Hard Drive më i mirë i jashtëm SSD për vitin 2020: Kur Shpejtësia është e Thelbësisë

Kur bëhet fjalë për performancën, nuk ka asnjë zëvendësim për një makinë të gjendjes së ngurtë. Këto pajisje krenohen me shpejtësi në mënyrë eksponenciale më të lartë se disqet tradicionale, ndërsa janë më kompakte dhe të qëndrueshme. Në këtë udhëzues për disqet më të mirë të jashtëm SSD, ne do t’ju tregojmë se cili nga të preferuarat tanë mund të jetojë jashtë kompjuterit tuaj. 


Kemi pesë zgjedh, secila sjell diçka unike në tryezë. Do të flasim pak për atë që na pëlqen për secilin njësi, të ndajmë numrat e performancës që kemi mbledhur dhe të diskutojmë mbi tiparet e ofruara. 

Megjithatë, para se të shkojmë në zgjedhjet tona, ne duam të sqarojmë se çfarë është një SSD e jashtme dhe pse është një zgjedhje më e mirë sesa një hard disk tradicional i jashtëm.

Hard Drive më i mirë i jashtëm SSD 2020

Farë është një SSD e jashtme? 

“SSD” është një gjendje e ngurtë, dhe ndërsa ato ruajnë të dhëna si çdo hard disk tjetër, ata e bëjnë këtë në një mënyrë shumë të ndryshme. Hard disqet tradicionale përdorin një ose më shumë platters rrotullues për të ruajtur të dhënat, me një kokë që lexon dhe shkruan informacione nga dhe nga ata pllakat. Kokat janë magnetike, dhe kjo është arsyeja pse disqet tradicionale konsiderohen “ruajtje magnetike”. 

Ruajtja magnetike ka qenë që prej vitit 1888, dhe është përdorur në një mori mediumesh të ndryshme magazinimi. Gjithçka nga kaseta deri tek floppy disqet tek disqet e ngurtë – emri më teknik për disqet tradicionale të forta – përdorni ruajtjen magnetike. 

Për disqet e vështirë, depozitimi magnetik paraqet disa çështje, megjithatë. Ndërsa ruajtja magnetike ishte e shkëlqyeshme në vitin 1957, kur u prezantua hard disk i parë i diskut, kjo formë e ruajtjes kërkon shumë hapësirë. 

Kapaciteti më i lartë i makinës është, aq më shumë plaçkitës i duhen. Sa më shumë platters të duhen, aq më shumë kërkon që koka e lexuar dhe të shkruar të marrë rreth. Kjo nuk është për të përmendur problemet me disqet e rrotullimit të dështuar, pasi pllakat brenda janë tepër të brishta. 

Kjo është ajo ku hyjnë SSD. Në vend që të përdorin ruajtje magnetike, SSD përdorin ruajtje thjesht elektrike, pra emrin “gjendje e ngurtë”. Të dhënat nuk janë të ruajtura në platters. Përkundrazi, ruhet në çipa të vogla memorie. Kjo jo vetëm që i bën SSD më të vogla se disqet tradicionale, por gjithashtu i bën ato më të besueshëm.

SSD dhe ruajtja e Flash

Rreth një dekadë më parë, ruajtja e flashit – që është ajo që përdorin SSD – u rezervua për disqet flash, kartat SD dhe RAM-in e kompjuterit tuaj. Këto zgjidhje të depozitimit me kapacitet të ulët u përqëndruan në shpejtësi sesa në kapacitet, dhe për shkak të kësaj, ato nuk ishin të përshtatshme për çdo ruajtje të vërtetë të kompjuterit. 

Sidoqoftë, vitet e fundit, kapaciteti i ruajtjes së flash është rritur në mënyrë të konsiderueshme, me një SSD 100TB të prezantuar në vitin 2018. Kjo ka bërë që ruajtja e flashit të konsumatorit në formën e SSD të jetë shumë më e lirë dhe më e arritshme.

Kombinuar me prezantimin e USB 3.1 – i cili ka dy herë gjerësinë e brezit të USB 3.0 – prodhuesit kanë qenë në gjendje të vendosin SSD në mbyllje të jashtme me pak ndikim të performancës.

Sot, ka shumë SSD të jashtme për të zgjedhur. Megjithëse ato kanë ndryshime në punën krahasuar me njëra-tjetrën, pothuajse të gjitha SSD-të e jashtme performojnë më mirë sesa homologët e tyre HDD. Nëse jeni duke kërkuar për ruajtjen më të shpejtë të mundshme të jashtme, një SSD është për ju. 

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm SSD

Edhe pse ne mund të gjenim pesë SSD të shpejtë të jashtëm dhe t’i futim ato së bashku në një listë, kjo nuk do të sigurojë shumë larmi. Ka mjaft interpretues të qëndrueshëm në dispozicion, dhe për shkak të kësaj, thjesht të qenit i shpejtë nuk është e mjaftueshme për të bërë prerjen. Përkundrazi, jemi përqendruar në bilancin e shpejtësisë, çmimit, karakteristikave dhe cilësisë së ndërtimit. 

Për më tepër, ne kemi përfshirë disa SSD të specializuara të jashtme që kanë prapavijë në një ose më shumë fusha, por ofrojmë funksionalitet që asnjë makinë tjetër e jashtme nuk e bën. Edhe pse këto disqe nuk janë SSD-të më të mirë të jashtëm në përgjithësi, ato janë më të mirat për disa.

Hard Drive më i mirë i jashtëm SSD: Samsung T5

Kur bëhet fjalë për balancimin e tipareve, çmimit dhe shpejtësisë, Samsung goditi gozhdën në kokën e proverbialit me T5. Makinës është krijuar me profesionalizëm dhe jep disa nga performancat më të mira që kemi parë, të gjithë ndërsa qëndrojnë me një çmim të arsyeshëm për të qenë SSD. 

Për shpejtësi, ne mblodhëm numra duke përdorur CrystalDiskMark. T5 shënoi një shpejtësi të leximit të njëpasnjëshme prej 562.4 MB / s dhe shpejtësi vijuese të shkrimit prej 520 MB / s, të dyja janë mbi shpejtësinë e reklamuar. Leximet dhe shkrimet e rastit ishin gjithashtu të ngurta, me pastrimin T5 me një normë 160.1 MB / s dhe 195.7 MB / s, përkatësisht. 

samsun-T5-crystaldiskmark

Ajo gjithashtu administron ato shpejtësi me një çmim të arsyeshëm, gjithashtu. Modeli 1TB kushton pak më shumë se 150 dollarë, me kohën që kushton 2TB nën 300 dollarë. Ne rekomandojmë modelin 500 GB, megjithëse, pasi është i njëjti çmim për gigabajt si modeli 1TB, i cili rrallë shihet.

Në krahasim me ADATA SD600, Samsung T5 është një marrëveshje e qartë. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë ADATA SD600, ai makinë është rreth të njëjtit çmim për gigabajt, i kufizuar në një kapacitet maksimal prej 512 GB, është ndërtuar më keq dhe nuk do të performojë, si dhe Samsung T5.

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

T5 është i shpejtë, por kjo nuk është arsyeja e vetme që renditet e para. Samsung ka arritur të ndërtojë një makinë që nuk është vetëm tërheqëse, por edhe e qëndrueshme, shumë ndryshe nga LaCie Rugged Mini (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini). Peshon vetëm 51 gram dhe mat 57.3 mm me 74 mm, që është më e vogël se një kartë biznesi.

samsung-t5-2

Duke pasur parasysh shpejtësinë dhe madhësinë e tij, Samsung T5 për punën e vendndodhjes. Nëse jeni fotograf ose videograf që duhet të hidhni shpejt të dhënat, T5 siguron një rrugë efikase për ta bërë këtë. Për më tepër, shpejtësia është e mjaftueshme që ju të mund të redaktoni plotësisht diskun. Performanca e rastësishme e leximit dhe shkrimit të T5 e bën atë ideal për tërheqjen e shumë çunave njëkohësisht nga një skedar i madh. 

Edhe në një mjedis jo profesional, T5 shkëlqen. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të zgjeruar ruajtjen e laptopit dhe me mbështetjen për Android, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zgjeruar ruajtjen e telefonit ose tabletëve. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të plotë të Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable

Samsung T5 mund të marrë një rrahje, dhe duket mirë, të ngrihet, por disa pika do të heqin qefin metalik. Nëse jeni duke kërkuar diçka pak më të thyer, SSD SanDisk Extreme Portable është për ju. Disku menaxhon performanca të ngjashme me T5 ndërsa mbyllet në një shtresë të vogël. 

SanDisk Extreme--portativ-2

Coveredshtë e mbuluar në një rrip gome të butë që ka një vlerësim IP55 për pluhurin dhe rezistencën ndaj ujit. Për më tepër, SanDisk ofron një variant alumini të makinës me kapacitet 500 GB, i cili rrit ngurtësinë dhe performancën. Makina e aluminit ka një ndërfaqe të kontrolluesit NVMe, i cili krenohet me shpejtësi vijuese të leximit deri në 1050 MB / s.

Megjithatë, ka disa pengesa, kjo është arsyeja pse Extreme Portable renditet e dyta. Softueri i përfshirë i enkriptimit, SecureAccess, është i vjetëruar dhe mbron vetëm të dhënat tuaja me AES-128 (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit për të mësuar më shumë rreth kësaj). 

Performanca është e barabartë me Samsung T5, dhe ne do ta konsiderojmë cilësinë e ndërtimit edhe më të mirë, por tiparet nuk kanë. Pavarësisht, është e vështirë të diskreditosh SSD Portable SanDisk Extreme Portable. 

SanDisk është një ekspert i kujtesës flash, dhe Extreme Portable tregon se. Me vazhdimësi lexon dhe shkruan mbi 500 MB / s dhe lexon dhe shkruan rastësisht mbi 150 MB / s, Extreme Portable është një nga disqet më të vegjël dhe më të shpejtë të jashtëm të vështirë.

Arsyet e tjera na pëlqen SSD Portable Extreme SanDisk

Transportueshmëria është barazimi kryesor i SSD SanDisk Extreme Portable. Shtresa e zorrës është e thyer, por ka edhe një shkallë të vogël në këndin e sipërm të djathtë, në mënyrë që të mund ta lidhni shpejt atë në një karabinier, nëse jeni në lëvizje. Për më tepër, ajo ka një lidhje USB 3.1, duke e bërë të thjeshtë instalimin. 

SanDisk Extreme--portativ-1

Fatkeqësisht, SanDisk nuk përfshin një kabllo USB-C-to-USB-A. Në kuti, ju merrni një kabllo USB-C-to-USB-C dhe një adaptor USB-C-to-USB-A, i cili ka një shkallë të vogël që korrespondon me kabllon. 

Ka disa çështje me këtë qasje. Së pari, përshtatësi shton pjesën më të madhe në kabllo dhe një pikë tjetër të dështimit të mundshëm, por më e rëndësishmja, që përshtatësi mund të përdoret vetëm me kabllon e dhënë, falë nivelit të. 

SanDisk Extreme Portable definitivisht vjen me disa pengesa, veçanërisht me kabllo të përfshirë dhe softuer të paketuar. Sidoqoftë, cilësia dhe shpejtësia e ndërtimit nuk mund të mohohen, duke e bërë atë një nga SSD-të më të mirë të jashtëm përreth. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë SanDisk Extreme Portable.

G-Drive S-Mobile G-Technology

Nëse cilësia e ndërtimit është ajo që jeni pas, SSD Mobile G-Drive G-Technology mund të japë. Ashtu si SSD SanDisk Extreme Portable, ajo ka një ndjenjë gome të butë, por pjesa e sipërme dhe e poshtme e makinës është e përforcuar me metal. Makina është e përforcuar edhe nën pjesën e jashtme të gomës së butë.

g-makinë-mobile-1

Ai material shtesë vjen me mbrojtje shtesë. SSD i G-Drive Mobile është vlerësuar me IP67 për rezistencën ndaj pluhurit dhe ujit. Për më tepër, mund të mbijetojë një rënie deri në 10 metra mbi beton dhe të trajtojë deri në 1.000 paund presion pa u prishur.

G-Technology nuk e zvogëloi performancën kur u përpoq ta bënte ngurtësimin e makinës. Shpejtësitë e sekuencave për lexim dhe shkrim janë në të njëjtën kohë me Samsung T5 dhe SanDisk Extreme Portable. Shpejtësia e rastësishme është gjithashtu e shkëlqyeshme, me SSD G-Drive Mobile që tejkalon Portable Extreme, por duke qëndruar pak në jug të T5. 

SSD G-Drive Mobile vërteton se mund të pini edhe tortën tuaj dhe ta hani atë gjithashtu, por kjo vjen me një kosto. Do t’ju drejtojë midis 50 dhe 100 dollarë më shumë sesa SanDisk Extreme Portable dhe Samsung T5, në varësi të kapacitetit që blini. Thënë kështu, G-Drive Mobile SSD vjen me një garanci pesë-vjeçare, ndërsa T5 dhe Extreme Portable ofrojnë vetëm tre. 

Arsyet e tjera që na pëlqen SSD Mobile G-Drive G-Technology

Megjithëse G-Drive SSD Mobile është më i shtrenjtë se SanDisk Extreme Portable SSD dhe Samsung T5, ai justifikon etiketën e tij të çmimeve. Përveç garancisë pesë-vjeçare të kufizuar, G-Technology ofron disa nga ndihmat më të mira të hard drive-it që kemi parë. Ekziston një bazë e duhur e njohurive për të gjitha produktet e G-Technology, si dhe një formë kontakti. 

Duke pasur parasysh përqendrimin e G-Technology në profesionistët e mediave, mbështetja shtesë ka kuptim. Nëse keni një pyetje, do t’ju përgjigjet menjëherë, ose duke shfletuar artikujt në dispozicion në bazën e njohurive ose duke arritur përmes emailit.  

G-Technology G-Drive Mobile SSD është më i madh dhe më i shtrenjtë se sa homologët Samsung dhe SanDisk, por vjen me një ngritje në mbështetje dhe cilësi të ndërtimit. Nëse ato zona janë të rëndësishme për ju, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë G-Technology G-Drive Mobile SSD.

 

Samsung X5

Nëse jeni duke kërkuar për rendiment pa marrë parasysh koston, Samsung X5 mund ta gërvisht atë kruarje. ’Shtë një nga SSD-të më të shtrenjta përreth, me modelin 2TB që kalon në më shumë se 800 dollarë. Sidoqoftë, me lidhjen e tij Thunderbolt 3 dhe kontrolluesin NVMe, ai ofron disa nga shpejtësitë më të shpejta në dispozicion. 

samsung-X5

Mund të ofrojë shpejtësi sekuenciale për lexim deri në 2,800 MB / s dhe shpejtësi vijuese të shkrimit deri në 2,3000 MB / s, falë lidhjes së saj Thunderbolt 3. Megjithëse Thunderbolt 3 ende përdor një lidhës USB-C, nuk është i njëjti me USB 3.1. Në fakt, ajo ka katër herë gjerësinë e brezit të USB 3.1, duke e bërë atë ideal për tarifat e transferimit ultra të shpejtë.

Samsung X5 në thelb është vëllai më i madh dhe më i keq për T5. Ai përdor të njëjtin softuer për të mbrojtur me fjalëkalim diskun tuaj, i cili kodon të dhënat tuaja me AES-256. Ashtu si T5, ju gjithashtu mund të përdorni programin për të kontrolluar azhurnimet e firmware dhe për të fikur mbrojtjen e fjalëkalimit, nëse zgjidhni. 

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung X5

Samsung X5 shkon si një makinë sportive, por është ndërtuar si një rezervuar. Ju nuk do ta dinit atë në fillim, pse. Në fakt, dizajni është frymëzuar nga makina sportive, me një majë të argjendtë të shkëlqyeshme dhe thekse të kuqe në të gjithë. Për më tepër, pjesa e poshtme e makinës ka një përfundim mat, për të parandaluar rrëshqitjen e tij. 

Nuk është e brishtë, sidoqoftë. Nën qefin ka shtresa të shumta mbrojtjeje, duke përfshirë një kornizë që forcon ngasjen nga brenda dhe një heatsink që mban të freskët chipet e kujtesës. Bazuar në testimin e Samsung, makina do të qëndrojë nën 45 gradë celcius në temperaturën e dhomës dhe mund të përballojë një rënie prej dy metrash, falë kornizës së lidhjes së magnezit. 

Thënë thjesht, Samsung X5 është më i miri nga më të mirat. Sidoqoftë, vjen me një çmim që të përputhet. Kushton gati 0,50 dollarë për gigabajt, me pak zbritje ndërsa lëviz më gjatë në kohëzgjatje. Thënë kjo, është në thelb NVMe SSD e fundit e Samsung në një mbyllje Thunderbolt 3. Me këtë konsideruar, çmimi nuk është shumë i keq.

Western Digital Pasaporta ime wireless SSD

Western Digital Passport My SSD SSD nuk është aq mbresëlënëse kur bëhet fjalë për performancën. Ai përdor USB 3.0 për transferimin e të dhënave, i cili lartëson shpejtësinë vijuese të leximit nën 400 MB / s dhe është gati aq i kushtueshëm sa Samsung X5. Sidoqoftë, siç nënkupton emri, është pa tel.

perëndimore-digital-im-pasaporta-wireless-SSD

Mund t’i qaseni të dhënave tuaja pa tel dhe të transmetoni filma nga disku, por nuk është funksioni i tij ideal. Disku në të vërtetë hedh sinjalin e vet WiFi 802.11ac, duke lejuar fotografët dhe videografët të regjistrojnë dhe modifikojnë drejtpërdrejt nga dhe në njësi pa ndonjë lidhje. Për më tepër, mund të shikoni skedarët duke përdorur një smartphone ose tabletë me një aplikacion si FiLMiC Pro.

Për më tepër, My Passport Wireless SSD ka një lexues të integruar të kartave SD, duke lejuar fotografët e vendndodhjeve dhe videografët të hedhin media pa pasur nevojë për një kompjuter. Kjo është veçanërisht e dobishme në një mjedis të fotografisë së natyrës, ku mjetet minimale janë të rëndësishme.

Arsyet e tjera që na pëlqen SSD Wireless pasaporta ime Western Digital

Duke pasur parasysh përqendrimin e Western Digital në profesionistët e fushës me SSD Wireless My Passport My, duhet të befasojë sado pak që mund të trajtojë një rrahje. SSD brenda është e mbrojtur nga goditjet, dridhjet dhe bie deri në një metër, pavarësisht nëse funksionon apo jo. Western Digital madje përfshin një mbrojtës nga pika për kutinë e makinës. 

Me funksionalitetin e tij pa tel dhe cilësinë e ngurtë të ndërtimit, SSD Wireless My Passport My është i madh, por Western Digital vendos hapësirën shtesë për t’u përdorur mirë. Paketuar gjithashtu brenda është një bankë energjie prej 6.700 mAh që siguron 1.5A energji kur disku është i fikur dhe 0.9A kur është në. 

Western Digital My Passport Wireless SSD SSD është një makinë mjaft e specializuar e jashtme me një çmim që përputhet. Për disa përdorues, ai është thjesht një disk i jashtëm me çmim të lartë, i nënformuar. Sidoqoftë, për ata që kryejnë punë në vendndodhje, është një dhuratë hyjnore, e ndërtuar me një sërë karakteristikash që zgjedh transportueshmërinë, fuqinë dhe rrjedhën e punës. 

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni duke kërkuar për një SSD të jashtëm për qëllime të përgjithshme, është e vështirë të mundësh Samsung T5. SSD SanDisk Extreme Portable ofron një formë më të vogël, SSD Mobile G-Drive është më i ngurtë dhe Samsung X5 ka shpejtësi më të shpejtë, por bilanci i çmimit, performancës, veçorive dhe ndërtimeve është më i fortë me T5.

Të tjerët ligështohen më shumë në një zonë ose në një tjetër, e cila, në varësi të nevojave tuaja, mund të jetë një gjë e mirë. Nëse asnjë nga disqet e mësipërm nuk është ajo që ju po kërkoni, sigurohuni që të shikoni vlerësimet tona të tjera të jashtme të hard drive. 

Whatfarë SSD të jashtme po përdorni? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map