De bedste cloud-gamingtjenester i 2020: Fremtidens bølge

Cloudspil er en af ​​de mest spændende innovationer i de senere år. Ideen om at spille spil, der normalt kræver en højdrevet, dyre spille-pc på enhver enhed, er tiltalende, selvom det er lidt af en drøm. Selvom reklamerne for sky-spil lander på den hyperbolske side af tingene, er nogle af kravene rigtige. 


I denne guide skal vi udforske de bedste cloud-gamingtjenester, der leverer de løfter, de har fremsat. Ved hjælp af kriterierne i vores cloud-gaminganmeldelser, sporer vi de tre bedste tjenester i hver kategori. Vi vil tale om, hvorfor vi rangerer hver service så højt, såvel som hvad vi kiggede efter i hver kategori, inden vi erklærer en samlet vinder. 

Hvis du vil have det korte svar, er Shadow den bedste cloud-gamingtjeneste, der er tilgængelig i dag, selvom det kunne ændre sig, når Nvidia GeForce Now er frigivet.

Klik på vores eksklusive link for at få 10 $ rabat på din første ordre med Shadow

Før vi finder ud af, hvorfor vi kan godt lide Shadow og GeForce Now, så lad os snakke om, hvad sky-spil er, og hvordan det fungerer.

Hvad er Cloud Gaming?

Hvis du vil gå i detaljer om, hvad sky-spil er, og hvordan det fungerer, skal du læse vores hvordan fungerer sky-gaming-guide. I dette afsnit giver vi en kort oversigt. 

Udtrykket “sky gaming” henviser til at spille et spil eksternt fra skyen. I næsten alle tilfælde henviser “sky” til et netværk af datacentre, der er fyldt til randen med servere, der leverer indhold til hvem, der prøver at få adgang til det. For et mere kendt referencepunkt leverer Netflix eller enhver anden streamingplatform videoer fra skyen. 

Cloud-spil gør en lignende ting. Når du tilmelder dig en service, køber du adgang til en fjernserver, der er udstyret med hardware til at køre spil. Efter at du har startet et spil, sendes derefter en videostrøm af dette spil til din maskine. Det ligner en mere involveret sort spejl: bandersnatch.

Brug af den vælg din egen-eventyrfilm som eksempel, når du vælger, beslutter Netflix, hvad det næste klip skal være, og leverer det derefter til dig. Det samme sker med sky-spil; det sker bare mange gange. 

Når du f.eks. Trykker på knappen “A”, sender du et input til, siger, spring. Denne input sendes til fjerncomputeren, og den forekomst af spillet opdateres til input. Videostrømmen, du ser opdateringer samtidigt. 

Alt dette sker i et spørgsmål om millisekunder, og hvis sky-spiltjenesten kan få latenstiden lav nok, bliver inputforsinkelsen umærkelig.

Ifølge John Carmack, den nuværende CTO for Oculus VR og medstifter af id Software, kan “menneskelige sansesystemer registrere meget små relative forsinkelser i dele af det visuelle eller især lydfelter, men når absolutte forsinkelser er under cirka 20 millisekunder de er generelt umærkelige. ” Så længe den samlede latenstid er under denne tærskel, skal din cloud-gaming-session føles som om den er lokal.

Gratis sky-spil

Som du kan forestille dig, er teknologien, der går i sky-spil, ikke kun at købe, men også at vedligeholde. På trods af dette er der en stor efterspørgsel efter gratis sky-spil. Udtrykket “gratis sky-spil” søges globalt omkring 6.500 gange om måneden på Google, selvom der ikke er mange gratis sky-gaming-tjenester derude. 

fri-sky-gaming

Faktisk kunne vi ikke finde noget under vores forskning, men i betragtning af mængden ville det ikke være overraskende at se noget dukke op i fremtiden. Lad dette tjene som en PSA, hvis intet andet. Hvis du finder en cloud-gamingtjeneste, der hævder at være gratis, er det bedst at holde sig væk.

De bedste Cloud Gaming Services

Nu hvor vi har talt om, hvad sky-spil er og nogle af de fremtidige problemer, det måtte have, lad os dykke ned i vores top valg for de bedste cloud-gamingtjenester.

 1. Shadow – bedste samlede spiloplevelse med lav forsinkelse
 2. GeForce nu
 3. Vortex
 4. Projekt xCloud
 5. PlayStation nu

Funktioner

Da cloud gaming er et så nyt marked, er der ikke nogen go-to-funktioner, vi leder efter i dette afsnit. Hver service er lidt anderledes, så vi evaluerede platforme baseret på de funktioner, vi mente var mest nyttige. I nogle tilfælde betyder det ekstra support til perifere enheder, mens det i andre er simpelthen, hvordan platformen er konstrueret.

Skygge

Shadows styrke i funktioner kommer ikke i form af godbidder, men snarere i, hvordan tjenesten er struktureret. I stedet for at abonnere på en delt sky-spillemaskine, hvor flere brugere trækker fra den samme pool af ressourcer, får du en dedikeret sky-gaming-computer til dig selv. 

Klik på vores eksklusive link for at få 10 $ rabat på din første ordre med Shadow

Ved at isolere ressourcerne på denne måde er Shadow i stand til at levere en meget mere flydende oplevelse, der ikke bukker under for dårlig spil-streaming-ydeevne i spidsbelastningen, hvilket kan ske med PlayStation Now. 

skygge-vinduer-indstillinger

Med Shadow køber du isolerede ressourcer, men køber du også en komplet Windows 10-installation. I modsætning til de fleste cloud-gamingtjenester, der starter direkte til DRM-platformen, hvor spillet er placeret, starter Shadow dig til et Windows 10-skrivebord. Du har lov til at gøre næsten alt, inklusive installation af nye applikationer og tilpasse udseendet. 

Med 1 Gbps downloadhastigheder kan du få gjort meget hurtigt med Shadow. Den eneste begrænsning er harddisken, der kun er 256 GB. Ikke desto mindre, med hvor hurtigt spil kan geninstalleres, bør den lille størrelse ikke udgøre for meget af et problem. Du kan læse mere om det i vores Shadow-gennemgang. 

GeForce nu

GeForce Now er ikke fuldstændigt frigivet af Nvidia, men mange livskvalitetsfunktioner er til stede i dens betaform. Ud over tastatur- og musestøtte kan platformen også acceptere DualShock 4, Xbox One-controller, Xbox 360-controller og Logitech Gamepad F310, F510 og F710. Derudover understøttes stemmechats på pc og Mac. 

Dog er dens præstationsfunktioner stjernen i showet. Det er ikke klart, hvilken magt Nvidia bruger til at køre sin “ultra streaming-tilstand”, som giver 4K-spil på op til 60 fps, men det fungerer. 

Selvom vi ikke ved med sikkerhed, samlet vi et par tip under vores test. Mens vi justerede grafiske indstillinger til Resident Evil 2-genindspilningen, sagde spillet, at vi havde 24 GB GPU-RAM tilgængeligt.

Hvis Nvidia bruger sin nyeste generation af hardware – og vi antager, at det er – betyder det, at enten en Titan RTX eller Quadro RTX 6000 tænder for fjernmaskinen. Disse er Nvidias top-of-the-line GPU’er i øjeblikket med Quadro-uret på omkring $ 5.000. 

Blacknut

Blacknut er, underligt, en familiefokuseret cloud-gamingtjeneste. Ud over at tilbyde en familieplan, der giver dig mulighed for at spille samtidig på fire skærme, tilbyder Blackbut også et par familiefunktioner, der starter med en børnetilstand. Som vi kommer nærmere ind på i denne vejledning, giver Blacknut dig mulighed for at bevare flere profiler, og hver af disse kan have børntilstand aktiveret. 

blacknut-add-konto

Når afbryderen til børntilstand er krydset, vises kun spil, der er klassificeret som E10 + og derunder. Selvom du hurtigt kan skifte mellem profiler, er aktivering af børntilstand en hurtig måde at begrænse valget på, hvis du har små der vil spille. Hvis du er interesseret i at opretholde en voksenkonto og holde børnene væk, kan du indstille en firecifret pinkode. 

Uden for forældrekontrol er Blacknuts vigtigste funktion kompatibilitet. Det understøttes af næsten alt med applikationer til Windows, macOS, Amazon Fire TV, Android, Linux og udvalgte tv fra Panasonic og Samsung. Controller support er også fremragende, med de fleste spil der understøtter et tastatur og en mus samt gamepads. På smarte tv’er kan du endda bruge din fjernbetjening til nogle spil. Du kan lære mere om det i vores Blacknut-gennemgang.

Understøttede spil

Cloudspil er ikke meget af en tjeneste, hvis de tilbudte spil ikke er gode. I dette afsnit søgte vi efter tre tjenester, der ikke kun har et bredt udvalg af spil, men et stort bibliotek fyldt med spil af høj kvalitet. 

Skygge

Skygge dominerer dette afsnit med hæder. Som nævnt ovenfor begrænser det ikke din oplevelse til bestemte spil. I stedet for at købe et abonnement køber du et komplet skrivebord. Det betyder, at du kan installere ethvert spil på en hvilken som helst DRM-platform, du vælger, inklusive DRM-fri spil fra tjenester som GOG og Humble Bundle.

GOG-integrationen er enorm. Mange ældre titler kører ikke på Windows 10, som er det eneste operativsystem, du kan bruge med din fjernmaskine. En kombination af drivere og arkitektur gør nogle klassiske spil, såsom SWAT 4, Ultima og Wizardry VII, uafspilelige på moderne systemer. Med Shadow er de imidlertid tilgængelige.

Tjenester som GOG har gjort den tunge løft, så du kan efterligne disse ældre titler på moderne systemer, og fordi Shadow giver dig et komplet Windows 10-skrivebord, kan du gøre det i skyen. Selvom det ikke er så flydende som GeForce Now, hvor dine spil er forudinstalleret og lappet fra get-go, tilbyder Shadow meget mere fleksibilitet i de spil, du kan spille.

PlayStation nu

PlayStation Now har mere end 800 titler i sit bibliotek. I modsætning til alle andre tjenester, vi har gennemgået, leverer PlayStation Now hele biblioteket gratis. Dette betyder, at du ikke behøver at medbringe en licens for at spille et bestemt spil. Endvidere inkluderer biblioteket spil fra PlayStation 4, PlayStation 3 og PlayStation 2.

playstation-nu-review-bibliotek

Store multi-platform titler er til stede, inklusive Red Dead Redemption, Fallout 4 og Rocket League, så hvis du er interesseret i at spille dem, er PlayStation Now et let valg. Sony-fans vil imidlertid blive mere begejstrede for biblioteket med førstepartitler. PlayStation Now har de største hits fra Sonys lange historie, inklusive ethvert nostalgisk spil fra fortiden. 

Jak og Daxter og Ratchet & Clank-spil er til stede sammen med Tekken- og LittleBigPlanet-spil. Nogle nyere eksklusiver er også tilgængelige, inklusive det vidunderligt vanskelige blodbårne. Når det er sagt, det tager et stykke tid at vise de seneste eksklusiver. I skrivende stund understøttes Days Gone og Spider-Man ikke. 

Alligevel er mængden af ​​spil, du bare kan spille til prisen for et abonnement, fremragende. Du kan se flere af spillelisten i vores PlayStation Now-gennemgang. 

GeForce nu

GeForce Now har et lille bibliotek på godt 400 spil. Sammenlignet med PlayStation Now og Shadow falder det hurtigt med hensyn til lydstyrke. Dog er listen over spil fremragende. Hver mulighed er specielt samlet til pc-spillere, med de nyeste udgivelser føjet næsten øjeblikkeligt til listen. Med GeForce Now handler det om kvalitet over kvantitet (læs vores GeForce Now vs PlayStation Now-stykke).

GeForce-nu-review-spil-liste

De åbenlyse spil er der, inklusive Rocket League, DOOM 2016, Fallout 76 og Rainbow Six Siege, men vi er mere imponeret over nogle af de mindre populære titler. Store strategispil, ligesom Endless Space 2 og Hearts of Iron IV, sidder sammen med japanske favoritter, som NieR: Automata, Octopath Traveller og Dragon Quest XI.

Indien får også meget kærlighed. Store indier, såsom Darkest Dungeon, Hollow Knight og Celeste, er inkluderet, men det er også mange andre mindre kendte, såsom Deep Sky Derelicts, Mothergunship, Enter the Gungeon og They Are Billions. 

Antallet af spil er lille, men hver af dem er af høj kvalitet. Når vi søgte rundt, havde vi kun et spil, vi ikke kunne finde: Grand Theft Auto V. Ellers fandt vi det på GeForce Now, uanset om vi søgte efter en hårdtslået triple-A eller en niche-indie. Du kan læse mere om spillelisten i vores GeForce Now-gennemgang.

Pris

Der er endnu ikke en basispris for cloud-gamingtjenester, men loftet er blevet fastlagt af tjenester som Shadow. I dette afsnit ledte vi efter platforme, der tilbød en solid værdi til den pris, der ikke kun var den bedste pris generelt. Som nævnt ovenfor fungerer det ikke altid at gå til den bedste handel. 

PlayStation nu

PlayStation Now er dyrt, hvis du tilmelder dig en månedlig plan. Til næsten den samme prisforlangende pris for Shadow leverer den ikke samme ydelse eller fleksibilitet. Sony tilbyder dog flere varigheder, hvilket er noget, som Shadow og de fleste andre sky-spilplatforme mangler. Hvis du køber et år på forhånd, får du en hel del. 

Priset på $ 99.99 for et år går ned på lidt mere end $ 8 pr. Måned, hvilket er en lejlighedskøb, i betragtning af at du får mere end 800 spil gratis og en kompetent streamingplatform til at starte op. Selvom det årlige abonnement er langt den bedste værdi, tilbyder Sony også en kvartalsplan til omkring $ 15 pr. Måned. 

Dette antages, at du allerede har en DualShock 4-controller. PlayStation Now kan kun spilles på pc og PS4 uden support til tastatur og mus. Hvis du kun er på pc, skal du købe et DualShock 4 og et mikro-USB-kabel (DS4 inkluderer ikke et). Hvis du vil gå trådløst, skal du også købe Bluetooth-adapteren. 

Det kan tilføje $ 120 til en årlig abonnementsomkostning. Det er stadig værd at denne pris, i betragtning af at du får så mange spil gratis, men det er ikke så godt med en aftale som den normale $ 100 prismærke. 

Blacknut

Blacknut har ikke et stort bibliotek med spil, da de fleste af dem er subparkloner af bedre titler – for eksempel Lord of the Fallen sammenlignet med Dark Souls – men prisen er god. Der er to planer: personlig og familie. Den personlige plan er fremragende til $ 12,99 pr. Måned, men du er begrænset til en enkelt skærm. 

Hvis du vil have flere skærme, skal du købe en familieplan, der kører $ 19.99 pr. Måned. Selvom vi er tæt på Shadow med hensyn til pris – hvilket er en af ​​de dyrere tjenester, vi har gennemgået – med en Blacknut-familieplan, kan du bruge fire skærme samtidig. Desuden kræver biblioteket af spil ikke en licens. 

Familier er hvor Blacknut er mest hjemme (ironisk, vi ved). Biblioteket består for det meste af børnefokuserede indier og mobilspil, med den ulige, subpar og M-klassificerede titel kastet i blandingen. Prisen selv er dog god, og med en 14-dages gratis prøveversion er der ingen grund til ikke at prøve det. 

Vortex

Vortex er middelmådig med hensyn til ydeevne og funktioner, men det er billigt. Til en simpel $ 9,99 pr. Måned er det en god værdi, så længe du kan kæmpe med hyppig stamming og en lejlighedsvis opløsning. Det er ikke så godt som Shadow eller GeForce Now, men det er også omkring en tredjedel af prisen. 

I øjeblikket er kun niveauet på $ 10 tilgængeligt med Vortex, skønt FAQ ofte siger, at det vil starte et VIP-program med flere funktioner i den nærmeste fremtid. Som de fleste cloud-gamingtjenester, skal du medbringe licenser til de spil, du vil spille. Heldigvis har Vortex skyspil et solidt udvalg, inklusive den for nylig frigivne risiko for regn 2 og de stadig populære Apex Legends. 

Du bliver debiteret månedligt uden mulighed for at købe en årlig plan, som i dette tilfælde vi kan lide. Vortex har helt klart en affinitet for mobilbrugere, så du kan købe et abonnement via Google Pay eller Windows 10-købsoptionen. Det ville være let at standardtage et årsabonnement for at se, hvordan nogen ved et uheld kunne købe et abonnement, men Vortex gør ikke det. 

I stedet for debiteres du $ 10 pr. Måned, indtil du beslutter, at du ikke ønsker tjenesten. Hvis du køber en plan ved et uheld, tilbyder Vortex endda en refusionspolitik. Det er begrænset til 15 minutters spilletid, men det er der, hvis du har brug for det. Du kan lære mere om det i vores Vortex-gennemgang. 

Brugervenlighed

Med flere virksomheder, der skynder sig at være “Netflix af spil”, er brugervenlighed vigtig. Netflix og mange andre streamingtjenester har forbedret deres UI’er til at være tilgængelige, robuste og attraktive. I dette afsnit ledte vi efter cloud-gamingtjenester, der ramte disse tre mærker. 

Skygge

Alt om skygge er glat. For at tilmelde dig, alt hvad du skal gøre er at vælge din faktureringscyklus, indtaste nogle oplysninger om, hvor tjenesten vil være placeret, og vælge din Windows 10-installation. Der er en anbefalet installation, som vi også foreslår, at du bruger, men hvis du ved, hvad du laver, kan du også foretage en brugerdefineret installation.

Derfra er det et ventende spil. Skygge tager nogen tid at konfigurere – omkring 30 minutter, i vores tilfælde – men ventingen lønner sig. Den lokale app installeres straks, og når du først har fået adgang til den, kan du starte dit fjernskrivebord på få sekunder. Shadow kører gennem et par genvejstaster, så du ved, hvordan du kommer ud af systemet også. 

skygge-opstart

Efter det er det ligesom at bruge en normal Windows 10-maskine. Du kan ændre din baggrund, surfe på nettet og installere den ønskede software (selvom torrenting er uden for grænserne). Den eneste tilføjelse er en halvtransparent skyggeknap i øverste højre hjørne, som du kan bruge til at åbne skyggemenuen. 

GeForce nu

GeForce Now har stadig nogle brugbarhedshindringer at overvinde – det kan man ikke benægte – men dens nuværende tilstand er meget lovende. En lille afklaring her og der, sandsynligvis i form af værktøjstip, ville gøre oplevelsen mere flydende. I betragtning af at den fulde udgivelse endnu ikke er over os, vil disse små tilføjelser sandsynligvis blive inkluderet, når produktet er kommercielt tilgængeligt. 

GeForce-nu-review-ansøgning

Uanset hvad er GeForce Now glat fra opsætning til spil. Den lokale applikation er pænt organiseret med en søgefunktion, hvilket betyder, at du hurtigt kan finde de spil, du vil spille. Der er stadig en vis forvirring over den DRM-platform, du bruger, som forhåbentlig løses i den fulde udgivelse. 

Efter at have startet et spil stutter GeForce Now ikke. Du er bragt direkte til en Steam-login-side (eller den DRM-platform, du bruger), og derefter startes i spillet. Oplevelsens fluiditet er uden sidestykke, uden lag eller unødvendig belastning overhead tilføjet til spilene. 

Blacknut

Blacknut har muligvis ikke et stort bibliotek med spil eller fremragende streamingydelse, men dens tilgængelighed er lyd. Tre-skærm checkout-processen går uden problemer, og efter at du har bekræftet betaling, får du en download-skærm. Der finder du installationsprogrammerne for hver platform Blacknut-understøtter (den understøtter meget).

blacknut-ansøgning

Den lokale applikation på Windows er den bedste, vi har set. Blacknut tog tydeligvis en masse noter fra Netflix, når han designede sin UI, og det betaler sig. Spil er opdelt efter sektion, med et featured spil øverst, der viser noget kunst og en trailer. For at komme rundt kan du bruge menuen til venstre, som hurtigt sender dig til den kategori, du leder efter. 

Når jeg låner længere fra Netflix’s playbook, kan Blacknut indeholde så mange profiler, som du vil. Hver af disse profiler kan tilpasses med et billede og navn og beskyttes med et pin-nummer og børnefunktion. Efter at have valgt en profil og valgt det ønskede spil viser Blacknut også medier til det spil, de understøttede platforme og de understøttede controllere.

Ydeevne

Hvis der kun var et enkelt afsnit at evaluere en cloud-gamingtjeneste på, ville det være denne. Uanset hvor tilgængelig brugergrænsefladen er, eller hvor dybt biblioteket går, skal forestillingen være intakt. 

Selvom ydeevne er mere en fornemmelsessituation end noget andet, så vi efter tjenester, der havde lidt til ingen input-forsinkelse, producerede det meste af opløsningen fra en lokal session og streamet spillet med lidt artefakter. 

GeForce nu

GeForce Now er langt den sky-spiloplevelse, der er tættest på en lokal spil-session. Under vores testning henvendte vi os til DOOM 2016, Cuphead og Counter-Strike: Global Offensive til vores vigtigste runder. Hver titel optrådte fremragende med klar billedkvalitet og lidt til ingen inputforsinkelse. 

Den mest overraskende del var imidlertid ikke lydhørhed, men kvaliteten. Vi var i stand til at justere grafiske indstillinger på et par titler, inklusive DOOM, og få disse ændringer reflekteret på skærmen. Især med DOOM kunne vi spille med mellemstore til høje indstillinger ved 4K og styre næsten 90 fps.

DOOM er dog et par år gammel, så vi testede også den meget nyere Resident Evil 2-remake. Selvom framerate ikke var så høj – omkring 50 fps til 60 fps ved høje indstillinger – var vi i stand til at få en spilbar oplevelse i 4K. Dette er især imponerende i betragtning af hvor krævende Resident Evil 2-genindspilningen er, selv på avancerede systemer. 

Som al vores test fulgte vi Nvidias anbefalinger, ved hjælp af en kabelforbundet internetforbindelse og lukning af alle netværksopgaver inden lancering. Vi testede det dog også med omkring 15 faner, der blev åbnet i Opera (læs vores Opera-anmeldelse) på et 2,4 GHz WiFi-bånd. Der var mere stamming, men GeForce Now leverede overraskende stort set den samme oplevelse.

Skygge

At se, som GeForce Now er i beta i skrivende stund, du kan ikke bare tilmelde dig tjenesten. Hvad angår kommercielt tilgængelige tjenester, er Shadow den bedste. Selvom videokomprimeringen vises mere tydeligt her end med GeForce Now, er lydhørheden lige så god. 

shadow-damp-installationer

Ligesom GeForce Now, testede vi DOOM 2016, Cuphead, Resident Evil 2-genindspilningen og Counter-Strike: Global Offensive. Platformning i Cuphead var så præcis som nogensinde uden nogen mærkbar input-forsinkelse eller stamming. DOOM 2016 var lige så fremragende, ligesom Resident Evil 2-genindspilningen var. 

Counter-Strike: Global Offensive havde nogle problemer med Shadow, som det gjorde med GeForce Now. Vi testede med bots, og selvom oplevelsen var fin i den omgivelse, er den lejlighedsvise hik for meget i en konkurrencedygtig ramme. For det afslappede marked er ydelsen dog fin. 

Projekt xCloud

Selvom Microsoft ikke er officielt frigivet endnu, har Microsofts Project xCloud nogle alvorlige løfter for fremtiden. Testning af en beskeden WiFi-forbindelse på en Galaxy S9, xCloud gav en nær lokal oplevelse, med kun den mindste mængde artefakter under intense sekvenser. 

xcloud-Slider1

Hvad der var så chokerende var manglen på input-forsinkelse. Selv med at spille Halo 5 og Gears of War 4 var xCloud i stand til at følge med i handlingen. Der var aldrig et øjeblik, hvor vi følte os som en ulempe på grund af det skybaserede system. Det føltes som om der var en Xbox One i telefonen. 

Artifacting var dog et emne, der sætter xCloud på tredjepladsen for denne runde. Hver gang ting opvarmes, vil skærmen ofte bryde ind i en række uleselige blokke et øjeblik. Forhåbentlig bliver dette problem løst inden lanceringen. Du kan læse vores fulde tanker i vores preview af Project xCloud. 

Dækning

Den kilometertal, du kommer ud af en cloud-gamingtjeneste, afhænger i vid udstrækning af, hvor du befinder dig, og hvor tæt denne placering er til et datacenter. På grund af det er det vigtigt, at sky-gaming-tjenester afbalancerer deres dækning, så de sikrer, at de dækker grund nok, mens de ikke strækker deres servere for tynde. I dette afsnit viser vi tre tjenester, der gør netop det. 

Stadia

Google kom ud med svingende Stadia-dækning, og selvom ydelsen ikke er alt, hvad vi nogensinde har ønsket – læse vores Google Stadia-anmeldelse for mere om det – tjenesten er tilgængelig i mange lande. På listen er Belgien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien og USA lige nu. 

Der er dog nogle problemer, når det kommer til licens. I modsætning til andre cloud-spilplatforme, som giver dig mulighed for at vedhæfte dit Steam- eller Origin-bibliotek, er Stadia dens egen DRM-service. Det kan være nogle problemer, hvis du rejser ofte. 

Ikke alle spil vil blive licenseret i alle lande, hvilket betyder, at hvis du rejser uden for dine grænser, kan du miste adgang til bestemte titler. Der er ikke en klar måde at løse dette problem lige nu. Alligevel bringer Stadia sky-spil til lande, der ellers ikke ville have det. Læs vores Google Stadia vs GeForce Now-stykke for at se, hvordan de to sammenligner hinanden. 

Skygge

Shadow har seks datacentre i sit netværk, og selvom antallet er lavt, dækker de meget jord. Fire lokationer er dedikeret til USA, der dækker hver af de kontinentale regioner med datacentre i Dallas, Texas; Chicago, Illinois; Santa Clara, Californien; og New York City. 

Selvom det meste af USA er dækket, har nogle placeringer ikke service. Dette betyder, at 38 stater er bogført. Shadow mangler dog dækning for Washington, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgien og Florida, hvilket, selvom det er skuffende, ikke er en aftale. 

Hvis du bruger et virtuelt privat netværk – læse vores bedste VPN-guide til anbefalinger – kan du se ud, som om du er i en understøttet tilstand, og i betragtning af Shadows dækning, skal du ikke tunnelere for langt fra en afstand. 

Der er også to datacentre i Europa, et i Paris og et andet i Amsterdam. Datacenteret i Amsterdam dækker dog kun ét sted, Tyskland, og dækker underligt ikke det land, det er beliggende i. Paris dækker mere grund og leverer service til Frankrig, Belgien, Luxembourg, Schweiz og Storbritannien.

Projekt xCloud

Projekt xCloud er et fordelagtigt sted som en Microsoft-service. I stedet for at forsøge at opbygge en sky fra bunden, drager xCloud fordel af Microsofts Azure-netværk, som er en international sky, der allerede bruges af virksomheder over hele verden. Der er mere end 54 datacentre, der tilbyder skyen til 140 lande. 

xcloud-azurblå-server-netværk

De fleste af placeringerne er ikke beregnet til xCloud, hvilket giver mening i betragtning af tjenestens begrænsede prøveperiode. Den vigtige ting at bemærke er, hvor let det er at overføre xCloud til eksisterende servere. I bund og grund er det nogle Xbox Ones på en server, så Microsoft kan distribuere flere skyplaceringer for at imødekomme efterspørgslen. 

xCloud ville let rangere først i denne runde, hvis der var xCloud-servere på alle Azure-placeringer. Men at se på tjenesten er stadig i en prøveperiode, og rangerer den tredje. 

Hvad er den bedste Cloud Gaming Service?

Den bedste cloud-gamingtjeneste i skrivende stund er ikke tilgængelig. GeForce giver, hvad angår ydeevne, den bedste oplevelse, skønt den stadig er i beta, og nogle brugervenlighedsproblemer skal løses. På grund af dette rangerer vi Shadow øverst. 

skygge-logo

Shadow kommer tæt på GeForce Now-ydelsen og er tilgængelig lige nu. Yderligere er grænsefladen en fuld udgivelse, der passer til alle de bekvemmeligheder, der følger med den titel. Brug af tjenesten er en leg, og med hvor konsekvent ydelsen er, er det let at glemme, at du spiller i skyen. 

Tilføj oven på muligheden for at gøre hvad du kan gøre på et normalt Windows 10-skrivebord, og Shadow er det klare valg.

Den bedste cloud-gamingtjeneste til Android

Cloudspil på Android føles lidt klodset på dette tidspunkt, især hvis du bruger skærmkontrollere. Som vores samlede valg, ville denne nemt gå til GeForce Now, men Android-appen har ikke en fast udgivelsesdato endnu, og selv når den er tilgængelig, vil den stadig være i beta. 

blacknut-logo

For tiden er Blacknut den bedste cloud-gamingtjeneste til Android. Selvom det generelt er en middelmådig service, føles biblioteket af spil hjemme på en mobilenhed. Mange mindre indietitler, der ellers ikke kunne afspilles på en telefon eller tablet, fås med Blacknut, og da mange af disse spil har enkle kontroller, er der ikke noget problem at bruge skærmkontrollen. 

Afsluttende tanker

Cloudspil er stadig i sin spædbarn, men det er kommet langt nok til, at der er et par gode tjenester til rådighed. Shadow er i toppen for kommercielt tilgængelige mulighedsspilindstillinger, men hvis du er heldig nok til at hage en GeForce Now-beta-nøgle, anbefaler vi det. Med hensyn til de andre muligheder har de deres stærke point, men de er intet i forhold til de øverste hunde. 

Blacknut præsenterer en vidunderlig grænseflade og anstændig streamingkvalitet, men mangler et stærkt bibliotek. PlayStation pakker nu et ton værdi, men har brug for nogle justeringer for brugervenlighed. Endelig får Vortex det meste af vejen der med understøttede spil og brugervenlighed, men falder fra hinanden, når det kommer til ydeevne. 

Hvilken cloud-gamingtjeneste skal du tilmelde dig? Er du villig til at vente på GeForce nu? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

FAQ

 • Hvad er den bedste gratis cloud-gamingtjeneste?

  Der er ikke mange gratis sky-gaming-tjenester, og ethvert, der er tilgængeligt, er ikke meget godt. Cloudspil er dyrt at tilbyde, så hvis du finder en service, der hævder at være gratis, er det bedst at holde sig væk. 

 • Hvad er den bedste cloud gaming computer?

  Den bedste sky-gaming-pc er udstyret med en hurtig CPU og masser af videohukommelse. De bedste cloud-gamingtjenester – Shadow og GeForce Now – tilbyder begge dele, så du kan spille spil, selvom de er high end. 

 • Hvad er den bedste skyspil til langsomt internet?

  Cloudspil har i de fleste tilfælde ikke brug for mere end hvad en standard streamingtjeneste, som Netflix, ville. Hvis du er i tvivl om båndbredde, er PlayStation Now imidlertid et godt valg for folk med langsom internethastighed. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me