Cloud of State, januar 2019

Hej, og velkommen til en ny State of the Cloud, Cloudwards.net-redaktionens månedlige overvejelser om teknologitilstanden generelt og skyen i særdeleshed. Du vil ikke blive overrasket over at høre, at vi generelt vil se tilbage på 2018 såvel som bare december i det første SotC i 2019. Plus, vi giver et par af vores forudsigelser om, hvad året er fremover kan bringe.


2018 var året, hvor overtrædelser af privatlivets fred kom som aldrig før, hvilket bragte den dårlige tilstand af vores personlige datas sikkerhed ind i rampelyset. Det var også året, hvor lovgivere tog big tech-firmaer til opgaven for den dårlige sikkerhed, samt den måde, hvorpå valg over hele verden blev påvirket af troldhær, der arbejder i skyggerne af sociale medieplatforme.

Selvfølgelig vil vi gøre mere end bare at slibe vores sædvanlige akser. Vi vil også gennemgå nogle tendenser, som vi så inden for cloud-opbevaring, online-backup og VPN-rum, og vi vil tage et stub over, hvordan disse markeder vil se ud i år. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi har vokset webstedet og ønsker at holde styr på det, anbefaler vi, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev nedenfor.

Lad os komme i gang med den bedste måde at holde sig ajour med, hvad der sker i skyen, med oversigten gjort med.

Privatliv og overholdelse

2019 privatliv

2018 var året, hvor hele verden lærte om de beskidte spil, der spilles med folks data takket være Facebook-skandalen (som vi taler om for første gang i vores apriludgave), såvel som mindre, men ikke mindre alvorlige, afsløringer..

Vi siger ”verden som helhed”, for især Facebook, især, har længe været kendt for at spille hurtigt og løs med folks data. Når alt kommer til alt, hvilken slags firma, der tilbyder sit produkt gratis, lanceres også som en IPO på hundrede milliarder dollars? Den grundlæggende regel for kapitalisme er, at du trods alt skal sælge noget, og i dette tilfælde var produktet Facebook’s brugere.

Dybt inde i deres hjertehjerte vidste folk det, men få brydde sig så længe det var indeholdt i at målrette annoncer mod dig, mens du gennemser Facebook. De der simpelthen valgte at fravælge at bruge Facebook. Når alt kommer til alt gjorde Google meget den samme ting, og det syntes heller ingen at bryde sig om det.

Det er naturligvis en ting at målrette mod den ulige annonce, at det at give væk folks private data til forskningsfirmaer, der bruger det til at få folk til at stemme på en bestemt måde, er en helt anden. Cambridge Analytica, der til ingen overraskelse gik konkurs få måneder efter, at historien brød, var ganske enkelt et meget svimlet firma, og Facebook havde ingen forretning, der bryder sine egne vilkår og betingelser for at gå i forretning med det.

Indtil videre, så slemt. Men som ofte ofte er tilfældet, når skandalebolden rullede, begyndte åbenbaringerne at stakle sig oven på erkendelser, og det viste sig hurtigt, at Facebook havde gjort alle slags ting, der ikke så for smukke ud, når de blev undersøgt af dagens lyse lys . For eksempel har det, og masser af andre, delt brugernes data med alle slags virksomheder og apps, og fortsætter med at gøre det.

Regering Gunnery

Zuckerberg-hørelse

Med alt dette foregik, blev regeringerne tvunget til at træde ind. Teknologibranchen havde fået lov til at selvregulere til et punkt, sandsynligvis mere, fordi lovgivere ikke havde nogen anelse om, hvordan teknologi fungerede end ud fra en følelse af tillid, men situationen var kommet ud af kontrol.

Vi lader læsernes kynisme beslutte, om indgriben var motiveret af en bekymring for borgernes trivsel, eller fordi populistiske partier syntes at kapre demokratisk valg gennem manipulation på sociale medier.

Det er let at forveksle overtrædelser af privatlivets fred med valgspørgsmålene – politikerne synes selv at gøre det – men det er to forskellige problemer, der netop skete opstå på samme tid. Selvom Facebook med vilje sælger folks data, er der ikke så langt bevis på, at det eller Google, Twitter osv. Har bidraget til at sprede disinformation, som hindrede den demokratiske proces.

Når det er sagt, kan de med rette beskyldes for ikke at have gjort meget for at stoppe det.

Selvom mange kommentatorer syntes mest interesserede i det faktum, at lovgivere ikke havde nogen anelse om, hvordan teknologien fungerede – vi er ikke sikre på, at den gennemsnitlige amerikanske senator kunne betjene en brødrister – stort set hver eneste exec, der hørte, indrømmede, at der blev gjort lidt for at stoppe disinformation, ikke at den clueless stamming at komme fra bænken var ikke sjove.

I løbet af de sidste par måneder er virksomheder som Twitter og Facebook imidlertid begyndt at intensivere og fjerne troldkonti. Det betyder, at de altid har været i stand til, at de bare ikke kunne blive generet før. Det samme gælder Google. Når det blev presset til at gøre noget ved vildledende annoncer og underlige søgeresultater, begyndte det at fjerne dem.

Det viser, at i nogle tilfælde alle mennesker har brug for er en smule af coax, skønt det er foruroligende, at milliarder-dollars virksomheder skal tilskyndes for at beskytte demokratiet og brugernes rettigheder på samme måde som en lidenskabelig mor får sin teenagesøn ude af sengen om morgenen.

Ser fremad: Privatliv og sikkerhed

2019 sikkerhed

Med det ovenstående i tankerne forudser vi, at 2019 handler om privatliv og sikkerhed. Selvom det ser ud til, at kun et lille mindretal af mennesker – og ikke mindst lovgivere og andre magter – bliver varme under kraven over det, kan der være lige tilstrækkelig drivkraft til reel ændring.

Et eksempel er, hvordan forordningen om generel databeskyttelse ser ud til at være mere end bare et stykke papir. Selvom enhver ny, fejrende regulering er skræmmende, er der altid sandsynligheden for, at det ikke er mere end varm politisk luft. GDPR er det dog ikke. Bøder er allerede blevet uddelt af nationale vagthunde, og Facebook står måske over for alvorlige problemer med overtrædelser.

På samme tid presser lovgivere overalt for regulering af Big Tech, ofte i form af skatter, men også generelle “privatliv ved design” -foranstaltninger. Desuden var det offentlige skrig over Googles kinesiske søgemaskine, kaldet Dragonfly, nok til, at virksomheden begraver det. Tilføj truslen om anti-trust-handling i Europa, og de kræfter, som tech-selskaber ser opstillet mod dem, skal holde dem fra deres værste shenanigans.

Når det er sagt, skærer dette sværd begge veje. Selvom regeringer bliver seriøse over, hvordan Big Tech invaderer vores privatliv, er der en god chance for, at de også får værktøjer til at gøre det.

Selv nu udøves der pres på WhatsApp og Facebook for at tillade bagdøre til deres sikre messaging-apps, så sikkerhedsbureauer kan læse mistænkte meddelelser. Det er ikke en dårlig ting, hvis de følger efter folk, der planlægger noget uklart, men hvem skal sige, at de ikke kommer efter torrenters eller andre ønskelige næste? Her findes glatte skråninger.

VPN Wars

VPN

Det faktum, at tech-virksomheder og regeringer kommer efter vores private data, er sandsynligvis derfor, at vi ser så meget mere interesse for vores VPN-anmeldelser end før. Når alt kommer til alt, hvis ingen vil beskytte dig, bliver du nødt til at gøre det selv. Et virtuelt privat netværk er en af ​​de nemmeste måder at gøre det på, så det er et godt sted at starte.

Denne stigning i interesse plus det faktum, at oprettelse af et VPN-firma ikke er for hårdt – at oprette en god VPN er hårdt, en middelmådig, ikke så meget – er sandsynligvis derfor, at vi ikke kun ser en stigning i beløbet af VPN’er, men også intensiveret konkurrence i form af kraftigt nedsatte priser og bedre funktioner, fra udvidede servernetværk til antallet af tilladte enheder.

Naturligvis dør soldater i krige. Vi ser allerede, at tjenester, der oprettede butik for bare et par måneder siden, går ned. For et eksempel, læse vores VikingVPN-gennemgang, hvor en udbyder gik kerplooey, mens han holdt sit websted aktivt.

Forvent den slags ting meget i 2019, samt en stadig større indsats for markedsføring og klientopbevaring. En god indikator er mængden af ​​spam-kommentarer fra dodgy VPN’er, vi fjerner hver morgen. Det er bare skøre.

Opbevaring og sikkerhedskopi i 2019

Sikkerhed

Selvom varmen er højest blandt VPN’er, skal du ikke tro, at vores anden bærebjælke, opbevaring og sikkerhedskopiering er stille. Opbevaringskrigene er langt bag os, men der sker stadig masser, hvor det vigtigste er, at virksomhederne er klar over, at lagerpladsen er dyr.

Vores første signal var tilbage i 2017, da CrashPlan lukkede sine døre for almindelige brugere for at fokusere på små til mellemstore virksomheder i stedet. Derefter så vi, at flere og flere udbydere fjernede ordet “ubegrænset” fra deres sider eller satte en stjerne ved siden af ​​det.

En anden voksende tendens er, at priserne svinger kraftigt, mens frie tilbud begrænses.

Du kan læse om et eksempel i vores MEGA-gennemgang. Det plejede at tilbyde op til 50 GB gratis, men det har effektivt reduceret det til 15 GB. Et andet eksempel er pCloud, der plejede at tilbyde 10 GB plus ekstramateriale til at anbefale det, men nu kun tilbyder 2 GB gratis, og kun 8 GB kan “optjenes.” Læs mere om det i vores pCloud-gennemgang.

Selvom gratis planer bliver knappere, går priserne meget op og ned. Hvis du føler, at noget er for dyrt, skal du bare vente et par uger, så tilbuddet er ændret. Som sædvanlig er kunden konge, når prissætningskrig foregår, så det lønner sig at være på udkig efter et fald i kvalitet. Tjek regelmæssigt vores skyopbevaringsanmeldelser for det nyeste på din foretrukne udbyder.

Afsluttende tanker

Selvom vi gerne vil være mere specifikke i vores forudsigelser for 2019, ønsker vi ikke at falde i fælden med at forudse næste års forudsigelser med en beskedent artikel, der indrømmer, hvor forkert vi var før. På samme tid føler vi os sikre på, at 2019 vil være året for modstridende tech-selskaber, aktivistiske regeringer og bedre tilbud for VPN- og lagerkunder.

Tror du, vi har det rigtigt? Eller er vi så langt væk fra pengene, at de ikke engang er sjove? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid, tak for at have læst og have et vidunderligt 2019. Vi håber, at du fortsat tjekker vores tilstand af sky-stykker såvel som vores andet indhold. Pas på dig selv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me