af vores forbindelse, men de var stadig i gennemsnit 27 minutter og 20 sekunder for en 1 GB-fil, som er hurtig. Downloads tog dog mere end to gange den tid, de skulle have, dog i gennemsnit tre minutter og 42 sekunder.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid:00:32:0000:22:4000:27:20
Downloadtid:00:03:4800:03:3700:03:42

Når det er sagt, skinner Dropbox, når der overføres allerede uploadede filer takket være synkronisering på blokniveau. Algoritmen hjælper den med at bestemme, hvilke dele af filen er nye, så appen behøver kun at overføre dem. Det er nyttigt, og Dropbox opfandt det, så det er ikke underligt, at virksomheden gør det godt.

Hvis Dropbox sænker din computer, kan du gå til menuen med indstillinger og indstille båndbredden. Dropbox håndterer synkronisering godt, så du skulle dog ikke behøve at gøre det.

Sikkerhed

Fordi skylagringstjenester er på internettet, er de et modent mål for ondsindede personer, så god sikkerhed er et must. Hackere tøver ikke med at gå efter dine data med ransomware eller man-in-the-middle-angreb. De prøver muligvis også at stjæle dine loginoplysninger.

Cloud-tjenester bruger mange metoder til at sikre dine data mod potentielle trusler. TLS-protokollen forhindrer, at man-i-midten-angreb lykkes, og kryptering sikrer dine data under transit og i hvile. Privat, ende-til-ende-kryptering forhindrer andre end dig i at læse dine filer.

To-faktor-godkendelse forhindrer hackere, der har stjålet din adgangskode, fra at få adgang til din konto. Du skal stadig sørge for, at du har en stærk adgangskode til at begynde med.

Dropbox har haft en turbulent historie med sikkerhed. Det var centrum for opmærksomheden under et brud i 2012. 64 millioner adgangskoder blev stjålet, og hændelsen blev ikke rapporteret før år senere. Dropbox blev også tilsluttet PRISM-projektet i 2013. Selskabet tog dog skridt efter overtrædelsen, og dets sikkerhed er meget bedre.

Det bruger AES 256-bit i hvile og TLS-protokollen med AES 128-bit for at beskytte dine filer under transit. Krypteringsniveauet er stærkt, men Dropbox dekrypterer dine filer, når de ankommer til dets datacenter for at udtrække metadata til indeksering og krypterer dem derefter bagefter.

Du metadata forbliver i almindelig tekst på en separat server. Det er ikke det bedste scenario for dit privatliv, så overvej at bruge Boxcryptor, et privat krypteringsudvidelse (læs vores Boxcryptor-anmeldelse).

Privatliv

Dropbox har ikke nul-viden kryptering, det uddrager metadata fra dine filer, og det har en historie med PRISM-projektet. Det er også baseret i USA, så det skal overholde de love der. Lovgivning som USA’s Patriot Act og CLOUD hjælper ikke brugernes privatliv.

Det er et par strejker mod Dropbox’s tilgang til privatlivets fred, men vi vil undersøge dens privatlivspolitik for at se, om der er flere.

Privatlivspolitikken nævner ikke den almindelige databeskyttelsesforordning, loven, der beskytter privatlivets fred for EU-borgere, men Dropbox har en side, der beskriver dens forberedelse til at overholde den. Den siger, at den er i overensstemmelse med GDPR, men det er forvirrende, at privatlivspolitikken ikke nævner det.

Privatlivspolitikken nævner dog rettigheder, som brugere har, og de svarer til nogle af dem i GDPR. De har ret til at slette dine oplysninger, ændre dem eller få adgang til og downloade dem.

Vi fandt ikke mistænkelige klausuler, men privatlivspolitikken kunne være klarere. Tresorit har en, der er nemmest at læse og navigere. Læs vores Tresorit-gennemgang for at finde ud af mere om et sikkerhedskraftcenter.

Kunde service

dropbox-help-center

Den nemmeste og hurtigste ting, du kan gøre for at få hjælp, er at konsultere artiklerne i hjælpecentret. De er opdelt i kategorier for hurtig adgang. Artiklerne er klare og lette at følge, men de kunne forbedres ved tilføjelse af videotutorials.

Hvis du ikke finder en løsning på dit problem, kan du stille et spørgsmål i fællesskabsforummet. Der er mange aktive medlemmer, og Dropbox’s community-moderatorer hjælper med at løse problemer.

Du kan sende en e-mail for at kontakte support, hvis du bruger en Basic- eller Plus-konto. E-mail-kontaktformularen siger, at et svar kommer inden for en til tre dage. Ved hjælp af en gratis konto modtog vi et svar lidt mere end en dag senere. Når det er sagt, er responstiden langsommere end de fleste tjenester, vi har prøvet.

Hvis du kan tweet, kan du også kontakte teknisk support på Twitter.

Dommen

Dropbox er gået langt mod at styrke sin sikkerhed siden overtrædelsen. Det er et løft for sit ry for at give stor brugervenlighed, hurtig synkronisering og delingsfunktioner. Den høje prismærke skader imidlertid generelle indtryk sammen med manglende nulkendskabskryptering.

De, der ikke er bekymrede for deres privatliv eller ikke gemmer følsomme oplysninger i skyen, behøver ikke at bekymre sig om, at useriøse medarbejdere læser deres data. De vil kunne nyde Dropbox’s Office Online-integration, Dropbox Paper, Showcase og smart synkronisering.

Er Dropbox’s funktioner tilstrækkelige til at svæve dig til at prøve det? Hvad med dets tvivlsomme praksis vedrørende metadata og manglen på privat kryptering? Fortæl os hvad du synes i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me