Hard Drive më i mirë i jashtëm 2TB për vitin 2020

Kur zgjidhni një hard disk të jashtëm, duhet të merrni parasysh kapacitetin. Mbivlerësimi i hapësirës së ruajtjes që nuk do të përdorni kurrë nuk është kënaqësi dhe të zbuloni se keni nevojë për më shumë aftësi pas disa muajsh është e bezdisshme. 


Për shumicën e njerëzve, ne rekomandojmë një hard disk të jashtëm 2TB, i cili siguron ruajtje të mjaftueshme për kopje rezervë ndërsa është i përshtatshëm për disa skedarë shtesë. 

Në këtë udhëzues për hard diskun më të mirë të jashtëm 2TB, ne do t’ju tregojmë ato të preferuarit, duke u tërhequr nga udhëzuesi ynë më i mirë i hard diskut të jashtëm. Ne kemi pesë opsione për të zgjedhur, secila duke ofruar diçka unike. Megjithatë, para se të shkojmë në zgjedhjet tona, le të shohim sesi i kemi bërë ato. 

Hard Drive më i mirë i jashtëm 2TB 2020

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm 2TB

Zgjedhja e hard drive më të mirë të jashtëm 2TB ishte një proces i ngjashëm me atë se si ne zgjodhëm hard drivein tonë të jashtëm më të mirë 1TB. Në 2TB, ka shumë hapësirë ​​për të ruajtur skedarë shtesë që janë të tejmbushur në laptop, ose thjesht për të segmentuar disa lloje të mediave. Sidoqoftë, aftësia nuk është më e përshtatshme për një kopje rezervë të plotë të sistemit. 

Siç kemi parë duke përdorur shërbime të pakufizuara rezervë në internet, të tilla si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze), shpesh do të përfundoni me shumë më tepër të dhëna nga sa prisnit për herë të parë gjatë dy viteve. Kjo gjë varet nga çështja juaj e përdorimit, natyrisht, por nëse jeni një torrenter i mprehtë ose një dehje softuerësh, 2TB nuk do ta shkurtojë atë për një kopje rezervë të sistemit. 

Plus, 2T është kufiri i depozitimit për shumicën e disqet me gjendje të ngurtë. Nëse nuk jeni në dijeni, SSD performojnë shumë më mirë sesa disqet tradicionale të diskut të ngurtë. Për shkak se ne nuk po përqendrohemi vetëm në kopje rezervë në këtë udhëzues, ne kemi përfshirë SSD-të tona të preferuara, duke u tërhequr nga udhëzuesi ynë më i mirë i harduerit të jashtëm SSD. Megjithëse të shtrenjta, SSD-të paguhen me rradhë kur bëhet fjalë për performancën. 

Jashtë zgjedhjes midis ruajtjes së zgjeruar dhe rezervës, ne gjithashtu konsideruam faktorët që e bëjnë çdo hard disk të jashtëm të denjë për vëmendjen tuaj. Kjo përfshin cilësinë e ndërtimit, shpejtësinë e përgjithshme dhe besueshmërinë, garancinë e përfshirë dhe karakteristika të tilla si kriptimi i pajisjeve. 

Madhësia 2TB është ajo ku zgjidhjet e lëvizshme dhe të desktopit takohen. Edhe pse nuk është aq shumë hapësirë ​​për ata që shkarkojnë vazhdimisht skedarë, mund të jetë një zgjidhje rezervë nëse jeni i kënaqur me programin që keni. 

Si terren i mesëm midis të dyve, 2TB është zakonisht aftësia më e mirë për shumicën e njerëzve. Megjithatë, vozitja që përfundoni të zgjidhni do të varet nga ajo që po bëni me të.

Hard Drive më i mirë i jashtëm 2TB: Samsung T5

Samsung T5 është hard drive quintessential i jashtëm. Ajo hodhi poshtë konkurrencën e saj në hard drive-in tonë më të mirë të jashtëm për udhëzuesin Mac, si dhe në udhëzuesin tonë më të shpejtë të hard drive-it. Nga performanca në ndërtimin e cilësisë deri tek veçoritë, Samsung T5 i ofron të gjitha, duke e bërë atë një zgjedhje perfekte për një makinë 2TB. 

samsung-t5-1

Edhe pse modelet 1TB dhe 2TB nuk ndryshojnë shumë në çmim për gigabajt, nuk do të thotë që kapaciteti më i madh është një marrëveshje e keqe, në përgjithësi. Kushton më pak se 300 dollarë, Samsung T5 2TB është akoma i shtrenjtë, por është më i lirë se disa nga konkurrentët e tij SSD, siç është SSD Mobile G-Drive G-Technology, të cilin do ta prekim brenda një minutë. 

Do të merrni shumë për paratë tuaja, të paktën, përsa i përket performancës. Vetë lëvizja nuk është shumë, gjë që, në këtë rast, është një gjë e mirë. Shtë e vogël, vetëm 57.3 mm me 74 mm – më e vogël se një kartëvizitë – dhe peshon pak më shumë se 51 gram. E jashtme me një ngjyrë të jashtme – jet e zezë, në rastin e modelit 2TB – gjithashtu e komplimenton edhe drivein. 

Shtresa e shtresës është plotësisht metalike, e thyer vetëm nga kapakët e plastikës fundore për prizën USB-C dhe informacionin e makinës. Edhe pse nuk është aq i ngurtë sa LaCie Rugged Mini (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini), Samsung T5 mund të trajtojë disa pika. Brendësia e gjendjes së ngurtë do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni për humbjen e të dhënave në rast të një rënieje.

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

Cilësia dhe çmimi i ndërtesës janë pikë të larta për Samsung T5, por ato shpejt janë në hije nga performanca e tij. Driveshtë disku më i shpejtë i ngurtë i jashtëm që kemi testuar, tregon shpejtësi sekuenciale për lexim dhe shkrim mbi 500 MB / s, dhe lexon dhe shkruan rastësisht afër 200 MB / s. 

Edhe pse mund të merrni performancë më të mirë nga diçka si Samsung X5, T5 është në një kampionat të vetin me çmimin e tij.

Përveç tarifave të shkëlqyera të transferimit, T5 vjen me disa nga Samsung T5 që ne kemi parë nga një hard disk i jashtëm. Kur e futni për herë të parë, disku do t’ju kërkojë të instaloni programin e menaxhimit të Samsung. Atje, mund të kontrolloni për azhurnimet e firmware-it dhe të përfshini kriptimin e pajisjeve (lexoni përshkrimin tonë të kodimit). 

Kjo veçori, e quajtur “mënyra e sigurisë”, do të përhap të dhënat tuaja duke përdorur AES-256, vetëm duke ju lejuar të çrregulloni ato me një fjalëkalim që keni vendosur. Softueri nuk bën asgjë ndryshe, por kriptimi është i mjaftueshëm për ne. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se pse ne e duam softuerin dhe nxitjen në rishikimin tonë Samsung T5. 

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable është edhe më i vogël se Samsung T5, duke peshuar më pak se 39 gram dhe duke matur 96 mm me 49 mm. Do të thotë të shkosh kudo që të bëni, të përshtateni me një vrimë për të hedhur makinën në karabiner dhe pluhur të plotë – dhe rezistencë ndaj ujit. 

SanDisk Extreme--portativ-1

Disku është vlerësuar IP55 për ujë dhe pluhur. Nëse nuk jeni në dijeni, standardi i Kodit IP u zhvillua nga Komisioni Ndërkombëtar Elektroteknik. Numri i parë korrespondon me mbrojtjen e pluhurit dhe të dytin me mbrojtjen e ujit. Për pluhurin, standardi IP shkon deri në gjashtë, dhe për ujë, shkon deri në tetë. Teknikisht, ka një vlerësim 9K për ujin, por është e rrallë të shihet. Për Portable Extreme, kjo do të thotë se është e mbrojtur nga pluhuri i dëmshëm, por hyrja e pluhurit nuk është plotësisht e parandaluar. Kontakti me pluhurin e dëmshëm është i mirë, dhe nuk duhet të ndërhyjë në funksionimin e makinës, por një sasi e mjaftueshme e tij do ta bëjë makinën të padobishme. 

Mbrojtja e ujit është më pak mbresëlënëse. Extreme Portable nuk mund të zhytet plotësisht, por mund të trajtojë avionët e ujit me një grykë prej 6.3 mm (rreth një çerek inç) për të paktën 15 minuta. Në përgjithësi, Portable Extreme mund të trajtojë më shumë ambiente të përafërta, edhe nëse nuk mund të zhytet plotësisht në ujë.  

Arsyet e tjera na pëlqen Portable ekstreme SanDisk

SanDisk Extreme Portable nuk funksionon si Samsung T5, por është afër. Shpejtësia vijuese e leximit ishte e ngjashme me 564.8 MB / s, por shpejtësia sekuenciale e shkrimit pësoi një rënie prej 20 MB / s. Leximet dhe shkrimet e rastësishme ishin gjithashtu rreth 20 MB / s më ngadalë. Pavarësisht, Extreme Portable e vë turp çdo HDD të jashtëm. 

Karakteristikat e mençura, Portable Extreme është pak prapa T5, gjithashtu. SanDisk përfshin një version të lite të SecureAccess, i cili është një mjet encryption që do të sigurojë të dhënat tuaja me AES-128. 

AES-128 përdor një madhësi më të vogël të çelësit sesa AES-256, i cili duhet ta bëjë atë më pak të sigurt. Sidoqoftë, në praktikë, ndryshimet midis AES-128 dhe AES-256 janë minimale. 

Në përgjithësi, Portali SanDisk Extreme është më kompakt se T5 dhe mund të trajtojë më mirë elementët, por tregton me shpejtësi dhe karakteristika. Pavarësisht, është një nga SSD-të më të mirë të jashtëm përreth. Nëse jeni të interesuar, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të SanDisk Extreme Portable. 

G-Drive S-Mobile G-Technology

G-Drive Mobile SSD i G-Technology është vendi ku takohen SanDisk Extreme Portable dhe Samsung T5. Ajo vjen me një cilësi edhe më të mirë të ndërtimit dhe mund të shkojë tek këmbët me majë me T5 për sa i përket performancës. Sidoqoftë, vëllimi i makinës mund të përshtatet si Extreme Portable, ashtu edhe T5, dhe vjen me një çmim më të lartë çmimesh, si dhe. 

g-makinë-mobile-1

Pavarësisht, GSD-S Mobile Mobile është mbresëlënës. Ratedshtë vlerësuar me IP67 për mbrojtjen e pluhurit dhe ujit. Për pluhurin, kjo do të thotë se ngasja është plotësisht e mbrojtur nga pluhuri i dëmshëm, pavarësisht se ku ulet. Mbrojtja e ujit nuk është aq e lartë në shkallë, por është më mirë se ekstreme Portable. SSD Mobile G-Drive mund të zhytet në një metër ujë deri në 30 minuta. 

Ajo vjen me një madhësi që përputhet, sidoqoftë. Në 50 mm me 95 mm, G-Drive Mobile SSD është më i madh dhe peshon më shumë se dyfish sesa Samsung T5. Thënë kështu, madhësia dhe pesha e Samsung T5 dhe SanDisk Extreme Portable është aq e ulët sa pak ekstra nuk do t’ju tërheqë. 

Moreështja më shqetësuese është çmimi. Megjithëse GSD-SSD Mobile SSD është shumë më i kushtueshëm se T5 ose Extreme Portable, prapë do t’ju ekzekutojë 60 deri në 100 dollarë më shumë në modelin 2TB, në varësi të vendit ku e blini. Edhe kështu, ju po paguani për mbrojtje që T5 dhe Extreme Portable nuk u ofrojnë.

Arsyet e tjera që na pëlqen SSD Mobile G-Drive G-Technology

Me mençuri të performancës, SSD Mobile G-Drive bëhet shumë afër T5. Ne kemi vërejtur shpejtësi sekuenciale për lexim dhe shkrim brenda 5 MB / s të T5, me rezultatin 562.8 MB / s dhe 515.6 MB / s, përkatësisht. Leximet dhe shkrimet e rastësishme ishin gjithashtu të forta, me shpejtësinë e rastit të leximit që shkonte mbi T5. Shpejtësia e rastit të shkrimit ishte rreth 20 MB / s më e ngadaltë, megjithëse. 

Performanca vjen me pak befasi, duke e konsideruar ngasjen brenda G-Drive Mobile SSD është një klasë e brendshme konsumatore M.2 SSD. Në thelb, ju jeni duke blerë një mbyllje USB 3.1 që mund të marrë një rrahje, me një SanDisk X600 goditur brenda. Kjo nuk është diçka e keqe dhe ndihmon që çmimi i lartë të kuptojë shumë më tepër. 

Versioni M.2 kushton rreth 320 dollarë më vete, duke bërë që 40 dollarët për një mbyllje premium të duken si një vjedhje. Do të përfundoni të shpenzoni më shumë me SSD Mobile G-Drive G-Technology sesa disa nga konkurrenca e tij, por kjo kosto shtesë paguan. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të G-Drive G-Drive Mobile SSD. 

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable është versioni më i rafinuar i Seagate Portable (lexoni rishikimin tonë të Portable Seagate). Nuk jep shpejtësi flluskuese, por me çmimin e kërkuar, nuk është e nevojshme. Me Backup Plus Portable, kapaciteti është më i rëndësishëm se shpejtësia, dhe për këtë është një zgjedhje e shkëlqyeshme. 

Seagate-backup-plus-portativ-1

Ekzistojnë variacione të shumta të Backup Plus Portable, secila me veçori paksa të ndryshme. Në 2TB, ju keni zgjedhjen midis dy modeleve: Slim dhe Ultra Touch. Versioni Slim nuk është asgjë e veçantë jashtë qenies, mirë, e hollë. Trupi i tij më i hollë e bën atë më të lëvizshëm në krahasim me modelet 3TB dhe 4TB, por është i njëjti makinë, në përgjithësi. 

Versioni Ultra Touch është më i kushtueshëm, por gjithashtu vjen me më shumë karakteristika. Për dallim nga versioni i hollë dhe normal, versioni Ultra Touch funksionon me USB-C. Ai nuk përdor USB 3.1, por prapëseprapë mund ta futni në një port USB-C. Për më tepër, ajo vjen me kriptim harduerik, i cili është i këndshëm për tu parë, pavarësisht se është më i kufizuar se softveri i Samsung.

Pavarësisht se në cilin version zgjidhni, do të keni në dispozicion një gamë ngjyrash, secila me një pëlhurë të lartë të endur. Megjithëse ne jemi të pjesshëm në performancën, estetika ka ende rëndësi, dhe Backup Plus Portable e kupton këtë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Backup Plus Seagate Plus Portable është një lëvizje e ekuilibruar përmes dhe përmes. Pricemimi i tij nuk është i kërkuar, cilësia e ndërtimit është e shkëlqyeshme dhe performanca është e mirë. Sidoqoftë, pritjet duhet të kalohen pasi të shikojmë tre SSD. 

Ajo nuk do të performojë pothuajse si dhe ato disqet, duke shënuar orë në shpejtësi të leximit dhe shkrimit vijues rreth 130 MB / s, dhe lexon dhe shkruan rastësisht rreth 1.5 MB / s. Performanca nuk është e shkëlqyeshme, por nuk është as e keqe. 

Në vend që të përqendrohemi në një aspekt të caktuar të ruajtjes, si Libri My Western Western (lexoni rishikimin tonë Western Digital My Book), Backup Plus Portable performon në rregull në të gjitha skenarët. 

Kjo është krijuar nga karakteristikat e saj, të cilat vijnë në formën e Veglës Seagate. Toolkit ju lejon të kopjoni ose pasqyroni një njësi ekzistuese në një orar që ju zgjidhni. Megjithëse shërbimet rezervë janë të zakonshme (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600 për një shembull), ata janë më rrallë kjo e paraqitur me të plotë.

Ju mund të mësoni më shumë rreth Toolkit në shqyrtimin tonë Portable Seagate Backup Plus.

Bazat e Toshiba Canvio

Bazat e Toshiba Canvio është vetëm ajo: themelore. Pavarësisht se është jo impresionuese në pothuajse çdo aspekt, është shpejt e shpejtë, veçanërisht duke marrë parasysh çmimin. Edhe pse nuk mund të konkurrojë me pëlqimet e Samsung ose G-Technology, Toshiba Canvio Basics mban të vetat në krahasim me disqet e tjerë të jashtëm të kutisë së zezë, dhe e bën këtë me një çmim të shkëlqyeshëm. 

Toshiba-canvio-Bazat-1

Shtë në dispozicion deri në 4TB, por modeli 2TB tregon çmimin më të mirë për gigabajt. Në kohën e shkrimit, kushton një fruthi tre cent për gigabajt në Amazon, gjë që është e jashtëzakonshme. Kur krahasohet me modelin 1TB, vlera është e qartë. Sshtë vetëm 15 dollarë më e kushtueshme ndërsa siguron dyfishin e sasisë së ruajtjes. 

Performanca është ajo ku lëvizja qëndron, megjithëse, pavarësisht gjithçkaje që punon kundër saj. The Canvio Basics është një HDD tradicionale që transferon të dhënat përmes USB 3.0. Për më tepër, ai përdor vetëm SATA-300, duke siguruar pika të shumta të ngushticës në të gjithë zinxhirin.

Pavarësisht kësaj, ajo ishte në gjendje të sigurojë performancën sekuenciale mbi 150 MB / s, megjithëse mori një goditje në performancën e rastit. Leximet e rastësishme ishin shumë më keq se Backup Plus Portable, por shkrimet e rastit ishin shumë më të mira. 

Ashtu si Western Digital Elements, Canvio Basics merr një specialitet në shpejtësi, e cila mund të jetë një gjë e mirë në varësi të rastit tuaj të përdorimit (lexoni rishikimin tonë Western Digital Elements). 

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bazat e Canvio Toshiba

Për çmimin, po blini hapësirën e ruajtjes në një bazë Toshiba Canvio, dhe kjo është ajo. Ju nuk merrni ndonjë pajisje rezervë ose kriptim të pajisjeve me të. Përkundrazi, po kurseni disa kocka duke hequr dorë nga tiparet e shikuara me disqe nga Seagate dhe Western Digital. 

Edhe kështu, për çmimin, një makinë Toshiba Canvio Basics është një marrëveshje e madhe, veçanërisht në 2TB. Nëse po kërkoni shumë aftësi për shumë pak para, kjo është shtytja për ju. Vetëm të paralajmëruar për të metat e saj. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics.

Mendimet përfundimtare

Më e mira e jashtme 1TB e jashtme: Samsung T5 është një hard disk seriozisht i jashtëzakonshëm, pavarësisht se është mjaft i shtrenjtë. Në 2TB, ajo ofron shumë hapësirë ​​për ruajtje dhe shpejtësi hedhëse, duke e bërë atë më të mirë të ngurtë të jashtëm 2TB rreth. 

Thënë kështu, opsionet tona të tjera nuk duhet të injorohen. S-Mobile S-Mobile G-Technology ofron më shumë mbrojtje me një çmim më të lartë, dhe modeli i produktit = “link” id = 36063 text = “Backup Plus Portable”] ofron një dizajn të mrekullueshëm, megjithëse shpejtësia më e ngadaltë. 

Në përgjithësi, disku që ju zgjidhni do të varet nga çështja juaj e përdorimit. Nëse jeni të interesuar të shikoni filma 4K ose të luani lojëra, SSD do t’ju shërbejnë mirë. Sidoqoftë, nëse thjesht dëshironi të bëni punë ose zgjeroni hapësirën e depozitimit, një prej HDD-ve do t’ju kursejë para. Nëse nuk keni gjetur diçka që ju pëlqen më lart, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të hard drive. 

Whatfarë hard drive i jashtëm 2TB po përdorni? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map