Cloud of State, maj 2019

Hej, og velkommen til en ny State of the Cloud, Cloudwards.net’s månedlige kolonne, hvor vi lyser et hårdt lys over alt hvad der sker i tech-verdenen. Forbered dig på at blive blændet af vores informerede udtalelser, alle informeret ved omfattende læsning af nyhederne, for så vidt det er muligt i Age of Filler, eller bare gab i forventning. Alt er godt.


I denne måned tager vi potshots på vores sædvanlige mål-Facebook samt ser på Alexa, hvilket er beviset for, at Amazon er lige så dårlig som Facebook eller Google, når det drejer sig om ikke at bry sig om folks ret til privatliv. Huawei-situationen vil også optræde, og der vil også være andre, mindre nyheder, men først skal vi se på, hvad der sker med VPN’er.

Russisk til konklusioner

Russisk VPN-forbud

I slutningen af ​​marts sendte den russiske tilsynsførende af kommunikation med alt, Roskomnadzor, e-mails til flere af de bedste VPN’er og beordrede dem til at blokere adgangen til mange websteder for russiske brugere. Ligesom for at beskytte sine mennesker mod fri tanke, har Moskva fanget på, at mange mennesker undviger dens blokke ved hjælp af en VPN, så nu prøver det at afskære dem ved passet.

Som du kan læse i vores stykke om den forsøgte russiske VPN-blok, fortalte VPN-udbydere, vi kontaktede, Roskomnadzor om at gå tabt, men nogle gik længere end andre. Udover stridige udsagn fra ExpressVPN lukker flere udbydere, såsom NordVPN, deres russiske servere.

Lad os håbe Roskomnadzor accepterer sit nederlag med god nåde. Vi holder dig opdateret. Når det er sagt, modtog vi NordVPN om foruroligende nyheder for en uge eller to siden. Registeret rapporterer, at flere af dets læsere rapporterede mærkelig trafik, når de blev oprettet ved hjælp af appen.

At såvel som tidligere rygter om, at NordVPN muligvis driver et botnet, har os nysgerrig efter, hvad der foregår med den andenbedømte service blandt vores VPN-anmeldelser. Se dette rum, vi går en diggin ‘.

Vi havde håbet aldrig at se deres Facebook igen

Facebook uploader e-mails

Vi må indrømme, at vi er syge af at slå denne tromme – vi startede i april 2018 – men Facebook er en gave, der fortsætter med at give. Det giver dog på en dårlig måde ligesom herpes. Flere små skandaler brød i løbet af måneden, og de viste alle en hensynsløs ignorering af brugernes privatliv.

For eksempel uploadede virksomheden 1,5 millioner menneskers e-mail-adresser, der passer fint sammen med den nye firmapolitik, hvor nye brugere har brug for at give Facebook deres e-mail-adgangskoder. Grundlæggende udgiver Facebook ikke kun din e-mail-adresse, men har også adgangskoden til det.

Hvis du tænker, at sådanne oplysninger opbevares sikkert, skal du tænke igen. Det blev afsløret, at virksomheden lagrer dem ukrypterede, men Facebook PR-afdelingen, som er et job, som du ikke ønsker på din værste fjende, frigav hurtigt en erklæring, hvor den sagde, at det ikke var så slemt. Spoiler-advarsel: det er så dårligt, især hvis du indgår i, at det førte mange brugerregistre på usikrede Amazon-servere.

Ikke underligt, at Facebooks seneste indtægtsrapport opbevarede $ 3 milliarder dollar i reserven til den rekordbøde, som Federal Trade Commission er indstillet til at give på Zucks lille drage. Aktionærer behøver dog ikke bekymre sig for meget, da gamle Mark muller lancerer en personlig assistent af Alexa-typen, der hører hjemme i “hvad kan der gå galt?” kategori af forretningsbeslutninger.

Problemet med Alexa

Alexa privatliv

Apropos Amazons Alexa er ved at blive en katastrofe. Den smarte firkantede kasse med en mikrofon, der altid er tændt, er i forkant af fortrolighedsdiskussionen, selvom vi gerne vil påpege, at salget stadig er op, hvilket er fantastisk, på en måde.

Det viser sig, at mange af de beskyttelser, der er indbygget i systemet for at garantere dit privatliv, er falske. For det første bruger Alexa-operatører – de fyre, der lytter til – dybest set ikke anonymiserede data, men ved faktisk alt om dig, inklusive din hjemmeadresse. Det er ikke noget, du ønsker på en enhed, der også er autoriseret til at få adgang til og gemme patientdata.

5G-sikkerhed? Huawei Kiddin ‘?

Huawei

Som vi nævnte i februar, og som det har været i nyhederne hver anden dag den sidste måned eller to, foregår der alvorlig diskussion om, hvorvidt den kinesiske telekommunikationsgigant Huawei skal have lov til at deltage i opbygningen af ​​5G-netværk i Europa, Canada og USA, med Washington som helvede bøjet imod det.

Her på Cloudwards.net vil vi gøre noget ukarakteristisk og have en side med Trump-administrationen. Med alt det, vi ved om Kina, er det en idé, der bare er dårlig, at lade et firma, der kan være statsfinansieret, deltage i opbygningen af ​​vital infrastruktur. Et regime, der er så uvenligt med menneskerettigheder som Peking, bør for enhver pris forhindres i at lytte til vores samtaler.

Når det er sagt, føles Tyskland anderledes og vil give Huawei mulighed for at hjælpe med at opbygge 5G-netværk, forudsat at virksomheden følger reglerne. Det Forenede Kongerige vil følge en lignende strategi og forbyde den fra visse “kernekomponenter”, men lader alt andet være åbent.

Problemet med disse strategier er, at teknologien bevæger sig hurtigt. Det, der engang var ufarligt, kan senere blive vigtigt. Et eksempel er Y2K-bug. Vi har ingen idé om, hvordan Huaweis hardware vil påvirke brugen af ​​netværket 10 år ad vejen, når de geopolitiske og teknologiske faser er ændret.

Ved at lade Huawei komme ind, har regeringerne ingen idé om, hvilken pris de vil betale for billig hardware på linjen. Vi beskylder ikke det amerikanske efterretningsfællesskab for at genoverveje deres datadelingsstrategi med dets allierede, hvis de vælger at arbejde med Huawei.

Mindre historier

Russisk VPN-forbud

Google er indstillet til at gøre en af ​​sine mest nyttige apps, Maps, langt mindre nyttig ved mere aggressivt at skubbe sponsorerede placeringer. Giv det et par år, og vi bliver nødt til at bruge papirkort igen med alle annoncer, der sprænges ind i vores øjenkugler.

Det viser sig, at der som med ethvert erhverv der er onlinekurser i, hvordan man bliver en rig og succesrig internetbedrager. I en uundgåelig, men alligevel morsom vri, er de fleste af disse guider svigagtige, hvilket betyder, at fyre, der stræber efter at snyde folk ud af deres hårdt tjente penge, bliver galne, før de selv starter. Poetisk retfærdighed?

For at lukke denne måned har vi nyheder om, at Amazon Web Services største klient er… Apple? Det viser sig, at Cupertino ikke har den skyplads, den har brug for til at gemme en masse af sine data, så den gør brug af konkurrenceens. Vi lever i en underlig verden.

Afsluttende tanker

Med det stopper vi vores mønstre og vender tilbage til at skrive anmeldelser. April føltes som en måned, hvor mange større historier var ved at brygge, og vi ser allerede frem til, hvad May vil bringe. Selvom en afslutning på Facebook-fiaskoen ville være rart, satser vi på at Huawei fortsat vil dominere overskrifter såvel som de sædvanlige diverse sikkerhedsbrud.

Hvad synes du om nyhederne den sidste måned? Gik vi glip af vigtige historier? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som sædvanlig tak for at have læst. Bliv sikker derude.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me