Google Stadia vs Shadow: Goliat og David mødes i 2020

Google Stadia og Shadow er to af de største navne inden for sky-spil. Begge tilbyder fremragende remote gaming-oplevelser og tjener pladser i vores bedste sky-gaming guide. I denne sammenligning mellem Google Stadia og Shadow er det imidlertid kun én, der kan sejre. 


Vi vil sammenligne tjenesterne inden for spilstøtte, enhedssupport, dækning, ydelse, prisfastsættelse, brugervenlighed og funktioner for at se, hvad der er den bedste mulighed for dine penge. Google Stadia og Shadow tager meget forskellige tilgange til sky-spil, og vi tager højde for alle disse forskelle gennem denne vejledning. 

Du bør stadig tage et kig på vores Google Stadia-gennemgang og Shadow-gennemgang. Denne sammenligning mellem Google Stadia og Shadow tjener formålet med, ja, at sammenligne de to, men det giver ikke meget plads til at tale om andre muligheder. Vi bringer andre cloud-gamingtjenester med som referencepunkter, men denne sammenligning fokuserer hovedsageligt på vores to konkurrenter.

Opsætning af en kamp: Google Stadia vs Shadow

Vi har syv runder, der sammenligner Google Stadia og Shadow i forskellige kategorier. Hver runde er et point værd, og vi uddeler point til den service, vi synes er bedre i en bestemt runde. I slutningen samler vi slutresultaterne og erklærer en vinder. 

At tildele et point er dog ikke altid klart. Med hvor ung sky-spil er som en teknologi, er det svært at sige, at den ene tjeneste er endeligt bedre end den anden i visse kategorier. For eksempel dækker Google Stadia langt flere lande end Shadow, men det gør ikke en forskel, så længe du bor i et område, hvor Shadow understøttes. 

På grund af det anbefaler vi at bruge vores score som indikatorer snarere end et konkret svar. Nogle runder, såsom præstation, er klare. Andre er dog afhængige af, hvor du befinder dig, dit budget og mere. 

I stedet for bare at skumme over vinderne, anbefaler vi at læse gennem hver runde af denne Google Stadia vs Shadow-sammenligning for at få en idé om, hvorfor vi valgte den ene service frem for den anden.

1

Spilbibliotek

Når det kommer til spilstøtte, er der virkelig ingen konkurrence mellem Google Stadia og Shadow. Stadia, som vi har påpeget før, ligner meget en konsol i de spil, den understøtter, med kun en håndfuld titler, der sendes med tjenesten, og et par tunge møtter, der er ved at gå vej siden. 

Shadow understøtter på den anden side ethvert pc-spil, der nogensinde er oprettet. Eller i det mindste hvert pc-spil, der kan køres på Windows 10. Som vi kommer til i “funktioner” -runden nedenfor, giver Shadow dig et fuldt funktionelt Windows 10-skrivebord. Ethvert spil, der kan køre på en lokal Windows 10-maskine, kan køre med Shadow. Det inkluderer også spil fra platforme som GOG. 

Shadow er ikke den eneste platform, der understøtter spil på Steam og lignende – læs vores GeForce Now-gennemgang for et andet eksempel – men det er den eneste sky-gamingplatform, der giver dig et komplet fjernskrivebord. På grund af dette har Shadow ikke de samme licensproblemer, som GeForce Now har oplevet i de seneste måneder.

shadow-damp-installationer

Stadig skal du købe spil med Shadow. I modsætning til PlayStation Now fungerer Shadow kun med titler, du allerede har købt på Steam, Epic Games Store, Uplay og Origin (læs vores PlayStation Now-anmeldelse). Det punkt er let at tilgive med hvor ofte spil sælges på disse platforme. 

Det er endnu lettere at tilgive, i betragtning af Stadias priser. Med Googles cloud-gamingtjeneste skal du også købe spil, men disse spil fungerer kun på Stadia. Derudover opkræver Google fuld pris for spil, hvor kun Stadia Pro-medlemmer fra tid til anden modtager små rabatter. I praksis kan det betyde, at man betaler $ 59,99 for et spil, der koster $ 20 eller mindre på Steam. 

Stadia’s bibliotek er også meget begrænset. Sikker på, der er nogle tunge hitters som Final Fantasy XV og Doom Eternal, såvel som kommende udgivelser som Cyberpunk 2077. Du kan dog også spille alle disse spil på Steam med Shadow. Desuden ejer du stadig disse spil, hvis du beslutter dig for at købe en gaming-pc nede. Skygge er den bedre mulighed, uanset hvilken måde du ser på den.

Round: Game Library Point for Shadow Cloud Gaming

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

2

Prisfastsættelse

Shadow fjernede handily vores første runde, men tingene bliver interessante, når det kommer til prissætning. Fra Shadow har den tre niveauer af service, skønt kun én er tilgængelig i skrivende stund. Baseplanen, Boost, kører $ 12 pr. Måned ‘, når den faktureres årligt og leveres med 256 GB lagerplads og 1080p streaming.

Derudover er der Ultra-planen og den uendelige plan, som begge tilbyder 4K-streaming, skønt mængden af ​​lagerplads varierer. Selvom $ 12 pr. Måned ikke er dårligt til 1080p-streaming, kører Shadows højere niveauer en temmelig øre. For eksempel kører Infinite-planen $ 50 pr. Måned, når de faktureres månedligt. 

Shadow opkræver mere end enhver anden cloud-gamingtjeneste, men den tilbyder også mere end enhver anden cloud-gamingtjeneste. Stadia kan streame ved 4K, men kun med Chromecast Ultra, og de fleste andre tjenester er låst til 1080p eller endda 720p. Shadow er førende inden for branchen, og det kommer med det prismærke, der skal matche. 

Stadia er meget mere beskedent og kører blot $ 10 pr. Måned for Stadia Pro, med en gratis plan, der kommer nogen tid i 2020. Abonnementsmæssigt er Stadia billigere. Det er dog ikke factoring i Stadia-controlleren $ 70 og Chromecast Ultra $ 70, der kræves for at streame på dit tv i 4K HDR. 

Desuden kan du ikke abonnere på Stadia lige nu. Den eneste måde at få adgang til Googles cloud-gamingplatform er at købe $ 130 Premiere Edition, som leveres med en Chromecast, en controller og tre måneder med Stadia Pro. Du bliver også nødt til at købe spil fra Stadias markedsplads, som som nævnt ovenfor normalt er dyrere end Steam. 

Denne runde er rodet, fordi vi har at gøre med tjenester, der i øjeblikket er tilgængelige, samt tjenester, der vil være tilgængelige i fremtiden. At dømme ud fra, hvad der er tilgængeligt nu, er Shadow den klare vinder, fordi du ikke har brug for nogen proprietær hardware for at komme i gang. I fremtiden er Stadia imidlertid den bedre mulighed med sin gratis plan, så vi giver det gevinsten denne runde.

Runde: Prissted for Google Stadia

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

3

Funktioner

Selvom Google har taget store fremskridt med at konkurrere med funktionerne på en gaming-pc eller -konsol, er den ikke helt der endnu. Shadow har ikke lagt en indsats på, men det behøver det ikke. I stedet henter det fra funktionssættet af tjenester som Steam og Windows selv for at give brugerne en fuld oplevelse. 

Vi vil tale mere om det i “brugervenligheden” -runden nedenfor, men Shadow tilbyder abonnenter en Windows 10-computer i skyen. Ud over at spille dine yndlingsspil kan du også installere den ønskede software, tilpasse Windows-indstillingerne og surfe på internettet med din fjernmaskine.

skygge-vinduer-indstillinger

Stadias funktioner er mere fokuseret på spil, med understøttelse af præstationer og vennelister samt stemmechats. Shadow understøtter også disse funktioner, men de håndteres via andre platforme. For eksempel kan du bruge Discord til chat og Steam til præstationer, ligesom du ville gøre på en pc. 

Den største forskel mellem de to er hardware. Stadia understøtter en række tredjepartscontrollere, men kun på pc og Android. Desuden ændres måden, hvorpå du forbinder disse controllere, afhængigt af den enhed, du bruger. Nogle controllere understøtter Bluetooth- og kabelforbundne forbindelser, mens andre har brug for en kabelforbundet forbindelse.

Skygge har ikke disse forhindringer. Hvis du normalt kan tilslutte en controller til Windows, kan du tilslutte den til Shadow, det være sig via Bluetooth eller et USB-kabel. Du kan også bruge Nintendo Switch-lignende enheder designet til smartphones, såsom Razer Junglecat. 

Stadia har flere funktioner i den forstand, at Google har bygget systemer specifikt til platformen. Shadow har ikke noget ejendomsret, men trækker snarere ud af det væld af funktioner på Windows og den software, der fungerer på OS. På grund af dette er Shadow vinderen af ​​denne runde. 

Round: Funktioner Point for Shadow Cloud Gaming

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

4

Ydeevne

For alle forskellene mellem Google Stadia og Shadow er den største ydelse. På trods af Googles skrøbelige løfte om at levere 4K HDR-spil, uanset hvilken skærm du bruger, falder tjenesten fladt, når det kommer til ydeevne. Skygge er derimod det tætteste, vi har set en lokal gameplay-oplevelse.

Stadier-spil-Slider1

Ved hjælp af Stadia-controlleren og Chromecast Ultra fungerer Googles tilbud godt på nogle få fronter, selvom det mislykkes på andre. Stadia-controlleren bruger faktisk WiFi i stedet for Bluetooth, hvilket fører til langt mindre inputforsinkelse. Baseret på vores test fungerer det dog mod tjenesten. 

I stedet for at have ensartede input-lag, har de forskellige elementer i spillet forskellige mængder af forsinkelse. I Destiny 2 ville vibrationen af ​​controlleren, pistolanimationen og lyden starte på forskellige punkter, når der fyres. Ingen af ​​dem er for langt bag input, men det er meget mere synligt, fordi de ikke er synkroniseret.

Dette problem er heldigvis ikke til stede, når du spiller i din browser. I stedet erstattes det af en lille – men stadig mærkbar – mængde input-forsinkelse, der følger hver handling. Selv med det er det svært at forkaste Google. Input-forsinkelse er på niveau med banen med sky-spil, og Google er langt fra den værste lovovertræder på den front (læs vores Blacknut-anmeldelse for en virkelig ubehagelig oplevelse).

Stadier-spil-slider2

Selvom input-lag er standard for de fleste cloud-gamingtjenester, er Shadow langt fra standard, heldigvis. Under vores test af Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive og Cuphead, kunne vi ikke opleve noget input-forsinkelse. I en blind test mellem Shadow og en lokal gaming-pc ville vi ikke være i stand til at fortælle en forskel.

Der er nogle hikke, når du streamer med Shadow i form af video-artefakter og stammer, men de er få og langt bagefter, og de ødelægger aldrig oplevelsen. Selvom vi ikke ville anbefale Shadow i nogen konkurrencedygtig applikation med spil som CS: GO og Fortnite, fungerer det perfekt til næsten ethvert andet formål. 

Hver cloud-gamingtjeneste har problemer lige nu, fra den begrænsede opløsning af PlayStation Now til input-lag på Google Stadia. Skygge har også nogle problemer, selvom de er langt mindre alvorlige end konkurrenceens. Hvis du søger at komme ind i sky-spil, og alt hvad du interesserer dig for er ydelse, er Shadow et let salg.

Runde: Performance Point for Shadow Cloud Gaming

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

5

Platform Support

Ved lanceringen var Stadias platformstøtte abysmal, og arbejdede kun med Pixel, Chromecast Ultra og Chrome. Siden da har Google imidlertid bygget platformen ud og tilføjet support til moderne Android-telefoner og de fleste tredjepartscontrollere. Problemet med at spille på dit tv er dog ikke helt løst endnu. 

For at spille Stadia på dit tv har du brug for en Chromecast Ultra og Stadia-controlleren. Du kan bruge input som Xbox One-controller og DualShock 4 på din telefon eller bærbare computer, men tv-spil kræver Stadia-controlleren. Det er den eneste måde at få 4K HDR også. Browserafspilning er låst ved 1080p. 

Shadow har meget bredere support med native applikationer til Windows, macOS, Ubuntu, Android og iOS. Desuden arbejder Shadow med LG for at bringe sine apps til smarte tv’er. Mellem platforme, som Shadow understøtter, fanger det virkelig ideen om at spille, uanset hvilken skærm du er på. 

Stadia kommer tæt på, meget mere end tjenester som PlayStation Now og Project xCloud, men det er ikke fuldt udviklet endnu (læs vores Project xCloud-gennemgang). Indtil Google kan frigive en applikation, der kan køre på tv’er uden behov for en Chromecast, er Shadow den bedre mulighed. Det er ikke at nævne den manglende iOS-support på Stadia.

Round: Platform Support Point for Shadow Cloud Gaming

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

6

Brugervenlighed

For alle dets problemer er det at bruge Google Stadia som magi. Opsætning af proprietær hardware og synkronisering af din Google-konto er en involveret proces, men ikke anmassende. Det ser ud til, at Google glemte mange kritiske elementer, når de frigav Stadia, men brugeroplevelsen er ikke blandt dem. 

Stadier-controller-parring

Efter at have parret controlleren og indsendt din invitationskode – den nødvendige kombination for at aktivere dit Stadia Pro-abonnement – kan du hoppe lige ind i handlingen. Stadia Pro-abonnenter har adgang til en række gratis spil, herunder Destiny 2 og Samurai Shodown. Da det er en cloud-gamingtjeneste, behøver du faktisk ikke at downloade disse spil, men snarere “kræve” dem. 

Hvis du kræver et spil, tilføjes det til dit bibliotek. Magien kommer, når du går til lanceringen af ​​spillet. Uden at behøve at kontrollere for opdateringer eller programrettelser, starter dit spil. Fra opsætning tager det kun et par sekunder at starte et spil, uanset om du vælger fra de gratis titler eller køber noget fra Stadia-butikken. 

Skygge er nem at bruge, men det kommer ikke virkelig som en overraskelse. Uden for en bare-bone launcher, der viser de seneste nyheder, er Shadow bare Windows 10. Hvis du kan køre dig rundt på en pc, kan du komme dig rundt i Shadow. Den eneste forskel er et par hottaster, der kan tappes ud af fjernmaskinen.

skygge-opstart

Disse hurtigtaster kommer imidlertid aldrig i vejen for Windows-genveje. Du kan stadig bruge “Windows-tast + S” til at søge og “CTRL + C” til at kopiere tekst til dit udklipsholder. Uden for det lidt gennemsigtige Shadow-logo i hjørnet af skærmen, ville vi være hårdt pressede for at bemærke en forskel mellem det og et normalt Windows 10-skrivebord. 

Tid er Shadows største hinder. Stadia er fantastisk, idet du kan begynde at spille spil inden for få sekunder. Shadow har ikke kun brug for en times tid for at konfigurere din maskine, men også tiden til at downloade spil til den. Du skal vente med at installere dine spil, ligesom du ville gøre på en Windows-maskine.

skygge-sign-up

Shadow er dybest set pc-spil i skyen, og for alle de fordele, der følger med dette system, er der også nogle ulemper. Stadia tilbyder et system bygget op fra bunden til streaming af videospil, og er på grund af det i stand til at levere et meget mere strømlinet system. Selvom Shadow ikke er vanskeligt at bruge, er den på ingen måde den så flydende som Stadia.

Runde: Brugervenlighedspunkt til Google Stadia

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

7

Dækning

Vores sidste runde er lige så polariserende som vores første, men ikke på samme måde. Skygge er kun tilgængelig i det kontinentale USA, og selv da er nogle stater ikke så understøttet som andre (mere om det på et minut). Stadia, med kraften i Googles massive netværk på slæbebånd, er tilgængelig i lande over hele verden. 

Googles skyspil når Belgien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien og USA – eller, for en mere kortfattet definition, det meste af Nordamerika og Europa. Dets spredning er langt større end Shadows, og i modsætning til Vortex er Google i stand til at betjene alle disse områder tilstrækkeligt (læs vores Vortex-anmeldelse). 

Selvom Shadow er tilgængelig i de 48 kontinentale stater, er kun 38 af dem fuldt ud understøttet. I mellemtiden er Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Arizona, Alabama, Georgia og Florida kendt som ”efterforskningstilstand” -stater, så faktorer som terræn og infrastruktur kan betyde, at du får en subpar oplevelse.

skygge-dækning

For de stater, som Shadow fuldt ud understøtter, er der ingen bedre mulighed. Stadig er millioner af potentielle amerikanske brugere med en værre oplevelse, og de i udlandet har overhovedet ikke muligheden. Stadia har nogle fejl, men dækningen er ikke en af ​​dem, med tjenesten, der kan betjene passende spil i Nordamerika og Europa. 

Runde: dækningspunkt for Google Stadia

Google Stadia-logo
Shadow Cloud Gaming Logo

8

Afsluttende tanker

Denne matchning af Google Stadia vs Shadow er tæt, meget mere end vores andre sammenligninger. Stadig, med fire sejre ud af syv runder, er Shadow vores mester. Selvom Stadia kæmper for en god kamp, ​​kan den ikke konkurrere med den kompromisløse ydelse af Shadow og de funktioner, der følger med en komplet Windows-installation.

Vinder: Shadow

Googles tilbud har fortjeneste, og når de lovede funktioner frigives, og flere spil går hen til tjenesten, vil Stadia være en styrke, der skal regnes med. Lige nu føles det dog usammenhængende og golde, og i betragtning af Googles track record med at opgive tjenester, der ikke umiddelbart får succes, er det ikke godt for fremtiden. 

Er du enig i, at Shadow er den bedre mulighed, eller er du fan af Stadia? Fortæl os dine tanker i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me