Zgjidhje efektive për ruajtjen e skedarëve dhe zgjidhje rezervë për avokatët

A jeni një avokat që kërkoni mënyrën më efektive dhe të përballueshme për të ruajtur dhe rezervuar skedarët tuaj në cloud? Atëherë, shqetësimi juaj kryesor duhet të jetë rreziqet e sigurisë pasi merreni me kontrata, të dhëna konfidenciale personale ose të korporatave dhe informacion financiar.


A mund të rrezikoni të ngarkoni të gjitha ato skedarë në cloud përmes një ofruesi të ruajtjes së jashtme? Nëse jo, cilat janë alternativat? Një gjë përpara: ju duhet një kopje rezervë. Nuk ka rëndësi se ku ose si. Ky është hapi i parë. Gjithçka tjetër është thjesht sekondare.

Po, siguria dhe çmimi janë të dyja të rëndësishme, por kurrë mos lejoni që këta faktorë t’ju pengojnë të bëni kopje rezervë të dosjeve tuaja. Me sa thamë, le të shohim disa nga alternativat për ruajtjen e skedarëve me kosto efektive dhe rezervë, posaçërisht për kërkesat tuaja profesionale. Kemi dy mundësi kryesore për skedarët tuaj. Mund të ruani dhe rezervoni skedarët tuaj lokalisht (brenda) ose të zgjidhni një zgjidhje jashtë site. 

Kopjimi lokal & Ruajtja e skedarëve

Ju ndoshta mendoni se mënyra më e mirë për të ruajtur dhe hyrë në skedarët tuaj është përmes një hard drive të jashtëm. Ndërsa kjo është një fillim, mund të mos jetë e mjaftueshme për situatën tuaj. Një hard disk i jashtëm do të marrë shpejt skedarët tuaj më të rëndësishëm nga kompjuteri juaj; e konsiderojnë këtë një rregullim të shpejtë nëse nuk keni ende një kopje rezervë.

Ne mendojmë se është më mirë të ecni shpejt sepse disqet e jashtëm të jashtëm kanë shumë kufizime, dhe nëse jeni duke punuar me disa bashkëpunëtorë, mundësitë me një hard disk të jashtëm vijnë në një ndalje të shpejtë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni parasysh përdorimin e një NAS për skedarët tuaj. Tashmë kemi renditur pse përdorim (dhe e duam) një NAS për skedarët tanë.

Por le t’i përsërisim ata përsëri për ju këtu. 

Përparësitë e përdorimit të një NAS

Pajisjet NAS sigurojnë shumë hapësirë ​​të lirë për ruajtje. Një nga avantazhet kryesore është se pajisjet e NAS ju lejojnë të futni shpejt disqet e vështirë, kështu që edhe nëse ruajtja juaj duhet të zgjerohet në mënyrë dramatike (për shembull, nëse blini një klient të ri të korporatave që kërkon që ju të trajtoni një numër masiv dokumentash), ju mund të përshtateni duke blerë disqe të rinj të vështirë.

Gjithashtu, depozitimi i hard drive është bërë shumë i përballueshëm; mund të merrni 2TB ruajtje për rreth 100 dollarë. 

Pajisjet NAS ju lejojnë të përdorni skedarë kudo në rrjetin tuaj. Bukuria e një NAS është se nuk ka pse të futet në mënyrë që të keni mundësi të përdorni skedarët tuaj. Nuk ka rëndësi se ku jeni në zyrën tuaj; mund të hyni në skedarët tuaj nëse jeni i lidhur me rrjetin tuaj. Sigurisht, ju mund të konfiguroni një NAS në mënyrë që të mund të përdorni skedarët tuaj madje edhe jashtë-site, por kjo ju ekspozon në më shumë çështje sigurie. 

Pajisjet NAS ju mundësojnë të menaxhoni qasjen e përdoruesit në skedarët tuaj. Pajisjet NAS ju lejojnë të shtoni përdoruesit që mund të hyjnë në skedarët dhe dosjet tuaja. Thuaj, ju dëshironi që praktikanti juaj të punojë në një grup të skedarëve për një klient, por nuk do t’ju lejohet të ndani me të gjithë historinë. Ju thjesht mund të krijoni një dosje të veçantë që ajo mund të përdorë.

Gjithashtu, ju mund t’i jepni qasje leximit ose shkrimit në dosjet tuaja dhe të jeni shumë të detajuar me privilegjet. Ne përdorim Synology DiskStation në zyrën tonë dhe kemi qenë shumë të kënaqur me rezultatet. Ajo funksionon shpejt dhe me siguri. Ju mund të zgjidhni madhësi të ndryshme të gjirit (madhësitë e hard diskëve që përshtaten në DiskStation) që përshtaten me nevojat tuaja. Për fillestarët, dy deri në katër gjire janë zakonisht më të mirët.

RAID menaxhon tepricën e skedarëve. Shumë pajisje NAS përdorin teknologjinë RAID. Sinologjia përdor një RAID automatik që pasqyron skedarët tuaj nëpër hard disqet që futeni. Kështu që nëse një hard disk dështon, ju gjithmonë keni të gjitha skedarët tuaj të rezervuar në një disk të dytë. Thjesht shkëmbeni HD të thyer dhe jeni mirë të shkoni. 

Sigurisht, ju mund të gjeni më shumë përparësi në përdorimin e një NAS. Për shembull, është nën kontrollin tuaj në çdo kohë. Ndërsa kjo vjen me një përgjegjësi, ju jep kontroll të plotë mbi parametrat tuaj të sigurisë. Vetëm sigurohuni që jeni njohur me teknikat e kriptimit të skedarëve ose punësoni një konsulent të jashtëm që do t’ju ndihmojë të filloni. 

Disavantazhet e përdorimit të një NAS

Menaxhimi i skedarëve dhe kopjimi janë përgjegjësia juaj. Nëse vendosni të ruani skedarët tuaj brenda shtëpisë, gjithçka varet nga përgjegjësia juaj. Ju duhet të kontrolloni shëndetin e hard drive tuaj, të kujdeseni për kopjet rezervë dhe të menaxhoni cilësimet tuaja të kriptimit.

Ose mund të përballoni një teknik që i bën ato për ju, ose duhet të mbështillni kokën rreth tyre vetë, gjë që mund të jetë shumë kohë dhe konfuze.

Përdorimi i një NAS nuk është një kopje rezervë! Shumë avokatë me të cilët kemi biseduar, përdorin një NAS për të “mbrojtur dhe rezervuar” dosjet e tyre. Por të kesh një NAS nuk mund të konsiderohet një kopje rezervë e vërtetë pasi nuk mbron skedarët tuaj nga aksidente ose fatkeqësi që mund të ndodhin brenda ose afër hapësirës tuaj të zyrës. Përdorimi i një NAS është vetëm hapi i parë për të mbështetur skedarët tuaj. 

Ju mund të zgjidhni NAS të gabuar. Zgjedhja e një NAS të mirë për biznesin tuaj nuk është detyra më e lehtë. Edhe pse ne rekomandojmë Synology DiskStation, ky mund të mos jetë alternativa më e mirë për nevojat tuaja. Ne mendojmë se nuk mund të gabosh keq, por sigurisht që ka pajisje NAS që trajtojnë më mirë sinkronizimin e skedarëve, nëse kjo është e rëndësishme për ju.

Kopjimi në vend & Ruajtja e dosjeve për avokatët

Ne mendojmë se sa më e thjeshtë të jetë zgjidhja rezervë, aq më mirë. Por keni nevojë për të paktën dy lloje rezervash: një rezervë lokale dhe një tjetër rezervë jashtë faqes; për shembull, me një ofrues të shërbimit rezervë në internet.

Me këtë kopje rezervë të dy niveleve, ju jeni mjaft të mbrojtur nga aksidentet që mund të ndodhin në zyrën tuaj. Ato aksidente mund të jenë momente të caktuara “dohoh” nga vetja ose nga ndihmësi juaj. Skedarët zakonisht fshihen më lehtë sesa krijohen.

siguri & Shërbime Online rezervë

Kur merren me të dhënat e klientëve, ngarkimi i këtyre skedarëve në një ofrues të shërbimit të jashtëm kërkon shumë mendime se si trajtohen skedarët tuaj. Ku dhe si janë koduar skedarët tuaj? Kush mund t’i shikojë skedarët tuaj me të vërtetë? Sa kushton kjo? 

Ju mund të dëshironi të lexoni artikullin tonë në lidhje me sigurinë në internet, ku shpërndajmë tre shtresat e sigurisë që duhet të ketë një shërbim online rezervë: 

 • Kriptimi lokal – për shembull, një encryption 448-bit Blowfish
 • Kriptimi në tranzit (një kriptim SSL është standard)
 • Kriptimi nga ana e serverit – për shembull, AES 256-bit 

Ju mund të dëshironi të merrni parasysh zgjidhje rezervë biznesi në internet, të cilat priren të jenë më të shtrenjta, por mund të përshtaten për nevojat tuaja. Më poshtë është një përmbledhje e zgjidhjeve të rekomanduara rezervë në internet për avokatët.

SpiderOak

Avantazhi kryesor i SpiderOak është se e merr sigurinë vërtet seriozisht. Nëse jeni duke kërkuar shërbimin më të sigurt për ruajtjen në internet dhe sinkronizimin e skedarëve, sigurisht që është ky.

Rezervimi dhe sinkronizimi online i SpiderOak

SpiderOak është relativisht i shtrenjtë (GB për 0 $ / vit), dhe ndërfaqja e tij, nganjëherë, ndihet pak e paqartë, por tiparet e përgjithshme të sigurisë ia vlen mirë. Ju mund të regjistroheni këtu dhe ta provoni falas.

Biznesi i karbonit

Whatfarë i mungon Carbonite Home (Bandwidth i pakufizuar, rezervë automatik i skedarëve video, etj.), Mund të merrni me Carbonite Business me një çmim 229 dollarë akoma shumë të përballueshëm në vit.

CrashPlan Pro vs Biznes Carbonite
Program kompjuterik i biznesit të karbonit

Megjithëse nuk është i pakufizuar, prapëseprapë mund të bëni kopje rezervë prej 250 GB (ose 500 GB me Business Premier). Avantazhi është se mund të bëni kopje rezervë të një numri kompjuterësh të pakufizuar, i cili është i dobishëm nëse punoni me disa bashkëpunëtorë ose klientë. Ju mund të merrni një provë falas këtu. 

CrashPlan Pro

CrashPlan Pro për konsumatorët është fantastik nëse keni nevojë për më shumë veçori, veçanërisht kur bëhet fjalë për monitorimin e kopjeve rezervë dhe menaxhimin e disa llogarive të përdoruesve.

CrashPlan është i famshëm për ofertën e tij të pakufizuar rezervë, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për mbarimin e hapësirës. Ju mund të merrni një provë falas këtu.

rekuizitë & Kundërpërdorimit të përdorimit të kopjeve online për një firmë

Nëse regjistroheni për një shërbim rezervë në internet, mund të jeni i sigurt se gjithçka kujdeset nga ofruesi i shërbimit tuaj – të paktën kështu është ashtu siç duhet. Ju shkarkoni një program kompjuterik në PC ose Mac tuaj, vendosni një program dhe dosje që të rezervohen, dhe kjo është ajo. Shumë shërbime ju drejtojnë gjatë këtij procesi me një magjistar të lehtë për t’u përdorur.

Me ruajtjen e cloud dhe rezervimin, bëhet shumë e lehtë të hyni në skedarët tuaj nga kudo – në smartphone tuaj, në aeroport, në një drekë biznesi. Edhe nëse harroni një prezantim të rëndësishëm për hapin tuaj të shitjeve, thjesht mund ta shkarkoni nga skedarët tuaj që janë të rezervuar në cloud.. 

Disa shërbime rezervë në internet ju lejojnë të shkëmbeni skedarë me kolegë ose shokë të ekipit, në mënyrë që të mund të bashkëpunoni lehtësisht në një projekt ose një dokument të veçantë për një klient. Nuk ka nevojë të dërgoni bashkëlidhje të mëdha me email që mbërthehen në filtrat e spamit. 

Tani, le t’i hedhim një vështrim në disavantazhet e rezervës në internet për firmat juridike. Ndërsa i dërgoni skedarët tuaj në serverat e një kompanie tjetër, duhet t’i besoni asaj kompanie që të mos komprometojë të dhënat tuaja. Sigurohuni që veçoritë e duhura të sigurisë janë zbatuar PARA dërgimit të skedarëve tuaj.

Ju mund të gjeni mungesë kontrolli për një ndërprerës të marrëveshjes kur bëhet fjalë për shërbimet rezervë në internet, por sigurisht që ka mënyra për t’i bërë kopjet tuaja sa më të sigurta të jetë e mundur. 

Në varësi të lidhjes tuaj të internetit dhe sasisë së të dhënave që dëshironi të ruani dhe rezervoni, një kopje rezervë në internet mund të marrë një kohë shumë të gjatë. Nëse keni një lidhje të fortë në internet dhe pajisja juaj e kompjuterit është e azhurnuar, ajo duhet të funksionojë në sfond pa e vërejtur se diçka është duke u mbështetur. 

Nëse sapo filloni si avokat, me siguri duhet të kurseni sa më shumë para të jetë e mundur para se të krijoni një bazë solide të klientit. Krijimi i kopjeve rezervë nga faqja në internet ka tendencë të jetë shumë më e kushtueshme sesa kopja rezervë e konsumatorit në internet. Konsideroni nëse një zgjidhje rezervë e konsumatorit në internet do të mjaftojë ndërkohë. Ju mund të azhurnoni më vonë kur të keni fonde të mjaftueshme në dispozicion. 

përfundim

Në fund të fundit është kjo: ruajtja me kosto efektive e skedarëve dhe rezervimi i avokatëve është i mundur. Mbani gjithmonë dy kopje të tepërta të skedarëve tuaj. Një kopje duhet të jetë në vend në zyrën tuaj, dhe një tjetër duhet të ruhet në re ose në një vend tjetër jashtë ambienteve tuaja kryesore të punës.

Në mënyrë ideale, do të dëshironit të përdorni një shërbim rezervë në internet për atë qëllim. Shkoni përpara dhe shikoni grafikun tonë të krahasimit për informacione të mëtejshme.

Aspekti më i rëndësishëm i ruajtjes së skedarit tuaj dhe strategjia rezervë duhet të jetë siguria. Kriptimi është baza që ju duhet për të mbrojtur skedarët tuaj nga spiunazhi dhe vjedhja. Sigurohuni që zgjidhjet tuaja rezervë të kodojnë si duhet skedarët tuaj. 

Gjithashtu, mbani në mend se strategjia më e mirë e kopjimit është e pavlefshme nëse nuk e provoni rivendosjen tuaj. Gjithmonë kryeni rivendosjen e provave të kopjeve rezervë tuaj, ndoshta edhe një herë në muaj. Në atë mënyrë, ju mund të kontrolloni nëse të gjithë skedarët tuaj janë të disponueshëm në rast të një dështimi të hard drive ose llojeve të tjera të humbjes së të dhënave. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map