Wix vs Weebly: Cili është Ndërtuesi më i Mirë i Uebfaqeve për vitin 2020?

Wix dhe Weebly janë dy nga krijuesit më të vjetër dhe më të mirë të internetit në treg. Pasi themeluan markat e tyre për të ofruar uebfaqe falas, ata tani sportojnë një listë të gjatë të planeve me ndërtues të aftë për të krijuar një faqe interneti profesionale.


Në këtë krahasim, ne do të shkojmë në pit Wix vs Weebly për pesë raunde për të parë se cili është më mirë. Ashtu si me shumë nga këto pjesë krahasimi, shumë nga ato për të cilat do të flasim janë preferencat personale. Ne do të mbështesim fituesit tanë me logjikë, natyrisht, por ju duhet të lexoni mendimet tona për të bërë mendjen tuaj.

Nëse doni të shihni se si i gjykuam këta ndërtues të uebfaqes më vete, lexoni rishikimin tonë Wix dhe Weebly.

Vendosja e një luftë: Wix vs Weebly

Wix dhe Weebly e bënë atë në raunde të shumta të ndërtuesve tanë më të mirë të uebfaqes dhe udhëzojnë dhe rangojnë qafën dhe qafën në vlerësimet tona. Duhet të jetë një krahasim interesant, pasi që të dy kanë shumë për të ofruar përsa i përket tipareve dhe modelimit me një çmim të arsyeshëm.

Ne do t’i krahasojmë ato duke përdorur pesë kriteret që përdorim për të vlerësuar ndërtuesit e faqeve të internetit në vlerësimet tona. Ne do të përshkruajmë atë që po kërkojmë në një raund, do t’ju japim të mirat dhe të mirat e secilit shërbim, të ofrojmë mendime në raund dhe të shpallim fitues. Cilindo ndërtues i faqes në internet merr tre ose më shumë raunde fitore.

Meqenëse Wix dhe Weebly janë kaq afër në vlerësime, ne do të duhet të përdorim disa kravatë. Shumica e arsyetimit tonë do të jetë në mendime të rrumbullakëta, kështu që sigurohuni t’i lexoni ato para se të hidheni te fituesi.

Ka shumë raunde ku nuk ka një fitues të qartë. Raundi i tretë, për shembull, do të zbresë në preferencë.

Sinqerisht, ju nuk mund të gaboni me asnjë nga ndërtuesit e faqeve të internetit. Për hir të kësaj krahasimi, sidoqoftë, vetëm një mund të fitojë. Ndërsa ka të ngjarë të jetë nga kufijtë e hollë, ne ende do të zbulojmë se cili është më i miri.

1

Features

Funksioni thelbësor i një ndërtuesi në internet është i thjeshtë. Ju merrni një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse, shpresojmë se është e lehtë për t’u përdorur. Për raundin e parë, ne do të kërkojmë tipare që shkojnë përtej vetë ndërtuesit dhe do t’ju lejojnë të ndërtoni një faqe në internet që është më e mirë se shuma e pjesëve të saj.

  • «
  • <
  • {Numri i Faqes}
  • >
  • »

Artikuj për faqe

2
3
4

Fillon nga 500 $ muaj të gjitha planet
Falas për 5 GB

dizajni

Temat e Premtes

Format ndërtues

Redaktori HTML

i kufizuar

Mbështetja e Forumit

Galeria e Arteve Vektore

Audio

Video HD

përdorshmërisë

Drag dhe Drop ndërfaqen

Redaktori SEO

Mbështetje për celular

Qendra e Aplikimeve

Mbështetje në Blog

Ndihma për tregtinë elektronike

Redaktori i faqes

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

pagesë shtesë

Certifikata SSL

Emri i Domainit

Kredite e reklamave

Rishikimi i sitit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

0

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

0

Tutoriale video

Tutoriale për tekstin

misc

Plan falas

  • «
  • <
  • {Numri i Faqes}
  • >
  • »

Wix

Ne i dhamë Wix një rezultat të përsosur për tiparet, dhe është e lehtë të kuptosh pse. ’Shtë plot me ta, nga dizenjimi i markës tuaj deri tek integrimi i shërbimeve të palëve të treta. Weebly sjell shumë në tryezë, por do të ketë një betejë përpjetë në këtë raund.

Wix ka një nga dyqanet më të mira të aplikacioneve që kemi parë. Shumica e opsioneve zhvillohen nga Wix ose vijnë nga marka të njohura. Kjo e bën numërimin më të ulët, por cilësia shumë më e lartë. Mbulon çdo zonë në të cilën do të keni nevojë për një aplikacion pa procesin zhgënjyes të provimit të opsioneve me cilësi të ulët, derisa të gjeni atë që funksionon.

Shumica e aplikacioneve ofrojnë një version falas, të kufizuar. Wix Hotele, për shembull, ka një version falas dhe premium. Versioni falas ju lejon akoma të vendosni një sistem prenotimesh dhe të konfiguroni tarifat, por nuk mbështet rezervimin celular ose gjuhë të shumta.

dyqan wix aplikacioni

Dyqani i aplikacioneve veçon Wix larg nga ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit. Ndërsa ata gjithashtu kanë dyqane me aplikacione, pak veta ndjehen aq gjithëpërfshirëse sa ato të Wix. Të gjitha aplikacionet janë me cilësi të lartë dhe punojnë me sistemin që ka krijuar Wix.

Wix integron gjithashtu një mjet të optimizmit të motorit të kërkimit në faqen tuaj të internetit gjithashtu. Ju mund të vendosni fjalë kyçe për faqe, të specifikoni përshkrime meta dhe të redaktoni imazhe me etiketa alt. Ajo siguron udhëzues të gjerë në SEO, gjithashtu, të cilat duhet t’ju ndihmojnë të renditeni më lartë në rezultatet e Google.

Modelet janë një mënyrë e mirë për të vendosur një faqe në internet dhe markën tuaj. Wix shkon një hap më tej dhe siguron një projektues logoje. Pasi t’i përgjigjeni disa pyetjeve, Wix do t’ju prezantojë me disa opsione logo që mund t’i ndryshoni më tej. Logoja mund të integrohet lehtësisht në temën tuaj pa formatimin e çështjeve.

prodhues wix logo

Redaktori i logos përdor galerinë e artit vektor falas që vjen me Wix. Grafika me cilësi të lartë është një pjesë e kushtueshme, por thelbësore, e një faqe interneti në kërkim të mirë. Përfshirja e një galerie me një plan ju kursen para dhe siguron një mënyrë të thjeshtë për të shtuar grafika në faqen tuaj të internetit.

Wix ofron edhe shtesa të tilla si një certifikatë SSL / TLS, kredi reklamash dhe ndërtues formash. Opsionet janë standarde për një ndërtues të mirë të faqes në internet, por cilësia është shumë më e lartë se ato të konkurrentëve të saj.

Weebly

Weebly ka gjithashtu një listë karakteristikash të grumbulluara. Ndërsa mund të tregtojë goditje me Wix mirë, asaj i mungon cilësia e dyqanit të aplikacioneve të Wix. Edhe pse, ka shumë për të pëlqyer dhe mund të zbulosh që opsionet e Weebly janë më të përshtatshme.

Dyqani i aplikacioneve është më i madh, në përgjithësi. Do të gjesh shumë mundësi për një qëllim të vetëm, por mund të të duhet të gjesh mjetin më të mirë për ju. Dyqani i aplikacioneve ndjehet si WordPress në atë që ju do të duhet të shoshitni disa aplikacione mediokre për të gjetur atë që ju nevojitet.

Për dallim nga Wix, shumica e aplikacioneve janë të palëve të treta. Ka mundësi të shkëlqyera, por shton një nivel mospërputhjeje në dyqanin e aplikacioneve. Disa aplikacione ofrojnë plane falas dhe me pagesë, ndërsa të tjerët as nuk ofrojnë provë.

qendra weebly app

Ai zbret në nevojë dhe preferencë. Ju mund të gjeni një aplikacion me Weebly që funksionon më mirë sesa aplikacionet e Wix, por nuk do të jetë gjithmonë kështu. Printues, për shembull, është një shërbim i shkëlqyer përmbushjeje që mund të integroni falas me faqet e internetit të Weebly. Thënë kështu, aplikacionet e tjera ofrojnë vetëm një version me pagesë, siç është Emëruar, i cili është një aplikim prenotimi i ngjashëm me Wix Hotels.

Ju nuk do të keni nevojë për dyqanin e aplikacioneve për funksionet themelore të faqes në internet, megjithëse. Blog dhe mbështetja e formularit janë përfshirë nga porta. Wix ju bën të instaloni aplikacionin e Blogging për të hyrë në atë funksion.

Ju nuk do të merrni disa shtesa, sidoqoftë. Weebly nuk përfshin kredi për reklama, rishikim të faqes në internet, shërbime SEO ose një galeri arti vektoriale. Meqenëse galeria e arteve është një nga karakteristikat tona të preferuara në Wix, lëshimi i saj dhemb Weebly në këtë raund.

Ndërsa nuk mund të paguani Weebly për të rregulluar SEO tuaj, ju mund ta ndryshoni atë. Të njëjtat opsione janë në dispozicion, përfshirë fjalët kyçe, përshkrimet e meta dhe etiketat alt. Ka disa udhëzues, por ata nuk ndjehen aq gjithëpërfshirës sa Wix. Kjo nuk është shumë e dobishme, megjithëse, pasi ka shumë informacione SEO në internet.

Weebly ka një dyqan të mirë aplikacionesh dhe karakteristika të dobishme, siç është ndërtimi i blogjeve. Vegla SEO është gjithashtu e bukur. Në përgjithësi, përvoja është e mirë dhe e denjë për t’u shqyrtuar, por nuk është në nivelin e Wix.

Një mendim i rrumbullakët

Ju merrni një qendër të shkëlqyeshme të aplikacioneve me ndonjë ndërtues të faqes së internetit. Oferta Wix integrohet mjeshtërisht me pjesën tjetër të shërbimit, por mund të mos ketë personalizimin që mund të sigurojë një aplikim i palës së tretë. Në anën tjetër, Weebly i drejtohet këtij tregu të ngrohtë, por me koston e përdorshmërisë dhe, ndonjëherë, të cilësisë.

Dyqani i aplikacioneve që do t’ju përshtatet nevojave tuaja, bie në preferencë, megjithatë, ja ia vlen të kontrolloni të dy. Dallimi për këtë raund është galeria e artit vektorial. Kjo është një shtesë masive ndaj shërbimeve të Wix dhe mosarritja e Weebly-it nga ajo është e mjaftueshme për të humbur raundin.

Raundi: Tiparet e pikës për Wix

Logoja Wix
Logo e Weebly

2

Çmimeve

Pricemimi është i rëndësishëm kur zgjedh një ndërtues në internet. Wix dhe Weebly kanë shumë plane, por ato të lira vijnë me hapësirë ​​të kufizuar për ruajtje dhe bandë. Për të marrë përvojën e plotë, do të duhet të filloni në mes të kurbës.

Wix

Që nga lëshimi i tij në vitin 2006, Wix ka qenë një opsion i mundshëm për faqet e internetit falas. Rreshtimi aktual ka më shumë plane, por ai i lirë është ende në thelb. Për aq kohë sa ju mund të merreni me shtrirjen e domain “.wix.com”, ka disa mënyra të tjera për të ndërtuar një faqe në internet të shkëlqyeshme falas.

Plani i lirë ka avantazhet e tij, jo më i vogël i të cilit është shtrirja e domenit. Ka edhe reklama jo-ndërhyrëse Wix të vendosura në fund të faqes tuaj të internetit. Plani falas është më i miri për provimin e shërbimit dhe ndërtimin e faqes suaj të internetit. Më pas mund të azhurnoni në një plan të paguar dhe të hiqni kufizimet pa filluar.

Wix ofron një plan që lidh domenin tuaj me ndërtuesin Wix. Ne nuk e rekomandojmë atë, sidoqoftë. Ndërsa plani është i lirë, do të duhet të merreni me reklamat Wix. Ai gjithashtu ju jep vetëm 500 MB ruajtje dhe 1 GB bandwidth.

Plani i parë “real” është Combo i cili vjen me 3 GB ruajtje dhe 2 GB bandwidth. Wix përfshin një domen falas dhe heq të gjitha reklamat nga faqja juaj e internetit gjithashtu. Për shumicën e përdoruesve, ky është plani që duhet të përdorni.

Thënë kështu, për të marrë më shumë ruajtje dhe për të hequr kufizimet e gjerësisë së bandës, ju duhet të rifreskoni në Pafund. Premia prej 3 dollarësh ia vlen, jo vetëm për hapësirën e ruajtjes dhe gjerësinë e bandës, por edhe për 300 dollarët e përfshirë në kreditë e reklamave. Plani është i njëjtë me Combo, përndryshe.

As Unlimited dhe Combo nuk ju lejojnë të drejtoni një dyqan në internet, megjithëse. Planet e tregtisë elektronike kushtojnë një tjetër $ 3, por shkoni përtej thjesht shtimit të një dyqani në faqen tuaj të internetit. Wix përfshin tarifat e llogaritura të transportit, zbritjet dhe kujtesat automatike të postës elektronike falas. Ju gjithashtu merrni dy herë hapësirën e magazinimit si Pafund.

Në krye të formacionit, plani VIP ofron gjithçka që bën plani elektronik, përveç me shtimin e një rishikimi profesional në internet dhe mbështetjes prioritare. Për gati 10 dollarë shtesë në muaj, megjithatë, nuk duket se ia vlen.

Përfundimi i planeve është konfuz. Lidhni Domain dhe Combo nuk kanë shumë kuptim, veçanërisht kur një azhurnim në Pafund është kaq i lirë. Ekzistojnë tre plane që duhet të shikoni: Tregtia falas, e pakufizuar dhe elektronike. Në varësi të nevojave tuaja, një nga ato plane do t’ju përshtatet pa prishur bankën.

Weebly

Weebly është më i lirë në të gjithë bordin dhe prezanton dyqanet në internet në një shkallë më të ulët, por tiparet e dyqanit në internet nuk janë në nivelin e Wix. Nuk ka plan të tregtisë elektronike të nivelit të mesëm, i cili mund të detyrojë një azhurnim nëse keni nevojë për veçori të tregtisë elektronike.

Thelbi i Weebly, si me Wix, është plani i tij falas. Ju ende do të duhet të shfaqni reklama jo-tërheqëse Weebly në faqen tuaj të internetit dhe të përdorni një shtrirje domeni “.weebly.com”, por ju merrni të gjitha kriptimet SSL / TLS, chat live dhe mbështetje me email dhe qasje në mjetet falas të SEO.

Ekziston një plan i vështirë për të lidhur fushën tuaj si Wix, gjithashtu. Ka të njëjtin hapësirë ​​ruajtjeje, por bandë të pakufizuar, dhe kushton një dollar më pak në muaj. Ne nuk jemi akoma tifozë të këtij lloji të planit, megjithatë.

Fillestari është vendi ku formacioni fillon të shkëlqejë. Plani, dhe të gjithë ata që pasojnë, kanë ruajtje dhe gjerësi të pakufizuar. Shtë njësoj si plani i Pafund i Wix, por gati gjysma e kostos. Ju merrni një domen falas, pa reklama Weebly, kriptim SSL dhe qasje në një dyqan online, megjithëse grupi i veçorive është i kufizuar. Ju jeni gjithashtu të kufizuar në 10 produkte.

Plani Pro është në thelb i njëjtë, por shtoni disa veçori. Ju merrni mbrojtje me fjalëkalim për zona të caktuara të faqes tuaj të internetit, për shembull. Kjo është e dobishme për krijimin e një zone anëtarësie dhe vetëm lejimi i përdoruesve me qasjen e fjalëkalimit. Ai gjithashtu vjen me mbështetje për prejardhje video. Planet pro lejojnë deri në 25 produkte dhe 100 anëtarë të regjistruar.

Për dy herë çmimin e Pro, ju mund të merrni një plan biznesi. Ky është plani që ne rekomandojmë për pikat e tregtisë elektronike. Kufijtë e produktit janë hequr dhe nuk tarifohen asnjë tarifë e transaksionit. Përfshihen gjithashtu mjete shtesë, siç janë rishikimet e produktit dhe një kalkulator i transportit.

Ndërsa plani i biznesit ia vlen, ne nuk mund të ndihmojmë të ndiejmë mungesën e një plani të tregtisë elektronike për të kapërcyer hendekun midis tij dhe planit Pro. Ndërsa Starter dhe më lart vijnë me mbështetje për një dyqan në internet, Biznesi është i vetmi që përputhet me shitjet e dedikuara për tregti elektronike..

Dy mendime të rrumbullakëta

Weebly është më i lirë se Wix në të gjithë tabelën. Të dy ofrojnë një formacion të ngjashëm të planeve, duke përfshirë një të lirë dhe një të vështirë për lidhjen e domain-it tuaj. Ekzistojnë gjithashtu plane të shtrenjta që vijnë me një mori karakteristikash shtesë, kryesisht për pikat e tregtisë elektronike.

Ndërsa neve na mungon një plan tregtie elektronike në mes të rrugës në Weebly, vlera është e pamohueshme. Shumica e përdoruesve do të zgjedhin një plan Pro në Weebly ose një plan të Pafund në Wix. Weebly e bën atë për shumë më lirë, sidoqoftë, duke e bërë fitues të qartë për këtë raund.

Raundi: Pika e icingmimeve për Weebly

Logoja Wix
Logo e Weebly

3

Dizajni dhe Vegla

Thelbi i çdo ndërtuesi të faqes në internet është vetë ndërtuesi. Në këtë raund, ne do të shohim se si mund të ndërtoni faqen tuaj të internetit me një nga këto mjete. Këtu do të flasim për fuqinë e ndërtuesit dhe mjetet që ju keni siguruar për të krijuar faqen tuaj të internetit.

Wix

Ndërtuesi i Wix ka shumë fuqi, pothuajse në dëm të tij. Shtë e qartë se është menduar shumë mendime për të organizuar mjetet për rrjedhën maksimale të punës. Numri i opsioneve nuk mund të mos merret parasysh, dhe kjo mund të jetë një pengesë nëse doni të filloni ndërtimin e faqes tuaj të internetit pa një kurbë mësimi.

Zgjedhja e temës është në të njëjtën mënyrë. Mund të jetë dërrmuese, thjesht sepse ka kaq shumë mundësi. Wix ofron shabllone për gjithçka, nga portofolet tek dyqanet në internet, me nënkategoritë në secilin. Ekzistojnë një gamë e mirë e shablloneve të përdorshme që nuk bien në grackat e mëdha që shabllonet e krijuesve të faqeve të internetit shpesh bëjnë.

modele me wix

Modelet bëjnë pjesën më të madhe të punëve legale. Do të merrni një uebfaqe funksionuese me përmbajtje të lezetshme të Wix që nga fillimi. Pas kësaj, është çështje që të zëvendësoni ato që janë atje me përmbajtjen tuaj, të rregulloni shkronjat, të ndryshoni ngjyrat, etj..

Ndërsa ndërfaqja është komplekse, modelet e ndërtuara ofrojnë një udhërrëfyes për ta mësuar atë. Kjo është një nga pikat më të forta të Wix – aftësia për të filluar me një temë dhe të mësoni ndërfaqen ndërsa shkoni. Ne do të flasim më shumë për këtë në raundin tjetër.

Mjetet në dispozicionin tuaj janë të shkëlqyera. Wix përfshin një tërësi të plotë të mjeteve të tekstit, mediave dhe elementeve dinamike. Ju keni qasje të shpejtë në galerinë e artit vektor, gjithashtu, e cila është një plus kryesor për ta bërë faqen tuaj të internetit të duket profesionale.

tregu me wix aplikacione

Ndërsa nuk është befasuese e tyre, kombinimi i shumë aplikacioneve Wix mund të krijojë diçka të shkëlqyeshme. Për shembull, ju mund të përdorni Blogs, Forum, Chat dhe Hit Counter për ta kthyer zonën tuaj të blogut në një përvojë sociale.

Bollëku i mjeteve paraqet disa pengesa për lehtësinë e përdorimit. Thënë kështu, gjithçka është fitore për këtë pjesë. Wix ju jep mjete të fuqishme për të ndërtuar faqen tuaj, pavarësisht se cili është qëllimi juaj.

Jashtë elementeve dinamikë që ndërtojnë shumë shabllone të ofertave Wix, ju mbetet të konfiguroni uebfaqen tuaj me dyqanin e aplikacioneve. Shumica e aplikacioneve janë të thjeshta dhe të gjera. Për shembull, mund të shkarkoni Wix Forums dhe Wix Hit Counter.

Weebly

Weebly ka një përzgjedhje më të vogël të modeleve sesa Wix, por është akoma e mjaftueshme për të filluar. Shumica janë të përqendruara në apelin vizual pasi duhet të jenë për një faqe në internet, por për një faj. Do ta keni të vështirë të gjeni një vështrim të drejtpërdrejtë nëse e dëshironi atë.

tema weebly

Modelet nuk janë aq interaktive sa Wix, gjithashtu. Shumica janë të ndezur, që ngjajnë me pamjen e Squarespace (lexoni rishikimin tonë të Squarespace). Ndërsa ne na pëlqen shabllonet e Squarespace për disa faqe të internetit, si dhe shabllonet e Weebly, Wix mbulon një zonë më të madhe me zgjedhjen e saj.

Weebly përqafon etikën “tërheqëse dhe tërheqëse” që miratojnë shumica e ndërtuesve të faqeve në internet. Ndërfaqja është interaktive, do të thotë që ju mund të zvarritni elementët në faqen tuaj, jo vetëm të rirregulloni ato. Kjo çon në një përvojë intuitive që nuk është e dashur, por e kryen punën.

redaktori i dobishëm

Një shirit anësor mban të gjithë elementët që mund të shtohen në faqen tuaj. Klikimi në njërën prej tyre dhe zvarritja e tij në pozicionin që dëshironi është gjithçka që duhet të bëni. Elementet që shfaqen në shiritin anësor janë specifike të faqes. Për shembull, do të keni një pjesë të vogël të elementeve të blogerës në faqen tuaj të blogut.

weebly blog sidebar

Ndërsa zgjedhja e shabllonit është më e vogël, zgjedhja e aplikacionit është më e madhe. Ju mund të shfletoni dyqanin e aplikacionit duke përdorur shiritin e sipërm të mjeteve në faqen që po redaktoni. Do të hapë një dritare te dyqani i aplikacioneve, i cili është hedhur i pastër.

Nëse keni blerë një plan për tregti elektronike, ekzistojnë shumë mjete të dobishme. Produktet mund të renditen si mallra fizike, shkarkime dixhitale ose shërbime dhe secili produkt ka instalime SEO të integruara. Nëse keni zgjedhur një plan biznesi, mund të vendosni gjithashtu ndjekjen automatike të inventarit, përjashtime manuale të taksave dhe shënjat për stokun e ulët, jashtë aksioneve dhe produktet që janë në shitje.

Weebly ka një ndërfaqe të pastër të përdoruesit që është intuitiv nëse është ndërtuesi i parë i faqes në internet që keni përdorur. Ka shumë mundësi, pa marrë parasysh qëllimin e faqes tuaj të internetit, dhe një dyqan të madh aplikacionesh, për të filluar. Ne donim të shihnim modele të drejtpërdrejta përveç ëmbëlsirave të syrit, por gjithçka tjetër funksionon mirë.

Rreth tre mendime

Wix dhe Weebly shkëlqejnë me ndërtuesit e tyre. Wix ka një ndërfaqe më komplekse që shpërblen eksplorimin, ndërsa Weebly menaxhon pjesën më të madhe të energjisë me një pamje të thjeshtë. Pavarësisht se cilën zgjedh, ju duhet të jeni në gjendje ta arrini qëllimin tuaj.

Dallimi zbret në elementet dinamikë dhe zgjedhjen e shablloneve. Të dy ndërtuesit ofrojnë mjaftueshëm për të zgjedhur, por ju do të keni një kohë të vështirë për të gjetur një pamje të drejtpërdrejtë me Weebly. Për shkak të kësaj, Wix merr fitoren në këtë raund.

Raundi: Dizajni dhe Pika e Veglave për Wix

Logoja Wix
Logo e Weebly

4

Lehtësinë e përdorimit

Ndërtuesit e faqeve në internet ekzistojnë për lehtësinë e tyre të përdorimit. Fuqia është e mirëseardhur, natyrisht, por koncepti i bashkëveprimit me faqen tuaj në internet pasi që shfaqet në internet është ajo që i bën ndërtuesit e faqeve të internetit të shkëlqejnë. Do të shohim se sa lehtë mund të krijoni një faqe në internet të bukur në kërkim me Wix dhe Weebly tjetër.

Wix

Wix ka një ndërtues të ndërlikuar që, për çudi, nuk do të merret me lehtësinë e përdorimit. Modelet, ndërsa janë të dendura, ofrojnë një udhërrëfyes për të mësuar ndërfaqen. Në kuptimin më të pastër të frazës, ju mësoni duke bërë me Wix.

Pasi të keni zgjedhur modelin tuaj, do të çoni te redaktori, i cili tregon faqen tuaj të internetit dhe butonin 5-8 në anën e majtë. Numri i butonave varet nga shablloni juaj dhe aplikacionet shtesë që keni instaluar. Do uebfaqe do të ketë “menu”, “sfond”, “shtoni elemente”, “shtoni aplikacione” dhe “ngarkime”.

Shumë prej butonave kanë nënkategoritë. Për shembull, “shtoni elemente” ju lejon të shtoni tekst, imazhe, kuti, video, muzikë dhe shumë më tepër. Ndarja bën që qasja e butonit të shkëlqejë. Nuk ka mbivendosje midis butonave, që do të thotë, për shembull, se të gjithë elementët tuaj do të shtohen duke përdorur butonin “shtoni elementet”.

wix shtoni cilësimet e seksionit

Ju bëni ndryshime në redaktues. Nuk ka një ndërfaqe të pasme si WordPress. Kur të bëhet një ndryshim në faqen tuaj të internetit, do ta shihni në kohë reale.

Pasi të konfigurohet gjithçka, mund të përdorni ndërfaqen zvarritës dhe lëvizëse për të lëvizur elementë në faqen tuaj të internetit. Kur zgjidhni një element, do të shihni gjithashtu butona për redaktimin e tij. Për shembull, mund të ndryshoni sitin e një kutie teksti ose të ndryshoni fontin dhe ngjyrën pa vendosur një element tjetër teksti.

seksion wix edit

Duke zvarritur elementët, mund t’i vendosni pikërisht aty ku dëshironi. Wix përdor shënuesit Photoshop-esque për të rreshtuar gjithçka në faqen tuaj. Do t’ju lejojë të lëvizni lirshëm elementët dhe t’i kapni ato në vend kur ato janë afër një tjetri.

linja wix rrjeti

Ju nuk duhet të krijoni faqen tuaj të internetit, megjithëse. Inteligjenca Wix Design Design do të ndërtojë faqen tuaj automatikisht. Ashtu si me modelin e logos, ju përgjigjeni disa pyetjeve në lidhje me qëllimin dhe pamjen e faqes në internet, dhe ADI i vendos ato për ju.

ADI ka për qëllim veçanërisht dyqanet në internet. Do të pyesë se çfarë po shisni, fjalë kyçe për markën tuaj dhe skemën e ngjyrave që preferoni. Procesi nuk do të zgjasë më shumë se disa minuta dhe ju mund të bëni ndryshime të vogla në faqen tuaj, pasi të jetë bërë.

Siç mund të prisni, modelet janë rudimentare. Ju nuk do të merrni elementet dinamike ose zgjedhjet e dizajnit të ngrohtë që dëshironi me redaktorin kryesor. Për krijimin e një faqe në internet brenda më pak se 10 minutash, ne nuk mund të ankohemi.

wix adi

Wix menaxhon fuqinë e tij me një ndërfaqe komplekse që është çuditërisht e lehtë për tu mësuar. Do të duhet të mësoni akoma. Elementet dinamikë mund të bllokojnë hapësirën e punës dhe t’i bëjnë gjërat lëvizëse një makth. Megjithatë, Wix është më i lehtë për t’u përdorur sesa disa krijues të tjerë të faqeve në internet, siç është 1&1 Ndërtues në Uebfaqe, i cili ka një seri të bukur karakteristikash për të cilat mund të lexoni në 1 tonë&1 Rishikimi i Ndërtuesit të Uebfaqeve.

Weebly

Weebly ka një ndërfaqe të efektshme që e bën atë të shkëlqyeshëm për ndërtimin e faqes suaj të shpejtë. Mund të duhet një kohë për t’u mësuar, megjithëse, nëse vini nga një ndërtues tjetër i faqes në internet. Thënë kështu, përvoja e tij tërheqëse dhe tërheqëse i bën të thjeshta detyrat që janë komplekse për ndërtuesit e tjerë të faqeve të internetit.

Mund të zgjidhni një element nga shiriti i majtë i mjeteve dhe ta tërhiqni atë në faqen tuaj. Weebly përdor shënuesit për t’ju treguar se ku do të ulet elementi dhe rregullon elementët përreth për ta akomoduar atë.

linja rrjeti weebly

Ajo funksionon si një enigmë, për të cilën ju zgjidhni pjesët. Edhe me pak përvojë në dizajn, gjithçka në faqe do të rreshtohet. Gjatë testimit tonë, ne u përpoqëm të thyenim redaktorin e Weebly duke shtuar sa më shumë elementë që të mundnim në një seksion. Ndërsa rezultati nuk dukej i mirë, Weebly arriti të bëjë gjithçka të arsyeshme.

dizajn i gjallë

Elementet që mund të shtoni varen nga cila faqe që po redaktoni. Për shembull, ju do të keni qasje vetëm në elementet e blogezimit ndërsa redaktoni blogun tuaj. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për shtimin e një elementi në një faqe që mund ta prishë atë.

Megjithatë, shton kufizim dhe konfuzion gjatë projektimit. Ne duhej të gjuanim për mjetet e Blogimit vetëm për të kuptuar se ato do të shfaqeshin ndërsa redaktonin blogun. Ju nuk keni kontroll të plotë mbi modelin tuaj si ju me Wix.

Ju jeni gjithashtu duke humbur në ADI. Jimdo, një ndërtues i faqes në internet, të cilin e morëm me mirësi në rishikimin tonë të Jimdo, ofron një shërbim të ngjashëm me ADI të quajtur Jimdo Dolphin. Duke pasur parasysh pjesën tjetër të shërbimit të Weebly, do ta presim edhe këtu. Fatkeqësisht, nuk ka asgjë të tillë.

Weebly ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme, sidoqoftë. Për shumicën e faqeve të internetit, është më e lehtë për t’u përdorur sesa Wix. Thënë kjo, ka kufizime në dizajn dhe nuk ka asnjë mjet automatik që ofrohet. Nëse doni të ndërtoni një faqe të thjeshtë, Weebly bën mrekulli.

Raundi i Katër Mendimeve

Ky raund ishte i vështirë sepse Weebly është më i lehtë për t’u përdorur, por ai ka kufizime për shkak të kësaj, gjë që e bën Wix të duket më tërheqës në përgjithësi. Nëse jeni përqendruar thjesht në një përvojë të thjeshtë në dizajn, Weebly duhet të jetë zgjedhja juaj.

Megjithatë, Wix nuk është shumë komplekse. Shtë më komplekse se Weebly, por koha dhe sensi i zakonshëm do t’ju bëjnë të aftë. Duke pasur parasysh fuqinë e tij dhe aftësinë për të hartuar një faqe në internet automatikisht, Wix duhet të marrë këtë raund.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për Wix

Logoja Wix
Logo e Weebly

5

mbështetje

Mbështetja nuk është aq e rëndësishme sa fushat e tjera për një krijues të faqes në internet. Ndërfaqja duhet të funksionojë dhe nëse nuk ndodh, mbështetja nuk do të zgjidhë problemin. Për shkak të kësaj, shumica e ndërtuesve të faqeve të internetit skimp mbi të. Ne po kërkojmë Wix dhe Weebly të shkojnë lart e më tej për klientët e tyre, megjithë mjetet e tyre nuk kanë nevojë për shumë mbështetje.

Wix

Wix përqendron mbështetjen e saj rreth një qendre ndihme, e cila ka kuptim duke pasur parasysh sa i thjeshtë është ndërtuesi. Ndërsa mbështetja direkte është në dispozicion, ju duhet të kaloni një proces të bezdisshëm në qendrën e ndihmës për ta gjetur atë.

Qendra e ndihmës ka artikuj që përfshijnë 34 tema. Kur i kaluam ata, vumë re që ato u ndanë në dy kategori: FAQ dhe tutorial. Wix nuk i kategorizon ato si kjo, megjithëse.

qendra e ndihmës wix

FAQs përmbajnë pothuajse gjithçka që ju mund të ëndërroni, madje edhe pyetjet më themelore. Ne gjetëm një artikull të dedikuar për rinovimin automatik të pagesës Wix Logo që thjesht tha Wix Logo është një tarifë një herë. Ndërsa shumica e njerëzve do ta dinin këtë, nuk është e vështirë të imagjinohet se dikush e ka atë pyetje.

Tutorials përbëjnë një numër më të madh artikujsh në qendrën e ndihmës. Shëtitjet vijnë me udhëzime hap pas hapi, pa një kopje të panevojshme se pse dëshironi të bëni diçka. Mësime të thjeshta, të tilla si ndryshimi i dizajnit të header, vijnë gjithashtu me një video.

Wix ofron mbështetje të drejtpërdrejtë përmes telefonit dhe emailit. Synohet qartë të përdoret pasi të keni konsultuar qendrën e ndihmës, megjithëse procesi i gjetjes së formave të kontaktit është zemëruese.

Ju duhet të gjeni një artikull në qendrën e ndihmës, zgjidhni “jo” nën “a ju përgjigj kjo pyetja juaj?” seksion, kaloni përmes një sistemi automatik të ndihmës dhe më pas do të çoheni në faqen e kontaktit.

Mbështetja ofrohet, por është e vështirë për tu gjetur. Thënë kështu, ne na pëlqen shumë qendra e ndihmës. Duhet të jetë në gjendje t’u përgjigjet shumicës së pyetjeve. Nëse keni nevojë të kontaktoni mbështetjen, megjithatë, fat të mirë po kaloni procesin.

Weebly

Struktura mbështetëse e Weebly është e ngjashme me atë të Wix, me një qendër ndihme në thelb për t’u përgjigjur shumicës së çështjeve. Për dallim nga Wix, megjithëse Weebly ka një rrugë të drejtpërdrejtë për të kontaktuar mbështetjen. Ka edhe më shumë opsione kontakti.

Qendra e ndihmës është e ndarë në gjashtë tema, përfshirë tregtinë elektronike, ndërtimin e faqes suaj të internetit dhe marketing të postës elektronike. Ekzistojnë subtopika brenda secilës temë, kështu që ju mund të gjeni atë që ju nevojitet nga ekrani kryesor. Ekziston edhe një shirit i kërkimit në krye, nëse doni të anashkaloni tërësisht hierarkinë.

qendra e ndihmës weebly

Artikujt janë shkruar mirë, të pajisur me udhëzime hap pas hapi dhe pamje të mëdha, por udhëzimet nuk janë etiketuar. Kjo e bën artikujt të vështirë për tu skanuar nëse keni ngecur në një hap të veçantë në proces. Mësimet video do të ndihmojnë gjithashtu në atë front.

Weebly siguron një forum të komunitetit, i cili është një nga fushat më të forta të mbështetjes. Shtë e thjeshtë për tu rrethuar dhe mjaft aktiv. Gjatë vëzhgimit tonë, një administrator u përgjigj në shumicën e postimeve brenda një ore.

Nëse keni nevojë të kontaktoni ndihmën, mund ta bëni këtë nga kudo në qendrën e ndihmës. Weebly ofron mbështetje për email, telefon dhe chat. Ashtu si Wix, Weebly do t’ju shtyjë së pari drejt qendrës së ndihmës, por ndjehet më shumë si një lëmsh ​​sesa një lopatë.

Mbështetja ka të bëjë me opsionet dhe është e qartë që Weebly e kupton atë. Nëse keni nevojë për ndihmë nga një përfaqësues, ose doni të bëni atë vetë, ekzistojnë mjete për ju. Në krahasim me procesin e vështirë të Wix, gjërat po kërkojnë mirë për Weebly këtë raund.

Rreth pesë mendime

As Wix dhe Weebly nuk kanë mbështetje të keqe. Mund të gjeni pothuajse gjithçka që ju nevojitet në qendrat e tyre të ndihmës dhe mbështetja e drejtpërdrejtë është në dispozicion nëse e kërkoni. Ndërsa cilësia është në të njëjtën kohë, lehtësia nuk është. Weebly ka një sistem mbështetës të drejtpërdrejtë që paraqet të gjitha opsionet jashtë, gjë që është e mjaftueshme për të fituar këtë raund.

Raundi: Pika e Mbështetjes për Weebly

Logoja Wix
Logo e Weebly

6

Aktgjykimi

Wix dhe Weebly janë dy krijuesit tanë të vlerësimit më të lartë të faqes në internet, kështu që nuk vjen për t’u habitur që krahasimi ishte afër. Ju nuk mund të gaboni me asnjërin, por, “kur vendoseni kundër njëri-tjetrit, është e qartë se Wix ka përparësinë në fuqi, përdorueshmëri dhe veçori.

Weebly ka fuqi të mirë dhe një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, por shkëlqen me pikën e çmimit dhe mbështetjen e tij. Nëse po përpiqeni të kurseni disa dollarë, është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Do të duhet të sakrifikoni në vendimet e projektimit, sidoqoftë.

Fatmirësisht, ju mund të provoni të dy falas për të parë se cili është më i mirë për ju.

Fituesi: Wix

A keni përdorur Wix ose Weebly? Cilin ju pëlqen më mirë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me