Tenta-gennemgang – En sikker browser – Opdateret 2020

Tenta anmeldelse

Tenta er en relativt ny browser, der fokuserer stærkt på sikkerhed. Selvom det er yderst sikkert, lider hastigheden, og avancerede funktioner låses, indtil du betaler. Når det er sagt, for den rigtige person er det en fantastisk browser, som du kan læse i vores fulde Tenta-anmeldelse.


Bedste browseranmeldelser

Tenta blev lanceret i 2016 og er en relativt ny tilføjelse til browserscenen. Dets fokus er at give brugerne et omfattende privatliv og sikkerhed, og det klarer sig godt med det. I denne Tenta-gennemgang giver vi dig et overblik over, hvordan det billetpriser sammenlignet med andre browsere.

Selvom Tentas browserhastigheder er middelmådige, udgør den indbyggede VPN og den innovative interface det, der mangler i ydeevne. Desværre er der ingen måde at synkronisere dine data mellem enheder, og mere avancerede VPN-funktioner er låst bag et betalt abonnement.

Tenta er kun tilgængelig på Android 5.5 og nyere, men Windows og iOS-versioner er i værkerne og forventes frigivet i 2019. Til denne anmeldelse brugte vi en Nexus 5x, der kører Android 8.1 til test.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Tenta

Funktioner

Tentas største funktion er, at den leveres med en indbygget VPN. Du kan oprette forbindelse via 22 servere spredt over hvert kontinent og ligger i 17 lande, herunder Sydkorea, Australien, New Zealand, Sydafrika. Der er flere i USA og over hele Europa også. Derudover pålægger det ikke båndbreddegrænser eller brugerkapper, hvilket er fremragende til en gratis VPN.

Tenta-VPNServers

Desværre har du kun adgang til den server, der tilbyder dig den hurtigste forbindelse, medmindre du opgraderer til den betalte Pro-version. Det betyder, at hvis du vil bruge VPN til at omgå placeringsbegrænsninger på tjenester som Netflix, vil du være begrænset til, hvad du kan få adgang til uden at opgradere. Hvis det er noget, du vil have af din VPN, skal du læse vores bedste VPN til Netflix-artikel.

For almindelige brugere beskytter VPN kun trafik, der kommer fra browseren, så hvis du vil bruge Tenta som en enhedsbred VPN, skal du opgradere til Pro. Selv om prismærket på $ 1 pr. Måned er anstændigt, anbefaler vi, at vi tager vores guide til de bedste VPN-udbydere til beskyttelse på flere enheder.

Tenta mangler en kill switch, som er en funktion, der beskytter din sikkerhed og anonymitet ved automatisk at stoppe din internettrafik, hvis forbindelsen til VPN falder. Du kan også slukke VPN som enhver anden.

Tenta Media Vault

En anden stor funktion ved Tenta er mediehvelvet. Der kan du downloade og gemme ikke kun medier, men alle slags filer. Alt, der er gemt i hvælvet, er krypteret med din private nøgle, hvilket kun betyder, at du har adgang til det, uanset hvad der sker. Hvelvet sorterer automatisk dine downloads i mapper, der er organiseret efter filtype, men du kan også oprette brugerdefinerede mapper.

Tenta-MediaVault

Når du åbner en side med en video på det, genkender Tenta dette automatisk og viser en download-knap ved siden af ​​adresselinjen, hvilket gør det nemt at downloade online videoer til dit medievæld eller lokal opbevaring. Desværre er funktionen deaktiveret for YouTube, fordi Google håndhæver denne begrænsning for apps i Google Play Store.

Tenta-VideoDownload

Der er en indbygget annonceblokerer, hvilket er godt, fordi Tenta stadig er en ny browser, hvilket betyder at den ikke kan stole på annonceblokerende udvidelser oprettet af tredjepart som Mozilla Firefox eller Google Chrome kan (læs vores Google Chrome anmeldelse).

Tenta leveres også med en “nuke history” -knap, som er en usædvanlig funktion, der giver dig mulighed for øjeblikkeligt at slette al historie relateret til et enkelt sted eller domæne. Hvis du finder dig selv på et websted, som du ikke vil have spor af i din browser, kan du blot klikke på nuke-knappen, så forsvinder den.

Der er også en indbygget QR-kodelæser, som du kan få adgang til ved at trykke på QR-symbolet på adresselinjen.

Brugervenlighed

Tenta opdeler din browsing i zoner. Hver zone har en gruppe faner og indstillinger, der kan justeres på en zone-for-zone-basis snarere end browser-dækkende. Du kan vælge din VPN-server (hvis du har Pro) og DNS-udbyder, tænde for ikke at spore, slå annonceblokkeren til eller fra, vælge standardsøgemaskinen og fortæl browseren, om den skal lukke faner ved exit.

Det giver dig en masse kontrol over, hvordan du ønsker, at browseren skal opføre sig, så du kan oprette zoner med forskellige niveauer af anonymitet og privatliv afhængigt af deres tilsigtede brug.

Tenta-ZoneSettings

Adresselinjen er placeret øverst på skærmen sammen med QR-læseren, udvidelsesmenuen og et flag, der viser dig hvilken VPN-server du har forbindelse til. Hvis du trykker på flaget, får du adgang til indstillingerne i hele zonen og muligheden for at slå VPN til eller fra.

Tenta-VPNOnOff

Hvis du klikker på zoneknappen øverst til venstre på skærmen, får du vist en liste over alle dine zoner og fanerne placeret inden for hver. Nederst i menuen kan du få adgang til de globale indstillinger, hvor du kan indstille din PIN-kode, tænde browsermaskering, nulstille browseren og se dine kontooplysninger.

Tenta-GlobalSettings

Længst ned på skærmen kan du finde navigationskontrollerne, en liste over faner i den zone, du bruger, og en hurtig adgangsmenu. I denne menu får du nem adgang til din historie, bogmærker og medievælv samt knapper til deling, opdatering, nuke historie, tændt på desktop-tilstand og åbn en ny fane.

Tenta-QuickAccess

Ydeevne

En af de største ulemper ved Tenta er dens hastighed. Selvom det på ingen måde er så dårligt i den henseende som Tor Browser (læs vores Tor Browser-anmeldelse), er hastigheden stadig middelmådig, og den er langsommere end Chrome og Firefox (læs vores Firefox-anmeldelse).

Browseren bruger også en hel del af din enheds RAM, og cachen, der er gemt lokalt, kan hurtigt blive stor.

Sikkerhed

Der er masser af gode sikkerhedsfunktioner i browseren. Som nævnt er annonceblokering indbygget, hvilket kan beskytte dig mod ondsindede scripts, der er pyntet som reklamer. HTTPS Everywhere er også forudinstalleret. Det tvinger browseren til at bruge en HTTPS-forbindelse til ethvert websted, der tilbyder et.

Tenta-SecurityExtensions

Hvis du stadig ender med en usikker forbindelse, som kan ske, selv med HTTPS Overalt, hvis webstedet ikke tilbyder HTTPS, består advarslen af ​​et klart synligt orange udråbspunkt.

Tenta-HTTPSWarning

Tenta er også en krypteret browser. Du har brug for rodadgang til din Android-enhed for endda at se installationsmappen, og hvis du gør det, vil du bemærke, at dataene er krypteret, hvilket gør det umuligt for nogen med adgang til din enhed at få adgang til dine browserdata uden din PIN-kode.

For at øge sikkerheden gemmes PIN-koden ikke på Tentas servere og beskytter den mod at blive udsat for en lækage eller angreb på virksomheden. Hvis din enhed har en fingeraftrykssensor, kan du udskifte den med en fingeraftryksscanning. 

En anden smart sikkerhedsfunktion er “maske browser” indstillingen, der deaktiverer skærmbilleder, mens du bruger browseren.

Tenta-MaskBrowserSetting

Browseren brugte oprindeligt OpenVPN til VPN, men efter klager over langsom hastighed udviklede virksomheden sin egen protokol kaldet “MimicVPN.” Det giver bedre hastighed og efterligner regelmæssig trafik, hvilket gør det umuligt for nogen, der overvåger dig, at opdage, at du bruger en VPN. Hvis du er interesseret i at lære mere om VPN-protokoller, skal du læse vores VPN-protokolopdeling.

Dine data er krypteret ved hjælp af AES 256-bit kryptering, hvilket er fremragende. Hvis du gerne vil vide, hvordan det fungerer, og hvorfor det er en god krypteringscypher, kan du se vores beskrivelse af kryptering.

Privatliv

Der er ingen logfiler over din faktiske browserhistorik. De eneste data, som Tenta indsamler, er nogle samlede brugsoplysninger, inklusive statistikker såsom det samlede antal brugere og trafikniveauer, men intet, der er knyttet til individuelle brugere eller kan bruges til at identificere dig.

Det giver dig et andet niveau af kontrol over dit privatliv ved at lade dig vælge mellem DNS-udbydere, så du kan prioritere hastighed eller privatliv.

Tenta-DNSChoices

Virksomhedens erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger er klar og kortfattet og fastlægger, hvad det indsamler, hvad det gør med de nævnte data, og hvad det ikke indsamler. Selv hvis Tenta bliver stævnet af retshåndhævelse, kan det ikke vende dine personlige data, fordi de er krypteret med din private nøgle, hvilket betyder, at det er umuligt for virksomheden at dekryptere dem og vende dem om.

Derudover er det meste af Tenta-koden frigivet offentligt, hvilket giver eksperter mulighed for at gennemgå den og kontrollere virksomhedens påstande om privatliv og sikkerhed. Sammenlignet med Operas browser-VPN (læs vores Opera-anmeldelse), synes Tentas meget mere overbord.

Dommen

Tenta er en fantastisk browser for dem, der er interesseret i privatliv og sikkerhed på grund af dens indbyggede browser-VPN, annonceblokerer og mange andre funktioner, der beskytter dig. Den glatte hastighed er en ulempe, men ikke dårlig nok til at skade browserens brugervenlighed markant. Zonefunktionen er en innovativ tilgang til faner og browserindstillinger, og browseren er ren og let at bruge.

Det langt største problem med browseren er, at den kun er tilgængelig på Android, hvilket betyder, at du ikke kan synkronisere noget mellem dine enheder, men det bliver forhåbentlig snart afhjulpet med frigivelsen af ​​versioner til Windows og iOS.

Hvad synes du om Tenta? Gør det fantastiske privatliv og sikkerhed og innovative design kompensere for den middelmådige hastighed og manglende synkronisering på tværs af enheder? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me