Cloud of State, december 2019

Hej og velkommen til denne tilstand af skyen, Cloudwards ‘månedlige kolonne, hvor vi ser på nyhederne fra måneden før, men navngiv det dog efter den, vi er i. November var en mærkelig måned nyhedsmæssigt, som for første gang siden vi startede denne serie i april 2018, vil vi ikke nævne Facebook overhovedet, undtagen i et kort afsnit i vores “mindre historier” -afsnit i slutningen.


Dette skulle udløse en overraskelse blandt vores mere regelmæssige læsere, og det fik os bestemt til at tvivle på os selv, da vi først indså det, men vi mener, at dette betyder, at Zuck endelig er ved at rydde op i sin handling. Nah, bare spøg, vi er sikre på, at han kommer tilbage til sine sædvanlige tricks i 2020. Indtil da har vi dog masser af andre ting, der sker, så lad os komme i gang.

Cloud Gaming Ascent

Cloudspil er i opstigning, og det ser ud til, at ethvert navn, der er værd at nævne, enten er at undersøge mulighederne eller aktivt udvikle en ny platform, der vil tage spil ind i skyen. Resultaterne er dog ikke altid så store. For eksempel, da Google Stadia lancerede i november, skuffede det mange brugere, inklusive os, da vi gennemgik det.

Meget mere interessant er Project xCloud, som vil være Microsofts indtræden i feltet. Vi var i stand til at få adgang til xCloud-forhåndsvisning, en ære, der kun blev tildelt nogle få, og vi var generelt meget mere imponeret. Det er dog stadig under udvikling i øjeblikket, så hvis du virkelig ikke kan vente med at komme i gang med sky-gaming, ser det bedste alternativ ud til at være Shadow, der fungerer lige godt.

At bremse internettet

Censur

Det er det dog med den solrige og lyse nyhed i november. På trods af at Facebook ikke gjorde mange bølger (seriøst, første gang på næsten to år), var der masser af skræmmende nyheder at gå rundt ellers. 

Privatliv synes at være en vittighed for de fleste af de magt, der i det 21. århundrede betyder både regeringer såvel som virksomheder, og der var masser af eksempler at vælge imellem i sidste måned.

F.eks. Presser den russiske regering på, at alle telefoner, der sælges i Moderlandet, skal have visse regimegodkendte apps forudinstalleret, som ikke kan fjernes. 

I Vesten tænker vi måske om bloatware, men i det mindste fører tingene på vores telefoner ikke til, at vi i sidste ende bliver fængslet for at have en mening. Der er endnu ingen nyheder om, hvornår denne nye lov træder i kraft, men vi vil sandsynligvis være i stand til at fortælle fra bølgerne af arrestationer, der vil følge dens vedtagelse.

Fra denne slags ubehag går vi lige til lige opslag i medierne. Iran oplevede protester og optøjer efter en massiv stigning i brændstofpriser, skønt stigningen sandsynligvis mere var et flammepunkt i årtier med opbygget frustration i Mellemøsten nationen. 

I et forsøg på at forhindre demonstranter i at tale med hinanden – eller i det mindste fra at få international opmærksomhed for politiets brutalitet, der forårsagede hundredevis af dødsfald, som deres Hong Kong-kolleger gjorde – blev internettet i Iran simpelthen lukket ned.

Mens vi vidste, at Iran havde denne kapacitet – vi snakede endda kort om det i vores bedste VPN for Iran-stykke, er det stadig en drastisk foranstaltning at tage, især fordi det ikke kun er uregerlige unge, der bruger internettet, men også virksomheder og regeringen selv. Der siges ikke, hvor meget skade regimet har forvoldt sin økonomi med denne lukning.

Beijing Baloney

Kina VPN-forbud

Et andet land, der bruger tech til at få det bedre for mennesker, der ikke overholder dens love, er selvfølgelig Kina. Sandsynligvis takket være hvad der foregår i Hong Kong, er rampelyset bestemt på Mellemriget, og især i løbet af den sidste måned modtager vi flere rapporter om, hvad der foregår i den langt vestlige provins Xinjiang, hvor mindretalets uighuriske befolkning er bliver, vel, lad os holde os til assimilerede, skal vi?

Den fulde liste over rædsler, som dette muslimske mindretal udsættes for, strækker sig for længe til at sammenfatte her, men hvad der er slående er den rolle, teknologien spiller. Beijing har udnyttet den fulde kraft af tracking-tech for at holde øje med uigurerne stort set hele tiden, ændre disse almindelige menneskers liv til en produktion i 1984 og gøre dem til lab-rotter i et ægte liv panopticon.

Det er bekymrende at se nogen leve sådan, men vi bekymrer os for, at samvittighedsfulde politikere og politimænd i vores hals af skoven ser Kinas praksis som et eksempel til at efterligne, snarere end en til at vige sig væk fra. Kun tiden vil selvfølgelig vise, men hvornår føler resten af ​​verden den fulde kraft af Big Brother’s blik?

Nightingales søde sang

Google-Evil-Eyes

Vi finder ud af det før vi også tror, ​​selvom det ikke er regeringer, der fører anklagen i USA og Europa, men virksomheder. Ikke kun tilfreds med at have milliarder af indtægter – det meste af det blev sendt til skumle havhavne, så det ikke kan beskattes – disse virksomheder har fundet nye måder at forbedre deres indtægter ved at trampe over vores rettigheder.

Den største historie, der langt kommer ud, er Project Nightingale, der ser ud til at være en betegnelse for en tendens, hvor virkelig skræmmende ideer får kodenavne med fugletemaer (for yderligere bevis indsender vi Project Raven).

Nightingale er et samarbejde mellem Google – der faldt sit “ikke vær onde” slogan for en meget tid siden – og Ascension, en amerikansk sundhedsudbyder, der driver 2.600 klinikker og hospitaler i hele landet. Kort sagt involverer aftalen Ascension overdragelse af Google titusindvis af millioner af patienter filer, og Google finder derefter nye måder at behandle disse data på.

Det lyder ikke så dårligt til at begynde med, vi må indrømme, men så læser du Nightingale-artiklen, som vi linkede til, og begynder at tænke på alle de skøre ting, som Google har holdt på med folks data for nylig, og ja, disse gyser begynder at kravle din ryg. 

For det første var patienterne enige om, at opstigning ville behandle deres data, ikke Google. Der var sandsynligvis en klausul i fortrolighedspolitikken, som ingen læste, før de klikkede på “enig”, som også lader tredjeparter få adgang til dataene. Men selvom disse patienter havde set klausulen, var vi ved på at ingen var ud fra, at tredjeparten ville være den største dataslurper i verden.

For det andet inkluderer disse data meget følsomme oplysninger om mennesker. Noget af det er sandsynligvis bare pinligt (bedstefar fangede klappet), men noget af det kunne ændre den måde, arbejdsgivere og forsikringsselskaber tænker på dig. I et mareridt scenarie kunne en kræftoverlevende begynde at få annoncer til alternative behandlinger og sådan.

Ikke underligt, at regulatorer interesserer sig for denne aftale, og ordlyden af ​​nyhederne antyder, at der vil blive taget et meget svagt syn på disse dataudvekslingsmetoder, især hvis de bryder med HIPAA. Vi håber, at det fungerer til fordel for Ascension’s patienter.

Mindre historier

Facebook-privatliv i modsætning til

Facebooks iPhone-app tænder og registrerer dig, selv uden input fra dig. Tilsyneladende blev denne “bug” hurtigt rettet, men det får dig til at undre dig over, hvad The Zuck og hans cronies gjorde med alle disse data, før nogen opdagede, at noget var ved. 

Et Amazon-lager i Staten Island, New York, har ifølge sine egne tal en værre skadesrate end savværker og stålstøberier. Det er i sig selv dårligt nok, men hvad der gør det mere bekymrende er, at vi ikke ved, om andre Amazon-faciliteter har bedre eller dårligere priser. 

I et forsøg på at gøre klimaforandringer lidt mere presserende for borgerne – fordi orkaner og varme somre ikke er nok af en overbevisende – bruger et institut VR til at vise, hvad der sker med kystsamfundene, hvis tingene ikke ændrer sig snart. Nifty møder skræmmende. 

Apples kreditkort blev udråbt som en måde at ændre verden på, men tilsyneladende er alt, hvad det gør, at sætte det tilbage, eller i det mindste med hensyn til kvinders rettigheder. Det viser sig, at kvinder fik mindre kredit end mænd, da de ansøgte om kortet, en situation, som virksomheden lovede, at det ville afhjælpe, når forargelsen over disse forældede praksis blev viral.

Sidst men ikke mindst, Interpol kom ud i november og meddelte, at hvad angår ende-til-ende-kryptering på messaging-apps og e-mails, alt det gør, er at beskytte pædofile. Varmt på hælene på denne proklamation – en overraskelse for menneskerettighedsaktivister og journalister overalt – kom selvfølgelig anbefalingen om, at bagdøre skulle indbygges i alle disse typer apps. Lad os håbe, at de fejler lige så hårdt, som de gjorde under det sidste skub.

Afsluttende tanker

November var en dyster måned, både vejr- og nyhedsmæssig, og indtil videre ser december ikke så meget bedre ud. Forhåbentlig næste år kan tidevandet tændes for alle disse angreb på privatlivets fred, men indtil da holder vi øje med på vores læsers vegne.

Hvad synes du om alt dette? Bliv Big Brother ved at blive for magtfuld, eller er det slet ikke så slemt? Føler du også, at vi har gået glip af store historier fra den seneste november? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me