Western Digital Cloud im: Ruajtja juaj personale e re?

Ne priremi të përqëndrohemi në shërbimet e ruajtjes së cloud të konsumatorit në distancë si Dropbox dhe alternativat e saj të shumta këtu në Cloudward.net. Sidoqoftë, shikoni në Amazon.com dhe do të gjeni shumë pajisje të përballueshme të shitura që mund të përdoren për të ndërtuar rrjetin tuaj personal të ruajtjes së cloud në shtëpi. Ndër zgjedhjet më të mira për teknofilin DIY: Western Digital My Cloud.


E disponueshme me kapacitete të shumta ruajtjeje, njësia e ruajtjes së cloud-it të flamurit të WD-së është ndërtuar për të qenë miqësore për familjen dhe e fuqishme, duke rivalizuar aftësitë e pajisjeve më të çmuara të NAS-it ndërsa shet thjeshtësinë. E instaluar në shtëpinë tuaj, My Cloud shërben si një host i skedarit cloud të kontrolluar nga përdoruesi, i cili mund të arrihet përmes internetit përmes kompjuterit dhe aplikacionit celular, edhe nëse jeni në rrugë.

Pas kësaj, ne do t’i përmbytim plotësisht tiparet e WD My Cloud, duke përfshirë sinkronizimin dhe shkëmbimin e skedarëve, dhe do t’ju japim disa mundësi për të bërë kopje rezervë të “My Cloud” nga distanca, pasi aksidentet ndodhin.

Për një vështrim më të gjerë në temën e ruajtjes së cloud në shtëpi, si dhe për një diskutim më të hollësishëm mbi meritat e ruajtjes në distancë kundrejt ruajtjes lokale, jepni lexuesit fillestarin tonë personal të ruajtjes së cloud. Nëse vendosni se hapësira personale e ruajtjes së cloud nuk është për ju, në fund të fundit, udhëzuesi ynë më i mirë për ruajtjen e cloud ruan opsionet më të larta në distancë.

Western Digital Historia e My Cloud

Ndërsa My Cloud u lançua për herë të parë në vitin 2013, Western Digital ka qenë në tregun personal të ruajtjes së cloud, për ca kohë, dhe një drejtues tregu në teknologjinë e hard drive qëkurse tregu i kompjuterave u ngrit në vitet 1980 (lexoni, historinë e hard drive).

Linja My Cloud, në fakt, është me të vërtetë vetëm një riblerim i WD Libri im, që vjen me pamje të përmirësuar dhe një ndërfaqe të rindërtuar për Windows dhe MacOS përveç një emri të ri.

Megjithëse WD My Cloud duket dhe funksionon më thjeshtë sesa pajisjet tradicionale të ruajtjes së bashkuar me rrjetin (NAS), teknikisht, nuk ka me të vërtetë ndonjë ndryshim. Një pajisje NAS është thjesht një pajisje e rrjetëzuar që përmban një ose më shumë disqe të vështirë që mund të përdoren për shërbimin e skedarëve.

Ideja pas përdorimit të NAS për të vendosur një rrjet personal ruajtjeje të cloud në shtëpi, qoftë linja My Cloud ose markë tjetër (Synology Diskstation, QNAP TS, Netgear ReadyNAS, etj.), Është krijimi i një mjeti lokal për ruajtjen dhe hyrjen e dokumenteve të dyqaneve, fotografive , muzikë, video dhe skedarë të tjerë.

Ndërsa ju mund t’i ruani këto skedarë në zgjidhjet e largëta të ruajtjes së cloud si ato të detajuara në bibliotekën tonë të ruajtjes së cloud, dhe ndërsa disa prej tyre janë të shkëlqyera për aktivitete si transmetimi i mediave (shiko, për shembull, ruajtjen më të mirë të cloud për udhëzuesin Kodi), ka disa avantazhe në posedimin e pajisjes tuaj të ruajtjes së cloud. Tre më të mëdhenjtë janë intimiteti, siguria dhe shpejtësia.

Me My Cloud, nuk duhet të shqetësoheni për departamentin e marketingut të Google që skanojnë fotot tuaja në mënyrë që të ndërtoni fushata të marketingut të synuar (mësoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë të Google Drive). Ju gjithashtu nuk duhet të shqetësoheni nëse muzika dhe videot tuaja skanohen për shkelje të së drejtës së autorit (e keqe, përrua! E keqe!).

Ndërsa ekzistojnë mënyra për ato shqetësime, si kodimi privat i skedarëve tuaj duke përdorur Boxcryptor ose kalimi në një shërbim të ruajtjes së cloud me njohuri zero si Sync.com ose Tresorit, encryption private ka disavantazhe. Për shembull, media e koduar në mënyrë private nuk mund të transmetohet nga ndërfaqja juaj e ruajtjes së cloud.

Për më tepër, të kesh një pajisje ruajtjeje cloud në rrjetin WiFi të shtëpisë tënde do të thotë ngarkime dhe shkarkime më të shpejta pasi skedarët tuaj nuk duhet të udhëtojnë nëpër errësirën e gjatë, të thellë të hapësirës në internet.

Pastaj përsëri, ka probleme, gjithashtu, me zgjedhjen e My Cloud dhe ruajtjen e hapësirës së largët të cloud. Për një, shumë modele My Cloud përdorin disqet e vetme. Për dallim nga serverët e largët ose pajisjet NAS me dy ose më shumë gji, nuk ka asnjë mundësi për tepricë të të dhënave (zakonisht mirësjellje të një konfigurimi RAID) me zgjidhje me një makinë. Kjo do të thotë nëse disku juaj dështon, ju humbni të dhënat tuaja.

Edhe me një pajisje me shumë vrimë My Cloud, ekzistojnë rreziqe për humbjen e të dhënave, si zjarri ose dëmtimi nga përmbytja, ose vjedhja. Zgjidhja e thjeshtë për problemin është të bëni kopje rezervë My Cloud në një shërbim rezervë në internet, mundësisht ai që ofron kriptim privat. Ne do të prekim më shumë në lidhje me këtë deri në fund të këtij artikulli.

Western Digital Shtëpia e Re e My Cloud

Ekzistojnë disa modele të ndryshme linjash tani të disponueshme për markën WD My Cloud. Për përdorim në shtëpi, më e popullarizuara është linja My Cloud Home, e cila vjen në variante të dyja të vetme (My Cloud Home) dhe me makinë të dyfishtë (My Cloud Home Duo). Të dy vijnë në kapacitete të shumta.

Sigurisht, My Cloud Home Duo është më i madh, por asnjëra pajisje nuk është më e madhe se njësia tradicionale e NAS. Në fakt, faktori kompakt i formës e bën Cloud My një shtesë më ideale për të, të themi, konfigurimin e mediave shtëpiake, duke kursyer hapësirë ​​për një subwoofer gjigant, megjithëse ne nuk do të rekomandonim vendosjen e pajisjes suaj të Re në krye të saj (lexoni sa do të zgjasë hard drive tim i fundit).

Pajisjet e mia Cloud Home mund të blihen me sa më pak 2TB dhe po aq depo sa 20 TB. Tabela e mëposhtme tregon disa nga kostot e përafërt që mund të prisni të paguani duke blerë direkt nga Western Digital.

Modeli: Kapaciteti: Kostoja e përafërt:
Makinë e vetme2TB$ 160
Makinë e vetme4TB$ 200
Makinë e vetme6TB$ 260
Makinë e vetme8TB$ 320
Makinë e dyfishtë4TB$ 310
Makinë e dyfishtë8TB$ 400
Makinë e dyfishtë12TB$ 550
Makinë e dyfishtë16TB$ 700
Makinë e dyfishtë20TB$ 900

Mund të shikoni gjithashtu në Amazon.com edhe për My Cloud, edhe pse shumica e modeleve nuk janë të disponueshme atje. Uebfaqja WD siguron gjithashtu mundësi shtesë online dhe lokale për blerje.

Seria e My Cloud Pro dhe My Cloud Expert

Për nerd të pangopur në kërkim të diçkaje më të denjë për tu mburrur për miqtë e tyre në internet, ose për ata që kanë nevojë për një zgjidhje biznesi, Western Digital bën dy variante më të avancuara të My Cloud: My Cloud Pro dhe My Cloud Expert.

Modeli: Kapaciteti: Hapësirat: Kostoja e përafërt:
My Cloud Pro PR21000-20TB2Mbi 400 dollarë
My Cloud Pro PR41000-40TB4Mbi 500 dollarë
Eksperti im i Cloud EX2 Ultra0-20TB2Mbi 160 dollarë
Eksperti im i Cloud EX41000-32TB4Mbi 350 dollarë

Të dy versionet dy dhe katër gjirinë janë në dispozicion. Kostoja do të varet nga madhësia e hard diskeve që blini, të cilat mund të hiqen dhe zëvendësohen nëse ndërpritet ose dëshironi të azhurnoni..

Këto modele janë ideale edhe për ato me koleksione të mëdha filmike dhe muzikore. Shikoni në ruajtjen më të mirë personale të cloud për udhëzuesin e mediave për opsione të tjera.

Aftësitë Western Digital My Cloud

Pasi ta keni sjellë My Cloud në shtëpi në shtëpi duke e lidhur atë në rrjetin tuaj WiFi ose duke e futur atë direkt në ruterin tuaj, atëherë mund të shkarkoni aplikacione për kompjuterët tuaj, tabletët dhe telefonat inteligjentë për t’u lidhur me të. Sistemet operative të mbështetur përfshijnë Windows, MacOS, Android dhe iOS.

Duke përdorur këto aplikacione, mund të ngarkoni skedarë nga kompjuterët tuaj në My Cloud, nëse të sinkronizoni përmbajtjen midis pajisjeve tuaja, të pastroni hapësirën e diskut të ngurtë ose të rezervoni pajisjet tuaja.

Sync Sync Sync Western Digital dhe Ruajtja e Dosjeve

Sinkronizimi i skedarëve ju lejon të keni të njëjtën përmbajtje skedari nga pajisje të ndryshme. Shtë një veçori e zakonshme e shumicës së zgjidhjeve për ruajtjen e cloud, që do t’ju lejojë të redaktoni një skedar në një pajisje dhe t’i shihni ato modifikime të pasqyruara në një kohë të afërt në një tjetër.

E dobishme për bashkëpunim, sinkronizimi i skedarëve mund të përdoret gjithashtu për të hyrë në bibliotekat tuaja muzikore dhe video nga laptopi, tableti ose telefoni juaj, edhe kur jeni në rrugë.

Dobësitë për të sinkronizuar, qoftë me My Cloud ose me një shërbim tjetër të ruajtjes së reve, është se me qëllim që ajo të funksionojë duhet të ruajë kopje të skedarëve tuaj si në diskun e kompjuterit tuaj ashtu edhe në cloud. Kjo do të thotë se nuk do të bëni shumë për të kursyer hapësirë ​​të diskut, që është diçka që shumë njerëz kanë në mendje kur miratojnë ruajtjen e cloud për hostimin e skedarëve.

Sidoqoftë, me WD My Cloud, ju thjesht mund të zgjidhni për të ruajtur skedarë në cloud dhe jo në kompjuterin ose telefonin tuaj. Në atë rast, ju do të jeni akoma në gjendje t’i përdorni ato për sa kohë kompjuteri ose telefoni juaj është i lidhur me internet dhe pajisja juaj “Cloud” është në internet.

Rikthim në back up Western Digital My Cloud

WD My Cloud gjithashtu mund të përdoret për të kopjuar hard diskun e kompjuterit tuaj duke instaluar programin WD Smartware, një klient rezervë.

Qëllimi i kopjimit është të siguroheni që një kopje e sistemit të skedarit të kompjuterit tuaj është përsëritur me besnikëri në pajisjen tuaj My Cloud. Në atë mënyrë, nëse disku i kompjuterit tuaj dështon ose kompjuteri juaj është dëmtuar ose vjedhur ndryshe, nuk do të humbni skedarët tuaj gjithashtu.

Aplikacionet Android dhe iOS për WD My Cloud kanë përfitimin e shtuar të aftësisë për të kopjuar automatikisht fotot dhe videot tuaja. Kjo e bën pajisjen një zëvendësues të mirë për zgjedhjet që kemi bërë në kopje rezervë më të mirë në internet për udhëzuesin celular, të gjitha këto janë opsione të largëta rezervë.

Pavarësisht se nga ose nga ngarkoni skedarët tuaj, nuk keni nevojë të instaloni një klient desktop për t’iu qasur atyre. Ju mund t’i merrni ato pothuajse aq lehtë duke hyrë në ndërfaqen e internetit WD My Cloud.

Ndërfaqja e internetit gjithashtu siguron një pult, për të analizuar hapësirën tuaj të ruajtjes së cloud, duke përfshirë prishjen e ruajtjes sipas llojit të skedarit.

Ndarja e Dosjeve të Re në Western Digital

Përveç ruajtjes së skedarëve, mund të përdorni My Cloud për të ndarë skedarë me të tjerët. Për ta bërë këtë, futuni në ndërfaqen në internet, gjeni përmbajtjen që dëshironi të ndani, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “share”.

Do të keni mundësi të krijoni një lidhje që tregon për atë përmbajtje që mund të shpërndahet tek ata tek të cilët dëshironi të lejoni qasje. Ju mund ta ndani lidhjen me dorë ose ta dërgoni me email, plus t’u jepni leje të tjerëve të ndryshojnë skedarët.

Krijoni kopje rezervë të pajisjes suaj cloud Western Digital Cloud në Cloud

Siç u përmend më herët, ndërsa vendosja e një zgjidhje personale për ruajtjen e cloud mund të jetë më e përshtatshme sesa përdorimi i ruajtjes në distancë, mund të jetë gjithashtu e rrezikshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ajo pajisje ka vetëm një makinë, por problemet mund të shfaqen edhe kur përdorni disqe të shumta.

Për të mbrojtur kundër humbjes së të dhënave, ju mund të dëshironi të konsideroni mbështetjen e pajisjes suaj My Cloud deri në re. Disa nga zgjidhjet më të mira rezervë në internet mbështesin kopje rezervë NAS, duke përfshirë rezervimin e CloudBerry dhe Acronis True Image.

Për një vështrim të plotë në opsionet kryesore për të bërë kopje rezervë të WD My Cloud, jepni një kopje rezervë më të mirë në internet për udhëzuesin NAS..

Mendimet përfundimtare

Ndërsa ky ka qenë një përmbledhje e shpejtë e Western Digital My Cloud dhe ne me siguri nuk kemi mbuluar çdo aspekt ose nuk jemi në thellësi në konfigurimin, ne shpresojmë që t’ju kemi kuptuar se çfarë është pajisja dhe çfarë mund të bëjë.

Si vetë-stilozuar vetveten, ne i pëlqejmë pajisjet tona si Game of Thrones, kështu që ne mendojmë se jemi në terren të fortë duke thënë se një rrjet personal i ruajtjes së reve është pikërisht atje me Nënën e Dragons (ose John Snow, nëse preferoni) për sa i përket faktorit drool.

Thënë kjo, ne nuk ju rekomandojmë të zbehni shërbimin e ruajtjes së cloud tuaj të konsumatorit akoma. Mjetet si Google Drive kanë një mori aftësish bashkëpunimi që i bëjnë shërbimin, shqetësimet e privatësisë dhe të gjitha, me vlerë të përdorimit. Plus, ka shumë zgjidhje të sigurta për ruajtjen e cloud atje, të udhëhequra nga Sync.com dhe pCloud që mund t’i besoni me të dhënat tuaja.

Mos ngurroni të na jepni mendimet tuaja në WD Cloud My dhe na tregoni se çfarë tjetër dëshironi të dini në lidhje me të në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map