Firefox-gennemgang – Hastighed, beskyttelse og privatliv – Opdateret 2020

Firefox anmeldelse

Firefox er en af ​​de hurtigste browsere omkring og tilbyder også stor sikkerhed og privatliv. Selvom grænsefladen ikke alle er en kop te, er det stadig en god mulighed for de fleste mennesker og værd at prøve. Læs mere om det i vores fulde Firefox-anmeldelse.


Bedste browseranmeldelser

Mozilla Firefox har eksisteret i lang tid, og det betyder, at den er gennemgået mange iterationer med varieret succes. I 2017 lancerede det sin kvanteopdatering, der forbedrede hastigheden og revideret deres design. Denne Firefox-gennemgang giver dig en idé om, hvordan den stables op mod andre browsere.

Firefox er blandt de hurtigste browsere. Det tilbyder en masse gode funktioner ud af kassen, samt et solidt bibliotek med tilføjelser og omfattende tilpasningsmuligheder. Plus, det leveres med stærk beskyttelse af privatlivets fred, og fordi Mozilla er en almennyttig organisation, har den kun et lille incitament til at indsamle og sælge dine data.

Firefox er tilgængelig på de fleste enheder og operativsystemer, herunder Windows 7, 8, 8.1 og 10, macOS X 10.9 og nyere, Android Jelly Bean og nyere og iOS 11.0 og nyere. Til denne gennemgang brugte vi en bærbar computer, der kører Windows 10 og en iPhone på iOS 12.3.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Firefox

Funktioner

Som standard har Firefox en ren og enkel grænseflade, der ikke er meget forskellig fra andre store browsere, f.eks. Google Chrome. Fanerne, adresse / søgefeltet og bogmærkelinjen er lagvis ovenpå, og der er en plads til navigationskontroller til venstre.

Når det er sagt, kommer Firefox i modsætning til Chrome med en masse tilpasningsmuligheder til grænsefladen. Hvert element i det grundlæggende brugergrænseflade kan flyttes rundt, og flere knapper kan tilføjes hvor som helst du vil med en simpel træk-og-slip-proces.

Firefox-UICustomization

Firefox var den første store browser, der tilbyder eksterne tilføjelser, og selvom biblioteket siden er blevet formørket i størrelse af Chrome’s, tilbyder det stadig en lang række funktionaliteter, såsom fanegrupper, adgangskodeadministratorer, indbyggede noter og meget mere.

Opsætning og synkronisering af din browser på tværs af enheder er hurtig og nem. Så længe du opretter en Firefox-konto, synkroniseres dine bogmærker, præferencer, søgehistorik, login, tilføjelser og endda åbne faner mellem dine enheder. Se vores guide til, hvordan du sikkerhedskopierer Firefox-bogmærker for at lære mere om processen.

Firefox-SyncSettings

Når det er sagt advarer Firefox om, at det ikke er en sikkerhedskopitjeneste, så hvis du ikke synkroniserer mere end en enhed, gemmes intet, hvis denne enhed går i stykker, eller du afinstallerer browseren. Se vores liste over bedste cloud-backup-tjenester, hvis du leder efter en måde at komme omkring på dette.

Det lyder måske som en begrænsning, men det betyder, at Mozilla ikke fører kæmpe poster over sine brugers synkroniserede data, hvilket er fantastisk til privatlivets fred, især sammenlignet med Chrome, hvor Google vil indsamle alle oplysninger om dig, det kan.

I højre side af adresselinjen er små, men nyttige funktioner. Ved at klikke på pilen nedad, udvides adresselinjen til at vise dig de sidste 10 søgninger, du har foretaget, samt alternative søgemaskiner, såsom Wikipedia, Amazon eller Twitter. Du kan også tilpasse de ekstra søgemaskiner. Firefox giver dig mange muligheder for at gøre let tilgængelige.

Firefox-HistoryAndSearchEngines

En anden fantastisk funktion er skærmoptagelsesværktøjet. Placeret i menuen med tre punkter ved siden af ​​adresselinjen giver det dig mulighed for at tage en screengrab af en hel webside uden at rulle. Du kan også vælge bestemte dele af en side til screengrab, hvilket sparer dig for manuelt at vælge og beskære manuelt, når du kun vil dele en del af en side.

Firefox-ScreenshotTool

En anden praktisk delingsfunktion i den samme menu er indstillingen “e-mail-link”, der automatisk opretter en e-mail ved hjælp af din standard e-mail-udbyder, som du kan tilpasse, til at sende linket. Der er også en knap til at kopiere linket, skønt det er mindre nyttigt, samt en mulighed for at sende linket til en af ​​dine andre enheder.

Der er også en læservisning, der striber artikler med ikke-relateret indhold og formaterer dem til en let fordøjelig stil, såvel som giver dig et skøn over, hvor lang tid det vil tage at læse. Den indbyggede .pdf-læser er også nyttig, men den mangler avancerede funktioner, såsom dokumentsignering eller support til dynamisk .pdfs.

Firefox-ReaderView

Firefox leveres også med indbygget support til Pocket, som er et program, der giver dig mulighed for at opdage og gemme artikler på tværs af enheder.

Firefox mobilfunktioner

Firefox til mobil er meget mindre funktionstung end desktopversionen, men den leveres stadig med praktiske værktøjer. I menuen nederst til højre kan du deaktivere alle billeder, hvilket er godt for dem med små dataplaner eller langsomme forbindelser samt aktivere eller deaktivere nattilstand og sporingsbeskyttelse.

Ved at åbne menuen ved siden af ​​adresselinjen kan du anmode om skrivebordsversionen af ​​ethvert websted, dele eller kopiere URL’en og tilføje den aktuelle side til din læseliste, som giver dig offline adgang til den. Når du trykker på søgefeltet, erstattes menuen med en QR-kodescanner.

Firefox-MobileMenus

Der er også en version af browseren til iOS og Android kaldet Firefox Focus. Det er designet til at være minimalt, kommer med langt færre funktioner og fokuserer på at beskytte privatlivets fred. Når det er sagt, gør privat tilstand i almindelig Firefox det samme job, så dens vigtigste appel er den nedtrapede interface og minimalistiske tilgang til browsing.

Firefox-Focus

Brugervenlighed

Firefox har en slank og let at forstå grænseflade, der gør browsing til en enkel og behagelig oplevelse. Når det er sagt, skønt ældre webapps nogle gange fungerer bedre med Firefox end Chrome, betyder sidstnævnte markedsdominans, at du lejlighedsvis får problemer og problemer med moderne webapplikationer, når du bruger Firefox.

Brugervenlighed på skrivebordet

Desktopversionen af ​​Firefox har et standardlayout. Din søgefelt og bogmærker er placeret øverst på skærmen med navigationsknapperne til venstre og menuerne placeret til højre. Rullegardinmenuen med tidligere søgninger og alternative søgemaskiner er også nyttig, hvis du har brug for flere søgeudbydere.

Faneblade er tydeligt adskilt, og snarere end at minimere dem til bare at være favoritter, vælger Firefox en horisontal rulningstilgang, hvilket giver fanerne store nok til, at du stadig kan læse en del af titlen.

Firefox-ScrollingTabs

Brugervenlighed på mobil

Firefox er lige så nem at bruge på mobilen. Adresselinjen er øverst på skærmen med en knap ved siden af ​​til læserindstilling og menuen med indstillinger til deling, bogmærkning og anmodning om desktopwebsteder.

Navigationskontrollerne og fanebladet findes nederst på skærmen, og fanerne vises i to separate oversigter over almindelige og private vinduer, som du kan skifte mellem.

Firefox-MobileTabs

Ydeevne

Firefox er en af ​​de hurtigste store browsere, der sidder inde lige bag Chrome på skrivebordet og foran Microsoft Edge og Opera (læs vores Microsoft Edge-gennemgang). På mobil viste vores test, at det var hurtigere end Chrome og Safari, men ikke med en enorm margin.

Når det kommer til systemressourcer, har Firefox et højt indledende fodaftryk og bruger store mængder RAM, når du kun har et par faner åbne. Når det er sagt, jo flere faner du har åbnet, desto mere effektiv sammenlignes det med dens konkurrenter, og bruger markant mindre RAM end Chrome, når du har åbnet en masse faner samtidig.

Sikkerhed

Firefox får høje karakterer af sikkerhed, men som vi konkluderede i vores artikel om, hvilken webbrowser er den mest sikre, gør den ikke lige så godt som Chrome.

Firefox leveres med en pop-up-blokering samt en blok på kendte ondsindede websteder ved hjælp af Googles sikre browserdatabase. Det advarer dig også, når du besøger et websted ved hjælp af en usikker HTTP-forbindelse, skønt advarslen er sværere at se, end den er i Chrome.

Firefox-HTTPWarning

Et andet afgørende aspekt af softwaresikkerhed er hyppigheden af ​​opdateringer, og Mozilla klarer sig også godt i den henseende. Generelt, hvis en sikkerhedsfejl opdages, reagerer den og frigiver en rettelse inden for en dag. Som standard bruger browseren en baggrundstjeneste til automatisk at tjekke og downloade opdateringer, hvilket betyder, at du ikke ved en fejltagelse fortsætter med at bruge en usikker version.

Adgangskoder, der er gemt lokalt, kan beskyttes med en hovedadgangskode, skønt dette er slået fra som standard, så du skal manuelt tilføje et for at forhindre, at dine adgangskoder er tilgængelige for alle med fysisk adgang til din maskine.

Privatliv

Privatliv er Firefox største styrke. Det leveres med strenge sporingskontroller, der giver dig mulighed for at blokere trackere i alle vinduer og endda tilpasse, hvad du skal blokere. For eksempel kan du vælge at blokere trackere og cryptominers men lade cookies aktiveres. I privat tilstand blokeres alle disse som standard.

Firefox -TrackerSettings

Firefox har også en fantastisk politik for dataindsamling. Det indsamler data til udviklingsformål, men det inkluderer ikke din browser- eller søgehistorik og dataene er bundet til en tilfældig numerisk identifikation i stedet for dit navn eller din brugerkonto. Hvis det stadig er for meget for dig, giver browseren dig mulighed for at slå den fra uden at påvirke ydelsen eller funktionaliteten.

Firefox -DataCollectionSettings

Da Mozilla er en almennyttig organisation, og dens forretning ikke er baseret på indsamling og salg af brugernes data, er det langt nemmere at stole på dem om dets privatlivsforanstaltninger. Virksomheden frigiver endda en årlig finansiel rapport, der forklarer, hvor dens penge kommer fra, og hvordan de er brugt.

Selvom Firefox har det godt med privatlivets fred, kan du tjekke vores anonyme browseguide, hvis du vil gøre mere for at sikre din anonymitet.

Dommen

Firefox er en fantastisk browser, især hvis du er bekymret for dit privatliv. Der er som standard kun indsamlet lidt information om dig, og selv det kan slukkes. Du får også en stærk privat browsing-tilstand med streng sporing og cookie-beskyttelse.

Browseren er også let at bruge med store, små funktioner, såsom skærmbilledeværktøj og alternative søgemaskiner, pakket i browseren. Derudover giver det store bibliotek med tilføjelser dig mulighed for at tilføje alle mulige funktioner, som browseren mangler.

De vigtigste problemer med Firefox er lejlighedsvis kompatibilitetsproblemer med nyere webapps og høj RAM-brug under lav belastning. Selvom det er reelle problemer, udgør det fremragende privatliv, design og funktioner mere end dem.

Hvad synes du om Mozilla Firefox? Opvejer de stærke privatlivsfunktioner større end kompatibilitetsproblemerne og høj RAM-brug? Fortæl os dine tanker i kommentarerne herunder. Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me