Cloud of State, april 2018

Velkommen til Cloudwards.net månedlige sky-tilstand, hvor vi ser på de vigtigste nyheder fra de sidste 30 dage og ser lidt frem til den kommende måned. Vi fokuserer mest på tech-nyheder, selvfølgelig, såvel som alt, der er relateret til skyen især; tænk på det som en sammenfattelse, der giver dig den nicheviden til at wow folk på fester. Kedelige fester, men det er netop, hvordan vi ruller.


Dette er den første sådan artikel, vi kører, og vi håber at gøre mange flere i fremtiden. Selvom der er masser af fremragende nyhedssider derude, og vi har ikke noget ønske om at erstatte nogen af ​​dem – tro på os, prøvede vi i fortiden – vi føler, at redaktionelt har vi masser at tilbyde. Så stropp ind og vær med, når vi ser på, hvad marts bragte os.

Facebook, Cambridge Analytica og Zuckerberg

Marts 2018 var temmelig Facebook-måneden og den enorme nedsmeltning omkring afsløringer, som Cambridge Analytica, et britisk-baseret markedsanalysefirma, havde udvundet Facebook-data fra mindst 50 millioner amerikanske vælgere og målrettet annoncer mod dem, måske endda påvirket 2016 i USA præsidentvalg til fordel for The Donald.

Uhyggelige ting. Selvom det amerikanske valg er ujævnt, er alt det, der går i sammenligning med den politiske proces i de fleste andre lande, rystede afsløringerne fra varsleren Christopher Wylie, en medstifter af CA, der ikke længere arbejder der, rystede landet og resten af ​​verden , til sin kerne.

I flere måneder har vi langsomt accepteret, at Facebook har forfaldet indflydelse i hele verden, efter at det blev klart, hvilken magt Putins troldhær udøver, men nu er det klart, at det ikke kun er autoritære stærke, der har det; vores egne partier og ledere bruger også sociale medier til syge.

Mark Zuckerberg, Facebooks administrerende direktør, fremsatte en offentlig undskyldning (og endda udsendte avisannoncer) og har lovet at gøre tingene bedre. Han vil også vidne for et amerikansk kongresudvalg om det, selvom han kun er blevet afvist for at sende en stand-in til et britisk ækvivalent.

Zuckerbergs undskyldning ringer imidlertid hul: hans firma har drevet og solgt folks data i årevis, men i stedet for at sælge dem til politiske formål, blev dataene brugt af annoncører. Det synes underligt at trække linjen der: At have folk til at bruge deres hårdt-vundne kontanter på meningsløs forbrugsskød, som de ikke har brug for, er tilsyneladende fint, men tilsyneladende at påvirke den politiske proces er ikke.

Medienes rolle i hele denne tragedie er også underlig, fordi det er dem, der fører anklagen mod de politiske shenanigans, men igen ser det ikke ud til at være ligeglad med, hvad marketingfolk gør med alle de data, der samles på sociale mediewebsteder. Vi vil gerne foreslå, at alle går hen mod Elon Musk, men vi sletter heller ikke vores FB-side, for vi har ingen Tesla.

Facebook-skandalen: de gode nyheder

Hele Facebook-frakaer er på en måde, gode nyheder: skønt det tog længere tid, end vi kunne have ønsket, er folk nu endelig opmærksomme på de skæve antik, som virksomheden får op til: allerede folk sletter deres sociale medieprofiler og tager større pleje i hvordan de opfører sig selv online. Hvis du er en af ​​disse mennesker, skal du sørge for at tjekke vores online privacy guide, da det vil hjælpe dig med at komme på vej.

Skandalen har også ansporet udviklere til at oprette konkurrerende standarder og protokoller, der skal hjælpe med at holde internettet mere sikkert for dig. En af disse muligheder er brugen af ​​åbne protokoller og andre IMAP-tricks, der skal gøre sociale medier både lettere og sikrere at bruge. Hvis du gerne vil vide mere, har Registeret en fuld historie om dette.

Spionage og overvågning Shenanigans

Ikke at Facebook har et slags snoet monopol på at spionere på mennesker. Vi ved alle om PRISM og patriotloven, men det ser ud til, at vi snart kan tilføje et andet akronym til denne liste: CLOUD. Passeret gennem bagdøren, giver dette nye initiativ amerikansk intelligens til at give U.S.-borgeres data fra cloud-servere til og med i udlandet, en skræmmende tanke.

Selv ved hjælp af en VPN vil du ikke redde dig fra netop dette problem, hvilket betyder, at du bliver nødt til at bruge en nul-videnudbyder som Tresorit eller Sync.com, hvis du vil holde dine filer sikre fra interferens.

Ikke at overvågning er begrænset til interwebz: Det kinesiske politi bruger avancerede solbriller til at spore nummerplader og endda ansigter, mens politiet i North Carolina bruger Googles GPS-data til at samle nogen, selv i nærheden af ​​en kriminalscene. Er ikke den moderne tid bare vidunderlig?

Næste trin i Cloud Gaming?

Nå, måske: selvom gaming-as-a-service (GaaS) eller sky-gaming har taget et næsten kimæreagtigt aspekt de sidste par år – er det enten ikke sket eller sket i en udvandet version – det ser ud til, at endelig nogle seriøse spillere vil arbejde på det.

Microsofts gaming-afdeling opretter et projekt til sky-gaming, mens NVIDIA gør stort set det samme med sit GeForce Now-projekt, der i øjeblikket er i lukket beta. Mens vi i øjeblikket har lidt andet at rapportere, håber vi snart at opdatere vores artikel om skyspil med den seneste og største udvikling.

Mindre historier


© Stuff.co.nz

Selvom der skete masser inden for tech i marts, som du kan se, her er nogle få historier, som vi følte, at vi var fortjent lidt mere kærlighed end de fik. Først og fremmest er nyheden om, at Spectre og Meltdown er blevet fikset på alle nye gen-chips, der udvikles. Disse rettelser er på hardwareniveau, så forhåbentlig ikke flere afmatninger.

Kim Dotcom, grundlægger af Megaupload og indirekte af MEGA vandt endnu en sag i hans sandsynligvis aldrig afsluttende kamp mod U.S. udlevering. USA har ønsket, at piratkopfiguren skal transporteres til dens jurisdiktion i over et årti nu, men den større end livet Dotcom (han skiftede navn ved gerningsafstemning) har med succes modstået indtil nu.

Netflixs originale serie blev forbudt fra filmfestivalen i Cannes på en teknisk måde. Selvom vi alle sammen har kendt i årevis nu, at Hollywood og dens kolleger er bange for en smule konkurrence (se Dotcom-historien for et eksempel), er denne beslutning endnu en gang et bevis på, at den gamle vagter vil gøre noget for at sikre, at upstarts ikke får ikke deres fod i døren.

Kaspersky Labs flytter nogle af sine datacentre til Schweiz for at undgå beskyldninger om, at den russiske regering spionerer efter virksomhedens klientel på de Rusland-baserede servere. Selvom russiske borgeres data bliver nødt til at forblive lagret i moderlandet – Putin vedtog en lov, der udtrykkeligt forbyder russernes data fra at blive gemt i udlandet – er det en mindre bekymring for udenlandske kunder.

Den for nylig vedtagne amerikanske SESTA / FOSTA-regning skaber hovedpine for mange skytjenester, da ethvert indhold, der kan anses for at fremme sexhandel og lignende, efterlader dets værter på krogen. Et par mennesker og virksomheder, der ikke på nogen måde er relateret til denne temmelig grimme forretning, har allerede fået deres indhold fjernet som et resultat.

World Backup Day

Sidst, men ikke mindst, sluttede vi marts på den høje note af World Backup Day, en festlig dag for enhver, der mener, at sikkerhedskopiering af dine data regelmæssigt er en af ​​nøglerne til lykke (vi satte denne bar temmelig lav med vilje, tak til Dem).

Selvom det er lidt tidligere at offentliggøre tal, håber vi, at vi var i stand til at nå ud til flere mennesker end i årene før, og at alle af dem er sikkert sikkerhedskopieret, at foretrække ved hjælp af 3-2-1-reglen.

Afsluttende tanker

At mere eller mindre pakker sammen Match, hvis du spørger os. Selvom der er masser at se frem til i april, forudsiger vi, at de største historier vil være om EU’s vedtagelse af den almindelige databeskyttelsesforordning (GDPR) i maj, og hvordan den vil påvirke internettet. Denne smule altomfattende lovgivning skal beskytte os alle lidt bedre, og vi ser frem til at lære mere om dens detaljer.

Føler du, at vi har forkert, enten når vi ser bagud eller fremad? Har du nogen tanker om de historier, vi har diskuteret? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me