Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm në vitin 2020

Rikthimi i iPhone tuaj është një veprim i zgjuar sepse mund t’ju mbrojë nëse e humbni iPhone tuaj ose nëse dëmtohet në ndonjë moment. Megjithëse shërbimi rezervë i iCloud i Apple është i shkëlqyeshëm, kjo do të thotë të vendosni të gjitha të dhënat tuaja nën kontrollin e Apple (shiko shqyrtimin tonë iCloud).


Nëse kjo nuk do të duket tërheqëse për ju, ose nuk po mbaroni hapësirën e ruajtjes së iCloud, atëherë do të doni të mësoni se si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm. Kjo përfshin zhvendosjen e skedarëve tuaj të fshehur më parë të kopje rezervë të iPhone-it nga Windows PC-i ose Mac-i në një hard disk të jashtëm.

Ju do të duhet një hard disk i jashtëm me ruajtje të mjaftueshme për të qenë në gjendje të bëni punën, kështu që shikoni të investoni në një nga opsionet më të mira të hard drive-it të jashtëm përpara se të konsideroni rezervimin e skedarëve tuaj iPhone.

Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm

Ka kaluar një kohë pasi ishte e nevojshme të kopjoni iPhone tuaj duke përdorur kompjuterin tuaj ose Mac. Falë magjisë së iCloud, ju jeni në gjendje të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja iPhone pa pasur nevojë për pajisje të tjera.

Kjo ka avantazhet e saj, jo më e rëndësishmja nga të cilat është në gjendje të bëni kopje rezervë të rregullt pa u futur në iPhone tuaj. Problemi më i madh me këtë qasje, megjithatë, është depozitimi. Rikthimi në iCloud përdor ruajtjen tuaj të kufizuar të iCloud. Sa më të mëdha të jenë skedarët rezervë, aq më pak hapësirë ​​do të keni për elementët kryesorë, përfshirë fotot e kamerës tuaj, megjithëse mund të dëshironi të zhvendosni koleksionin tuaj fotografik në ruajtjen më të mirë në internet për foto.

Kjo është arsyeja pse mbështetja në një hard disk të jashtëm mund të jetë një metodë më e mirë. ’Shtë më shumë e përfshirë dhe kërkon që të ktheheni në kopjet e iPhone të shkollës së vjetër duke përdorur iTunes ose, nëse përdorni macOS Catalina, mund të përdorni Finder në vend.

iTunes-Mac

Nëse keni bërë një kopje rezervë të iPhone tuaj duke përdorur PC ose Mac tuaj, atëherë mund t’i transferoni skedarët në një disk të jashtëm.

Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm në Windows

Për të filluar kopjimin e një iPhone në një hard disk të jashtëm në Windows, do të duhet të instaloni iTunes. Lidhni iPhone tuaj me PC tuaj dhe hapni iTunes pasi të jetë instaluar.

Pasi iPhone është i lidhur me PC tuaj, zhbllokoni iPhone-in tuaj dhe shtypni “besimin” mbi të për të lejuar kompjuterin tuaj të lidhet. Atëherë iPhone juaj duhet të shfaqet nën skedën “pajisje” në menunë e majtë të iTunes.

iTunes-iPhone-zbuluar

Klikoni në ikonën e iPhone në pjesën e sipërme të majtë të ekranit iTunes. Kjo është e vendosur pranë menusë që bie në media (d.m.th. “muzikë”). Kjo sjell menunë e informacionit të pajisjes për iPhone-in tuaj.

Për të realizuar një kopje rezervë manuale të iPhone tuaj në PC tuaj, klikoni “rezervoni tani” nën seksionin “Krijoni rezervë manualisht dhe rivendosni”.

iTunes-iPhone-Filloni-Manual-Backup

IPhone juaj do të marrë ca kohë për të përfunduar rezervimin në kompjuterin tuaj. Pasi të përfundojë, do të duhet të kopjoni manualisht skedarët rezervë në diskun tuaj të jashtëm. 

Vendndodhja e skedarëve rezervë të iPhone është C: \ Users \ \ username \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, duke zëvendësuar “emrin e përdoruesit” me emrin tuaj të Windows-it. Ju gjithashtu mund të shkruani “% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup” në Windows File Explorer për t’ju çuar direkt në dosje.

iTunes-Backup-Folder

Duke përdorur kolonën “data modified”, gjeni rezervën më të re për pajisjen tuaj. Klikoni me të djathtën në dosje dhe shtypni “kopjoni”. Pastaj mund të bashkëngjitni hard drive tuaj të jashtëm, ta hapni atë në File Explorer, të klikoni me të djathtën dhe “ngjisni” dosjen rezervë në një vendndodhje të përshtatshme. Do të duhet ta bëni këtë sa herë që bëni një kopje rezervë manuale të iPhone tuaj në PC tuaj.

Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm në Windows

  1. Hapni iTunes dhe lidhni iPhone-in tuaj.
  2. Klikoni në ikonën e pajisjes në pjesën e sipërme të majtë, pastaj klikoni “rezervoni tani”.
  3. Pasi procesi të ketë mbaruar, shkoni te dosja rezervë iTunes (“%% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
  4. Gjeni dosjen e fundit rezervë, klikoni me të djathtën, shtypni “kopjen” dhe pastaj ngjisni atë në hard diskun tuaj të jashtëm.

Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm në Mac

Procesi për të bërë kopje rezervë të një iPhone në një hard disk të jashtëm në Mac është goxha i ngjashëm për përdoruesit me MacOS Mojave ose sisteme operative më të vjetër që, si Windows, përdorin iTunes për kopjet e iPhone. Nëse përdorni një Mac me MacOS Catalina, procesi ndryshon, duke përdorur Finder në vend.

Nëse keni MacOS Mojave ose më të vjetër, lidhni iPhone-in tuaj dhe hapni iTunes. Klikoni në ikonën e pajisjes iPhone në pjesën e sipërme të majtë. Nëse pajisja juaj Mac po funksionon macOS Catalina, në vend të kësaj hapni Finder nga bankën e të akuzuarve për aplikacionin.

iTunes-Mac-Device-Icon

Klikoni “rezervoni tani” në seksionin “Rikthim manualisht dhe rivendosje” të menusë së informacionit të pajisjes tuaj. Për përdoruesit e Catalina, butoni “rezervë tani” është i listuar nën seksionin “rezervë”.

iTunes-Mac-Filloni-Manual-Backup

Ky proces do të marrë ca kohë për të përfunduar, veçanërisht nëse është hera e parë që pajisja juaj është mbështetur. Pasi të ketë, mund të filloni të kopjoni skedarët tuaj në një disk të jashtëm.

Nëse jeni duke përdorur iTunes ose Finder, vendndodhja tipike për skedarët tuaj rezervë të iPhone është “~ / Biblioteka / Mbështetja e Aplikimit / MobileSync” – e cila nuk do të shfaqet në Finder. Klikoni ikonën e kërkimit në pjesën e djathtë të ekranit tuaj Mac dhe shkruani vendndodhjen e dosjes rezervë. Gjeni dosjen më të fundit rezervë, klikoni me të djathtën dhe pastaj klikoni “kopjoni”. 

iTunes-Mac-Backup-Folder

Drejtohuni tek disku juaj i jashtëm i listuar nën “vendet” në menunë tuaj të majtë të Finderit dhe ngjitni dosjen tuaj rezervë atje. 

Ashtu si me Windows, do të duhet ta bëni këtë sa herë që bëni një kopje rezervë manuale të iPhone tuaj në Mac.

Si të kopjoni një iPhone në një hard disk të jashtëm në Mac

  1. Lidhni iPhone tuaj me Mac tuaj. Macet që drejtojnë macOS Mojave ose më të vjetër duhet të hapin iTunes. Macet me macOS Catalina duhet të hapin Finder.
  2. Klikoni iPhone në pjesën e sipërme të majtë (iTunes) ose emrin e pajisjes tuaj nën “vendet” (Finder), pastaj klikoni “rezervoni tani” për të filluar një kopje rezervë manuale.
  3. Klikoni në ikonën e kërkimit në të djathtën e sipërme të ekranit tuaj Mac, gjeni “~ / Biblioteka / Mbështetja e Aplikimit / MobileSync” dhe klikoni dy herë në dosje për ta hapur atë në Finder.
  4. Klikoni me të djathtën në dosjen më të fundit të azhurnimit, klikoni “kopjoni”, pastaj ngjisni atë në hard diskun tuaj të jashtëm.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse nuk është një proces i drejtpërdrejtë, rezervimi i një iPhone në një hard disk të jashtëm mund t’ju japë kontroll mbi kopjet rezervë të iPhone. Mund të ju ndihmojë gjithashtu të rimarrni ruajtjen e iCloud ose të zhvendosni kopjen rezervë të iPhone në një shërbim rezervë cloud si Carbonite, në planin afatgjatë (shikoni rishikimin tonë të Carbonite).

Në varësi të madhësisë së ruajtjes së iPhone tuaj, bërja e rezervave të rregullta do të kërkojë një disk të jashtëm të mjaftueshëm. Një pajisje ruajtëse 1TB është madhësia minimale që ju rekomandojmë, prandaj sigurohuni që të hidhni një vështrim në listën më të mirë të harduerit të jashtëm 1TB për opsione. Nëse jeni të shqetësuar për mbështetjen e Mac, hidhni një sy në rishikimin tonë të hard drive më të mirë të jashtëm për Mac.

A preferoni të kopjoni manualisht iPhone-in tuaj? Ndani këshilla dhe truket tuaja për rezervimin e iPhone në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me