Millor disc dur extern SSD per al 2020: quan la velocitat és essencial

Quan es tracta de rendiment, no hi ha cap substitut per a una unitat d’estat sòlid. Aquests dispositius tenen una velocitat exponencialment més alta que els discos durs tradicionals, alhora que són més compactes i duradores. En aquesta guia dels millors discs durs externs SSD, us mostrarem quin dels nostres favorits pot viure fora del vostre equip. 


Tenim cinc eleccions, cadascuna de les quals aporta una cosa única a la taula. Parlarem una mica sobre el que ens agrada de cada unitat, compartirem els números de rendiment que hem reunit i parlarem de les funcions que s’ofereixen. 

Tot i això, abans d’arribar a les nostres seleccions, volem aclarir què és un SSD extern i per què és una opció millor que un disc dur extern tradicional.

Millor disc dur extern SSD 2020

Què és un SSD extern? 

“SSD” és la unitat d’estat sòlid i, mentre emmagatzemen dades com qualsevol altre disc dur, ho fan de manera molt diferent. Els discos durs tradicionals utilitzen un o diversos plats rotatius per emmagatzemar dades, amb un capçal que llegeix i escriu informació des i des d’aquests plats. Els capçals són magnètics, per la qual cosa els discs durs tradicionals es consideren “emmagatzematge magnètic”. 

L’emmagatzematge magnètic s’ha realitzat des de 1888 i s’ha utilitzat en multitud de diferents medis d’emmagatzematge. Tot, des de cintes a disquets fins a unitats de disc dur, el nom més tècnic dels discs durs tradicionals, utilitza emmagatzematge magnètic. 

Per als discos durs, l’emmagatzematge magnètic planteja alguns problemes. Si bé l’emmagatzematge magnètic va ser excel·lent el 1957, quan es va introduir la primera unitat de disc dur, aquesta forma d’emmagatzematge requereix molt d’espai. 

Com més gran sigui la capacitat de l’accionament, més plats necessita. Com més plats necessita, més temps triguen a moure’s el cap de lectura i escriptura. No oblidem els problemes que fallen les unitats de filatura, ja que els plats al seu interior són increïblement fràgils. 

Allà és on entren els SSD. En comptes d’utilitzar emmagatzematge magnètic, els SSD utilitzen emmagatzematge purament elèctric, d’aquí el nom de “estat sòlid”. Les dades no estan emmagatzemades en plats. Més aviat es guarda en xips de memòria petits. Això no només fa que els SSD siguin més petits que els discos durs tradicionals, sinó que els fa més fiables.

SSD i emmagatzematge de flaix

Fa aproximadament una dècada, l’emmagatzematge de flaix, que és el que fan servir els SSD, estava reservat a les unitats flash, a les targetes SD i a la memòria RAM de l’ordinador. Aquestes solucions d’emmagatzematge de poca capacitat es van centrar en la velocitat i no la capacitat i, per tant, no eren adequades per a qualsevol emmagatzematge de l’ordinador real.. 

Tanmateix, en els darrers anys, la capacitat d’emmagatzematge de flaix ha augmentat significativament, amb un SSD de 100 TB introduït el 2018. Això ha fet que l’emmagatzematge flash del consumidor en forma de SSD sigui molt més barat i accessible.

Combinat amb la introducció de l’USB 3.1 –que té el doble de banda de USB 3.0–, els fabricants han pogut posar SSDs en tancaments externs amb poc impacte en el rendiment..

Actualment, hi ha nombrosos SSD externs per triar. Tot i que tenen diferències en el rendiment respecte a l’altre, gairebé tots els SSD externs funcionen millor que els seus homòlegs d’HDD. Si busqueu el més ràpid emmagatzematge extern possible, un SSD és per a vosaltres. 

Elecció del millor disc dur extern SSD

Tot i que podríem trobar cinc SSD externs ràpids i distribuir-los junts en una llista, això no oferiria molta varietat. Hi ha molts intèrprets sòlids disponibles i, per això, el fet de ser ràpid no és suficient per aconseguir el tall. En lloc d’això, ens hem centrat en l’equilibri de velocitat, preu, característiques i qualitat. 

A més, hem inclòs alguns SSD externs especialitzats que presenten desavantatges en una o més àrees, però ofereixen una funcionalitat que no fa cap altra unitat externa. Tot i que aquestes unitats no són els millors SSD externs en general, són alguns els més idonis.

El millor disc dur extern SSD: Samsung T5

Quan es tracta d’equilibrar les característiques, el preu i la velocitat, Samsung es va clavar amb la proverbial capçalera amb el T5. La unitat està dissenyada amb experiència i ofereix algunes de les millors prestacions que hem vist, mantenint-nos a un preu raonable per ser un SSD. 

Per a la velocitat, vam reunir números mitjançant CrystalDiskMark. El T5 es va incloure amb una velocitat de lectura seqüencial de 562,4 MB / s i una velocitat d’escriptura seqüencial de 520 MB / s, ambdues superiors a la velocitat anunciada. Les lectures i escriptures aleatòries també eren sòlides, amb la compensació T5 amb una velocitat de 160,1 MB / s i 195,7 MB / s respectivament.. 

samsun-t5-crystaldiskmark

També gestiona aquestes velocitats a un preu raonable. El model d’1TB té un cost superior a 150 dòlars, i els 2TB es situen per sota dels 300 dòlars. Recomanem, però, el model de 500 GB, ja que és el mateix preu per gigaquet que el model 1TB, que rarament es veu.

En comparació amb l’ADATA SD600, el Samsung T5 és un tracte clar. Com es pot veure a la nostra revisió ADATA SD600, aquesta unitat és al voltant del mateix preu per gigaquet, limitada a una capacitat màxima de 512 GB, està construïda pitjor i no funciona tan bé com el Samsung T5.

Altres motius ens agrada el Samsung T5

La T5 és ràpida, però no és l’únic motiu pel qual ha estat a la primera. Samsung ha aconseguit crear una unitat que no només sigui atractiva, sinó també duradora, a diferència del LaCie Rugged Mini (llegiu la nostra ressenya de LaCie Rugged Mini). Pesa només 51 grams i mesura 57,3 mm per 74 mm, que és més petita que una targeta de visita.

samsung-t5-2

Tenint en compte la seva velocitat i mida, el Samsung T5 funciona per ubicació. Si sou un fotògraf o videògraf que ha de publicar dades ràpidament, la T5 proporciona un camí eficaç per fer-ho. A més, la velocitat és suficient per editar-lo completament des del disc. El rendiment de lectura i escriptura aleatòria del T5 el fa ideal per extreure diversos tocs simultàniament d’un fitxer gran. 

Fins i tot en un entorn no professional, la T5 brilla. És una excel·lent manera d’expandir l’emmagatzematge d’ordinadors portàtils i, amb suport per a Android, també és una manera excel·lent d’expandir l’emmagatzematge de telèfons o tauletes. Podeu obtenir més informació a la nostra revisió completa del Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable

El Samsung T5 pot agafar una pallissa, i sembla fantàstic, per arrencar, però algunes gotes aniran caient al metall. Si esteu buscant alguna cosa una mica més robust, el SSD SanDisk Extreme Portable és per a vosaltres. L’accionament gestiona un rendiment similar al T5 mentre es troba inclòs en una caixa més petita. 

sandisk-extreme-portable-2

Està cobert en un sudari de cautxú suau que té una classificació IP55 de resistència a la pols i a l’aigua. A més, SanDisk ofereix una variant d’alumini de la unitat de capacitat de 500 GB, que augmenta la rigidesa i el rendiment. La unitat d’alumini té una interfície del controlador NVMe, que compta amb velocitats de lectura seqüencials de fins a 1050 MB / s.

Hi ha alguns inconvenients, i és per això que Extreme Portable ocupa el segon lloc. El programari de xifrat inclòs, SecureAccess, no està actualitzat i només protegeix les vostres dades amb AES-128 (consulteu la nostra descripció del xifrat per obtenir més informació sobre això). 

El rendiment és igual al Samsung T5 i considerem que la qualitat de construcció és encara millor, però no en falten les funcions. Tot i així, és difícil desacreditar el SSD portàtil de SanDisk Extreme. 

SanDisk és un expert en memòria flash i l’extrem portàtil mostra. Amb lectures i escriptures seqüencials per sobre de 500 MB / s i lectures aleatòries i escriptures superiors a 150 MB / s, Extreme Portable és un dels discs durs externs més petits i ràpids al voltant.

Altres motius ens agrada el SSD portàtil de SanDisk Extreme

La portabilitat és el principal sorteig de la SanDisk Extreme Portable SSD. La carcassa és resistent, però també hi ha una petita molla a la cantonada superior dreta de manera que pugueu enganxar-la ràpidament a un mosquetó si esteu de viatge. A més, té una connexió USB 3.1 que facilita la connexió. 

sandisk-extreme-portable-1

Malauradament, però, SanDisk no inclou un cable USB-C-a-USB-A. A la caixa, obteniu un cable USB-C-a-USB-C i un adaptador USB-C-a-USB-A, que té una mida petita que correspon al cable. 

Hi ha alguns problemes amb aquest plantejament. En primer lloc, l’adaptador afegeix gran quantitat addicional al cable i un altre punt de fallada potencial, però el que és més important, l’adaptador només es pot utilitzar amb el cable proporcionat, gràcies a la mida. 

El SanDisk Extreme Portable inclou definitivament alguns inconvenients, sobretot amb el cable inclòs i el programari inclòs. Tanmateix, no es pot negar la qualitat i la velocitat de creació, de manera que es converteix en un dels millors SSD externs al voltant. Podeu llegir més informació al nostre comentari de SanDisk Extreme Portable.

SSD mòbil G-Drive G-Technology

Si la qualitat de creació és la que sigueu, el SSD mòbil G-Drive pot oferir-vos. Igual que el SSD SanDisk Extreme Portable, té una sensació de cautxú suau, però la part superior i inferior de la unitat està reforçada amb metall. L’accionament també es reforça a l’exterior de cautxú suau.

g-drive-mobile-1

Aquest material addicional inclou una protecció addicional. El SSD del mòbil G-Drive té una classificació IP67 per a la resistència a la pols i l’aigua. A més, pot sobreviure a una caiguda de fins a 10 peus de formigó i pot suportar fins a 1.000 lliures de pressió sense trencar-se.

G-Technology tampoc no va deixar de funcionar quan intentava fer que la unitat fos rígida. Les velocitats de lectura i escriptura seqüencials són iguals amb el Samsung T5 i el SanDisk Extreme Portable. La velocitat aleatòria també és excel·lent, mentre que el SSD G-Drive Mobile supera la Extreme Portable, però estant lleugerament al sud de la T5. 

El dispositiu SSD mòbil G-Drive demostra que també podeu tenir el vostre pastís i menjar-ne, però això costa. Us oferirà entre 50 i 100 dòlars més que el SanDisk Extreme Portable i el Samsung T5, segons la capacitat que adquireixis. Dit això, el SSD mòbil G-Drive ve amb una garantia de cinc anys, mentre que el T5 i Extreme Portable només ofereixen tres. 

Altres motius ens agrada el SSD mòbil de G-Drive G-Technology

Tot i que el SSD mòbil G-Drive és més car que el SSD SanDisk Extreme Portable i el Samsung T5, justifica el seu preu. A més de la garantia limitada de cinc anys, G-Technology ofereix alguns dels millors suports de disc dur que hem vist. Hi ha una base de coneixement adequada per a tots els productes de G-Technology, així com un formulari de contacte. 

Tenint en compte el focus de G-Technology en professionals dels mitjans de comunicació, el suport addicional té sentit. Si teniu alguna pregunta, us respondrem de manera immediata, ja sigui navegant pels articles disponibles de la base de coneixement o bé adreçant-vos-hi mitjançant un missatge de correu electrònic..  

El SSD mòbil G-Drive G-Drive és més pesat i costós que els homòlegs Samsung i SanDisk, però suposa un avantatge en la qualitat del suport i la qualitat. Si aquestes àrees són importants per a vosaltres, assegureu-vos de llegir la nostra revisió de SSD per a mòbils G-Technology.

 

Samsung X5

Si busqueu rendiment sense importar el cost, el Samsung X5 pot canviar aquesta picor. És un dels SSD externs més cars al voltant, amb un model de 2TB que ascendeix a més de 800 dòlars. Tot i això, amb la seva connexió Thunderbolt 3 i el controlador NVMe, ofereix algunes de les velocitats més ràpides disponibles. 

samsung-x5

Pot oferir velocitats de lectura seqüencials de fins a 2.800 MB / s i velocitats d’escriptura seqüencials de fins a 2.3000 MB / s, gràcies a la seva connexió Thunderbolt 3. Tot i que Thunderbolt 3 encara utilitza un connector USB-C, no és el mateix que USB 3.1. De fet, té quatre vegades l’amplada de banda de USB 3.1, la qual cosa el fa ideal per a tarifes de transferència ultra-ràpides.

El Samsung X5 és bàsicament el germà més gran i dolent de la T5. Utilitza el mateix programari per protegir la vostra unitat de contrasenya, que xifra les dades amb AES-256. Igual que el T5, també podeu utilitzar el programari per comprovar si hi ha actualitzacions de firmware i desactivar la protecció de contrasenya, si voleu. 

Altres motius ens agrada el Samsung X5

El Samsung X5 funciona com un cotxe esportiu, però està construït com un tanc. No ho sabríeu al principi, però. De fet, el disseny s’inspira en els cotxes esportius, amb una elegant punta de plata i accents vermells a tot arreu. A més, el fons de la unitat té un acabat mat per evitar que es rellisqui. 

Però no és fràgil. Sota el sudari hi ha diverses capes de protecció, incloent un marc que reforça la unitat des de dins i un dissipador de calor que manté els xips de memòria a dins. Segons la prova de Samsung, la unitat es mantindrà per sota dels 45 graus centígrads a temperatura ambient i pot suportar una caiguda de dos metres, gràcies al marc d’aliatge de magnesi. 

En poques paraules, el Samsung X5 és el millor dels millors. Tot i això, arriba amb un preu igualat. Costa aproximadament 0,50 dòlars per gigabyte, amb poc descompte a mesura que avançeu més. Dit això, és essencialment l’SDD NVMe de gamma alta de Samsung en un recinte Thunderbolt 3. Tenint en compte això, el preu no està massa malament.

SSD sense fils Western Digital My Passport

El SSD sense fils Western Digital My Passport no és tan impressionant quan es tracta de rendiment. Utilitza USB 3.0 per a la transferència de dades, que supera la velocitat de lectura seqüencial a menys de 400 MB / s i és gairebé tan car com el Samsung X5. Tanmateix, com el seu nom indica, és inalàmbric.

western-digital-my-passport-wireless-SSD

Podeu accedir a les vostres dades sense fils i transmetre pel·lícules des de la unitat, però no és la seva funció ideal. La unitat realment llança el seu propi senyal WiFi 802.11ac, permetent als fotògrafs i videògrafs gravar i editar directament des de i cap a la unitat sense cap connexió. A més, podeu previsualitzar fitxers mitjançant un telèfon intel·ligent o una tauleta amb una aplicació com FiLMiC Pro.

A més, el SSD My Passport Wireless té un lector de targetes SD incorporat, que permet als fotògrafs i videògrafs d’ubicació enviar bolets sense necessitat d’ordinador. Això és especialment útil en un entorn de fotografia de naturalesa on l’engranatge mínim és important.

Altres motius ens agrada el SSD sense fils Western Digital My Passport

Tenint en compte que els professionals de Western Digital es centren en els professionals del camp amb el SSD My Passport Wireless, hauria de sorprendre la mínima sorpresa que pugui suportar una pallissa. El SSD al seu interior està protegit de xocs, vibracions i caigudes fins a un metre, independentment de si funciona o no. Western Digital fins i tot inclou un protector antigota per a la unitat de la caixa. 

Amb la seva funcionalitat sense fils i la seva qualitat de construcció rígida, el meu passaport SSD sense fils és gran, però Western Digital dóna un espai més a un bon ús. També hi ha un banc de potència de 6.700 mAh que proporciona 1.5A de potència quan el disc està apagat i 0.9A quan està engegat.. 

El SSD de Western Digital My Passport és una unitat externa molt especialitzada i amb un preu igualat. Per a alguns usuaris, és simplement un disc extern molt car, amb un rendiment inferior. Tanmateix, per a aquells que funcionen a la ubicació, es tracta d’un bessó construït amb un conjunt de funcions que optimitzen la portabilitat, la potència i el flux de treball. 

Pensaments finals

Si busqueu un SSD extern de propòsit general, serà difícil superar el Samsung T5. El SSD SanDisk Extreme Portable proporciona una forma més petita, el SSD mòbil G-Drive és més rígid i el Samsung X5 té una velocitat més ràpida, però el saldo de preu, rendiment, característiques i generació és més fort amb el T5..

Les altres es recolzen més en una zona o en una altra, cosa que, segons les vostres necessitats, podria ser una bona cosa. Si cap de les unitats anteriors no és el que estàs buscant, assegureu-vos de consultar les altres revisions de disc dur extern. 

Quin SSD extern està utilitzant? Per què l’has triat? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map