Cloud of State, november 2019

Hej og velkommen til denne seneste State of the Cloud, vores månedlige kolonne, hvor vi gennemgår de største historier fra sky- og tech-industrien. Oktober var en begivenhedsrig måned, men november flyttede sig med en næsten nedbrydelighedshastighed, så stropp ind, når vi gennemgår alle tingene i vores niche.


Naturligvis vil vores sædvanlige mistænkte over for Facebook og Vægten, dets ekstremt uhyggelige valuta, se ud, men vi kaster ikke bare vores sædvanlige sten fra vores glashus. Check-in er også streaming-krigene og nogle kortere historier. Men først skal vi tale om et ret alvorligt sikkerhedsbrud, der berører en af ​​vores foretrukne VPN-udbydere, NordVPN.

NordVPN Hack

NordVPN overtrædelse

Tidligt i måneden kom nyheder om, at en NordVPN-server var blevet brudt tilbage i marts 2018. Angrebet var muligt på grund af en fejl foretaget af datacentrets operatør, som VPN ikke længere er i forretning med, men ingen poster var udsat. 

Alt i alt er det ikke den største aftale, i betragtning af at cyberkriminalitet kan ramme nogen og når som helst, men det rejser spørgsmålet om gennemsigtighed.

Når alt kommer til alt, hvorfor fandt vi ikke ud først i oktober 2019, næsten 18 måneder senere, at dette angreb havde fundet sted? Enhver, der er forankret i virkeligheden inden for online-forretning, ved, at der sker angreb, og lejlighedsvis får folkene bag dem adgang, men så længe du krypterer alle dine data og ligesom i tilfælde af NordVPN, skal du ikke opbevare brugerlogfiler, er der ikke gjort nogen skade , som regel.

Selvom tjenesten hurtigt kom med en erklæring, der besvarede disse spørgsmål, samt en forklaring på, hvad der nøjagtigt skete, har vi besluttet at snyde tjenesten lidt i vores NordVPN-gennemgang, hvis bare et par punkter. Når det er sagt, har vi stadig tillid til NordVPN, skønt denne episode minder os alle om, at intet er helt sikkert online.

Streaming Wars: The High Seas Might Win

Pirat torrenting

På en mindre alvorlig note blev streamingkrigene opvarmet forud for lanceringen af ​​Disney + i USA den 12. november, med lanceringer overalt i verden kort efter. Hvis du gerne vil vide mere om tjenesten eller gerne finde ud af, hvordan du får adgang til den hvor som helst, kan du se vores guide til, hvordan du ser Disney+. 

Den nye behemoth på scenen – der tilbyder de fulde Star Wars- og Marvel-universelle oplevelser, såvel som alt, hvad Disney nogensinde har produceret – er en alvorlig trussel mod eksisterende kanaler. På en eller anden måde har dette ikke afskrækket nogen fra at gøre, hvad de gør, selvom og i nogle tilfælde endda lancere nye konkurrenter.

Dog meget, som vi sagde i augustudgaven af ​​denne søjle, er alt det, der sandsynligvis vil gøre, gøre piratkopiering mere attraktivt. Disney har effektivt stjålet en stor del af Netflix bibliotek væk og er ved at etablere en morderkontrakt med Hulu, der vil pakke den med Disney +, men Netflix har stadig nok til at tilbyde seerne, så det er usandsynligt, at folk vil give det op.

At have abonnement på både Netflix og Disney + vil koste dig ca. $ 20 pr. Måned, hvilket burde være muligt for de fleste. Men hvis du tilføjer andre underholdningsabonnementer eller begynder at tænke årligt, kan mange forbrugere muligvis beslutte, at det hele koster for meget. 

Mens disse store virksomheder kæmper om markedsandele, kan de meget godt finde ud af, at markedet krymper, bare fordi folk er travlt med at torrente.

I Am Robot: The Zuck Faces Congress (Igen)

Zuckerberg Facebook

Mark Zuckerberg blev en meme efter sit vidnesbyrd på Capitol Hill i maj 2018 takket være hans robotpræstation og svigagtige svar, for ikke at nævne hans overdreven drikkevand. Siden da har drengespekulet ikke fået meget i vejen for medietræning, det ser ud til, selvom flere amerikanske politikere har skærpet deres teknologiske viden.

Dette var tydeligt under The Zucks høring om Vægten, hans digitale digital valuta. For at kortlægge en lang historie, ser det ud til, at ingen inden for Facebook har nogen reel idé om, hvordan Væg ville fungere, hvilke risici der er for forbrugerne (og deres privatliv) og hvad nøjagtigt virksomheden håber at opnå med introduktionen. 

Som du kunne forvente, forlod mange bagmænd fra Zuck Buck skibet hurtigt efter den enorme offentlige råb efter høringen.

Tilføjelse til Facebooks lidelser – og ja, du kan forestille os, at vi gnider hænderne i næppe undertrykt glæde – en massiv klassesag, der er indgivet mod den over sin misbrug af ansigtsgenkendelsesteknologi, har fået kloden fra en dommer, en føderal, nej mindre. 

Prismærket for dette kan være så højt som $ 35 mia. Plus det uanset, hvad domstolen koster, hvilket potentielt kan lindre Zuckerbergs damprulle i en overskuelig fremtid. Vi kan kun håbe.

Huawei at lade dem bygge netværk?

Huawei

For at afslutte vores regelmæssige dækning, er der endnu et kapitel, der er skrevet i sagaen om, hvorvidt vestlige lande skal lade Huawei bygge (en del af) begynnende 5G-netværk eller ej. 

Som vi talte om i vores juni-udgave, er de eneste firmaer, der lige nu er i stand til at levere de superhurtige dataforbindelser, fra Mellemriget, og alle dem kommer med den rigtige trussel om spionage fra de kinesiske efterretningstjenester.

EU havde således en risikovurdering, der blev bestilt af, hvad vi kan og ikke kan forvente, når dens medlemsstater lader Huawei arbejde på sine 5G-netværk. Selvom det er en lang, nuanceret rapport, er det, det koger ned til, at risikoen er håndterbar, forudsat at de rigtige forholdsregler tages. Til gengæld har Tyskland besluttet at åbne dørene til Huawei, dog ikke helt.

Dette ignorerer imidlertid fuldstændigt problemet, som Kina når som helst får nogen vej, udnytter denne åbning ubarmhjertigt; for eksempler, se bare hvad der foregår i dets nærliggende farvande eller den brutale undertrykkelse af Hong Kong. 

Problemet ligger i det faktum, at rationelle vestlige politikere ser Kina som en rimelig partner, hvilket det i høj grad ikke er. At lade Huawei arbejde med telekommunikation er bare at sive vinden.

Kortere historier

Georgien

For at se de skader, der muligvis kan udføres af nogen med adgang til landsdækkende computersystemer, skal du ikke se længere end Georgien – den kaukasiske nation snarere end den amerikanske stat. Et massivt cyberangreb lagde stort set hele landet ud, der forårsager utallige skader og sandsynligvis alvorligt frække folk.

Ifølge mindst en kinesisk embedsmand er det imidlertid Vesten, der er skylden for alle disse problemer takket være den “kolde krigs mentalitet”, der hindrer “gensidig tillid” i cyberspace. Vi har en fornemmelse af kinesisk censur, og krænkelser af menneskerettighederne er muligvis også delvis skylden for det.

I bedre nyheder har Google forbudt et helt rod af betalingsdagslånsapper fra Play Store til ubehag for nævnte lånhajer. Alt, der får en af ​​de mest rovgrene industrier til at forstyrre, er et godt træk i vores bog, så al ros til Mountain View i dette tilfælde.

I andre Google-relaterede nyheder har virksomheden afsløret et gennembrud i kvanteberegning, der ifølge mennesker er meget smartere end vi er, temmelig godt, men ikke så stort som annonceret. Vi vil være ærlige, alt hvad vi kunne tænke på er, om det kunne køre The Witcher 3 i fuld indstillinger på en stor skærm.

Afsluttende tanker

Med det forlader vi dig til denne måned. November formes til at blive endnu en spændende måned, og vi ser allerede frem til at fortælle alt om det i december. For øjeblikket ønsker vi dig held og lykke med de mørkere dage på den nordlige halvkugle og meget glæde af foråret i den sydlige del.

Gik vi glip af vigtige nyheder fra oktober? Eller fortolkede vi vilde fejlagtige forhold? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me