Estat del núvol, gener del 2020

Benvingut a aquest darrer estat del núvol, la nostra columna editorial, on mirem enrere el mes que ha estat i esperem el futur. D’acord amb les convencions, aquesta edició de gener és on repassem el conjunt de l’any vell i fem alguns pronòstics per al que ve..


Doncs bé, el 2019 va ser bastant l’any i a Cloudwards ho estem mirant de nou. Tot i que són sobretot bones notícies quan es plantegen les indústries que revisem: el joc en núvol està en marxa, les VPN estan proliferant i millorant, el xifratge ha millorat a tota la taula.. 

Al llarg de l’any, es va produir molt soroll a l’hora de reincorporar-se a Facebook i a les altres grans empreses tecnològiques, però, a banda dels obstacles que s’hi van col·locar, poc es va solucionar. Al mateix temps, molts governs del món semblen més propòsits que mai de controlar el que fan les persones, tant en línia com fora de línia, i estan implementant les novetats tecnològiques per fer-ho..

Dit això, preferim no identificar-nos massa amb els profetes de la mort (no, ja que la policia ens va demanar que anéssim de la safata de sabó aquella vegada), sinó que busquem els revestiments de plata i els llamps. Tot i això, per motius de brevetat, ens centrarem principalment en les indústries que abastem.

Missatges des del front

VPNs

Tal com vàrem predir al gener de l’any passat a SotC, les guerres VPN es van convertir en una cosa bastant important el 2019. Probablement, hauríem de mencionar que va ser molt una guerra freda, tot i que, amb la majoria de les accions es van produir darrere de les escoles i només les persones del sector interior aconsegueixen. qualsevol idea real del que estava passant. 

A més dels escàndols i altres notícies més importants, el lloc més destacat on es va combatre aquest conflicte va ser en la fixació de preus de VPN. No va passar ni un mes en què no vam rebre un correu electrònic d’un servei ni, més habitualment, d’un lector que ens va fer saber alguns canvis de preu (gràcies per això, gent, no podríem fer el seguiment d’això sense tu). 

NordVPN, per exemple, va canviar els seus preus tres vegades, des del nord de 100 dòlars per tres anys al començament de l’any, fins a menys d’estabilitzar-se a uns 125 dòlars per al mateix pla, i això va deixar les ofertes promocionals fora del equació. L’accés a Internet privat va fer un pas més i gairebé va duplicar els seus preus durant un temps abans de tornar-los a baixar a nivells realistes.

Escollint un guanyador

La incidència dels consumidors sembla que paga un seguiment de les nostres revisions VPN, així com de les pàgines de preus dels proveïdors que estan interessats. Una altra cosa a tenir en compte és comprovar el pedigree del servei VPN que teniu. estic pensant a ficar-me al llit amb dues raons.

Per un, en la carrera de quota de mercat, algunes VPN milloren el producte, cosa que és una cosa bona i probablement la raó per la qual les auditories de les empreses de Cybertech es fan publicitats tan fortament en moltes pàgines d’inici. L’altra cara d’aquesta moneda és que molts serveis estan tallant les cantonades i intenten disminuir els costos per mantenir-se competitius. 

Simultàniament, les noves empreses han sorgit com els bolets després d’una tempesta, buscant aprofitar aquesta nova marea de la consciència de la privadesa; sembla que no passa una setmana sense que ens enviem una sol·licitud de revisió a la safata d’entrada. La majoria d’aquests serveis són bastant dolents, amb l’objectiu de treure un producte mínimament viable per fer una massa per reinvertir-lo, i recomanem que els lectors es quedin lluny.

El menjar per emportar hauria de ser que revisar les revisions abans de triar una VPN és el camí a seguir mentre aquestes guerres s’enfaden. Com van les coses, sembla que no hi hagi signes de cessament del foc en cap moment, però ens esforçarem per mantenir-vos al dia.

Encerts i blocs

Per descomptat, a més del joc habitual per la posició del mercat, hi va haver algunes altres notícies més dures de l’àmbit VPN el 2019. La història més gran va ser probablement la notícia que NordVPN va ser piratada al març, però no va revelar l’incompliment fins al mes d’octubre.. 

Examinem la nostra opinió completa en aquesta peça, però el resultat és que principalment ens molesta el servei no per haver estat piratejat, cosa que pot passar a qualsevol empresa, sinó que els clients no els ho vam dir fins que els mitjans no van trencar la història. Heu pensat que els diners que paguen NordVPN obtindrien una certa transparència.

Al mateix temps, amb el tresor de dades que tenen les VPN, probablement seran atacades tot el temps, i cap dels serveis afectats hauria de dir-ho a la gent. 

En certa manera, el principal menjar per emportar-se podria ser que és una vergonya que ens haguéssim de recórrer a tercers gairebé poc coneguts simplement per mantenir-nos en l’anonimat a Internet. Si els governs i els ISP ens deixessin sols, no ens hauríem de preocupar.

Rússia és un bon exemple de govern amb massa interès pel que són els seus ciutadans mentre naveguen per Internet. No obstant això, després d’adonar-se que la seva gent utilitzava VPNs per superar la seva draconiana prohibició, l’autoritat de comunicacions russa va enviar una carta forta a diversos serveis VPN, exigint que llistessin els mateixos llocs que fa la Pàtria..

Tal com es pot llegir en aquest article sobre la prohibició de VPN russa, la resposta de les VPN va ser una gerds grosa, cosa que significa que, de moment, els russos encara poden fer tot el que voldrien a Internet, fins a la propera idea boja de sortiu de Moscou.

Jocs en línia, però no com això

joc de núvols

L’altre gran desenvolupament del 2019 va ser l’ascens del joc en núvol. Tot i que la gent fa temps que en parlem i el nostre servei preferit, Shadow, fa més temps que es treballa, realment només l’any passat va entrar a la consciència general, gràcies a que Google i Microsoft van decidir posar-se a la pell. en el, bé, joc.

Tanmateix, després de revisar tots els grans protagonistes del mercat, vam deixar una mica decebuts amb els grans. El servei PlayStation Now de Sony i la beta GeForce Now són les excepcions, però cap d’ells va ser capaç d’aportar l’experiència i el múscul a la mateixa manera que ho feia Shadow, que és menys una corporació de mil milions de dòlars i més una empresa petita d’Alemanya.. 

La derivació més important va ser Google Stadium, que oferia menys jocs que ningú, va tenir un munt de problemes quan el vam revisar, i va venir amb un controlador meh de plàstic. 

La vista prèvia del xCloud de Microsoft era força decent, però només en comparació amb Stadia; quan estem al costat de Shadow, escolliríem l’alternativa teutònica qualsevol dia de la setmana i dues vegades el diumenge.

Problemes del joc al núvol

núvols-cap-editor-cada dia

Això planteja, per descomptat, com és possible això. Alguns dels megacorps més grans i dolents ofereixen experiències mediocres, mentre que Shadow en ofereix una de totalment realitzada. Hi ha diverses raons per a això, però el més important, segons la nostra estimació, és l’enfocament adoptat.

Stadia, xCloud i, fins a cert punt, PS Now us permeten reproduir jocs. Inicieu la sessió a un client del vostre propi dispositiu, que després inicieu la sessió en un servidor remot que inicia el vostre joc i us permet jugar. Es tracta bàsicament d’una versió avançada del que va fer Netflix amb Bandersnatch, l’especial de Netflix on podríeu interactuar amb la història a mesura que es desenvolupava.

Shadow adopta un enfocament molt menys subtil i només et permet utilitzar una màquina virtual. Quan us registreu al servei, rebeu un client –igual que és el mateix–, però utilitzeu una màquina virtual en una ubicació remota. Vaja, quan inicieu la sessió, és bàsicament una caixa de Windows. La diferència rau en el fet que la seva instal·lació de maquinari seriosament d’alta gamma que la majoria de persones simplement no es pot permetre.

Penseu que l’enfocament d’Ombras és, bàsicament, una solució complicada i encertaríeu pràcticament. Tot i això, amb l’estat de la tecnologia on es troba, funciona molt millor que el que ofereix la competència. Tot i que el plantejament de l’estil de streaming probablement suposarà una inversió molt millor a llarg termini, aquí sí i ara no funciona tan bé.

El resultat és que, de moment, l’enfocament de Big Tech simplement no troba la marca. En el futur, quan tots tinguem banda ampla i es plantegin els problemes de la dentició, probablement la seva versió del joc en núvol esborrirà amb el que fa Shadow. De moment, però, l’enfocament alemany sembla ser la millor aposta pels consumidors.

Pensaments finals

Com podeu saber, el 2019 va ser un any àgil per a les VPN i el joc en núvol, però, com saben els lectors habituals d’aquesta columna, també hi passaven moltes coses. Preveiem que al llarg del 2020, gairebé totes les empreses en línia sentiran el pes de la fallida del govern, així que esperem moltes actualitzacions sobre aquest tema, especialment a través del nostre feed de Twitter.

Dit això, haurem de seguir la resolució del nostre Cap d’Any per no predir-ne massa per a l’any que ve, deixant que les notícies es publiquin al nostre lloc. Esperem que us hagi agradat la petita recuperació de l’any que ha passat i esperem donar-vos la benvinguda a aquestes pàgines l’any que ve. Gràcies per llegir i aviseu-nos als comentaris que es descriuen a continuació si deixem fora de qualsevol història important.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me