Strategjia rezervë dhe ruajtje e Cloudward.net 2017

Një vit i ri, një strategji e re rezervë: për mua 2017 është viti ku unë do të punoj më shumë se kurrë me skedarë fotografish dhe video, kështu që do të më duhet më shumë hapësirë ​​se kurrë për t’i ruajtur ato.


Përveç ruajtjes së tyre, do të më duhet gjithashtu një strategji krejt e re e kopjimit për këto lloje të reja skedarësh. Jam mësuar të kem disa gigabajt që duhen mbështetur, por tani po shikoj terabajt e të dhënave që duhet të mbrohen nga humbja.

Siç mund ta imagjinoni, humbja e ndonjë prej këtyre do të ishte një fatkeqësi për mua dhe biznesin tim, kështu që unë po e marr strategjinë time të kopjimit në një nivel të ri me disa zgjidhje, si me hardware ashtu edhe me softuer.

Aktualisht unë jam duke ruajtur të gjitha skedarët e mi në dy hard disk 4TB, të cilat mund të duken si shumë derisa të filloni të prerë video dhe të filloni të bëni fotografi me rezolucion të lartë. Ata po mbushen si të çmendur tani dhe unë duhet t’i zëvendësoj sa më shpejt të jetë e mundur. Për më tepër, unë jam duke lëvizur gjithnjë e më shumë drejt 4K, kështu që nevojitet ndreqja në të ardhmen.

Më poshtë do të gjeni strategjinë time të saktë, dhe ka edhe një video ku unë shpjegoj disa nga zgjedhjet e mia në thellësi.

1. Hardware

Zëvendësimi HDD që kam zgjedhur janë shtatë disqe të ngurta 8TB Seagate Archive, për një total prej 56 TB depozitash. Tani, pasi unë do të krijoj një RAID dhe një NAS të vendosur si pjesë e strategjisë time rezervë, unë nuk do të përdor të gjitha këto, në fakt unë madje do të humbas një pjesë të saj për shkak të RAID, por ai duhet të më mbajë mua duke shkuar për të ardhmen e parashikueshme.

Arsyeja që shkova për Arkivin e Seagate është sepse prodhuesi ofron një raport të kostos së madhe për të përfituar; ata janë disqe të mirë dhe unë kam qenë në gjendje t’i marr ato për rreth $ 300 secila. Ato mund të ndryshojnë shumë në çmim, megjithëse, sigurohuni që të keni kujdes në faqen Amazon pasi në momentin e shkrimit ato janë rreth 225 dollarë (ouch!).

Tani, pasi nuk kam një rast kompjuteri që do të përshtatet shtatë HDD, unë do të përdor TerraMaster D5-300, që është, në thelb, vetëm një raft ku unë mund të rri pesë nga disqet e mia të reja të forta. Arsyeja që shkova për TerraMaster është se ofron shpejtësi të shkëlqyera të transferimit të të dhënave, pjesërisht falë lidhësit të saj USB 3.0, të cilin do të më duhet kur redaktoj videon.

Me ruajtjen jashtë rrugës, le të hedhim një vështrim se çfarë zgjidhje rezervë dua të kem. Përmenda RAID RAID më parë, por përpara se të arrij tek ajo dua të flas për Sinologjinë NAS që do të përdor.

NAS është e shkëlqyeshme për dy arsye: nga njëra anë, pasi ato janë të lidhura në internet, mund të përdorni një në vend të një ofruesi rezervë dhe të shkurtoni të paktën një faturë mujore. Nga ana tjetër, ato shërbejnë si një rezervë e shkëlqyeshme për kopjen rezervë tuaj, kështu që ju mund të jeni lehtësisht duke ditur që të gjitha tepricat që keni krijuar do t’i mbajnë të sigurta të dhënat tuaja gjithçka që mund të vijë.

Për të vendosur këtë tepricë, unë do të bashkoj dy disqet e mbetur në NAS, të cilat do të lidhen me pesë HDD Seagate që do të përdorin RAID Hybrid Synology. Kjo do të thotë, me pak fjalë, nëse një njësi dështon, katër të tjerët do të jenë në gjendje të marrin njollën. Për më shumë detaje se si funksionon RAID, ju rekomandojmë këtë postim në lidhje me Synology DiskStation.

Kështu që, të rekuperoj: kompjuteri im do të lidhet me TerraMaster me pesë hard disk dhe RAID 5 të instaluar, duke më dhënë një rezervë të kufizuar. Kjo, së bashku me çdo pajisje tjetër që unë posedoj, më pas është e lidhur me NAS-in tim, i cili ka dy HDD-të plus ruajtjen e tij të integruar, e cila shërben si një tjetër shtresë e kufizuar e sigurisë. Kjo duhet të më japë të gjithë ruajtjen që kam nevojë, megjithëse jam pak i shqetësuar për shpejtësinë e transferimit të të dhënave, përveç nëse kaloj në RAID 0, e cila nga ana tjetër nuk do të më jepte asnjë tampon.

Këto janë disa zgjedhje të vështira për tu bërë, por jam i sigurt që kam zgjedhur strategjinë e duhur me RAID 5 pasi do të dëshmojë se është shumë i dobishëm për të punuar me të. Do të më lejojë të kaloj nga stacioni im i punës në laptopin tim, të gjitha pa qenë nevoja të shqetësohem se ku do të lë të gjitha skedarët që unë po krijoj. Në të njëjtën kohë, unë kam krijuar një linjë të parë të mirëfilltë të mbrojtjes kundër humbjes së të dhënave.

Unë jam, megjithatë, gjithashtu do të krijoj një linjë të dytë përmes disa shërbimeve cloud që do të mbrojnë këtë rrjet, nëse ndonjë gjë skuq të gjithë sistemin menjëherë..

2. Softuer

Meqenëse RAID dhe NAS nuk janë teknikisht zgjidhje të plotë rezervë, ju rekomandoj që gjithmonë të mbështeteni në ndonjë formë të shërbimit cloud për t’u siguruar që të dhënat tuaja në tërësi të mbeten të sigurta. Një rritje e vetme e energjisë mund të, dhe unë dridhem nga mendimi, të fshijë atë përbërje të ëmbël që përshkrova dhe jo vetëm që do të isha nga shumë para, biznesi im nuk mund të shërohet kurrë nga humbja e të dhënave.

Në konfigurimin e mësipërm, unë mund të kopjoj drejtpërdrejt TerraMaster me shumicën e shërbimeve cloud, por pak prej tyre do të më lejoni të kopjoj NAS (përveç CrashPlan, në varësi të situatës). Sidoqoftë, me kapacitet të plotë TerraMaster do të mbajë 32TB (një HDD është e rezervuar për RAID) kështu që disa ofrues janë jashtë para se të fillojë gara madje.

Për situatën time, unë mendoj se Backblaze është alternativa ime më e mirë sepse ofron një kopje rezervë të pakufizuar, duke më lejuar të hedh të gjithë rrëmujën në serverat e tyre me një hap. Më pëlqen gjithashtu çmimi, lehtësia e përdorimit dhe siguria e Backblaze, kështu që mund të kujdesem për të gjitha nevojat e mia rezervuese në një moment. Jo që Backblaze duhet të jetë më e përshtatshme për ju: me disa që kërkojnë rreth jush do të jeni në gjendje të gjeni zgjidhjen më të mirë rezervë për nevojat tuaja, si dhe.

Me këtë, rruga për të cilën unë duhet të kujdesem është se të gjitha këto pajisje dhe shtesa të ndryshme flasin me njëra-tjetrën, kështu që unë mund të ndërroj pajisje akoma ende të punoj larg në të njëjtën skedar si unë kurrë nuk lëviza.

Sync.com është shërbimi im i rregullt për këtë lloj gjëje dhe nuk shoh asnjë arsye për të ndryshuar pasi unë mendoj se ofron një çmim të shkëlqyeshëm, sinkronizimin e rrufeve të shpejtë si dhe sigurinë me njohuri zero që do të thotë se askush nuk do të jetë në gjendje të shkoj të dhënat e mia nëse nuk i lejoj ato. Në të njëjtën kohë me Sync.com do të përdor gjithashtu pCloud, kryesisht sepse ka një aplikacion të shkëlqyeshëm celular për të cilin më duhet nëse po udhëtoj dhe nuk mund ta përdor laptopin tim.

Këto dy shërbime do të më lejojnë që disqet e mia të reja të mos ngopen shumë shpejt pasi thjesht mund të vendos gjithçka që nuk është një skedar video masiv me ta, ndërsa gjithashtu më jep qasje të menjëhershme nga kudo dhe në çdo kohë.

Midis të gjithë pajisjeve të mia të reja si dhe këtyre tre siguruesve të ruajtjes dhe ruajtjes së cloud, unë duhet të jem në gjendje të ruaj jo vetëm të gjithë skedarët e rinj që do të krijoj, por ato do të jenë të sigurta nga ndërhyrjet dhe unë duhet të jem në gjendje t’iu qasem atyre sa herë dhe kudo që dua.

Nëse keni ndonjë pyetje, më njoftoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map