State of the Cloud, februar 2019

Hej, og velkommen til 2019’s anden State of the Cloud, den månedlige kolonne, hvor Cloudwards.net-redaktionens søjle sætter salt og eddike til nyhederne om de sidste 31 dage. Vi har samlet hvad vi synes er de vigtigste teknologihistorier fra januar 2019, plus vi gør forudsigelser for februar.


Året begyndte langsomt, men Facebook og Google var tilbage i nyheden efter den første uge for ikke at bekymre sig om privatlivets fred og demokrati, plus handelskrigen mellem USA og Kina begyndte at varme op igen. Den største nyhed efter vores mening var dog den eksklusive Reuters brød den 30. januar vedrørende noget, der hedder Project Raven.

Sort som Ravens

Projekt Raven

Som du ved spionerer det amerikanske nationale sikkerhedsagentur på mennesker. Det er ikke nyheder. Hvad der heller ikke er nyheder, er, at når de forlader regeringstjeneste, udfører amerikanske efterretningsoperatører ofte mere eller mindre det samme arbejde, som de udførte før, kun for private virksomheder, der kontraherer for deres gamle agenturer. Når det er sagt, hvad Reuters opdagede i denne artikel, er, at nogle af dem ender med at arbejde for udenlandske regeringer.

I tilfælde af Project Raven er den udenlandske regering De Forenede Arabiske Emirater. Dette regime er dybt fjendtligt over for menneskerettighederne, som du kan læse i introduktionen af ​​vores bedste VPN til UAE-stykke, der rejser spørgsmålet, om nogen skal arbejde med det, især hvis du overvejer, at mange af Raven’s mål var journalister og menneskerettigheder. forkæmpere.

Alt det, der er dårligt nok, men det er blevet værre, når du finder ud af, at Project Raven var i stand til at gøre brug af Karma, et cyberwarfarevåben, der kan infiltrere iPhones (og kun iPhones) til at downloade billeder, tekster og lignende.

Selvom det kan være en god nyhed for nogle, at NSA-operatører stadig kan tjene penge på deres handel, selv efter at de har forladt NSA, er vi taknemmelige for, at Reuters kunne fortælle denne historie. Lad os håbe, at der sker noget efter det. Vi skal også bemærke, at de pågældende tidligere NSA-medarbejdere ikke kom frem, før Raven begyndte at spionere efter amerikanere. Tilsyneladende er alle andre fair spil.

Du gætte på det, mere Facebook-ting

Facebook bøder

I mere nyhederne er Facebook stadig foran og på trods af sagaen, der er gået siden apriludgaven af ​​denne søjle. For det første overvejer den amerikanske føderale handelskommission at bøde Zucks lille drage med et ukendt beløb, skønt en talsmand citerede den for at være ”millioner”. For at gøre det ondt, skulle det være milliarder, men vi gætter på, at noget er bedre end intet.

Overalt i Atlanten citerer Tysklands antitrustvagthund Facebook for sin dataindsamling, mens den fortsætter sin fireårige undersøgelse. Vietnam er også efter Facebook, men du vil ikke høre os heppe på dem, fordi det handler om, at virksomheden ikke overholder det kommunistiske regimes strenge censurlove, som du kan læse om i vores bedste VPN for Vietnam-stykke.

Facebook er på alle fronter tilsyneladende at rydde op i sin handling snarere end at krølle sig til en bold – den sædvanlige amerikanske virksomhedstaktik. Det bliver strengere på, hvilke annoncer der kommer igennem i 2019’s kommende valg, som fungerede godt i november midttermerne i USA, såvel som at slå ned yderligere på troldhærene.

Det er sandsynligvis det lys, hvor vi er nødt til at se lukningen af ​​de hundreder af konti, der er knyttet til Sputnik, et engelsksproget russisk nyhedsbureau. De pågældende 364 sider spredte desinformation og falske nyheder, så deres nederlag ser ud til at have været en sejr for alt det, der er anstændigt i verden.

Googles ABCs

Sidewalk Labs

Når vi taler om fjender til alt, hvad der er anstændigt i verden, viser Alphabet, Googles moderselskab, at slurpede data kan være rentable i næsten enhver branche. Sidewalk Labs, et andet datterselskab af Alphabet, hjælper byplanlæggere med deres job og gør det meget, meget godt.

Det klarer det faktisk for godt, som denne artikel af The Intercept viser. Det viser sig, at Sidewalk Labs bruger fremførte data til at bestemme, hvordan folk bruger byer, hvor de går, hvor de går før og efter arbejde og alt det. Det er en grov krænkelse af privatlivets fred, fordi ingen, hvis data blev brugt, blev konsulteret på forhånd, men det er til det bedre, eh, fyre? guys?

Frankrig står ikke længere uvirksomt, da Google slurver væk som et uovervåget fedt barn ved en sodamaskine, og har bøder techgiganten for overtrædelser af generel databeskyttelse. Google appellerer bøden, så regn med, at den smule retfærdighed sidder fast i litigious limbo i et stykke tid.

Det er ikke at sige, at Google er den eneste, der er skyldig i GDPR-overtrædelser. En østrigsk privatlivsaktivist beskylder hele Big Tech for at gøre det.

På toppen af ​​dets lovgivningsmæssige onde står Google over for dissens fra sine aktionærer, da man anlagde en retssag mod virksomheden for at give en direktør et gyldent håndtryk. Det er normalt ikke en stor faux pas i erhvervslivet, men den pågældende exec var blevet sluppet efter beskyldninger om seksuel chikane. Det er ikke den type signal, du vil sende ud i denne dag.

Krig uden våben

Handelskrig

I mellemtiden opvarmes handelskrigen med Kina, som Donald startede, med den vigtigste bonde Huawei, en producent af telekommunikationsudstyr – blandt andet. U.S., New Zealand og Tyskland forbød det at byde på 5G-auktioner og sagde 5G-netværk ville være af vital og strategisk betydning og bør ikke involvere fjendtlige regeringsregimer.

U.S.A. har muligvis et punkt. Selvom Huawei officielt ejes af medarbejdere snarere end statsejet, er der bevis for, at det giver Beijing mulighed for at installere spyware på sine telefoner. Også denne måned ringer Huawei telefonselskede kinesiske brugers fotos automatisk fra Twitter, et websted, der normalt ligger bag Great Firewall. Det indikerer, at den kinesiske regering har masser af indflydelse på virksomheden.

Når det er sagt, er det ikke alle dårlige nyheder. Presset, der blev udøvet på Huawei, inklusive arrestationen i Canada af sin finansdirektør, og resten af ​​Kina bærer frugt. Den kinesiske højesteret undersøger anklagerne om tyveri af intellektuel ejendomsret, der er jævnt i landet.

Handelsværdet skærer imidlertid begge veje. Silicon Valley mister investeringspenge, da kinesiske forretningsmænd, der ønsker at samle deres kontanter, er på vej mod bakkerne. Sammenlagt kan handelskrigen vise sig at være okay, men et enkelt fejlagtigt punkt fra hver side kan sprænge i alles ansigt. Se dette rum.

Mindre historier

Kina VPN-forbud

Vi starter vores kortere historier med den skræmmende nyhed om, at Kina officielt håndhæver sit VPN-forbud. Det vil ikke være nogen overraskelse for nogen efter den måde, den totalitære stat misbruger sine borgere, men folk, der ønsker at udøve deres grundlæggende menneskerettigheder i Mellemriget, skal være dobbelt opmærksomme. Vi opdaterer vores bedste artikel om VPN til Kina for snart at afspejle udviklingen.

Hos Davos, en sammenkomst af det høje og mægtige, hvor vi fik at vide, hvordan man kan gøre verden bedre ved at gøre det værre, talte Apples administrerende direktør Tim Cook om behovet for at stoppe dataindsamlingen. Det er ikke ofte vi er enige med en mand på en milliard dollar, men Tim Cook!?

I en kølig sammenfatning af, hvor lidt netneutralitet har gjort for nogen, stillede Vice til hvile påstanden fra U.S. Federal Communications Commission formand Ajit Pai om, at netværk ville udvide. Pai var også under ild fra kongressen for at lade telekomfirmaer spore forbrugere. Det var en dårlig måned for vores foretrukne shill, og det kunne ikke være sket med en pænere fella.

Vi afslutter vores sammenfattning med nyheden om en ny rekord, selvom du sandsynligvis ikke vil være glad for at høre den. Sikkerhedsforsker Troy Hunt har fundet den største nogensinde trove af stjålne legitimationsoplysninger, 87 GB værd. Yay for cyberkriminalitet?

Afsluttende tanker

På den glade note afslutter vi måneden. Vi forudser, at februar vil være måneden med yderligere handelskrigssjove, selvom vi vil satse på gode odds, at Facebook, Google, et al. vil finde måder at glæde os som de altid gør.

Hvad tror du bliver de store historier fra februar? Gik vi glip af noget i januar? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me