Google Stadia vs Shadow: Goliath i David Meet el 2020

Google Stadia i Shadow són dos dels noms més importants del joc en núvol. Ambdues ofereixen excel·lents experiències de jocs remots, guanyant punts en la nostra millor guia de jocs en núvol. En aquesta comparació de Google Stadia i Shadow, però, només en pot sortir victoriós. 


Comparem els serveis en l’assistència al joc, l’assistència del dispositiu, la cobertura, el rendiment, la fixació de preus, la facilitat d’ús i les funcions per veure quina és la millor opció per als vostres diners. Google Stadia i Shadow adopten enfocaments molt diferents al joc en núvol i tindrem en compte totes aquestes diferències al llarg d’aquesta guia. 

Tot i així, hauríeu de fer una ullada a la nostra revisió de Google Stadia i a Shadow. Aquesta comparació de Google Stadia vs Shadow serveix, per tant, per comparar els dos, però no deixa gaire marge per parlar d’altres opcions. Proporcionarem altres serveis de joc en núvol per obtenir punts de referència, però aquesta comparació es centra principalment en els nostres dos competidors.

Configuració d’una baralla: Google Stadia vs Shadow

Disposem de set rondes que comparen Google Stadia i Shadow en diverses categories. Cada ronda val un punt i us donarem punts a qualsevol servei que creiem que és millor en una ronda determinada. Al final, recopilarem les puntuacions finals i declarem guanyador. 

No obstant això, no s’admet sempre un premi clar. Amb la tecnologia del joc en núvol jove, és difícil dir que un servei és molt millor que l’altre en determinades categories. Per exemple, Google Stadia cobreix molt més països que Shadow, però això no farà cap diferència mentre viviu en una regió on es manté Shadow. 

Per això, recomanem utilitzar les nostres puntuacions com a indicadors en lloc d’una resposta concreta. Algunes rondes, com ara el rendiment, són clares. Tanmateix, d’altres depenen d’on estiguis situat, del vostre pressupost i molt més. 

En lloc de simplement escorcollar els guanyadors, us recomanem que llegiu cada ronda d’aquesta comparació de Google Stadia i Shadow per tenir una idea de per què hem escollit un servei per l’altre..

1

Biblioteca de jocs

Quan es tracta de suport al joc, no hi ha cap concurs entre Google Stadia i Shadow. Stadia, com ja havíem assenyalat abans, és molt semblant a una consola en els jocs que suporta, amb només un grapat de títols enviats amb el servei i uns quants cops intensos que s’encarreguen del seu camí des d’ençà.. 

D’altra banda, Shadow, és compatible amb tots els jocs de PC mai creats. O, almenys, tots els jocs de PC que es puguin funcionar amb Windows 10. Com que arribarem a la ronda de “funcions” a continuació, Shadow us ofereix un escriptori Windows 10 totalment funcional. Qualsevol joc que pugui funcionar amb una màquina local de Windows 10 pot funcionar amb Shadow. També inclou jocs de plataformes com GOG. 

Shadow no és l’única plataforma per donar suport a jocs en Steam i similars, llegiu la nostra ressenya de GeForce Now per obtenir un altre exemple, però és l’única plataforma de jocs en núvol que us ofereix un escriptori remot complet. Per això, Shadow no té els mateixos problemes de concessió de llicències que ha experimentat GeForce Now en els darrers mesos.

ombra-vapor-instal·les

Tot i així, haurà de comprar jocs amb Shadow. A diferència de PlayStation Now, Shadow només funciona amb els títols que ja heu adquirit a Steam, a la botiga Epic Games, a Uplay i a Origin (consulteu la nostra ressenya de PlayStation Now). És fàcil perdonar aquest punt amb la freqüència de venda de jocs en aquestes plataformes. 

És encara més fàcil perdonar, tenint en compte els preus de l’Estadi. Amb el servei de jocs en núvol de Google, també haureu de comprar jocs, però aquests jocs només funcionen a Estadi. A més, Google cobra el preu complet per als jocs, només els membres de l’Estadi Pro reben lleugerament descomptes. A la pràctica, això podria suposar pagar 59,99 dòlars complets per a un joc que costi 20 dòlars o menys en Steam. 

La biblioteca de Stadia també és molt limitada. Per descomptat, hi ha alguns canvis importants com Final Fantasy XV i Doom Eternal, i també properes versions com Cyberpunk 2077. Tot i això, també podeu jugar a tots aquests jocs a Steam amb Shadow. A més, encara disposeu d’aquests jocs si decidiu comprar un ordinador de jocs a la línia. L’ombra és l’opció millor, sigui quina sigui la forma de mirar-la.

Ronda: Punt de biblioteca de jocs per jocs de núvols d’ombra

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

2

Preu

Shadow va abandonar la nostra primera volta, però les coses resulten interessants a l’hora de fixar preus. Començant per Shadow, té tres nivells de servei, tot i que només un està disponible en el moment d’escriure. El pla base, Boost, s’executa 12 dòlars al mes ”quan es factura anualment i inclou 256 GB d’emmagatzematge i streaming de 1080p.

Per damunt d’això, hi ha el pla Ultra i el pla infinit, que ofereixen streaming en format 4K, tot i que la quantitat d’emmagatzematge varia. Tot i que els dòlars mensuals de 12 dòlars no funcionen en streaming per a 1080p, els millors nivells de Shadow tenen un cèntim. Per exemple, el pla Infinit s’executa 50 dòlars al mes quan es factura mensualment. 

Shadow cobra més que qualsevol altre servei de jocs en núvol, però també ofereix més que tots els altres serveis de joc al núvol. Stadia pot reproduir-se a 4K, però només amb Chromecast Ultra, i la majoria dels altres serveis es mantenen a 1080p o fins i tot a 720p. Shadow és líder de la indústria i inclou el preu per combinar. 

Stadia és molt més modest, amb només 10 dòlars mensuals per a Stadia Pro, amb un pla gratuït que arribarà el 2020. Està molt més barat. Tanmateix, això no té cap factor en el controlador Stadia de 70 dòlars i els cromecast Ultra de 70 dòlars que es requereixen per reproduir-vos al televisor en HDD 4K. 

A més, ara no et pots subscriure a Stadia. L’única manera d’accedir a la plataforma de jocs en núvol de Google és comprar l’edició premiere de 130 dòlars, que ve amb Chromecast, un controlador i tres mesos d’Stadia Pro. També haureu de comprar jocs al mercat del Stadi, que, com hem comentat anteriorment, sol ser més car que Steam. 

Aquesta ronda és desordenada perquè tractem amb els serveis que hi ha actualment disponibles, així com amb els serveis que estaran disponibles en el futur. A partir del que hi ha disponible ara, Shadow és el guanyador clar perquè no necessiteu cap maquinari propietari per començar. En el futur, però, Stadia és la millor opció amb el seu pla gratuït, així que li donem la victòria aquesta ronda.

Ronda: Punt de preus per a Google Stadia

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

3

Característiques

Tot i que Google ha fet un gran avenç per competir amb les funcions d’un PC o consola de joc, encara no hi és. L’ombra no ha intentat aquest esforç, però no ha de fer-ho. En lloc d’això, s’aprofita dels conjunts de funcions de serveis com Steam i el propi Windows per proporcionar una experiència completa als usuaris. 

En parlarem més a la ronda de “facilitat d’ús” a continuació, però Shadow ofereix als subscriptors un ordinador Windows 10 al núvol. A més de jugar als teus jocs preferits, també pots instal·lar el programari que vulguis, personalitzar la configuració de Windows i navegar per internet amb la màquina remota..

ombra-windows-settings

Les funcions de Stadia estan més enfocades als jocs, amb suport per a èxits i llistes d’amics, així com al xat de veu. Shadow també admet aquestes funcions, però es gestionen a través d’altres plataformes. Per exemple, podeu utilitzar Discord per a xat i Steam per aconseguir èxits, tal com ho faríeu en un PC. 

La diferència més gran entre els dos és el maquinari. Stadia és compatible amb diversos controladors de tercers, però només en PC i Android. A més, la forma en què connecteu aquests controladors canvia depenent del dispositiu que utilitzeu. Alguns controladors admeten connexions Bluetooth i de cable dur, mentre que d’altres necessiten una connexió de cable.

L’ombra no té aquests obstacles. Si normalment podeu connectar un controlador a Windows, podeu connectar-lo a Shadow, sigui per mitjà de Bluetooth o per cable USB. També podeu utilitzar dispositius semblants a Nintendo Switch dissenyats per a telèfons intel·ligents, com el Razer Junglecat. 

Stadia té més funcions en el sentit que Google ha creat sistemes específics per a la plataforma. Shadow no té res de propietat, sinó que desprèn la riquesa de funcions de Windows i del programari que funciona en el sistema operatiu. Per això, Shadow és el guanyador d’aquesta ronda. 

Ronda: Característiques del punt per a jocs d’ombra del núvol

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

4

Rendiment

Per a totes les diferències entre Google Stadia i Shadow, el més gran és el rendiment. Malgrat la fràgil promesa de Google d’entregar jocs de 4K HDR, sigui quina sigui la pantalla que utilitzeu, el servei es queda fixat quan es tracta d’un rendiment. Shadow, per contra, és el més semblant que hem vist a una experiència de joc local.

stadia-game-slider1

Utilitzant el controlador Stadia i Chromecast Ultra, l’oferta de Google funciona bé en alguns fronts, tot i que falla en altres. El controlador Stadia realment utilitza WiFi en lloc de Bluetooth, la qual cosa comporta un retard molt inferior a les entrades. Tot i que, basant-nos en les nostres proves, funciona realment contra el servei. 

En lloc de tenir un retard consistent en entrada, els diferents elements del joc tenen diferències diferents. A Destiny 2, la vibració del controlador, l’animació de la pistola i el so començarien en diferents punts quan es dispara. Cap d’ells no està massa lluny de l’entrada, però es nota molt més perquè no estan sincronitzats.

Afortunadament, aquest problema no està present quan es reprodueix al navegador. En lloc d’això, es substitueix per una petita – però encara nota – quantitat de retard d’entrada que segueix cada acció. Tot i això, és difícil culpar a Google. El retard d’entrada és igual al curs amb el joc en núvol i Google està lluny del pitjor infractor d’aquest front (llegiu la nostra ressenya de Blacknut per obtenir una experiència realment endarrerida).

stadia-game-slider2

Encara que el retard d’entrada és estàndard per a la majoria dels serveis de joc al núvol, Shadow no està lluny d’estàndard. Durant les proves de Doom 2016, Counter-Strike: Global Offensive i Cuphead, no hem pogut percebre cap retard. En un test cec entre Shadow i un PC de jocs local, no podríem distingir la diferència.

Hi ha alguns singulars quan es transmet amb Shadow en forma de artefactes i tartamudes de vídeo, però són pocs i molt endarrerits, i mai no arruïnen l’experiència. Tot i que no recomanaríem Shadow en cap aplicació competitiva amb jocs com CS: GO i Fortnite, funciona perfectament per a gairebé tots els altres propòsits. 

Cada servei de jocs al núvol té problemes ara mateix, des de la resolució limitada de PlayStation Now fins al retard d’entrada de Google Stadia. Shadow també té alguns problemes, encara que són molt menys greus que la competició. Si voleu entrar a jocs de núvol i tot el que us importa és el rendiment, Shadow és una venda fàcil.

Ronda: Punt de rendiment de jocs d’ombra del núvol

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

5

Suport a la plataforma

Des del llançament, el suport a la plataforma Stadia va ser molest, només funcionant a Pixel, Chromecast Ultra i Chrome. Tanmateix, des de llavors, Google ha creat la plataforma, afegint suport per a telèfons moderns Android i la majoria de controladors de tercers. Tot i això, el problema de jugar al televisor encara no s’ha resolt totalment. 

Per reproduir Stadia al vostre televisor, necessitareu un Chromecast Ultra i el controlador de Stadia. Podeu utilitzar entrades com el controlador Xbox One i DualShock 4 al vostre telèfon o portàtil, però la reproducció de TV requereix el controlador Stadia. Aquesta és l’única manera d’obtenir un HDR 4K també. La reproducció del navegador està bloquejada a 1080p. 

Shadow té un suport molt més ampli, amb aplicacions natives per a Windows, macOS, Ubuntu, Android i iOS. A més, Shadow treballa amb LG per portar les seves aplicacions a televisors intel·ligents. Entre les plataformes compatibles amb Shadow, realment capta la idea de jugar sense importar en quina pantalla estiguis. 

Stadia s’acosta, molt més que serveis com PlayStation Now i Project xCloud, però encara no està totalment desenvolupat (llegiu la nostra ressenya de Project xCloud). Fins que Google pugui alliberar una aplicació que pugui funcionar als televisors sense necessitat de Chromecast, Shadow és l’opció millor. No oblidem la manca de suport d’iOS a Stadia.

Ronda: Punt de suport a la plataforma per a jocs de núvols d’ombra

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

6

Facilitat d’ús

Per tots els seus problemes, utilitzar Google Stadia és com la màgia. La configuració del maquinari propietari i la sincronització del vostre compte de Google és un procés involucrat, però no és massa important. Sembla que Google va oblidar-se de molts elements crítics quan va llançar Stadia, però l’experiència de l’usuari no es troba entre ells. 

estadi-controlador-maridatge

Després de combinar el controlador i haver enviat el vostre codi d’invitació (la combinació necessària per activar la vostra subscripció a Stadia Pro), podeu entrar directament a l’acció. Els subscriptors de Stadia Pro tenen accés a diversos jocs de franc, com Destiny 2 i Samurai Shodown. Com que és un servei de jocs en núvol, no necessiteu descarregar aquests jocs, sinó “reclamar-los”. 

Reclamar un joc l’afegirà a la biblioteca. La màgia ve quan vas a llançar el joc. Sense necessitat de comprovar si hi ha actualitzacions o pedaços, el joc es llançarà. Des de la configuració, només triguen pocs segons a llançar un joc, sense importar si trieu els títols gratuïts o compreu alguna cosa a la botiga de Stadia.. 

Shadow és fàcil d’utilitzar, però realment no és una sorpresa. A l’exterior d’un llançador d’ossos nus que mostra notícies recents, Shadow és només Windows 10. Si podeu fer la volta al PC, podeu fer la volta a Shadow. L’única diferència és que hi ha un parell de claus calentes per separar la màquina remota.

ombra d’inici

Tanmateix, aquestes tecles calentes no apareixen en forma de dreceres de Windows. Encara podeu utilitzar “Tecla de Windows + S” per cercar i “CTRL + C” per copiar text al porta-retalls. A fora del logotip de Shadow lleugerament transparent a la cantonada de la pantalla, ens hauria de pensar una diferència entre ell i un ordinador de sobretaula de Windows 10 normal. 

El temps és l’obstacle més gran de l’ombra. L’estadi és excel·lent, ja que pots començar a jugar en qüestió de segons. Shadow no només necessita una hora més o menys per configurar la màquina, sinó també el temps per descarregar-vos jocs. Haureu d’esperar per instal·lar els vostres jocs tal i com ho faríeu en un equip Windows.

registre d’ombra

Bàsicament és bàsicament el joc per PC al núvol, i per a tots els avantatges que vinguin junts amb aquest sistema, també hi ha alguns cons. Stadia ofereix un sistema construït des de la base per a la reproducció de videojocs i, per això, és capaç de proporcionar un sistema molt més eficient. Tot i que Shadow no és difícil d’utilitzar, de cap manera, no és tan fluida com Estadi.

Ronda: Punt de facilitat d’ús per a Google Stadia

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

7

Cobertura

La darrera ronda és tan polaritzant com la nostra primera, encara que no de la mateixa manera. Shadow només està disponible als Estats Units continentals i, fins i tot, alguns estats no són tan compatibles amb d’altres (més d’aquí un minut). Estadi, amb el poder de la xarxa massiva de Google que es remolc, està disponible a països del món. 

El joc en núvol de Google arriba a Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Espanya, Suècia, Regne Unit i EUA o, per a una definició més concisa, a la majoria de nord-americà i Europa. La seva extensió és molt superior a Shadow i, a diferència de Vortex, Google és capaç de donar servei adequat a totes aquelles àrees (consulteu la nostra ressenya de Vortex). 

Tot i que Shadow està disponible als 48 estats continentals, només 38 són totalment compatibles. Mentrestant, Washington, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Colorado, Arizona, Alabama, Geòrgia i Florida són coneguts com a estats del “mode d’exploració”, de manera que factors com el terreny i la infraestructura poden suposar una experiència subpar..

cobertura d’ombra

Per als estats que suporta completament Shadow, no hi ha millor opció. Tot i així, milions de usuaris potencials dels EUA tenen una experiència pitjor i els que estan a l’estranger no tenen l’opció. Stadia té algunes falles, però la cobertura no és una d’elles, ja que el servei és capaç de servir adequadament als jocs a Amèrica del Nord i Europa. 

Ronda: Punt de cobertura de Google Stadia

Logotip de Google Stadia
Logotip de jocs d

8

Pensaments finals

Aquesta coincidència de Google Stadia vs Shadow és a prop, molt més que les altres comparacions. Tot i així, amb quatre victòries sobre set rondes, Shadow és la nostra campiona. Tot i que Stadia va lluitar molt bé, no pot competir amb la interpretació sense compromís de Shadow i les funcions que s’ofereixen amb una instal·lació completa de Windows.

Guanyador: Shadow

L’oferta de Google té un mèrit i, quan es publiquin les funcions promeses i s’aconsegueixin més jocs al servei, Stadia serà una força que cal tenir en compte. Ara mateix, però, se sent desvinculat i estèric i, tenint en compte la trajectòria de Google d’abandonar serveis que no tenen un èxit immediat, això no serà bo per al futur.. 

Està d’acord que Shadow és l’opció millor, o ets aficionat a Stadia? Feu-nos saber els vostres pensaments als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map