Gjendja e Cloud Mars & Prill, 2020

Mirësevini në gjendjen më të fundit të Re, kolona mujore nga Cloudward ku hedhim një vështrim në të gjitha lajmet e industrisë që ishim në gjendje të mashtrojmë. Për herë të parë në dy vitet që po e bëjmë këtë kolonë, ne po bëjmë dy muaj në një. Me këtë gabim qesharak duke bërë raundet, u gjendëm pak të preokupuar gjatë javëve të kaluara.


Kjo do të thotë që në këtë botim kemi dyfish shenanigans, duke përfshirë tregimet e mbështetjes së klientit të mbaruar, goditjet e qeverisë në shërbimet e postës elektronike dhe rivalitetin e korporatave me lojërat në cloud.

Sidoqoftë, para se të arrijmë te ndonjë prej kësaj, ne do të dëshironim t’u bëjmë një britmë të gjithë njerëzve që kanë qenë në kontakt kohët e fundit me ne. Tre nga katër tregimet që paraqesin në këtë botim nuk do të ishin të mundshme nëse nuk do të ishim zbuluar, kështu që ju faleminderit. Midis kësaj kolone dhe asaj të shkurtit, ne kemi bërë një grindje të drejtë, kështu që me mbështetjen tuaj të vazhdueshme ne mund ta mbajmë atë.

GeForcing Issue

GeForce-tani-logo

Ne do të fillojmë me diçka pak më kryesore, sidoqoftë, kryesisht sepse ndikon në mënyrë të drejtpërdrejtë në kategorinë tonë të lojrave të lëshuar së fundmi. Për të pa initiuarit, këto janë shërbime që ju lejojnë të luani lojëra nga distanca, do të thotë që ju mund të luani lojërat më specifike të larta sot në treg nga kudo tjetër, duke përdorur çdo pajisje. Shtë e ftohtë si ferr, dhe mund të jetë një ndërrues i vërtetë i lojës (përgatituni të rënkoni).

Sigurisht, perspektiva e çdo lloj revolucioni do të sjellë njerëz që duan të fitojnë para nga ajo dhe lojërat në cloud nuk janë më ndryshe. Të gjithë emrat e mëdhenj janë të përfshirë në të deri tani, nga Google në Microsoft në Sony. Gjithashtu i madh është Nvidia, prodhuesi i kartave grafike, me shërbimin e tij GeForce Tani, i cili ishte një nga shërbimet e para të lojërave në cloud që u njoftua.

Sidoqoftë, është gjithashtu i pari që futet në telashe. Kocka kryesore e mosmarrëveshjes është licencimi, i cili duket të jetë pengesa më e madhe për të gjitha llojet e teknologjisë së re, siç diskutojmë në postimet tona të shumta në luftërat e transmetimit. Në rastin e GeForce Tani, duket se Nvidia vendosi lojëra në platformën e saj pa aq sa leja shtesë nga zhvilluesit e tyre.

Komplikimi i kësaj është se nganjëherë, lojërat janë duke u ofruar përmes një platforme tjetër, si Steam, duke e bërë edhe më të vështirë për zhvilluesit të kuptojnë se ku janë lojërat e tyre, si po luhen dhe nga kush. Si hakmarrje, Bethesda dhe Activeision, si dhe disa botues dhe indie të tjera, kanë ndaluar lojrat e tyre të luhen përmes reve të Nvidia.

Ndërsa ne pak a shumë e kuptojmë se nga vijnë këto kundërshtime, ajo gjithashtu na kujton pak nga industria e muzikës e cila është ende duke luftuar një betejë humbëse për transmetimin. Teknologjia ka bërë shpërndarjen e gjërave si programe kompjuterike, muzikë dhe filma eterikë dhe të shpërndarë. Të gjithë duket se e kuptojnë këtë, përveç kompanive që qëndrojnë pas këtyre produkteve.

Thënë kjo, tani për tani duket se bota e lojërave në cloud do të formësohet shumë si tastiera ose botët e transmetimit, me shërbime të ndryshme që mbajnë licenca nga studiot e ndryshme, dhe disa do të kalojnë nëpër të. Ashtë një turp, me të vërtetë, veçanërisht pasi do t’i detyrojë konsumatorët që ose të bëjnë disa zgjedhje ose të dalin jashtë.

Uluni dhe merrni Tutanota

Duke folur për vrapimin në blloqe, Tutanota – një shërbim i sigurt me email dhe një nga më të mirët përreth, në atë kohë – ka hasur në disa telashe. Nuk është e çuditshme të vështirësitë duke marrë parasysh biznesin në të cilin ndodhen, por në shkurt u bllokua plotësisht në Rusi, si dhe për AT&Abonentët T në SH.B.A..

Tani, vendimi rus nuk duhet të befasojë askënd, me të vërtetë, pasi është një nga ato vende ku njerëzit me mendime të ndryshme nga norma e vendosur shpesh e gjejnë veten … mirë, le të shkojmë me “të penguar”, a do të jemi? Vetëm vendet si Koreja e Veriut dhe Kina janë më keq dhe, po, kjo është duke thënë diçka.

Prandaj, nuk është për t’u habitur që një regjim paranojak si ai i Rusisë do të bllokonte një shërbim që lejon komunikim të sigurt. Pse, sidoqoftë, AT&T, një ofrues i telekomit, do ta bëjë këtë mbetet një mister. Drejtori i Përgjithshëm i Tutanota, Matthias Pfau tha se ai ia ka arritur AT&T, problemi nuk është pastruar ende, kështu që nëse po përdorni atë rrjet, nuk mund ta kontrolloni postën tuaj Tutanota.

Sidoqoftë, më e rëndësishmja, kjo vepron si një sinjal përse neutraliteti neto është kaq i rëndësishëm. Sikur Shtetet të kishin mbajtur mbrojtje në vend, AT&T nuk do të kishte mundësi ta tërhiqte këtë. Sidoqoftë, me largimin e tyre, ofruesit e telekomit mund të bëjnë gjithçka që dëshirojnë. Ndoshta AT&A ka një shërbim rivali me email që po promovon? Sido që të jetë, është një goditje për lirinë e internetit pa përfundim në sy.

Makina që bubulloi

ThunderDrive-logo

Nga çështjet më të mëdha, ne tani shkojmë në disa më të vogla. Dy muajt e fundit kemi marrë një sy të këndshëm nga lexuesit, prandaj le t’i hedhim një vështrim në dy histori veçanërisht interesante. Do të fillojmë me diçka nga bota e ruajtjes së cloud.

ThunderDrive është një e porsaardhur relativisht midis vlerësimeve për ruajtjen e cloud. Kur e shqyrtuam për herë të parë, rreth gjashtë muaj më parë, ajo tregoi një premtim të mirë, megjithëse kishte disa skaje të ashpra për të. Sidoqoftë, kishte mjaft për të që i dhamë një vlerësim të mirë në rishikimin tonë.

Ky vlerësim i mirë ishte, megjithatë, i mjaftueshëm për shumë lexues që të provojnë ThunderDrive jashtë, pa asnjë surprizë në një industri që po zhvillohet gjithmonë dhe ku shumë mbajtës dixhitalë po kërkojnë marrëveshjen më të mirë të mundshme. 

Sidoqoftë, ndërsa kaluan muajt, komentet negative filluan të grumbulloheshin me shpejtësi të shpejtë nën shqyrtim. Këto shkonin nga ankesat e zakonshme “jo ato që prisja”, të cilat nuk janë të zakonshme për një shërbim të ri, për të vërtetuar akuzat për mashtrim nga ana e kompanisë. 

“Mashtrimi” është një fjalë e rëndë që nuk duhet hedhur shumë lehtë, por duket se ka ndonjë arsyetim për të. Pointështja më e vogël është se ThunderDrive është duke ekzekutuar një skenar të quajtur BeDrive për të fuqizuar shërbimin e tij ndërsa përdor Amazon për ruajtje, të cilin askush me të vërtetë nuk e ka problem me të, por më pas plotësisht mohon përdorimin e tij përkundër provave të kundërta. Nuk është marrëveshja më e madhe, por bëhet një kur nuk pranon ta pranosh.

Sidoqoftë, ajo që është çështje madhore në çfarëdo rrethane nuk është që të respektosh garancinë e kthimit të parave. Kjo jo-masive nuk skualifikon asnjë shërbim nga përdorimi për mendimin tonë, dhe ThunderDrive është një nga shkelësit më të këqij që kemi hasur që kur kemi filluar funksionimin.

Në një shembull, lexuesi ynë Alex dërgoi një kërkesë për rimbursim dhe u akuzua se kishte një “paaftësi mendore” nga stafi mbështetës gjatë shkëmbimit pasues (si dhe vendosjen e mbrojtjes së zakonshme “nuk jemi ne”). 

Ne nuk kemi fjalë. Në mënyrë serioze, asnjë. Ne e kemi bërë këtë për disa vjet tani dhe askush nga ne nuk mund të thotë më shumë se një thirrje të mërzitur kur të shihte imazhin e mëposhtëm.

Pra, nëse nuk jeni grabitur dhe abuzuar është gjëja juaj, ju rekomandojmë të qëndroni larg ThunderDrive. Ne kemi rregulluar të gjitha vlerësimet në rishikimin tonë derisa të mund të bëjmë një rishkrim të duhur të të gjithë gjërave, por dyshojmë se asgjë më e mirë se sa fundi i shkëmbit do të dalë prej tij. Siç mund ta prisni, ne nuk kemi marrë asnjë reagim nga ThunderDrive për ndonjë nga këto çështje.

Të jetosh në një BoxPN

BoxPN-logo

Fatkeqësisht, fiaskoja ThunderDrive nuk është përvoja e vetme e klientit e gabuar në këtë kolonë. Kohët e fundit, ne u kontaktuam nga John, një klient i gjatë i shërbimit VPN BoxPN, i cili kishte një përrallë shqetësuese. 

Ai kohët e fundit kishte lëvizur, por për shkak të shpërthimit të koronavirusit nuk mund ta merrte internetin e tij të rregullt dhe vendosi të shkojë në vend të tij me një lidhje 5G. Sidoqoftë, BoxPN nuk do të lidhej, gjë që do të thoshte se Gjoni duhej të bënte disa zgjidhje të problemeve. Sidoqoftë, pasi hyri në pultin e tij të BoxPN, ai shpejt e kuptoi se ishte regjistruar në llogarinë e dikujt tjetër.

Tani, nuk do të duhet të jesh një haker i vitit 1337 për të kuptuar se kjo është vërtet e keqe. Fakti që ka ndodhur duke përdorur një VPN – një shërbim që synon shprehimisht të ju mbajë të sigurt – është vetëm një qershi e hidhur ironike në majë të një torte mjaft të keqe.

Gjoni është një qytetar i mirë, megjithatë, kështu që në vend që të hiqte detajet e kartës së kreditit të një personi të panjohur ose të shkarkonte shuma masive të materialit të mbrojtur nga të drejtat e autorit përmes llogarisë së tyre – ndonjë prej të cilave ai mund të kishte bërë me lehtësi – ai njoftoi mbështetjen e BoxPN. Sidoqoftë, në dokumentet që shihen nga Cloudward, ata nuk duket se e marrin seriozisht ndonjë prej kësaj.

Jo vetëm që ata e zgjidhën çështjen e sigurisë (me të vërtetë, nuk ka asnjë fjalë tjetër për të), ata gjithashtu arritën ta fajësojnë fajin për Gjonin, i cili nuk bëri asgjë përveç se të hynte në llogari të tij. Pas një shkëmbimi të shkurtër ai vendosi që BoxPN nuk do të ishte më shërbimi për të, mbi të cilin ai zbuloi se ai në të vërtetë nuk mund të mbyllte llogarinë, vetëm të anulojë pagesën dhe le ta kalojë.

Një histori e çuditshme, në përgjithësi, dhe ne e falënderojmë Gjonin që e ndau atë me ne, veçanërisht pasi kjo do të thotë se ne po tërhiqim plotësisht rekomandimin tonë të hollësishëm për BoxPN dhe ju rekomandojmë të shikoni këtë artikull në shërbimet më të mira VPN në vend. 

Mendimet përfundimtare

Me atë përrallë të mjerimit të konsumatorit, ne do t’ju lëmë për muaj, me shpresën që keni marrë pak më të mençur – si dhe disa gjemba – nga çoroditja juaj në karantinë. Prilli po formon që të jetë një muaj interesant pasi industritë që ne mbulojmë po shohim një rritje të madhe pavarësisht ekonomisë së dështuar, dhe ne mezi presim të ndajmë çdo skandale që del.

Shpresojmë që të gjithë ju të qëndroni të sigurt në këto kohë të trazuara, dhe që vazhdoni të ndani çdo histori të çuditshme që po vijnë nga bota e teknologjisë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me