Shadow vs Project xCloud i 2020: The Mouse That Roared

Shadow er et af de største navne inden for skyspil, og med god grund. Udstyret med et komplet Windows 10-skrivebord og support til hvert spil, der kører på Microsofts operativsystem, det er det tætteste, vi har fundet lokalt spil i skyen. 


Microsofts sky-gaming-tjeneste, der endnu ikke er blevet frigivet, Project xCloud, er kompetent i sig selv, skønt den kæmper, når det kommer til spilstøtte og ydeevne. I denne Shadow vs Project xCloud-matchup vil vi sammenligne de to i funktioner, priser, brugervenlighed, dækning, spilstøtte, platformstøtte og ydelse for at se, hvad der er den bedre mulighed. 

Før du dykker ind, skal du tage et kig på vores Shadow review og Project xCloud-gennemgang. Selvom vi vil gå i dybden på vores konkurrenter her, giver de dedikerede anmeldelser lidt mere sammenhæng samt sammenligninger med resten af ​​cloud-gaming-markedet.

Opsætning af en kamp: Shadow vs Project xCloud

Vi kaster Shadow og Project xCloud ind i ringen i syv kategorier, der hver især berører et andet aspekt af sky-spil. I hver runde tildeler vi et point til den service, der regerer som den øverste, og den service, der har flere point i slutningen, vil være vores mester. 

I hver runde sammenligner vi konkurrenter point for point og ser, hvilken der er den bedste mulighed. Desværre er der ikke altid en klar vinder. Som det er tilfældet, når vi sammenligner mest software, er vi ofte nødt til at male i grå nuancer. Vinderen i en bestemt kategori kan være forskellig for dig afhængigt af en række faktorer. 

Vi bruger ofte dækning som eksempel. For eksempel er Project xCloud tilgængeligt i langt flere regioner end Shadow. Så længe du bor i en region, som Shadow understøtter, gør det dog ikke en forskel. På grund af det anbefaler vi at læse gennem runder for at få en idé om, hvorfor vi tildelte pointet, som vi gjorde.

1

Spilbibliotek

At dømme Project xCloud’s bibliotek lige nu er kompliceret. Der er omkring 100 spil tilgængelige, hvoraf 50 kom kun få måneder efter lanceringen af ​​forhåndsvisningen. Tjenesten skal til sidst også integreres med Xbox Game Pass, hvilket bringer summen til et sted i nærheden af ​​300 spil. 

xcloud-spil-bibliotek

Alle de tunge møder fra første part er til stede, herunder Gears 5 og Halo: The Master Chief Collection. Projekt xCloud har også bemærkelsesværdig support fra tredjepart. Du kan indlæse spil som Tales of Vesperia og Bloodstained: Ritual of the Night på tjenesten. Når Xbox Game Pass-integrationen er startet, vil listen blive endnu mere imponerende. 

Det er stadig ikke noget, der passer til Shadow. Som vi vil tale om i hele denne sammenligning, giver Shadow dig en komplet Windows 10-computer, så ethvert spil, du kunne spille på Windows 10, kan du spille på Shadow. Det inkluderer klassiske titler fra tjenester som GOG samt nyere spil på Steam og Epic Games Store. 

Du skal faktisk købe disse spil, ligesom du har brug for med GeForce Now (læs vores GeForce Now-gennemgang). Det er uklart, om du bliver nødt til at købe spil med Project xCloud, men det er en sikker satsning. 

Det er stadig svært at klage, når Xbox Game Pass er på bordet. Microsoft har hævdet, at Game Pass og xCloud vil være under samme abonnement, hvilket giver dig et stort bibliotek af spil gratis, som PlayStation Now gør (læs vores PlayStation Now-gennemgang). 

skygge-Slider1

Vi antager dog bare. Som det står nu, kan Project xCloud ikke sammenligne med Shadow, når det kommer til spilstøtte. Der er ganske enkelt flere spil på pc, og Shadow giver dig mulighed for at spille dem alle.

Round: Game Library Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

2

Prisfastsættelse

Det er svært at tale om priser, fordi begge vores konkurrenter er i en lidt overgangsperiode. Shadow har netop fornyet sin prisstruktur og tilføjet to nye niveauer af service og en svag prisstigning. Projekt xCloud, som i øjeblikket kun er tilgængeligt i en begrænset preview, har ingen prissætning. 

Fra derfra er den eneste måde at opleve xCloud at smide dit navn i hatten og krydse fingrene. Den begrænsede beta giver langsomt brugere adgang til at opleve, hvad Microsoft arbejder på. Når det er sagt, ved vi ikke, hvor mange nye brugere Microsoft accepterer, når det går til at dele ud invitationer. 

Vi har tilbage til at spekulere, som vi er blevet ret gode til med den nuværende tilstand af sky-spil. Hvis vi antager, at Microsoft beslutter at samle alle sine online Xbox-tjenester, forventer vi, at den månedlige pris vil være mellem $ 20 og $ 25. Det er dyrere end Google Stadia (læs vores Google Stadia-anmeldelse), men i betragtning af hvor meget Project xCloud har at tilbyde, er det svært at klage.

Heldigvis har vi numre til Shadow. Den eneste tilgængelige plan på skrivningstidspunktet, Boost, kører $ 11,99 per måned, når den faktureres årligt og en ren $ 15, hvis du går måned til måned. For den pris får du 1080p streaming og 256 GB lagerplads samt standard 1 Gbps netværksforbindelse.

De to nye lag, Ultra og Infinite, øger pris- og opløsningsstøtte. Disse planer tilbyder support til 4K-opløsning og hæmmer lagringskapaciteten til henholdsvis 512 GB og 1 TB. Desværre er de dyre og er ikke tilgængelige i øjeblikket. F.eks. Koster Infinite-planen 49,99 dollars, når den faktureres måned til måned, når den er frigivet. 

Projekt xCloud er teknisk gratis lige nu, men det antages, at du faktisk kan komme på Microsofts liste over testere. Skygge er i den dyre ende af tingene, endnu mere end Vortex (læs vores Vortex anmeldelse). Til denne sammenligning er det dog vinderen udelukkende fordi den faktisk kan købes.

Runde: Prissætningspunkt for Shadow Cloud-spil

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

3

Funktioner

Der er ikke meget at tale om i form af funktioner med Project xCloud, fordi Microsoft stadig fokuserer på at få tjenesten til at fungere og ikke tilpasse den med godbidder. Der er stadig nogle interessante teknologier bag xCloud. Som vi kommer til i “dæknings” -runden, bruger xCloud-servere Microsofts globale netværk af Azure-servere. 

Hver xCloud-server indeholder tarmene fra fire Xbox One S-konsoller. Selvom spil ser godt ud på en telefon, begynder Xbox One S at vise sin alder, især i belastningstider. Det har en traditionel harddisk, ikke en SSD. 

Som du kan se i vores bedste eksterne SSD-guide, betyder det, at det er temmelig langsomt. Du har ikke mulighed for at tilslutte en ekstern harddisk, ligesom du ville gøre med en lokal konsol, enten (læs vores bedste eksterne harddisk til Xbox One-guide for mere om det).

xcloud-4

Da xCloud i det væsentlige er en Xbox One i skyen, har du alle de funktioner, der følger med Microsofts konsol, herunder venner, præstationer, Microsoft-belønninger og butikken. Manglen på tredjepartscontrollerstøtte eller tastatur- og musestøtte lægger dog en dæmper på oplevelsen. 

Shadow er proppet med funktioner, hvoraf ingen Shadow faktisk lavede. Tjenesten er dybest set en Windows 10-pc i skyen, så du har adgang til alle Windows-funktioner samt ethvert program, der kører på platformen. Shadow giver endda en 1 Gbps netværksforbindelse, så browsing på internettet er på bordet. 

skygge-vinduer-indstillinger

Mere imponerende er Shadows perifere support. Spil er klar til at spille med tastatur og mus eller din valgte controller, uanset om du opretter forbindelse via en USB-linje eller Bluetooth. Remapping håndteres også via Windows-applikationer. For eksempel kan du bruge Steam-controllerprofiler på spil, som ellers ville have brug for et tastatur og en mus. 

I øjeblikket er du låst til at bruge Windows 10, som næppe er en klage, i betragtning af at du kan konfigurere din fjernmaskine på en hvilken som helst måde, du vil. Alligevel siger Shadow, at det arbejder på at tilføje Linux-support. 

Round: Funktioner Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

4

Ydeevne

Denne runde er interessant, fordi Shadow og Project xCloud er målrettet mod forskellige markeder. xCloud er simpelthen en anden måde at bruge din Xbox One på, ikke en måde at erstatte den. Shadow på den anden side henvender sig til dem, der ikke har noget imod at skære konsollen helt, og fokusere på en komplet spiloplevelse i skyen. 

xcloud-2

Fra Project xCloud testede vi med en 5 GHz WiFi-forbindelse. Da xCloud ikke har en pc-applikation, kunne vi ikke teste ved hjælp af en fast kabelforbindelse. Når vi spillede Halo 5, Gears 5 og Forza Horizon 4, fik vi meget få problemer. Der var lidt til ingen input-forsinkelse, og streaming-artefakter var få og langt imellem. 

Baseret på vores test er signalstyrke den største faktor med xCloud. Du har også brug for meget mere hastighed, end Microsoft annoncerer. Vi testede med en downloadhastighed på 60 Mbps, hvilket langt overstiger Microsofts anbefaling. Selv da løb vi ind i svage signalmeddelelser og tabte rammer. 

xcloud-1

Der syntes heller ikke at være nogen skalering baseret på signalstyrke. De fleste cloud-gamingtjenester reducerer kvaliteten af ​​videostrømmen for at imødekomme svage signaler. I tilfælde af xCloud ville spillet enten stamme eller helt låse sig op, når vores signal begyndte at aftage. 

Skygge har ikke dette problem. Vi testede Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive og Cuphead på en kablet og trådløs forbindelse, og i begge tilfælde leverede Shadow en nær lokal oplevelse. Uden for lejlighedsvis streaming-artefakt ville vi være hårdt pressede til at fortælle det bortset fra en spil-pc. 

Shadow fungerede lige så godt på Android, skønt vi var skuffede over manglen på skærmkontroller. Du skal bruge din finger til at bevæge dig rundt i markøren og dit Android-tastatur, du vælger at skrive. I betragtning af hvor små mobilskærme der er, er der ofte for meget på skærmen på én gang, hvilket er irriterende, når man prøver at starte et spil. 

Der er stadig ingen, der benægter, at Shadow har kanten denne runde. Ud af alle de cloud-gamingtjenester, vi har testet, kommer Shadow det tætteste på at give en lokal oplevelse i skyen, hvilket skaber tjenester som Blacknut til skamme (læs vores Blacknut-anmeldelse).

Runde: Performance Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

5

Platform Support

Projekt xCloud er tilgængeligt på en platform: Android. Hvis du bliver accepteret i forhåndsvisningen, har du brug for en enhed med Android 6.0 eller nyere og Bluetooth 4.0 eller bedre. Du kan heller ikke bruge nogen tredjepartscontroller under forhåndsvisningen. Hvis du vil spille Xbox-spil, har du brug for en Xbox One-controller. 

Shadows support er meget mere bred med native applikationer til Windows, macOS, Linux, Android og iOS. Holdet arbejder også med applikationer til smarte tv’er, hvilket betyder, at du skal være i stand til at indlæse spil på enhver skærm i dit hus. 

Det er en urimelig sammenligning, fordi Project xCloud er i forhåndsvisning. Microsoft har stadig en lang vej at gå, før den understøtter bredden af ​​platforme, som Shadow gør. For os gør iOS og smart TV-support forskellen. Shadow er den eneste spilstreamingtjeneste, der i øjeblikket tilbyder support til disse platforme.

Round: Platform Support Point for Shadow Cloud Gaming

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

6

Brugervenlighed

Projekt xCloud er temmelig bare knogler lige nu, og som sådan er det let at bruge. Microsofts tankevækkende tilgang til design med xCloud-appen og Xbox One giver os stadig håb om den fulde udgivelse. Mobilappen – den eneste tilgængelige platform – er udelukkende fokuseret på spil. 

Du kan gennemse listen, se dine nyligt spillede spil og søge efter en titel. Derudover er der en feedback-fane, men det er den. Projekt xCloud er bare knogler, bestemt, men Microsoft gør stadig mere end andre cloud-gamingtjenester. For eksempel mangler PlayStation Now en søgelinje på sin pc-applikation, og GeForce Now har ikke en dedikeret bibliotekside (læs vores PlayStation Now-gennemgang). 

xcloud-3

Shadow er mere involveret, men stadig lige så let at bruge. Når du tilmelder dig, har du muligheden for at konfigurere, hvordan Windows er installeret eller gå med Shadows anbefalede installation. Efter det er det et ventende spil. Vi blev nødt til at blive sat i cirka en time og vente på, at Shadow skulle sende os en e-mail om, at vores fjernmaskine var klar. 

skygge-sign-up

Efter dette er du dog klar til at gå, intet behov for Windows eller driveropdateringer. Selvom du med det samme kan hoppe ind i Windows – Shadow har simpelthen en bare-bone launcher – kan du ikke begynde at spille spil. Dit abonnement leveres med en begrænset mængde lagerplads, så du bliver nødt til at downloade spil, før du kan spille dem. 

Windows-oplevelsen er dog fremragende. Uden for nogle skyggespecifikke genvejstaster kan du bruge Windows-genveje til at komme rundt. Desuden kan du let skifte mellem skyggevinduet og din lokale session. Skygge kræver ingen specifikke inputtilladelser. 

skygge-opstart

Brugervenligt er Shadow ikke mere kompleks end Windows. Som en cloud-gamingtjeneste er der dog et problem. Tjenester som Stadia og Project xCloud fungerer så godt, fordi du kan starte et spil med det samme, ingen opdatering eller installation kræves. For at have den åbenhed, som Shadow gør, er det nødvendigt at nærme sig problemet anderledes. Det lægger stadig en dæmper på oplevelsen. 

Det er dog svært for os at give gevinsten til xCloud. Selvom mobilappen er imponerende for hvad den er, er den ikke meget. Shadow, som et kommercielt produkt, er i stand til at flexere sit design, på trods af at du bliver nødt til at vente på, at spil installeres.

Runde: Brugervenlighedspunkt til Shadow Cloud-spil

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

7

Dækning

Ligesom priser og spilstøtte, arbejder vi med begrænset information, når det kommer til Project xClouds dækning. Forhåndsvisningen er begrænset til U.S., UK, Canada og Sydkorea. Sydkorea er en interessant inkludering, fordi de fleste game-streamingtjenester er sprunget forbi de asiatiske markeder. 

Når lanceret, vil xCloud dog hurtigt omvikle kloden. Microsofts globale Azure-netværk betjener allerede 140 lande, og selvom de fleste af disse datacentre ikke bruges til xCloud endnu, siger Microsoft, at de vil være i fremtiden. Azure-centre med xCloud-servere dækker i øjeblikket Nordamerika, Europa og Asien. 

xcloud-azurblå-server-netværk

Selv med xClouds begrænsede rækkevidde under beta, ødelægger det Shadow, når det kommer til dækning. Shadow understøtter kun det kontinentale USA, og selv da er kun 38 af disse stater fuldt ud støttet. Skygge mærker resten som “efterforskningstilstand” stater, der inkluderer Washington, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgien og Florida. 

Det betyder, at brugere i disse stater ikke har så god oplevelse baseret på infrastruktur, terræn og andre faktorer. Du kan stadig købe skygge, men du er modtagelig for mere input-forsinkelse og potentielle forbindelsesfald. Hvad angår international support, har Shadow ikke annonceret noget endnu. 

Selvom Shadow betjener de stater, den fuldt ud understøtter, er spredningen ikke så bred som xCloud, hvilket er desto mere pinligt i betragtning af, at Microsoft endnu ikke har lanceret sin spilstreaming-tjeneste. På grund af det giver vi pointen til team Xbox.

Runde: dækningspunkt for projekt xCloud

Shadow Cloud Gaming Logo
Projekt xCloud-logo

8

Afsluttende tanker

I et jordskred tog Shadow sejren i seks af vores syv runder, hvilket efterlod Project xCloud foran i kun en kategori: dækning. Det overrasker os ikke meget, selvom vi ser, at Shadow er et kommercielt tilgængeligt produkt, og Project xCloud stadig er i beta. Uanset hvad er Shadow vores vinder. 

Vinder: Shadow

Selvom xCloud stadig er i beta, er vores største problem ydelse. Microsoft har arbejdet med at stramme op til tjenesten, især når det kommer til svage forbindelser. Når først præstationsproblemerne er løst, er det dog meget mere imponerende og i stand til at konkurrere med, men ikke overskride, Shadow. 

Er du enig i, at Shadow er bedre? Var du så heldig at få adgang til Project xCloud? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me