Hard Drive më i mirë i jashtëm 1TB për vitin 2020: Solutions Solutions Storage

Kur bëhet fjalë për madhësitë e jashtme të hard diskut, 1TB është pak më shumë një vend i ëmbël. Storageshtë vetëm ruajtje e mjaftueshme për t’ju lejuar të merrni skedarët tuaj në lëvizje, ndërsa nuk shkoni në territor me rezervë të plotë. Madhësitë e skedarëve po bëhen gjithnjë e më të mëdha, duke e bërë një disk të jashtëm 1TB minimumin për ruajtjen e të dhënave shtesë. 


Pavarësisht nëse doni të zgjeroni ruajtjen e laptopit ose të merrni disa filma në lëvizje me ju, ne do të ekzekutojmë disqet më të mirë të jashtëm 1TB përreth. Ne u tërhoqëm nga udhëzuesi ynë më i mirë i hard diskut të jashtëm për të siguruar që ne jemi vetëm duke ofruar më të mirët nga më të mirët. 

Nëse jeni duke kërkuar për pak më shumë hapësirë, qoftë për skedarë shtesë ose për një kopje rezervë të plotë të sistemit, sigurohuni që të lexoni hard drivein tonë të jashtëm më të mirë 3TB dhe udhëzuesit më të mirë të harduerit të jashtëm 4TB, gjithashtu. Atje, do të gjeni opsione që janë më të përshtatshme për kopje rezervë, ndërsa këtu, ne do të përqendrohemi kryesisht në ruajtjen e zgjeruar.

Hard Drive më i mirë i jashtëm 1TB 2020

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm 1TB

Ekzistojnë më shumë faktorë në zgjedhjen e hard drive më të mirë të jashtëm 1TB sesa do të duket në fillim. Natyrisht, në mënyrë që ne të përfshinim një makinë, duhej të ofronim kapacitet 1TB. Sidoqoftë, duke pasur parasysh atë sasi të depozitave, ne është dashur të sjellim faktorë të tjerë. Përkatësisht, ne kemi konsideruar qëllimin e makinës. 

Hard disqet e jashtëm me kapacitet 1TB nuk janë zgjidhja më e mirë për kopje rezervë. Edhe pse ato mund të përdoren për atë qëllim, ne nuk jemi përqëndruar në të. Ju mund të rezervoni, të themi, një laptop me një hard disk të jashtëm 1TB, por ai shpejt do të bëhet i padobishëm nëse azhurnoni kompjuterë ose shkarkoni më shumë skedarë. 

Në vend të kapacitetit të papërpunuar, ne u përqëndruam në shpejtësinë, duke hequr dorë nga opsionet si Libri im Western Digital (lexoni rishikimin tonë të Western Digital My Book). Një hard disk i jashtëm me ruajtje 1TB është shumë më i dobishëm për të marrë skedarë në lëvizje, qoftë ai për të parë disa filma, për të luajtur disa lojëra ose për të marrë ndonjë punë të kryer. 

Për shkak të mentalitetit “merr gjërat tuaja në lëvizje”, ne shikuam drejt disqet e gjendjes së ngurtë më shumë sesa disqet e diskut të ngurtë. HDD-të performojnë më keq dhe ka më shumë të ngjarë të dështojnë, duke e bërë një SSD një zgjedhje të qartë për një makinë 1TB. Thënë kështu, SSD-të janë të shtrenjta, kështu që ne kemi përfshirë disa HDD që mendojmë se ia vlen. 

Për më tepër, karakteristika si kriptimi i pajisjeve dhe mbrojtja e fjalëkalimit të faktorizuara shumë. Duke supozuar se po vozit me makinë, të kesh një pasiguri në rast se ajo humbet ose vidhet është e rëndësishme. Në këtë rast, madhësia ka rëndësi gjithashtu.

HD më i mirë i jashtëm 1TB: Samsung T5

Samsung T5 renditet i pari në hard drivein tonë më të mirë të jashtëm SSD dhe hard drivein më të mirë të jashtëm për udhëzuesit Mac, kështu që duhet të habisë edhe aq pak sa që është renditur i pari këtu. Bën gjithçka që duam të bëjmë një hard disk i jashtëm, duke kombinuar shpejtësinë, ndërtimin e cilësisë dhe veçorive në një paketë me çmime të arsyeshme. 

samsung-t5-1

Availableshtë në dispozicion deri në 2TB, por modeli 1TB është me të vërtetë pika e ëmbël. Ju po paguani rreth 0,16 dollarë për gigabajt, që nuk është një normë e keqe për një SSD. Ajo gjithashtu vjen në avion të zi, ndërsa versionet 250 GB dhe 500 GB të drive janë në një ngjyrë blu të zbehtë. Edhe pse të dy duken mirë, ne jemi të pjesshëm me modelin e zezë. 

Për çmimin, performanca është e shkëlqyeshme. Ne kemi vërejtur shpejtësi sekuenciale për lexim dhe shkrim mbi 500 MB / s, dhe shpejtësi të leximit dhe shkrimit të rastësishëm afro 200 MB / s. T5 tregon fuqinë e USB 3.1, duke lënë SSD që përdorin USB 3.0, siç është ADATA SD600, në pluhur (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600).

Edhe më mbresëlënëse është fakti që Samsung mund të paketojë aq shumë performanca në një paketë kaq të vogël. T5 është i lehtë si një pendë, ose, më saktë, aq i lehtë sa afërsisht 6.000 pendë pule. Peshon vetëm 51 gram dhe masa më e vogël se një kartëvizitë në 57.3 mm me 74 mm. 

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

Edhe pse i vogël, T5 nuk është i brishtë. Nuk është aq i mbrojtur sa diçka si LaCie Rugged Mini (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini), por mund të marrë një rrahje. Makina është e mbyllur në një qefin metalik që mund të trajtojë disa pika. Duke qenë një SSD, T5 nuk rrezikon as pllakat e prishura. 

Për më tepër, Samsung përfshin softuerin e tij të menaxhimit me makinë me T5. Kur e futni në kompjuterin tuaj, do t’ju kërkohet të instaloni programin, i cili do t’ju lejojë të vendosni një fjalëkalim dhe të kontrolloni për azhurnimet e firmware. 

Kur është e angazhuar mënyra e sigurisë, të dhënat tuaja janë të koduara me AES-256 derisa të shkruani fjalëkalimin tuaj. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në përshkrimin tonë të kriptimit. 

Fatmirësisht, mund të fikni mënyrën e sigurisë nëse nuk dëshironi të shkruani gjithmonë fjalëkalimin tuaj. Përmes dhe përmes, Samsung T5 është përkufizimi i mbresëlënësit. Compshtë kompakte dhe e lehtë, por paketon në disa nga performancat më të mira që kemi parë. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Samsung T5.

G-Drive S-Mobile G-Technology

S-Mobile G-Drive G-Technology është pak më i madh dhe pak më i thyer se Samsung T5. Ajo vjen me performanca të ngjashme, sidoqoftë. Shpejtësia vijuese e shkrimit ishte pak më e ngadalshme, ndërsa shpejtësia e rastësishme e leximit ishte pak më e shpejtë, por në përgjithësi, performanca është pothuajse e njëjtë. 

g-makinë-mobile-1

Barazimi në SSD Mobile G-Drive është cilësi e ndërtimit. -Shtë vlerësuar me IP67 për mbrojtje nga pluhuri dhe uji, që do të thotë, mbrohet nga gjithçka. “6” është vlerësimi më i lartë për pluhurin, që do të thotë se ngasja mund të vijë në kontakt të plotë me pluhurin e dëmshëm – siç është tallash dhe pluhuri metalik – dhe akoma funksionon mirë. 

Nuk është aq i lartë në shkallën e ujit, megjithatë. Standardi IP shkon deri në tetë për ujë, me SSD Mobile G-Drive shënuar “7”. Edhe kështu, ai vlerësim do të thotë që mund të zhytet në një metër ujë deri në 30 minuta. Nëse nuk planifikoni të hidhni makinën tuaj në oqean për një orë, do të jeni mirë. 

Megjithatë, kjo mbrojtje vjen me një kosto shtesë. Modeli 1TB është rreth 20 dollarë më i shtrenjtë se T5, ose, për një krahasim më të drejtpërdrejtë, 0,03 dollarë më shumë për gigabajt. Megjithëse kostoja ia vlen, T5 është mjaft i thyer për shumicën e aplikacioneve. 

Nëse nuk e parashikoni veten të keni nevojë për mbrojtje shtesë të G-Drive Mobile SSD, nuk ka shumë arsye ta zgjidhni atë mbi T5 për sa i përket performancës. Shtë një makinë e shkëlqyer 1TB, në përgjithësi, pak më pak se T5 për sa i përket kostos. Thënë kështu, nëse preferoni estetikën e përgjithshme të SSD Mobile G-Drive, nuk është aq më e kushtueshme.

Arsyet e tjera që na pëlqen SSD Mobile G-Drive G-Technology

SSD Mobile G-Drive nuk është në të vërtetë duke përdorur një makinë të zhvilluar nga G-Technology. Nëse nuk jeni në dijeni, G-Technology është në pronësi të Western Digital dhe mirëmbahet si zgjidhje për ruajtjen krijuese shumë në të njëjtën mënyrë që HGST ishte drejtuar për kopjen e ndërmarrjes. Western Digitalalso zotëronSanDisk dhe kjo është ajo që është brenda SSD Mobile G-Drive. 

Në thelb, ju jeni duke blerë një SanDisk X600 M.2 SSD në një rrethim të thyer USB 3.1. Në atë kontekst, çmimi nuk është shumë i keq, në të vërtetë. Makina 1TB X600 po shkon për rreth 130 dollarë në Amazon, kështu që 50 dollarët shtesë janë duke blerë lehtësinë e përdorimit të makinës nga jashtë, si dhe një mbyllje të fortë si thonjsh.

Në përgjithësi, G-Drive G-Technology SSD Mobile është një disk i jashtëm mbresëlënës me një çmim që përputhet. Megjithëse ka dritë në karakteristika, mund të marrë një rrahje dhe të ruajë shpejtësi të denja për listën tonë më të shpejtë të hard drive-it në proces. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të G-Drive Mobile-SSD të G-Technology.

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable thotë gjithçka që ju duhet të dini në emër. Builtshtë ndërtuar për të qenë sa më kompakte sa të jetë e mundur ndërsa jep shpejtësi të shkëlqyeshme dhe cilësi të ndërtimit. Fatmirësisht, i bën të gjitha ato gjëra. Shtë më e lehtë, më e vogël dhe më e hollë se madje edhe Samsung T5, dhe madje përfshin një goditje të vogël për lidhjen e saj në një karabinier. 

SanDisk Extreme--portativ-2

Për më tepër, mund të funksionojë në disa kushte mjaft të çmendura. Makina funksionon nga 32 në 95 gradë Fahrenheit (0 deri 32 gradë Celsius), duke lejuar që internalët të shkojnë deri në 158 gradë Fahrenheit (70 gradë Celsius). Për më tepër, është rezistent ndaj goditjeve dhe dridhjeve, dhe mbrohet nga uji dhe pluhuri. 

Thënë kjo, nuk është aq e mbrojtur sa SSD e G-Drive Mobile. Ratedshtë vlerësuar me IP55, do të thotë se mund të funksionojë akoma pas kontaktit me pluhurin e dëmshëm, por jo me kontakt të zgjatur. Për ujin, mund të spërkatet nga të gjitha anët me një çorape të fuqishme – me një hundë jo më shumë se 12.5 mm, ose afërsisht gjysmë inç – por nuk mund të zhytet plotësisht. 

Megjithëse pak më pak e mbrojtur, SanDisk Extreme Portable është më e lirë se G-Drive Mobile SSD. Modeli 1TB është pak më shumë se 150 dollarë, duke treguar afërsisht çmimin më të mirë për gigabajt jashtë rrezes. Nëse dëshironi të merrni vlerën maksimale, 2TB ka një çmim më të mirë për gigabajt, por do t’ju kushtojë gati 300 dollarë kur të gjitha këto janë thënë dhe bërë.

Arsyet e tjera na pëlqen Portable ekstreme SanDisk

SanDisk Extreme Portable performon më mirë sesa çdo HDD e jashtme që ne kemi testuar – lexoni përmbledhjen tonë të Toshiba Canvio Basics për një shembull – por jo si dhe SSD Samsung T5 ose G-Drive Mobile. 

Shpejtësitë e sekuencave ishin rreth 20 MB / s më ngadalë, siç ishin shpejtësitë e rastit. Thënë kështu, ne po e krahasojmë atë me më të mirët. Shpejtësia e SanDisk është shumë mbresëlënëse më vete. 

SanDisk nuk ju jep makinë dhe lëreni të jetë, megjithatë. Para-ngarkuar në të është një kopje e SanDisk SecureAccess. Megjithëse është softuer i datuar, SecureAccess do t’ju lejojë të kriptoni të dhënat në diskun tuaj me AES-128, duke e mbrojtur atë me një fjalëkalim. Ne preferojmë sistemin e Samsung më shumë, por SanDisk nuk është aspak i keq. 

Midis GSD-SSD Mobile SSD, T5 dhe Extreme Portable, ka pak ndryshim kur bëhet fjalë për performancën dhe veçoritë. Dallimi më i madh është faktori i formës, kështu që nëse ju pëlqen pamja dhe madhësia e SanDisk Extreme Portable, kjo është shtytja për ju. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë SanDisk Extreme Portable.

Elementet Digital Digital

Western Digital Elements ka të bëjë me bazat e ruajtjes. Nuk është një hard disk mbresëlënës ose i ndezur, sportiv i një jashtme krejt plastike me një disk tjerrje brenda. Në vend që të jeni në lidhje me shpejtësinë më të shpejtë ose të jashtme më të thyer, makina Elements ka të bëjë me ruajtjen e të dhënave tuaja në mënyrën më të thjeshtë të mundshme.

perëndimore-digital-elemente-1

Edhe ai vjen me një çmim që të përputhet, gjë që është e mirë. Duke filluar me vetëm 50 dollarë për modelin 1TB dhe duke arritur në $ 100 për atë 4TB, Western Digital Elements është një nga disqet më të lirë të lirë përreth. Bestshtë më së miri në 1TB ose 2TB, gjithashtu, pasi kapacitetet 3TB dhe 4TB janë më të përshtatshme për Librin tim Western Western. 

Ju thjesht po blini hapësirën e ruajtjes. Siç do të sugjeronte emri, disqet e Elementeve janë të gjitha për bazat e ruajtjes, kështu që nuk përfshihen asnjë shtesë. Në 1TB, ne nuk jemi shumë të zhgënjyer nga mungesa e një mjet rezervë, por mbrojtja e fjalëkalimit do të ishte e bukur. Edhe pse, Western Digital vë në dispozicion falas një mjet diagnostikimi në faqen e tij të internetit. 

Nëse jeni duke kërkuar për një makinë të lirë që mund të sigurojë shumë kapacitete, Western Digital Elements është për ju. Do të duhet ta trajtoni me kujdes, shumë ndryshe nga opsionet e mësipërme, por paratë që po kurseni mund të ia vlen. 

Arsyet e tjera na pëlqejnë elementet dixhitale perëndimore

Me shpejtësi, Western Digital Elements është hedhur poshtë nga opsionet e mësipërme, por nuk është keq për një disk tjerrje të lirë. Testimi ynë prodhoi shpejtësi vijuese të leximit prej 131.3 MB / s, shpejtësi vijuese të shkrimit prej 127.4 MB / s, lexime të rastësishme prej 0.55 MB / s dhe shkrime të rastësishme të 10.11 MB / s. 

Në modën e vërtetë Western Digital, ka një përqendrim më të rëndë në shkrime të rastit sesa lexon. Kjo do të thotë në praktikë që disku do të trajtojë mirë kur regjistroni të dhëna të reja tek platters, por do të ketë një kohë të vështirë për të kërkuar ato të dhëna poshtë vijës. Sshtë një makinë e përqendruar në kopje rezervë, në përgjithësi, prandaj mbani në mendje nëse keni nevojë për qasje të shpejtë në skedarët tuaj.

Edhe me dobësitë e saj, Western Digital Elements është mbresëlënëse me çmimin e tij. Nuk jep shpejtësi të flakërimit, por shkalla e transferimit është akoma e pranueshme. Për më tepër, nuk ka një cilësi të thyer të ndërtimit, por nuk është e nevojshme ta kalosh duke ecur me vete. Në përgjithësi, është një lëvizje solide për të lira. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Digital Digital Elements.

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable është si një version i zgjeruar i Western Digital Elements. Shtë e ngjashme në formë dhe funksion me Seagate Portable normale, por me disa përmirësime domethënëse (lexoni rishikimin tonë të Portable Seagate). Përkatësisht, dizajni është shumë më tërheqës, dhe vjen me një pjesë të vogël të shërbimeve.

Seagate-backup-plus-portativ-2

Së pari, le të flasim modelin. Ekzistojnë variante të shumta të Backup Plus Portable, por për qëllimet e këtij udhëzuesi, ne do të flasim për Slim dhe Ultra Touch, të cilët janë versionet e vetme që ofrojnë një model 1TB. Versioni i hollë është ai që prisni. Shtë një version i hollë poshtë makinës normale, i cili ofrohet në një larmi ngjyrash, secila me një pëlhurë të endur. 

Versioni Ultra Touch është pak më i shtrenjtë, por vjen me karakteristika për të justifikuar çmimin. Normalisht, do të duhet të përdorni një lidhës USB-A me Portable Backup Plus, por versioni Ultra Touch përfshin një përshtatës USB-C. Për më tepër, versioni Ultra Touch vjen me kriptimin e pajisjeve dhe mbrojtjen e fjalëkalimit. 

Kjo nuk do të thotë që versioni i hollë është i pavlefshëm i veçorive, megjithëse. Seagate përfshin Toolkit me të gjitha disqet e tij, duke përfshirë çdo variant Portable Backup Plus. Brenda Paketës së Vegëlve, do të gjeni mjete për të bërë kopje rezervë dhe pasqyruar disqet ekzistuese, gjë që është shumë e dobishme. Për më tepër, mund të vendosni një orar automatik për kopjimin tuaj, në mënyrë që të mos humbasin të dhënat.

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Megjithëse mbresëlënëse për tiparet dhe cilësinë e ndërtimit, Backup Plus Portable nuk është i shkëlqyeshëm kur bëhet fjalë për shpejtësinë. Ai tregon një fokus të ndryshëm nga disqet Western Western, në mbrëmje nga rastësia që lexon dhe shkruan. Edhe pse kjo do të çojë në performancë pak më të mirë në skenarë të caktuar, kjo është performanca më e keqe në përgjithësi. 

Sshtë e përdorshme, sidoqoftë. Gjatë testimit tonë, kemi vërejtur shpejtësi të vazhdueshme të leximit prej 129.6 MB / s, shkruan sekuencial prej 136.9 MB / s, lexime të rastësishme prej 1.31 MB / s dhe shkrime të rastësishme prej 1.31 MB / s. Performanca e rastit është çështja kryesore. Edhe pse më shumë sesa Elementet drejtojnë, shpejtësia e rastit e shkrimit mund të krijojë një pengesë. 

Edhe kështu, me këtë çmim, do të ketë ndonjë tregtim. Backup Plus Seagate Plus Portable është vetëm pak më e shtrenjtë se Western Digital Elements ndërsa paketoni në shumë më tepër karakteristika. Ju mund të mësoni më shumë rreth makinës në rishikimin tonë Portable Seagate Backup Plus. 

Mendimet përfundimtare

Shumica e hard diskeve të jashtëm ofrohen në një variant 1TB, por besojmë se pesë opsionet e mësipërme janë më të mirat. Megjithëse e shtrenjtë, Samsung T5 fshin dyshemenë përsa i përket performancës, cilësisë së ndërtimit dhe veçorive. Western Digital Elements dhe Seagate Backup Plus Portable janë disqe të ngurta gjithashtu, por vetëm në kontekstin e çmimit. 

Për arsye të ndryshme, ju mund të keni nevojë për një makinë të ndryshme. Nëse asnjë nga opsionet e mësipërme nuk ju tërhoq interesimin tuaj, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të jashtme të hard drive. 

Whatfarë hard drive i jashtëm 1TB po përdorni? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me