Amazon Drive Review – Opdateret 2020

Amazon Drive Review

En massiv forbedring sammenlignet med tidligere versioner, Amazon Drive har et par for mange problemer til at blive betragtet som en virkelig god cloud-lagerudbyder.


Cloud Storage Anmeldelser

Amazon Drive-anmeldelser har generelt ikke været venlige. Førende på listen over klager har været manglen på en synkroniseringsfunktion, som er grundstenen i skylagring. Dog har meget ændret sig, inklusive dets navn (det plejede at være Amazon Cloud Drive), og med lidt fanfare er tjenesten blevet meget bedre. Faktisk har den for nylig lavet vores liste over de ti bedste Dropbox-alternativer hovedsagelig på grund af dens fremragende værdi.

Hvorvidt Amazons skylagringstjeneste fortjener et første, andet eller tiende look fra dig, afhænger i vid udstrækning af dine behov. Der er stadig nogle problemer med tjenesten, herunder en mangel på produktivitetsværktøjer og ingen serversides kryptering.

Hvis du er klar til at prøve tjenesten, kan du tilmelde dig 5 GB gratis lagerplads plus ubegrænset fotolagring ved at gå til Amazon Cloud Drive. Hvis du stadig beslutter, vil følgende Amazon Drive-gennemgang hjælpe dig med at bestemme, hvor det står i sammenligning med de bedste cloud-lagringstjenester.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Amazon Drive

Funktioner

Amazon Drive er et meget bedre sted end det var endda for et år siden, når det kommer til funktioner, men det har stadig noget arbejde at gøre.

Et af de store problemer, som Amazon Drive tidligere havde, er, at det ikke havde en synkroniseringsklient, der forhindrede det i at konkurrere som en seriøs cloud-lagringstjeneste. Amazon har siden rettet dette problem og bruger nu den samme synkroniseringsmappemodel, der er populariseret af Dropbox. Det har også smartphone-apps til Android og iOS.

Endnu bedre bruger den blokering af filkopiering på niveau niveau, når indholdet synkroniseres. Denne metode til filkopiering producerer hurtigere synkronisering, fordi den kun kopierer de dele af filer, der er ændret i stedet for at videresende hele filen. Det er den eneste cloud-lagringstjeneste, vi kender til udover Dropbox og Egnyte, der gør dette.

Amazon Drive har også meddelelser på proceslinjen, der advarer dig om aktivitet og giver dig mulighed for at gashåndtere synkroniseringshastigheder.

Fileksempler er tilgængelige for almindelige filtyper, herunder Microsoft Office-udvidelser. Du kan også se fotos og se videoer. Du kan gemme musik, men kan ikke afspille den direkte fra Amazon Drive-webgrænsefladen. Amazon Music skal dog kunne få adgang til din musikmappe (det gjorde for os).

Amazon Drive inkluderer ikke arbejdsproduktivitetsintegrationer som Office Online og Google Docs, hvilket sandsynligvis er det største resterende handicap som et Dropbox-, Google Drive- eller OneDrive-alternativ. Mærkeligere nok udfører tjenesten endnu ikke filversion, hvilket vil skubbe nogle brugere væk. To andre store fejl er ingen kryptering ved hvile og ingen adgangskodebeskyttelse for links.

Mens Amazon Drive har nogle gode funktioner, er det klart, at der stadig er meget, der skal gøres.

Prisfastsættelse

Amazon Drive tilslutter dig 5 GB gratis lagerplads. Det er 3 GB mere end Dropbox, men kommer ikke tæt på at placere Amazon Drive på vores liste over de bedste gratis skylagringsudbydere. Hvis du imidlertid er Amazon Prime-medlem, kan du gemme ubegrænsede fotos.  

Hvis 5 GB ikke er nok, har Amazon Drive i øjeblikket 13 lagerplaner tilgængelige, hvilket gør det til den mest fleksible mulighedsopbevaringsmulighed for abonnement, vi har set endnu, endda slå Google Drive ud. Dertil kommer, at satserne er mere end rimelige.

Amazon Drive plejede at have en ubegrænset lagerplan for kun $ 60 om måneden. Virksomheden afbrød imidlertid sin ubegrænsede lagerplan i juni 2017. Selvom det måske er skuffende, er Amazon Drevs 60 dollars 1 TB lagringsplan ca. $ 40 mindre end dem, der tilbydes af Dropbox og Google Drive.

Amazon Drive har desværre ikke et henvisningsprogram for at få yderligere gratis lagerplads. Hvis det er noget, du er interesseret i, giver Sync.com dig også 5 GB gratis lagerplads plus en ekstra gigabyte til hver ven, du refererer til (læs vores Sync.com-anmeldelse for at få flere oplysninger).

Brugervenlighed

Hvis du allerede har en Amazon Prime-konto, kan du logge ind på Amazon Drive-webstedet med de samme legitimationsoplysninger og skal have øjeblikkelig adgang til din 5 GB gratis lagerplads. Brugergrænsefladen er temmelig ligetil og bør ikke give de fleste nogen problemer, uanset om de har brugt skylagring før eller ej.

For at uploade en fil skal du bare klikke på knappen “upload” i øverste venstre hjørne. Du kan enten uploade en individuel fil eller en hel mappe. Du kan også oprette mapper og trække filer rundt fra brugergrænsefladen.

Desktop-klienter er tilgængelige til pc og Mac. Installation er hurtig og opretter en synkroniseringsmappe i dit filsystem.

Alle filer, der går ind i denne mappe, sendes til skyen. Hvis du har andre computere med synkroniseringsklienter installeret, vil disse filer også blive sendt videre til dem. Det betyder, at du kan foretage ændringer i filer og få adgang til de ændrede versioner fra andre enheder uden at skulle overføre dem manuelt.

Amazon Drive-proceslinemenuen giver dig mulighed for hurtigt at kontrollere filoverførselsstatus og styre dine indstillinger ved at klikke på “præferencer”.

Vi testede også Android-appen for at måle den generelle mobiloplevelse. De mobile apps giver dig adgang til dine filer og sender indhold på din telefon til skyen, inklusive fotos

Generelt kaster oplevelsen ingen kurvekugler på dig, og vi kan godt lide designet ganske lidt. Amazon Drive gør ikke noget spektakulært når det kommer til brugeroplevelse, men skuffer heller ikke.

Fildeling & Synkronisering

Amazon Drive har grundlæggende deling af filer og mapper, der kan startes fra webgrænsefladen, synkroniseringsmappen eller mobile apps. Du kan dele indhold ved at klikke på det og klikke på “del” -knappen.

Der er flere muligheder for at dele indhold: Du kan generere et link, e-mail eller sende dit indhold direkte på Facebook eller Twitter.

Det er praktisk nok, men Amazon har noget arbejde at gøre for at gøre fildeling så sikker som en service som Sync.com eller endda Dropbox. Manglende kapaciteter inkluderer muligheden for at kodeordbeskytte links og placere adgangsudløbsdatoer på dem.

Amazon Drive har i det mindste en “delt” fane for hurtigt at kontrollere det indhold, du har delt. Det er noget, mange cloud-lagertjenester, herunder Google Drive, overser. 

Amazon giver dig også mulighed for at dele mapper, men lader dig ikke give brugere redigeringstilladelser til at uploade filer til disse mapper. Det begrænser dens anvendelse til samarbejde kraftigt.

Som vi nævnte er synkronisering nu en mulighed med Amazon Drive, og udviklingsholdet har endda tilføjet synkroniseringsfunktioner på blokniveau. Det skubber Amazon Drive foran det meste af konkurrencen med hensyn til enhedssynkronisering.

For at være retfærdig, kan nul-videnstjenester som Sync.com og SpiderOak ikke inkorporere synkronisering på blokniveau, fordi privat kryptering og synkronisering på blokniveau ikke spiller godt sammen. Amazon Drive inkluderer også en funktion kaldet selektiv synkronisering, der giver dig mulighed for at slå synkronisering fra for bestemte filer, så de ikke gemmes på din harddisk.

Det eneste problem, vi har med Amazon Drevs tilgang til selektiv synkronisering, er, at når du slukker for synkronisering, kan du ikke længere se disse mapper i din synkroniseringsmappe. Vi kan godt lide Dropbox’s tilgang bedre, som simpelthen mærker indhold, der ikke er tilgængeligt offline, men stadig lader dig se alt.

Fart

Som sædvanligt, når vi evaluerede en cloud-lagringstjeneste, besluttede vi at tage et hurtigt kig på, hvordan Amazon Drive håndterer filoverførsler og -overførsler. Som de fleste tech-fans kører vi lidt kort over tålmodighed.

Vores test blev udført ved hjælp af en 10 GB testmappe, som vi bruger til rutinetest. Tests blev udført fra en placering nær Boston, Massachusetts, over en WiFi-forbindelse med downloadhastigheder på omkring 200 Mbps og uploadhastigheder på ca. 12 Mbps.  

Her er vores resultater:

Test 1: Test 2: Gennemsnit:
Upload:15:5016:5016:20
Hent:02:1001:5002:00

Cirka femten minutter pr. Gigabyte handler om, hvor vi kan lide at se uploads, mens to minutter til downloads er lidt hurtigere end gennemsnittet.

Disse hastigheder er også til indledende filoverførsler. Ved synkronisering på blokniveau skal du huske, at hver gang der foretages ændringer i en fil, der allerede er kopieret andetsteds, bør du forvente at se opdateringerne markant hurtigere end de gange, der er bogført ovenfor.

Amazon Drive giver dig også mulighed for at gashåndtere upload- og downloadhastigheder, hvis du finder synkronisering, der påvirker dine systemressourcer. Under vores test fandt vi imidlertid ikke, at dette var tilfældet. Under de efterfølgende test kunne vi streame YouTube-videoer, mens synkroniseringen fortsatte uden problemer.

Sikkerhed

God skysikkerhed starter med kryptering, som i disse dage burde være en grundlæggende forventning. Desværre snubler Amazon Drive ud af porten ved ikke at kryptere brugerdata i hvile på sine servere.

Vi blev mistænkelige, da vi ikke kunne finde nogen omtale af hvilken krypteringsprotokol, den bruger online, så vi tjekket dobbelt med Amazon Drive-support. Efter nogle forvirrende løber (se support nedenfor) fik vi endelig en bekræftelse på, at data ikke bliver krypteret.

Selve datacentersikkerheden med Amazon skal på den anden side være fremragende. Amazon Drive-skyen bruger det samme servernetværk, som Amazon bruger til Amazon S3 og sine egne interne data.

Amazon understøtter godkendelse af to faktorer til dine loginoplysninger, som du kan slå til via din Amazon.com-kontoside. Dette er de samme legitimationsoplysninger, der bruges til eCommerce-platforme, Amazon Video og Amazon Drive. To-faktor legitimationsoplysninger forhindrer en svag eller stjålet adgangskode i at lade en anden logge ind på din konto.

Bortset fra det er det dog ikke gode nyheder. Vi anbefaler generelt, at brugere tager deres privatliv i deres egne hænder, men i tilfælde af Amazon Drive er det meget vigtigere at gøre det.

Hvis du beslutter at bruge Amazon Drive, vil du sørge for at kryptere dine filer først ved hjælp af en service som Boxcryptor.

Support

Amazon Drive-support er under gennemsnittet, og det skyldes hovedsageligt, at Amazon binder support til alle dets tjenester sammen. Det betyder, at supportrepræsentanter håndterer eCommerce-platformen, Amazon Video, Amazon Music, Amazon Drive og alt andet, hvilket fører til problemer med videnhuller. Nettoresultatet er, at selv om både e-mail support og live chat er tilgængelige, er det lidt svært at få lige svar på dine spørgsmål.

For eksempel sendte vi Amazon kundesupport en e-mail med flere spørgsmål om synkronisering på blokniveau, krypteringsprotokoller og andre tekniske spørgsmål. Som svar fik vi en e-mail, der forbinder os med Amazon’s privatlivspolitik, og sikrede os, at ingen hos Amazon får adgang til vores filer og fortæller os, at filer er gemt “Inden for Amazon Simple Storage Service (S3); den samme meget skalerbare, pålidelige, hurtige datalagringsinfrastruktur, som Amazon bruger til at køre sit eget globale netværk af websteder. ”

Frustreret åbnede vi i stedet en chat-session med Amazon og stillede et simpelt spørgsmål: Er filer, der er gemt på Amazon Drive, krypteret?

Her er svaret, vi modtog: ”Ja, hvis du logger ind, er du berettiget adgang. Andre personer kan ikke få adgang til dine filer, uden at du logger ind. ”

Okay, ikke nøjagtigt vil vi have ønsket at vide, så vi afklarede spørgsmålet, og efter et par minutter blev vi underrettet om, at Amazon undertiden får os til at gennemgå en totrins verifikationsproces på ukendte enheder. Stadig ikke det, vi ledte efter.  

Ubundet, vi prøvede igen. Til sidst, efter en længerevarende ventetid, kom teknikeren tilbage med svaret: “Da jeg har kontrolleret, at der ikke er nogen krypteret, vil det være det samme, som du har uploadet.”

Så er svaret, at nej, Amazon krypterer endnu ikke dine filer på sine servere, men at “der vil være ændringer.” Vi forsøgte at finde ud af, hvornår disse ændringer måtte ske, men diskussionen gik intet hurtigt.

Den gode nyhed er, at Amazon-teknikere er tilgængelige døgnet rundt, chatagenter er let tilgængelige, og e-mails besvares inden for et døgn baseret på vores test. Du skal bare være lidt vedvarende og ikke nøjes med irrelevante svar.

Dommen

Amazon Drive er nået langt i det forløbne år eller deromkring og står nu som en bæredygtig cloud-lagringsindstilling på mange måder. Det prissættes ekstremt konkurrencedygtigt og giver dig mulighed for at gemme ubegrænsede fotos, selvom omkostninger og opbevaring aldrig rigtig har været problemer. Den største forskel er, at Amazon Drive nu kan bruges til synkronisering, og faktisk ser ud til at administrere denne proces bedre end de fleste cloud-lagringstjenester.

Når det er sagt, har Amazon stadig noget arbejde at gøre.

Fildeling kunne gøres mere sikker med adgangskodebeskyttelse, og vi vil gerne se Office Online, Google Docs eller endda et native notes-program tilføjet til arbejdsproduktivitet. Uden disse ting er synkroniseringsfunktioner begrænset brug. Selvom support er let tilgængelig, vil dedikeret Amazon Drive-support sikre bedre uddannede supportrepræsentanter.

Den største ulempe ved at bruge Amazon Drive er, at virksomheden ikke krypterer filer, der er gemt på sine servere. I betragtning af Amazons popularitet er det svært at ikke forestille sig, at det er et stort mål for “hackere”, og det gør os dobbelt nervøse. Hvis du beslutter at gå med Amazon Drive, ville det smarte spil være at kryptere dine filer, før du sender dem til skyen.

Vi holder dig opdateret, hvis og når Amazon Drive beslutter at tilføje kryptering ved hvile. I mellemtiden håbede vi, at du kunne lide vores Amazon Drive-anmeldelse. Efterlad dine kommentarer nedenfor, og tak for din læsning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map