Bedste Mac-sikkerhedskopi: Time Machine vs Arq vs Duplicati vs Cloudberry Backup

Hvis du leder efter den bedste Mac-backup-løsning, er du kommet til det rigtige sted. I løbet af denne roundup vil Cloudwards.net se på tre top Time Machine-alternativer, som hver indeholder både lokale og cloud-backup-muligheder: Arq, Duplicati og CloudBerry Backup.


Vi evaluerer hver af tre og Time Machine baseret på opbevaring, funktioner og support, inden vi salver CloudBerry Backup – uh, før vi salver en vinder. Spændingen er håndgribelig.

Hvis du leder efter iCloud-alternativer, kan du også se vores artikel om det bedste cloud-lager til Mac.  

Kampen

Time Machine er Apples egen backup-løsning, der leveres gratis med MacOS. Som sådan er det ofte det eneste værktøj, som forbrugerne ser på. Der er dog meget bedre muligheder derude, herunder flere, der sikkerhedskopierer til skyen. Tre af de mest populære er Arq, Duplicati og CloudBerry Backup (læs hvorfor i vores CloudBerry Backup-gennemgang), som hver enkelt giver dig mulighed for at integrere med dit valg af skylagring.

Når vi kommer op, fordeler vi alle fire løsninger i løbet af tre runder for at hjælpe dig med at se, hvad de handler om.

Runde en: Opbevaringsmuligheder

I vores første runde skal vi se på lagringsmuligheder, hver af de fire tjenester leverer, inklusive omkostninger.

Tidsmaskine

Time Machine koster ikke noget og leveres allerede installeret med Mac OS. Det eneste, du skal gøre, er at konfigurere det. For så vidt angår opbevaringsmuligheder, men som mange ting Apple, spiller Time Machine ikke altid godt sammen med andre. Det betyder, at lagringsmulighederne, det giver mulighed for, er temmelig begrænsede i forhold til de andre tre værktøjer, vi ser på.

En mulighed er at tage backup af en Airport Time Capsule, som er en WiFi-aktiveret ekstern harddisk, der er specielt bygget til Time Machine. Der er et par forskellige lagerkapaciteter til rådighed, men som de fleste ting Apple kan de være lidt dyre, startende som de gør ved $ 300.

Alternativt kan du sikkerhedskopiere til lokal disk, som inkluderer et tilgængeligt eksternt drev eller netværksdrev. Det er dog stort set det. Da det ikke er en cloud-løsning, kan du ikke få adgang til dine filer overalt og eller bruge dem til at oprette en hybrid backup-plan.

Arq

Arq tager en tilgang til opbevaring, som brugere, der nyder valg, helt vil elske: Det giver dig mulighed for at vælge, hvilken skyplatform du sikkerhedskopierer til.

Valgmulighederne inkluderer populære skylagringsplatforme som Dropbox, Google Drive og OneDrive. Fordelen ved at bruge Arq til en af ​​disse tjenester er, at det giver dig mulighed for at forvandle en almindelig cloud-lagringsplatform til en backup-løsning, som de typisk ikke er beregnet til at gøre.

Det skyldes, at cloud-lagringstjenester ikke inkluderede sikkerhedskopieringsplaner, i modsætning til cloud-backuptjenester som IDrive, CrashPlan og Backblaze. Hvis du ikke har brug for meget i vejen for opbevaring, vil dette faktisk give dig mulighed for at spare penge på lang sigt, fordi du ikke behøver at betale for et abonnement på backuptjenester.

Selve Arq-softwaren koster $ 49,99 per computer, og du skal kun betale en gang.

Andre lagringsmuligheder inkluderer Amazon S3, Amazon Glacier, Google Cloud Storage, Backblaze B2 og Wasabi, som alle opkræver en gigabyte lagerplads, hvilket gør dem skalerbare og ideelt egnede til virksomheder.

Arq understøtter også FTP til sikkerhedskopiering til en server og kan bruges til at sikkerhedskopiere filer til en NAS eller placering på dit system, inklusive eksterne eller netværksdrev.

Duplicati

Duplicati fungerer som Arq, idet det giver dig mulighed for at tage backup af din Mac til en række forskellige cloud-lagringstjenester. Faktisk er indstillingerne meget bredere. Duplicati inkluderer de fleste af de muligheder, Arq har, plus tjenester som Azure, MEGA og Jottacloud (vi har en MEGA-gennemgang og en Jottacloud-anmeldelse for de interesserede).

Du kan også overføre filer til en server ved hjælp af FTP, SSH eller WebDAV. Derudover kan Duplicati bruges sikkerhedskopifiler til et lokalt drev eller NAS.

Ud over flere muligheder end Arq er Duplicati også open source og helt gratis, så det sparer dig også $ 50.  

CloudBerry-sikkerhedskopi

CloudBerry Backup til Windows tilbyder over halvtreds forskellige muligheder for cloud-integration til sikkerhedskopiering af dine filer. Mac-versionen af ​​softwaren er ikke lige så imponerende, men har stadig et pænt valg.

Populære valg inkluderer Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage, OpenStack og RackSpace. Du kan også sikkerhedskopiere direkte til dit filsystem, hvilket igen betyder, at du kan sikkerhedskopiere til et lokalt eller netværksdrev.

Der er to versioner af CloudBerry Backup til Mac: en freeware-version og en betalt version kaldet “Pro.” Pro koster $ 29.99 for en evig licens og tilføjer både komprimerings- og krypteringsfunktioner.

Rundtanker

Muligheden for at gemme filer både lokalt og eksternt i skyen er en enorm fordel ved sikkerhedskopiering af data. Lokal opbevaring betyder, at du har en kopi af dine data tæt ved, som kan gendannes hurtigere, især hvis du er i stand til at drage fordel af din Mac’s Thunderbolt 2-forbindelse.

Fjernt, cloud-lager, betyder i mellemtiden, at du har en kopi af dine data, der er sikkerhedskopieret i et sikkert datacenter. Der bliver dine data sikkerhedskopieret på overflødige servere i tilfælde af, at en server mislykkes, og serverfaciliteter er generelt bygget modstå både naturkatastrofer og virtuelle angreb. Fjernlagring betyder også, at du kan få adgang til dine data hvor som helst.

Læs mere om fordelene ved lokal kontra cloud-lagring – og hvorfor de har det bedre sammen – her.  

Time Machine leverer kun lokal opbevaring af lager, så lad os tælle det ud til denne runde.

Af de tre, resterende tjenester leverer Duplicati det bedste udvalg af forbrugere og cloud-lagringsintegrations til virksomheder med muligheder, der spænder fra Dropbox Plus til Amazon S3. Det er også gratis.

Runde en vinder: Duplicati

Runde to: sikkerhedskopieringsfunktioner

I løbet af vores anden runde skal vi se på de grundlæggende backupfunktioner og give dig et kig på brugeroplevelsen på samme tid.

Tidsmaskine

Time Machine giver et ligetil middel til at opsætte sikkerhedskopieringsplaner med sin ligefremme guide. Start bare applikationen, så leder den igennem alt.

Det første trin er at vælge en sikkerhedskopi-placering. Du skal have din eksterne harddisk tilsluttet via USB, FireWire eller Thunderbolt til din Mac, før du gør det. Alternativt kan du vælge en Time Capsule eller macOS-server på dit netværk eller tilslutte din eksterne lager til en Apple Airport Base Station.

Når det er gjort, skal du klikke på “vælg backup-disk” og vælge din backup-mulighed.

Derefter kører din sikkerhedskopi. I modsætning til andre sikkerhedsløsninger sikkerhedskopierer Time Machine alt på din Mac som standard, skønt du kan ekskludere filer og mapper, hvis du vil. Det tager også times backup af de sidste 24 timer, daglige sikkerhedskopier i den forløbne måned og ugentlige sikkerhedskopier i alle foregående måneder.

Der er også et afkrydsningsfelt for en knap for at kryptere filer, før de sendes til lager og et skift for at slå backup til og fra.

Derudover er der virkelig ikke meget, du kan gøre for at tilpasse din sikkerhedskopi.

Arq

Arq har også en temmelig grundlæggende grænseflade. Ligesom Time Machine er det temmelig trist, men det får jobbet gjort.

Start det, og vælg den skyopbevaring eller den lokale destination, du vil tage backup af. Hvis du går med en service som Amazon S3 eller Google Cloud, skal du indtaste dig adgang til nøgleinformation, som du får fra selve tjenesten.

Hvis du bruger en service som Google Drive eller Dropbox, skal du blot logge ind på din cloud-lagerkonto.

Arq vil automatisk bestemte mapper til sikkerhedskopiering som desktop, dokumenter, downloads og billeder. Du kan redigere disse valg, hvis du vil, både på mappe- og filniveau.

Arq-komprimeringsfiler for at reducere uploadstørrelse, hvilket også fremskynder gendannelse senere. Det udfører også deduplikering for at sikre, at det samme indhold ikke uploades, og giver dig mulighed for at kryptere filer, før de forlader din computer. Endelig udfører Arq overførsler på blokniveau, så kun de ændrede dele af filer bliver uploadet. Dette hjælper igen med at holde tingene i bevægelse og reducerer båndbredden, der bruges af applikationen.

Arq kører backup gradvist som Time Machine. Det tager sikkerhedskopi af filer hver time i de sidste 24 timer, opretholder daglige sikkerhedskopier i den forløbne måned og ugentlige sikkerhedskopier i hver anden måned. Der er ingen måde at ændre tidsplanen på, andet end at tvinge backup til at køre manuelt.  

Duplicati

Duplicati tager en webbaseret tilgang til backuphåndtering og giver et generelt mere æstetisk look end hvad du får med enten Time Machine eller Arq, hvilket er usædvanligt for et open source-produkt.

Klik på “tilføj sikkerhedskopi”, og Duplicati leder dig gennem opsætning af en sikkerhedskopieringsplan, herunder valg af et sted at sende filer. Som med Arq, skal du enten indtaste adgangsnøgler eller logge ind på din cloud-lager, hvis du opbevarer eksternt.

Du skal også vælge, hvilke filer du vil tage backup af. I modsætning til Time Machine og Arq, mærker Duplicati ikke bare alt til sikkerhedskopiering. Du kan dog vælge mapper på højt niveau for at spare tid. Duplicati giver dig mulighed for at ekskludere system- og midlertidige filer for at spare plads. Du kan også indstille tilpassede filtre til at ignorere specifikke filtyper.

Derefter indstiller du en tidsplan. Det er her Duplicati virkelig begynder at adskille sig fra Time Machine og Arq, fordi det giver dig flere muligheder for at tilpasse.

Du kan vælge hvilke dage og mellem hvilke timer sikkerhedskopiering, der kører. Du kan vælge at køre backup hvert par minutter, timer, en gang om dagen, en gang om ugen eller en gang om måneden. Der er endda en mulighed for at køre backup på årsbasis.

Duplicati komprimerer også filer og kører deduplikering. Fra 2016 bruger Duplicati nu også backup-niveau. Duplicati har også en kommandolinjegrænseflade, hvis du ikke ønsker at bruge webgrænsefladen.

CloudBerry-sikkerhedskopi

CloudBerry-backup bruger en desktop-klient som både Time Machine og Arq, men den er meget bedre designet. Faktisk er det bedre designet end Duplicatis webgrænseflade med en guide, der ser bedre ud, har flere funktioner og er lige så nem at bruge.

Det er klart, at udviklerne virkelig bruger tid på at tænke over brugeroplevelse og lytte til feedback.

For at oprette en sikkerhedskopieringsplan skal du starte applikationen og klikke på “sikkerhedskopifiler.” Værktøjet leder dig gennem processen, som skulle være let nok til, at selv uerfarne brugere kan følge.  

Du skal vælge din backupdestination. Hvis det er en fjerndestination som Amazon S3, skal du hente og indtaste dine legitimationsoplysninger.

For øvrig, hvis du vil vide mere om S3, er det nu et godt tidspunkt at nævne, at vi har en begyndervejledning til, hvordan backup med Amazon S3 fungerer. Vores guide viser ikke kun, hvordan du konfigurerer S3, den bruger CloudBerry Backup som et eksempel på, hvordan du faktisk får dine data der.

Når du vælger indhold til sikkerhedskopiering, giver CloudBerry Backup dig enten mulighed for at vælge hele Macintosh HD eller vælge specifikke mapper og filer.

Du skal ikke bekymre dig om at gribe for mange filer her. Den næste skærm giver dig mulighed for at indsnævre indstillingerne med filterindstillinger, der langt overstiger dem, som Duplicati giver dig. Valgmulighederne inkluderer muligheden for både at ekskludere og inkludere visse filtyper.  

Det betyder, at du kunne vælge hele din harddisk til sikkerhedskopiering i det forrige trin og derefter begrænse sikkerhedskopien til dokumenter, fotos og videoer her for at undgå at afhente alt. CloudBerry Backup springer automatisk over systemfiler allerede, selvom du kan slå denne indstilling om nødvendigt.

Det eneste, vi ønsker, at værktøjet gjorde anderledes, var automatisk at vælge visse almindelige filtyper som .doc, .jpg og .mpv, så vi ikke behøver at indtaste dem manuelt. Stadigvis kan vi godt lide funktionen.

CloudBerry Backup har også en komprimeringsfunktion til at reducere filstørrelser. Programmet kan også kryptere filer klientsiden, før det sendes til skyen ved hjælp af AES. En anden mulighed er muligheden for at konfigurere din egen filopbevaringspolitik, hvilket giver dig en vis versionskontrol, som de andre tre tjenester ikke tilbyder.

De tidsplanindstillinger, der er tilgængelige med CloudBerry Backup, matcher dem fra Duplicati, så du kan indstille daglige, ugentlige eller månedlige sikkerhedskopier. Du kan også køre sikkerhedskopier i intervaller så lidt som et minut.

CloudBerry Backup understøtter også underretninger, som sparer dig for at skulle overvåge og sikre dig, at dine sikkerhedskopier altid kører. Du kan modtage underretninger via e-mail, når din sikkerhedskopi er færdig eller mislykkes.

Når du har angivet underretninger, vil din sikkerhedskopieringsplan være komplet. Du kan overvåge det og foretage hurtige ændringer fra UI fremadrettet.

Der er også en “play” -knap for at starte en manuel sikkerhedskopi, hvis du ikke ønsker at vente på den planlagte.

Runde to tanker

Time Machine og Arq er lette nok til at bruge, men begge har temmelig kedelige grænseflader og begrænsede funktioner til at oprette backup-planer med. Ingen af ​​dem er i strid med runde to.

Duplicati er ret godt til en gratis sikkerhedskopitjeneste. Vi værdsætter, at du kan indstille filtre til at ignorere visse filtyper og oprette en brugerdefineret tidsplan. Hvis CloudBerry Backup imidlertid kunne tale, ville det sandsynligvis sige, “det er sødt.”

CloudBerry Backup giver langt bedre backupfunktioner end Time Machine, Arq eller Duplicati. Muligheden for kun at sikkerhedskopiere bestemte filtyper vil spare dig for at overse filer og spare plads på samme tid. Opretholdelseskontrollen er fantastisk til at håndtere utilsigtede overskrifter og korrupte filer, inklusive dem forårsaget af ransomware.

Planlægningsfunktionerne forhindrer, at sikkerhedskopier ikke forstyrrer dit arbejde, og underretningerne holder dig informeret om, hvad der foregår, når du ikke kigger.  

Runde et var et tæt opkald afhængigt af, hvad dine behov er. Runde to er det ikke.

Vinder nummer to: CloudBerry Backup

Runde tre: Support

I løbet af vores tredje runde vil vi se hurtigt på tilgængelige supportkanaler og ressourcer.

Tidsmaskine

Apple opretholder en generel supportside dedikeret til Time Machine. Der kan du finde artikler om det grundlæggende og guider til fejlfinding. Generelt set er der dog ikke meget information med kun 12 artikler i alt på det tidspunkt, hvor denne artikel blev skrevet.

Hvis du ikke kan finde det, du leder efter, kan du kontakte Apple direkte. Apple har supportnetværk i flere lande, så sørg for, og sørg for at vælge det rigtige.

Valgmuligheder for direkte support inkluderer chat og telefon. Apple poster ventetiderne, så du ved, hvad du kan forvente; da vi testede dens støtte, var tiderne under to minutter.

Alternativt kan du sende Apple support en e-mail eller gå til Apple community for at få hjælp fra andre Mac-brugere.

Der er ingen tvivl om, at supportmulighederne er fremragende, som du måske forventer af et firma i Apples størrelse. På den anden side gør det faktum, at Apple understøtter så mange forskellige produkter, det vanskeligt at finde nogen, der er kyndig i backup.

Arq

Arq tilbyder e-mail-support, hvis du støder på problemer. Vi testede responstiden med Arq og fik svar tilbage på knap to dage. Vi havde ønsket at få et hurtigere svar i betragtning af den potentielle betydning af sikkerhedskopiering, men det er ikke den værste responstid, vi nogensinde har set.

Chat er ikke en mulighed som den er med Time Machine, men det er ikke rigtig en overraskelse i betragtning af Arqs relative størrelse. Der er også en mulighed for at sende Arq en tweet for hjælp, som vi ikke testede.

Arq vedligeholder også en supportside med dokumentation. Samlet set var denne ressource meget bedre end Apples Time Machine-side med kategorier til at komme i gang, sikkerhedskopiere, gendanne, optimere og konfigurere.

Duplicati

Selvom Duplicati har gjort det godt indtil videre, er support et område, som det virkelig hænger bag resten af ​​flokken. Det er fordi det er en open source-applikation, og de har en tendens til at have meget dårlig støtte på grund af manglende penge bag dem.

Kort sagt er der ingen officiel supportside eller support-e-mail. Hvis du har brug for hjælp, skal du gå til Duplicatis GitHub wikiside og håbe, at nogen har sendt et svar. Alternativt kan du åbne et nyt GitHub-spørgsmål og håbe på et hurtigt svar.

CloudBerry-sikkerhedskopi

CloudBerry Labs opretholder en detaljeret supportdokumentationsside og ofte stillede spørgsmål til CloudBerry Backup. Virksomheden vedligeholder også en Reddit-side og er aktiv på Serverfejl, hvis du gerne vil have hjælp til samfundet.

Hvis du hellere vil komme i kontakt med en supportrepræsentant direkte, kan du åbne en billet med CloudBerry Labs. Dette billetsystem vil ikke lade dig hænge; kan du tjekke om din billetstatus, når du vil sikre dig, at den ikke er i limbo.

Chancerne er, at det aldrig kommer til det. Vi har testet support-responstider flere gange og modtager generelt svar inden for en time i ugedage.

Runde tre tanker

Apple har fordelen ved chat-telefonsupport, men det kan stadig være problematisk at få svar til Time Machine. Virksomheden har for mange forskellige produkter og ingen direkte supportlinje til Time Machine.

Arq-support er kun okay, mens Duplicati er afhængig af en GitHub-wiki.

CloudBerry Backup drager i mellemtiden fordel ved at være produktet fra et firma, der er specialiseret i backup og har mange erhvervskunder. Supportressourcerne er dybe og responstider meget hurtig.

Vinder af tredje runde: CloudBerry Backup

Dommen

Selvom vi vovede os med at gætte, at det er det mest anvendte, er der i tvivl lidt tvivl om, at Time Machine er den svageste backup-mulighed blandt de fire, vi har vist. Det understøtter kun lokal sikkerhedskopi og har ikke meget i vejen for funktioner udover. Om dets eneste indløsende kvalitet er, at det er gratis. Dog er Duplicati også, og både Arq og CloudBerry Backup bryder ikke nøjagtigt banken.

Af de tre resterende tjenester er vi nødt til at overdrage Duplicati, den løber, der er nummer to. Det er den største kvalitet, dets fleksibilitet: Du kan bruge top-shelf backup-lagringsmuligheder som Amazon S3, Google Cloud og Azure, eller sende filer til din foretrukne cloud-oplagringsplatform for at gøre det til backup.

Selvom det er noget mere fleksibelt med hensyn til indstillinger end CloudBerry Backup, er der imidlertid ingen tvivl om, at CloudBerry Backup har et bedre featuresæt og support end Duplicati. Derfor er det vores valg blandt disse fire muligheder for Mac-sikkerhedskopi.

Vinder: CloudBerry Backup

Det er vores position alligevel. Vi inviterer dig til at fortælle os dine egne tanker i kommentarerne herunder.

Hvis du gerne vil lære mere om CloudBerry Backup som mulighed for business-backup, kan du læse vores artikel om SMB-sikkerhedskopi, der indeholder den, Acronis, StorageCraft og Macrium. Det er også vist i vores artikel om bedste Windows-server-sikkerhedskopi og gennemgang af de bedste billedbaserede sikkerhedskopieringsmuligheder.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me