Internet Explorer-gennemgang – Opdateret 2020

Internet Explorer-gennemgang

I tilfælde af at du ikke vidste, er Internet Explorer stadig omkring og fungerer mest som et vidnesbyrd om, hvor langt vi er kommet siden 90’erne. Det er en smerte at bruge, et rod at se på og ikke få adgang til mange steder, som du kan læse i denne Internet Explorer-gennemgang.


Bedste browseranmeldelser

Internet Explorer lanceret i 1995, og i lang tid var det kongen af ​​webbrowsere, i det mindste i antal brugere. Stigningen af ​​Google Chrome i 2008 løsrev det fra sin dominerende position, og det har været i tilbagegang siden, og til sidst blev erstattet af Microsoft Edge i 2015 (læs vores Edge-anmeldelse). Denne Internet Explorer-gennemgang forklarer browserens fordele og ulemper.

Browseren er et forældet rod, og med en alvorlig mangel på funktioner, en forældet og grim grænseflade og dårlig ydelse er det en af ​​de værste webbrowsere, du kan bruge. Den eneste ulempe ved Internet Explorer er, at visse gamle websteder og intranet-systemer stadig kun er bygget til det, hvilket betyder, at du undertiden er tvunget til at bruge det.

Den seneste og sidste iteration af browseren, kendt som Internet Explorer 11, er kun tilgængelig for Windows 7 og nyere. Det er også den eneste version af browseren til Windows 10, 8.1 og 8. Internet Explorer til macOS, der tidligere eksisterede, men den blev afbrudt i 2003 efter lanceringen af ​​Apples Safari. Til denne gennemgang brugte vi en bærbar computer, der kører Windows 10, til at udføre vores test.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Internet Explorer

Funktioner

Internet Explorer mangler mange af de funktioner, der nu betragtes som standard for webbrowsere. Selvom du kan tilføje Google og et par andre søgeudbydere til din søgefelt, er standardsøgemaskinen låst til Bing. 

Andre manglende funktioner inkluderer temaer og muligheden for at dæmpe faner. Selvom der er en rudimentær automatisk udfyldning, kan den ikke gemme betalingsmetoder, og andet end adgangskoder kan ikke administreres eller redigeres, kun ryddet.

IE-AutoFyld

Internet Explorer har tilføjelser, men markeringen er dårlig sammenlignet med Chrome’s og Mozilla Firefox (læs vores Firefox-anmeldelse). Heldigvis er der en version af Adblock Plus, men det er det nøjagtige minimum, du ønsker fra en browsers udvidelighed. Da browseren ikke er baseret på Chromium (læs vores Chromium-anmeldelse), kan den ikke bruge Chromes udvidelsesbibliotek.

IE-InternetExplorerAddons

Browseren leveres med Bing Translate, så du kan oversætte websider til mere end 45 sprog ved at højreklikke og vælge Oversæt-indstillingen i genvejsmenuen. Selvom det er bedre end intet, er Bing Translate ikke så tæt på som Google Translate, der indeholder flere sprog og større nøjagtighed, når du oversætter.

Internet Explorer integreres godt med andre Microsoft-produkter. Du kan importere websteder til Excel eller OneNote, som gemmer teksten ved automatisk at oprette et Excel-ark eller OneNote-side. Det er et nyttigt værktøj, hvis du har brug for at kopiere en masse data, såsom tabeller, til lokale filer, men du kan gøre det i andre browsere med en udvidelse.

IE-ImportToExcel

Brugervenlighed

Den grundlæggende struktur i Internet Explorer’s interface ligner andre browsere med adresse og søgefelt øverst og fanerne og bogmærkerne under dem, men det har alt for mange menuer og knapper. Grænsefladen føles eldgammel, og der er en mangel på kontrol over browseroplevelsen, hvor enkle ting som f.eks. Fastgørelse eller valg af flere faner mangler.

IE-BasicInterface

Bortset fra de grundlæggende indstillinger for tekststørrelse og farve, er der ingen måde for dig at tilpasse udseendet på browseren. Fordi moderne browsere, såsom Vivaldi (læs vores Vivaldi-anmeldelse), kan du ændre næsten ethvert aspekt af, hvordan browseren ser ud og føles, ser Internet Explorer’s tilpasningsmuligheder desværre utilstrækkelige.

Indstillingsmenuen føles også som en forældet relikvie, og det at navigere i den for at finde den mulighed, du leder efter, er ofte kedelig og vanskelig, fordi det at foretage små ændringer ofte kræver, at du gennemgår lange tjeklister skjult i avancerede kategorier.

IE-Internetindstillinger

I kompatibilitetsfronten tester ikke mange websteder for Internet Explorer, så du får hurtigt problemer, mens du gennemser, og det vil kun blive værre med tiden. Det skyldes, at Internet Explorer har et lavt antal brugere og ikke understøtter mange moderne webstandarder, hvilket gør optimering af websteder til det en smertefuld opgave for webudviklere.

På den anden side bruger nogle gamle websteder stadig gamle rammer, såsom ActiveX, der er indbygget i Internet Explorer. Derudover oprettes nogle gange intranetwebsteder og applikationer, der bruges internt af virksomheder til browseren.

Ydeevne

Internet Explorer er langsom og opnår lignende hastigheder som dens erstatningsbrowser, Edge, som er meget langsommere end alle de andre browsere, vi har testet, med undtagelse af Tor Browser (læs vores Tor Browser-gennemgang). RAM-brugen er også stor, da browseren bruger lige så meget af dine systemressourcer som Chrome, på trods af at det er så meget langsommere.

Internet Explorer har et præstationsdashboard, som du kan få vist på hver fane for at måle dens CPU- og RAM-brug samt malingstid, billedhastighed og antal netværksanmodninger. Desværre fungerer det kun på individuelle faner, så det er ineffektivt, hvis du vil sammenligne ydelsen på alle dine åbne faner eller finde det websted, der bruger mest ressourcer.

IE-PerformanceDashboard

Sikkerhed

Det største problem med Internet Explorer’s sikkerhed er, at det ikke længere er i aktiv udvikling eller en prioritet for Microsoft. Selvom browseren stadig modtager support, får den kun en sikkerhedsopdatering cirka en gang om måneden, hvilket er sjældent sammenlignet med andre browsere, som vi dækkede i vores artikel om, hvilken webbrowser er den mest sikre.

I modsætning til de fleste browsere advarer det ikke dig, når du får adgang til et websted via en usikker forbindelse. Der er en hængelås ved siden af ​​adresselinjen, når du er tilsluttet HTTPS, men dens fravær er let at gå glip af og kan give dig uvidende om, at du sender personlige eller vigtige oplysninger over en usikker forbindelse, hvilket kan føre til, at data indsamles af tredje -parties.

IE-HTTPSPadlock

Der er tre sikkerhedsniveauer, hvor hver for det meste fokuserer på at blokere forskellige scripts eller bede dig om tilladelse, før du kører dem. De avancerede indstillinger giver dig mulighed for at vælge individuelle sikkerhedsforanstaltninger, men de er indviklede og gør det smerte for at administrere webstedsindstillinger og tilladelser.

IE-AdvancedSecurity

For at beskytte brugere mod skadeligt indhold, såsom malware eller phishing-skemaer, bruger Internet Explorer Microsoft Defender SmartScreen. Den advarer brugere, når de er ved at åbne et websted, der er kendt for ondsindet opførsel, der tjener det samme formål som Googles sikre browsing gør for mange andre browsere. Når det er sagt, er Defender SmartScreen hurtigere end sikker browsing.

Privatliv

Hvad angår privatlivets fred gør Internet Explorer det minimale, men ikke meget mere. Du kan aktivere sporingsbeskyttelse i indstillingerne samt bruge “inPrivate browsing”, som bare er et andet navn på de standard private vinduer, som alle browsere har. Du kan indstille browseren til automatisk at slette alle data, inklusive browserhistorik, cookies osv. Ved udgangen, hvilket dog er et dejligt touch.

IE-TrackingProtectionSettings

Fortrolighedspolitikken for Internet Explorer er lang og kompleks, og de mest relevante oplysninger er skjult mod slutningen, hvor det afsløres, at selvom de data, der er indsamlet fra dig, forbliver hos Microsoft det meste af tiden, kan de blive overleveret i visse omstændigheder, og dine data vil altid blive brugt af virksomheden til at personalisere og “forbedre” din oplevelse.

Hvis du er seriøs med at beskytte dit privatliv, skal du bruge en anden browser og læse vores anonyme browseguide, der indeholder mange nyttige tip og tricks til, hvordan du kan beskytte dig mod nysgerrige øjne, mens du er online.

Dommen

Helt ærligt er Internet Explorer en frygtelig browser. Det var langt bag konkurrencen allerede før Chrome’s stigning i slutningen af ​​2000’erne (læs vores Chrome-anmeldelse), og det er ikke blevet meget bedre. Dårlig ydeevne, mangel på funktioner og et forældet design føjer op til en af ​​de mindst nyttige browsere på markedet. Selv Microsofts sikkerhedschef har bedt folk om ikke at bruge det længere.

Det at Edge overtog som Microsofts primære browser i 2015 har ikke hjulpet, og hvis du af en eller anden grund føler behov for at bruge en browser indbygget med din Windows-computer, er det hvad du skal bruge.

Hvad synes du om Internet Explorer? Er der en overbevisende grund til at bruge den, som vi ikke har dækket i denne gennemgang, der kompenserer for dens mange mangler? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me