Google Stadia vs GeForce Now: To titaner kæmper i 2020

Med de nylige udgivelser og opdateringer til flere sky-gaming-platforme er to af de øverste hunde i rummet Google Stadia og Nvidia GeForce Now. Førstnævnte tilbyder en konsol-esque take on cloud gaming, mens sidstnævnte er en dybest set en gaming-pc i skyen. Vi finder ud af, hvad der er den bedste mulighed i denne Google Stadia vs GeForce Now-sammenligning. 


Hvis du ønsker at spille spil i skyen, er begge kompetente tjenester, selvom der er en masse forskelle mellem de to. Vi vil sammenligne dem med spilstøtte, platformstøtte, ydelse, brugervenlighed, priser, funktioner og dækning for at afgøre, hvilken der er den bedste mulighed. 

Alligevel bør du tage et kig på vores Google Stadia-gennemgang og GeForce Now-gennemgang. Vi sammenligner de to direkte i denne vejledning, men disse anmeldelser giver mere kontekst om, hvordan tjenesterne fungerer mod resten af ​​markedet. 

Opsætning af en kamp: Google Stadia vs GeForce Now 

I løbet af de næste syv runder skal vi sammenligne Google Stadia og GeForce Now point for point, se hvor hver tjeneste udmærker sig, og hvor de falder bagud. Hver runde er et punkt værd, og vi deler dem ud til vores konkurrenter, når vi følger med. I slutningen vil vi sammenstille resultaterne og erklære en vinder. 

Selvom vores sammenligning vil bestemme det bedre af de to, er der meget mere til skyspil end et simpelt point-system. På grund af dette anbefaler vi, at du læser igennem nogle runder for at få en idé om sky-gamingtjenesten, der fungerer bedre for dig. 

Der er masser af forskelle mellem vores konkurrenter, og desværre er det ikke altid så skåret og tørret som at sige, at den ene er endeligt bedre end den anden. Lad os starte øverst med at se på de spil GeForce Now og Google Stadia understøtter. 

1

Spilbibliotek

GeForce Now har været centrum for nogle kontroverser for nylig med sit spilbibliotek, hvor nogle udviklere, herunder Bethesda, 2K Games og Blizzard, trækker support til tjenesten. Selvom GeForce Now ikke er så ekspansiv som Shadow med hensyn til spilstøtte (læs vores Shadow review for mere om det), er det ligaer foran Stadia. 

GeForce-nu-bibliotek

I skrivende stund understøtter Stadia 35 spil i alt. Det føles mere som en konsol-lancering i stedet for en cloud-gamingtjeneste, hvor store tredjepartsudviklere frigiver en håndfuld af deres største titler på tjenesten. 

Selvom det er lille i størrelse, er Stadia’s bibliotek meget høj kvalitet, med spil som Borderlands 3, Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey og Final Fantasy XV, der fortæller sin liste. 

GeForce Now understøtter langt flere spil – faktisk i flere hundreder – skønt de ikke er så høje af kvalitet som Stadia’s tilbud. Der er mange mindre titler, der understøttes, inklusive Darksiders Genesis, The Witness og The Surge 2. Selvom alle fremragende spil, rammer de ikke så hårdt som Google Stadia’s lineup. 

På trods af at GeForce nu mangler større AAA-titler som Tomb Raider og Final Fantasy, er udvalget langt større. Vigtigere er det, at GeForce Now integreres med eksisterende DRM-platforme som Steam. Uanset om du bruger GeForce Now eller ej, kan du stadig downloade og spille de spil, du allerede ejer i Epic Games Store, Steam, Origin, Uplay og mere. 

Stadia ligner mere en konsol. Du skal købe spil specifikt til Stadia, og disse titler er ikke kompatible med nogen anden platform. Forskellen er imidlertid, at konsoller har bevist sig som værdige digitale distributionsplatforme. Stadia, i sin spædbarn, kunne stadig gå i træk og efterlade dine digitale licenser til at rådne. 

Der er endvidere mange problemer omkring licensering af spil i specifikke lande. Hvis du rejser i udlandet, kan du muligvis ikke spille dine spil, medmindre du bruger et virtuelt privat netværk, som – som du kan læse i vores bedste VPN for gaming guide – ikke er ideelt. På grund af dette giver vi denne runde sejr til GeForce Now.

Round: Game Library Point for GeForce Now

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

2

Prisfastsættelse

Google Stadia er ret billig som en tjeneste, der kun kører $ 10 pr. Måned for sin Pro-plan, med en begrænset gratis plan, der snart kommer. GeForce Now har en lignende opsætning, der giver spillerne mulighed for at betale en præmie på $ 5 for hurtigere adgang til spil og længere spil sessioner, samt et gratis lag, der begrænser spilletiden til en time. 

GeForce Now er den billigere mulighed, men der er lidt mere til denne runde. I skrivende stund er $ 5-abonnementet på GeForce Now’s Founders-service kun godt i 12 måneder. Efter et år vil prisen på dit abonnement stige til alt, hvad Nvidia opkræver på det tidspunkt. Heldigvis får brugere af Founders-planen 90 dage til at prøve tjenesten uden at bruge en krone. 

Stadia er faktisk ikke tilgængelig som abonnement alene endnu. Hvis du vil komme med på handlingen, skal du købe Stadia-pakken på 130 dollars, der inkluderer en Chromecast Ultra, en Stadia-controller og tre måneder med Stadia Pro. Efter de første tre måneder skal du betale abonnementet på $ 10 pr. Måned. 

Det bliver dog interessant, når man sammenligner de to i prisfastsættelse af spil. I modsætning til PlayStation Now, skal du købe de spil, du vil spille med Nvidia GeForce Now og Google Stadia (læs vores PlayStation Now-anmeldelse). 

Google tilbyder en række gratis titler til Stadia Pro-abonnenter samt eksklusive rabatter. Ellers betaler du den fulde pris på $ 59,99 for de fleste spil, uanset om det er Tomb Raider 2013 – som kan findes til mindre end $ 10 andre steder – eller Red Dead Redemption 2. 

GeForce Now tilbyder ikke noget gratis spil, skønt du er i stand til at drage fordel af salget fra markedspladser som Steam og Humble Store. PC-spil gives notorisk dybe prisnedskæringer, som ofte giver dig mulighed for at hente AAA-titler til $ 20 eller mindre. Med Stadia er det ikke muligt, eller i det mindste har vi ikke set det endnu. 

Du ser på et par hundrede dollars til at købe til Stadia plus yderligere $ 10 pr. Måned, hvis du vil have alle klokker og fløjter. GeForce Nu fungerer derimod gratis med dit eksisterende Steam-bibliotek. Hvis du vil betale, er abonnementet også billigere, mens du tilføjer funktioner som realtidsstrålesporing. 

Runde: Prisfastsættelsespunkt for GeForce nu

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

3

Funktioner

Funktionsmæssigt er Google Stadia ikke så robust, som den blev spioneret til at være, da det blev annonceret, men der er stadig meget, som tjenesten har at tilbyde. Ved at holde sig i tråd med konsollen-i-sky-mantraet, der ses med andre aspekter af tjenesten, er Stadia stablet med sociale funktioner som stemmechats og vennelister samt resultater. 

Der mangler stadig en række vigtige funktioner, især 4K HDR på pc og familiedeling, som begge blev lovet før lanceringen. Alligevel har Google været hårdt på at bygge Stadia ud. Tjenesten understøtter nu en række Android-telefoner i stedet for bare Pixel, og controller-support er blevet bedre. 

Det er dog stadig ikke godt. Du kan bruge en Switch Pro-controller, Xbox One-controller, DualShock 4 og mere med tjenesten. Når det er sagt, hvordan du forbinder denne controller afhænger af den enhed, du bruger. Nogle controllere understøtter Bluetooth- og USB-forbindelse, mens andre er begrænset til en fast kabelforbindelse. 

GeForce Now er meget mere tilgivende i den forbindelse. Hvis du kan tilslutte den til din telefon eller computer, fungerer det sandsynligvis med GeForce Now. Eftersom GeForce Now hovedsageligt integreres med Steam, har du desuden alle funktionerne i Value’s populære DRM-platform. Det inkluderer venner, præstationer, handelskort og frem for alt Steam-salg. 

Google Stadia’s system er ganske vist mere flydende, da det blev bygget fra bunden specifikt til sky-spil. Nvidias tilgang er ikke så raffineret i nogle henseender – Steam Big Picture er ikke en perfekt platform – men den tilbyder stadig mere variation end Stadia, og skubber den videre i denne runde. 

Round: Features Point for GeForce Now

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

4

Ydeevne

Ydeevne er en sludder. Google Stadia og Nvidia GeForce Now er på toppen af ​​sky-spilpladsen, så tjenester som Vortex ser ud som intet andet end en gimmick (læs vores Vortex-anmeldelse for mere om det). Selvom begge tilbyder fremragende ydelse, er der en række forskelle, når det kommer til visuals. 

Google Stadia understøtter 1080p-streaming på sit gratis niveau, med 4K- og HDR-support på Stadia Pro. Testing Destiny 2, Tomb Raider og Samurai Shodown på tværs af Chromecast Ultra, desktop og Android, ramte vi 4K på omkring 30 billeder i sekundet. Mere krævende titler som Metro Exodus kæmpede imidlertid, plaget af input-forsinkelse og stamming. 

Stadier-spil-slider2

Nvidia GeForce Now når ikke den grafiske trofasthed af Google Stadia med en låst opløsning på 1080p. Afvejningen er dog værd. Under vores test ramte vi mere end 100 fps på Cuphead, Doom 2016 og Counter-Strike: Global Offensive. Derudover havde GeForce Now lidt eller ingen input-forsinkelse. 

Desuden understøtter GeForce Now realtidsstrålesporing, mens Stadia ikke gør det. Selvom det stadig er en ung teknologi til spil, bliver det stadig vigtigere. GeForce Now har muligvis en lavere opløsning end Google Stadia, men når strålesporing og billedfrekvens bringes i blandingen, føles spil som om de løber bedre på Nvidias tilbud. 

At GeForce Now ikke understøtter 4K er skuffende, især da spil løb vidunderligt med den opløsning, mens tjenesten var i beta. Google Stadia leverer muligvis flere pixels, men det kommer til prisen for input-forsinkelse og billedhastighed. GeForce Føles nu på den anden side meget tættere på en lokal oplevelse. 

Runde: Performance Point for GeForce Now

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

5

Platform Support

Et af løfterne fra Google Stadia er, at det ville være tilgængeligt på stort set alle enheder. Selvom det ikke var sandt ved lanceringen, er det nu. Du kan streame spil, så længe du har en maskine, der kan køre Google Chrome, en Chromecast Ultra eller en Android-enhed med Android 10.0 eller nyere. 

Support til en browser-baseret version af Stadia er enorm. Stort set alle enheder kan køre Google Chrome i en vis kapacitet, så du kan spille massive, smukke spil som Final Fantasy XV, uanset om du er på en Chromebook eller en 4K-skærm. Der er stadig nogle problemer med Stadias platformstøtte, nemlig iOS-support, som den mangler. 

GeForce Now er lignende, understøtter streaming i Windows, macOS, Android og Nvidia Shield. Det håndteres dog via en lokal applikation, hvilket efterlader fleksibiliteten ved streaming af browser i støvet. Desuden er Nvidia Shield dyrere end en Chromecast, hvilket betyder, at du bliver nødt til at betale en højere pris, hvis du vil spille på dit tv. 

For det meste matches de to jævnt med hensyn til platformstøtte, idet de er tilgængelige på større skrivebords OS, Android og TV gennem førsteparts hardware. Stadia dækker stadig flere enheder og skubber det i spidsen denne runde. 

Runde: Platform Support Point til Google Stadia

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

6

Brugervenlighed

Google Stadia har en ret involveret installationsproces. Når du har bestilt et bundt, skal du vente på, at det vises i mailen. I boksen finder du strømkabler, din Chromecast og din Stadia-controller. Når du har alt forbundet med strøm, håndterer du opsætning via din telefon, indtaster din invitationskode og parrer din controller. 

Stadias installationsproces er involveret, men det er ikke svært. I betragtning af den nye hardware går alt godt. Desuden er den brugte tid det værd, da Stadia har en af ​​de mest tilgængelige sky-spilgrænseflader, vi har set. Du kan nemt se de spil, du ejer, gennemse butikken, se dine resultater og mere. På mange måder fungerer det som en Xbox One eller PS4. 

Stadier-mobil-bibliotek

Magien kommer dog, når du hævder dit første spil. Destiny 2, det premiere gratis Stadia Pro-spil, er næsten 100 GB på pc og konsoller, hvilket tvinger brugerne til at vente timer på at springe ind på handlingen. Med Stadia er alt, hvad du skal gøre, krav på titlen. Derefter er du klar til at spille, og du kommer i gang inden for få sekunder. 

GeForce Now har den samme magi, selvom den ikke føles så tilfredsstillende, i betragtning af tjenestens klodsede lokale anvendelse. Det ser godt ud, viser dig nogle anbefalede spil, titlerne, du har føjet til dit bibliotek og nye tilføjelser til lineup. 

Der er dog ikke en dedikeret bibliotekside. Du skal bruge et rulle-segment på hovedsiden for at se gennem dine spil fem ad gangen. 

geforce-nu-grænseflade

Det er virkelig en skam, da GeForce Now-applikationen ellers er temmelig grundig. Når du starter et spil, kan du se detaljer om det, og søgningen er snappet. Det faktum, at du ikke kan gennemse understøttede spil eller hurtigt se det meste af dit bibliotek med et øjeblik, bringer dog en dæmper på oplevelsen. 

GeForce-nu-udvidet-spil

Med disse to tilføjelser vil vi med glæde give punktet til GeForce Now. I sin nuværende form føles applikationen imidlertid uheldig, uanset om du er på Windows, macOS eller Android. Stadia føler sig meget mere raffineret, på trods af at hun er yngre end GeForce Now. På grund af dette giver vi Google pointen denne runde. 

Runde: Brugervenlighedspunkt til Google Stadia

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

7

Dækning

Ved at udnytte kraften i Googles astronomisk massive sky er Stadia allerede tilgængelig i et væld af lande, hvilket gør tjenester som Project xCloud til skamme (læs vores Project xCloud-gennemgang). Listen over støttede lande inkluderer i øjeblikket Belgien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien og U.S.A..

Ved testning ramte vi dog et mærkeligt problem med Stadia. Vi brugte et virtuelt kreditkort, der er registreret i et land, som Stadia ikke understøtter, men vi sendte pakken til en amerikansk adresse.

Kortet blev opladet, og pakken blev sendt, selvom vi aldrig har modtaget en invitationskode til faktisk at tilmelde dig tjenesten, hvilket er vigtigt at spille. Heldigvis blev problemet løst efter en hurtig chat med support. 

GeForce Now er meget mere begrænset inden for dets område og dækker U.S.A. og de fleste europæiske lande. På serverstatussiden er der også nogle partnerservere i Japan og Rusland, skønt disse regioner ikke officielt understøttes endnu. Den store undladelse sammenlignet med Stadia er Canada. Ellers matches de to tjenester jævnt. 

Helt ærligt kunne denne runde gå begge veje, hvor begge tjenester understøtter omkring det samme antal lande. Stadig giver vi sejren til Stadia, ikke kun fordi det kan udnytte kraften i Googles netværk, men også fordi det er tilgængeligt i Canada. 

Runde: dækningspunkt for Google Stadia

Google Stadia-logo
GeForce Now-logo

8

Afsluttende tanker

Med fire sejre ud af vores syv runder er GeForce Now vinderen af ​​denne matchup. Stadia var dog meget tæt. Tjenesten er vokset meget siden lanceringen, tilføjelse af nye spil og implementering af nogle af de oprindeligt lovede funktioner. Det har dog stadig noget at vokse, dog i det mindste baseret på vores test. 

Vinder: GeForce Now

GeForce Nu føles mere raffineret med hensyn til ydeevne, selvom dens pc-applikation kunne bruge nogle tip fra designerne hos Google. Alligevel er det bedre med hensyn til spilstøtte, præstation og prisfastsættelse, hvilket gør det til sejr her. 

Er du enig i, at GeForce Now er bedre? Eller er du fan af Stadia? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me