Softueri më i mirë për të folur në tekst: Rezultatet e diktimit

Softueri për njohjen e zërit po përmirësohet gjatë gjithë kohës. Megjithë reputacionin e tij për të mos punuar mjaft, mjetet moderne mund të bëjnë një punë të mirë për të përkthyer zërin tuaj në tekst për urdhrat e diktimit dhe futjes. Ne hodhëm një vështrim në disa nga opsionet për t’ju sjellë këtë përmbledhje të softuerit më të mirë për të folur në tekst. E preferuara jonë është Dragon Natyrisht duke bërë, por ka shumë mundësi të lira (ose të paktën më të lira) përreth, gjithashtu.


Nëse doni të diktoni ndërsa bëni gjëra të tjera, teksti në të folur është i përsosur. Ju mund të shkruani një fjalim për punë gjatë gatimit, për shembull. Shumica e njerëzve flasin më shpejt sesa shkruajnë, kështu që mund t’i bëjë ata më produktivë, me kusht që programi të jetë i saktë. Për ata me një dëmtim fizik, mund të jetë mënyra e tyre e vetme për të përdorur një kompjuter, duke e bërë saktësinë edhe më të rëndësishme.

Largësia mund të ndryshojë në varësi të gjuhës ose theksit tuaj. Ata prej nesh nga pjesët më të largëta të botës mund të gjejnë thekse tona më pak të ngjarë të njihen nga të tjerët. Amerikanët kujdesen më mirë sesa njerëzit nga Skocia, për shembull. Gjuhë të ndryshme paraqesin sfida të ndryshme për sistemet e interpretimit kompjuterik. Ne do të përqendrohemi në anglisht në testimin tonë, por mund të hedhim copa të gjuhëve të tjera për të parë se çfarë ndodh.

Për testimin tonë, gjëja kryesore që do të shikojmë është saktësia. Ne do të lexojmë një grup të caktuar teksti për secilin mjet për të krahasuar mënyrën e trajtimit të tij. Ne gjithashtu do të shikojmë njohjen e komandës aty ku është e përshtatshme.

Pyetja e madhe që ne kemi dashur të shtrojmë është nëse programi i njohjes së zërit ka lëvizur nga të qenit një risi herë pas here e dobishme në diçka që ofron një alternative të arsyeshme, apo edhe më të mirë për shtypjen.

Mikrofoni ynë është një kufje standarde, asgjë e zbukuruar. Ne do të bëjmë pjesën më të madhe të testimit tonë në të njëjtin PC dhe do të përdorim një telefon iPad dhe Android për të parë ofertat nga Apple dhe Google. Mac mini ynë nuk arriti të njohë inputin e mikrofonit, kështu që është jashtë rregullit.

windows-fjalim-njohja-dëgjuarit

Njohja e fjalimit të Windows

Njohja e të folurit e Windows është ndërtuar në Windows. E tëra çfarë ju duhet të bëni për të vendosur atë është kërkimi i “njohjes së fjalës” në kutinë e kërkimit të Windows, pastaj klikoni përmes magjistarit të instalimit. Do të duhet të përsërisni dy fjali me zë të lartë. Pasi të keni mbaruar, ajo menjëherë ofron që të përmirësohet duke shkulur përmes postave elektronike dhe dokumenteve. Jo faleminderit.

windows-fjalim-njohja-Setup

Ju mund të keni shqetësime në lidhje me lejimin e njohjes së të folurit në Windows duke pasur parasysh rekordin e tij për privatësinë. Nëse po, artikulli ynë për cilësimet e intimitetit të Windows 10 vlen të kontrollohet.

Duke vazhduar më tej, Windows rekomandon fuqimisht që të bëjmë një tutorial të komandave zanore. Lyuditërisht, edhe pse ne jemi duke përdorur Windows 10, ne mund të zgjedhim vetëm Windows 7 ose 8.1. Tutoriali është një video që kalon në listën e komandave dhe e jona thotë qartë se Windows 10 është në krye, kështu që ne anashkaluam ta provojmë.

Ne filluam me një sukses dhe hapëm dritaren e kërkimit siç ishte menduar. Përpjekja për të shtuar një rresht të ri në një dokument na dha një “çfarë ishte ajo?” porosia Ishte e njëjtë me përpjekjen e dytë Provimi i tretë hapi një dokument të ri dhe i katërt u përpoqën të zgjidhnin të gjithë numrat në dokumentin tonë, kështu që nuk ishte veçanërisht i dobishëm.

Të thuash “shko në fillim të fjalisë” na çoi në fillim të fjalisë sonë të shtypur. Punoi edhe “Shko në fund të fjalisë”. Të dy kërkuan më shumë sesa të godisnin çelësat në shtëpi ose në fund, megjithëse.

Clippy mund të flasë, por mund të kërcejë?

PC jonë po mundohej aq sa ishim në atë pikë. Sistemi ynë i testit i5-7600 provoi rënie të performancës shqetësuese kur përdorim njohjen e të folurit dhe ne patëm probleme të rrëmbejmë midis dokumenteve dhe skedave të shfletuesit në një mënyrë që të na kujtonte të preferuarin e vjetër të Microsoft, Clippy.

windows-fjalim-njohja-çfarë

Njohja e të folurit e Windows fiket shpejt, në vend që të marrë 45 sekonda për të ngarkuar në distancë një animacion të vetvetes, duke u lëkundur, kështu që faleminderit për mëshirat e vogla. Alsoshtë gjithashtu për më të mirën që Njoftimi i Fjalimit i Microsoft-it nuk na paraqet fytyrën për të shënuar. Monitoruesit nuk janë aq të qëndrueshëm sa dikur.

Meqenëse shpesh bënte gjë të gabuar kur keqinterpretonte komandat tona, sesa asgjë, ne e konsiderojmë veten me fat që nuk bëri asgjë serioze ndërsa ne e përdorim atë. Mundësia për një katastrofë të lidhur me punën është, sidoqoftë. Ajo vazhdoi të funksionojë pasi të vendosëm mikrofonin gjithashtu.

Shtë e drejtë të themi se kemi pasur sukses të përzier me Njoftimin e Fjalimit të Windows. Isshtë mbresëlënëse kur funksionon, por gabon shumë shpesh të përdorësh rregullisht. Mund të jetë e dobishme për të dëmtuarit fizikisht, por ka mundësi më të mira.

Fjalimi Siri Teksti

Duke u lejuar nga Microsoft, ne menduam që Apple nuk do të na zhgënjejë; është, në fund të fundit, mundësuar nga Nuance, e njëjta kompani që qëndron pas Dragoit. Sidoqoftë, ai bëri që të mos e pranonim mikrobin tonë, kështu që në vend që të shikonim fjalimin në kompjuterin e Apple në tekst, vendosëm ta testojmë Siri në iPad.

Siri është shërbimi me profil më të lartë përreth, me nxitjen e tij iPhone që popullarizon konceptin e të folurit në tekst dhe prish rekordet për teknologjinë më të shfaqur në bare.

Pajisjet e Apple gjithmonë duken të mira dhe janë drejtuar drejt miqësisë ndaj përdoruesit. Ne mezi prisnim të shihnim nëse kjo do të përkthehej në softuer funksional të njohjes së fjalës. Le të shohim se si Siri fared gjatë testimit tonë.

apple-waveform

Pas lançimit të aplikacionit Shënime, ne u angazhuam në diktim, i cili përfshin dërgimin e hyrjes në cloud për Apple për t’u përpunuar. Nëse jeni të interesuar në aspektin e intimitetit të kësaj, lexoni artikullin tonë mbi ligjet më të mira të intimitetit të cloud.

Përdorimi i reve mundëson që shumë hedhje të kuajve kompjuterikë të hidhen në interpretimin e asaj që thoni. Ju mund të mendoni se qasja do të ishte e ngadaltë, por është çuditërisht e shpejtë. Ka një vonesë të dukshme, por nuk është e gjatë dhe akoma funksionon më shpejt se shtypja.

apple-keyboard

Përdorimi i njohjes së fjalës iPad është i thjeshtë. Thjesht klikoni në mikrofuzë sa herë që tastiera është e dukshme, që është se si shumica e aplikacioneve që përdorin një tastierë e bëjnë atë.

Farë Dickens?

Apple bëri një punë të mirë, por prapë kishte probleme me Dickens. Shumica e fjalëve në provën tonë ishin dhënë me saktësi, por akoma ekzistonte klauzolë e çuditshme, siç ishte, “Oliver ishte i pamatur me Misurin”.

Ajo u bë më mirë me fraza të thjeshta dhe shumica e asaj që thamë është dëgjuar si duhet për aq kohë sa kemi mbajtur në një fjalor themelor. Megjithatë, ajo ra fjalën e rastit.

Për kërkime në internet, të pyesësh Siri shpesh është më e shpejtë se shtypja, veçanërisht në pajisjet më të vogla me tastierë të butë.

Apple rezultate

Ne e testuam tjetër me disa fjalë të huaja dhe emra vendesh. Ajo trajtoi “konnichi wa”, por nuk arriti të njohë emrat e anëtarëve të bandës K-pop. Prapëseprapë, i takon besimit të Apple-it që ndiheshim të sigurt sa duhet për t’i dhënë një goditje.

Në përgjithësi, Siri bën mirë me fraza të thjeshta dhe është mirë të përdorësh kur dëshiron të kërkosh diçka me nxitim. Ndërsa përdoruesit e tij do të jenë të vetëdijshëm, ai bën shumë gabime dhe është mjaft i kufizuar. Megjithatë, është një përpjekje e mirë nga Apple.

Shtypni zërin e Dokumenteve Google

Typing zëri i Dokumenteve të Google është falas dhe i disponueshëm kudo që të jetë Chrome. Nuk kërkon konfigurim dhe mund të aktivizohet nga menyja e mjeteve në çdo dokument.

google-zë-typing-mic

Duke filluar me testin tonë të Dickens, ne zbuluam se “Oliver Twist” ndonjëherë ishte “Oliver” dhe herë të tjera “të gjithë”. Shumë fjalë u anashkaluan dhe rezultatet ishin plot gabime. Shkrimi i Zërit të Dokumenteve të Google fiket automatikisht dhe, në një moment, ndaloi të reagonte pavarësisht se ishte në aktivitet, kështu që na duhej të përsërisim një pjesë.

google-zë-typing-Oliver

Pasi morëm rezultate të dobëta në testet tona të diktimit, ne u përpoqëm të jepnim komanda dhe u përpoqëm më mirë. Ne kaluam ndërmjet italikës dhe tipit të guximshëm, shtuam pikësim dhe fjalë të diktuara, të gjitha këto u njohën.

Prapëseprapë, Typing Voice i Docs Google është i thjeshtë për t’u përdorur, edhe nëse saktësia e tij lë diçka për të dëshiruar. Duket se po bën më mirë nëse flisni me zë të lartë dhe qartë, megjithëse.

Kur gjërat mbahen të ngadalta dhe të thjeshta, ato bëhen më të drejta, por nuk është aq e saktë sa të jetë shumë më tepër se një mashtrim. Nëse keni nevojë të diktoni pa duar për një kohë, mund të bëni atë dhe të korrigjoni gabimet më pas, por do të ketë shumë prej tyre.

google-zë-typing-faqe

Njohja e Zërit e Google funksionon më mirë në celular sesa Desktop

Të pakënaqur me punën e saj të desktopit, vendosëm t’i japim Google një shans tjetër. Këtë herë, ne përdorëm Gmail në Android dhe, për çudi, u përpoqëm shumë më mirë. Saktësia ishte gati 100 përqind për diktimin dhe tekstin, por testet e Dickens panë që ajo të binte në mënyrë të konsiderueshme. Megjithatë, në përgjithësi, zbuluam që versioni Android funksionoi shumë më mirë sesa ai i desktopit.

Shtë e qartë se ekziston një potencial në teknologjinë e Google. Android na dha rezultate më të mira dhe nëse jeni i gatshëm të toleroni gabimet e shumta, mund të jetë një alternative e dobishme për tastierën e saj.

Speechnotes

Speechotes është një shërbim i bazuar në shfletues të fjalës në tekst që ju lejon të diktoni në shfletuesin tuaj. Nuk kërkon konfigurim përtej dhënies së lejes për të përdorur mikrofonin tuaj, kështu që ju të mund të drejtoheni drejt diktimit.

Nuk mund të jetë më e thjeshtë për t’u përdorur. Ka një zonë të madhe për të shtypur tekstin dhe një mikrofon të madh për të klikuar kur doni të filloni dhe të ndaloni së foluri.

Për provën tonë të parë, ne u përpoqëm ta godisnim atë me rap dhe ajo bëri aq mirë sa mund të pritej duke pasur parasysh cilësinë e vjershave tona. Mori skicë kur testuam pikësimin. Ndalesa të plota, presje dhe pikëpyetje funksionuan shumicën e kohës, por kolonat u bënë “kodonë” ose “Kyle Long”, për të cilët nuk kemi dëgjuar kurrë për.

speechnotes-rap

Komandat emoji sollën buzëqeshje në fytyrat tona, si dhe në ekranet tona, por dash dhe kopësht i dhënë si “Dodge Hartford”.

Testi ynë i Dickens u kthye, “Oliver Twist ishte i dëshpëruar nga uria dhe mëngjesi me mjerim”, që ishte, të paktën, në frymën e tregimit. Z. Bumble do të zemërohej më tej për të gjetur veten të përshkruar si një “mami alfa”, megjithëse, veçanërisht kur ne kishim zgjedhur anglisht britanik.

speechnotes-oliver

Ne u përpoqëm ta vendosnim atë në anglisht amerikan dhe duke folur në theksin tonë më të mirë amerikan vetëm për të zbuluar “mamin” u shndërrua në “bombë”. Ishte pa shpresë. Nga frika se mund të ishte trillimi ynë, iu drejtuam James Earl Jones. Një regjistrim i një skene ikonike nga një film i caktuar nuk arriti të regjistrohej saktë. Ne u përpoqëm të bërtisnim në mikrofonin tonë. Kjo nuk ndihmoi as.

Merre me buzeqeshje

Ne bëmë më mirë kur përdorëm fraza të thjeshta. Bëri një punë e mirë për t’i rregulluar gjërat, megjithëse kishte akoma gabime.

Ju mund të përdorni Speechnotes për të bërë një draft të ashpër, me kusht që gjërat të mbahen të thjeshta dhe të flisni ngadalë. Do të ketë mjaft gabime për të korrigjuar, sidoqoftë, duke na dhënë përshtypjen e një pjatalarëse që nuk do të funksionojë nëse nuk i lani pjatat para se t’i vendosni.

Speechotes funksionon në çdo shfletues, për sa kohë që shfletuesi është Chrome. Mund të eksportoni në formatin .doc ose .txt ose ta ngarkoni atë në Google Drive.

Transkripto

Fokusi i transkriptimit është në audio të bazuar në skedarë, kështu që nëse doni të regjistroni një .mp3 dhe transkriptoni atë më vonë, është mjeti për ju. Ne nuk po e provojmë atë, sidoqoftë. Ne thjesht po shohim aftësinë e tij të diktimit.

Pretendon se tipari i tij i diktimit ju lejon të punoni dy deri në tre herë më shpejt sesa të shtypni. Që kjo të jetë e vërtetë, duhet të përkthesh fjalimin tuaj në tekst me saktësi. Siç vë në dukje vetë faqja e saj në internet, bërja e tij me saktësi të plotë është ende një ëndërr tubi.

Ju jep një javë shërbim falas, pas së cilës tarifon 20 dollarë në vit. Kjo nuk do ta prishë bankën dhe do të ketë një tarifë të vazhdueshme, në vend se një tarifë të rëndë për një herë, sugjeron që kompania është e sigurt që do t’ju mbajë si klient. Abonimi gjithashtu nënkupton që gjithmonë mund të përfitoni nga versioni i fundit i softverit të tij.

Transkripto-kryesore-ekran

Megjithatë, si një shërbim i paguar, detyra është në Transkriptim për të ofruar. Me konkurrencën e saj kryesisht nuk ka arritur të sigurojë asgjë në rrugën e konkurrencës së ashpër, sidoqoftë, bar nuk është vendosur lartë. Le të zbulojmë nëse Transkriptimi mund ta pastrojë atë.

Pasi u regjistruam, morëm një turne të shkurtër me një pop-up duke shpjeguar disa mjete dhe kontrolle. Ne u drejtuam më pas te butoni i diktimit, të etur për të parë se çfarë do të bënte Transkriptimi i trazirave tona.

Ne filluam me Oliver. Si zakonisht, kemi marrë rreth 50 përqind saktësi, me fjalinë e çuditshme duke u interpretuar në mënyrë të përsosur dhe të tjerët kthehen te ne si “avancim te mjeshtri, bizon dhe Spoon në dorë”, i cili theu magji disi. Oliver u riemërua “të gjithë” në një moment, gjithashtu.

Transkripto-oliver

Transkriptoni performancën e përmirësuar me fjali të thjeshta. Filloi duke marrë tetë fjali radhazi 100 përqind të sakta. Gabimi i parë erdhi kur u morëm me shumë dyshime dhe filluam të flasim me shpejtësi të fjalëve, por gjërat i morën menjëherë kur u kthyem dhe përsërisnim më ngadalë.

Transkripto-thjeshtë-fjali

Një punë e arsyeshme për të qenë i dobishëm

Krahasuar me Windows, Speechnotes dhe Google, Transcription është përpara përpara dhe skajet e fundit Siri në besueshmëri. Ende nuk mund të menaxhojë “Oliver Twist”, por bën një punë të mirë për të dhënë fjali të thjeshta. Nuk e kuptoi frëngjishten tonë, por vështirë se mund të fajësohet për këtë, siç bëjnë pak francezë.

Nëse nuk mund të shkruani ose jeni aq të këqij në atë që bëni një gabim ose dy çdo fjali, mund të gjeni që Transkriptimi përmirëson produktivitetin tuaj. Mund të jetë gjithashtu e dobishme për regjistrimin e takimeve ose bisedave në situata kur ju nevojiten vetëm shënime të përafërta ose jeni të lumtur të ktheheni dhe të korrigjoni gabimet më vonë.

Transkriptimi është i bazuar në shfletues, por diktimi funksionon vetëm në Chrome. Megjithatë, mund të eksportoni në .doc, kështu që nuk jeni të lidhur me shërbimin.

Dragon Natyrisht duke u bërë

Ne e shikuam Dragon Natyrisht duke bërë të fundit, e cila është më e shtrenjta e kësaj liste. Ne testuam versionin më të lirë, Home, në PC-në tonë. Pretendon se “kap mendimet tuaja aq shpejt sa mund t’i flisni ato”. Pasi u zhgënjeu nga programi tjetër, shpresuam që të ndodhte, por ishin skeptikë.

Konfigurimi është një përvojë, me lidhje të vështira për shkarkim dhe një numër serial që duhet të futet në pesë fusha të ndryshme, pa lejuar përdoruesit të ngjitin të gjithë gjërat menjëherë. Duke hedhur një vështrim në opsionet e instalimit, gjetëm disa module angleze në dispozicion. Ju mund të zgjidhni nga Australian, Kanadez, Sh.B.A, Sh.B.A, Indian ose Azinë Juglindore, që është mbresëlënëse, por mund të dëshironi të çaktivizoni ato që nuk dëshironi pasi hanë mbi 200MB hapësirë ​​secila.

Gotshtë ngatërruar kur zgjedh rajonin tonë dhe theks, megjithëkëtë. Nëse do të zgjidhnim SH.B.A. si rajonin tonë, ne mund të zgjidhnim nga të gjitha thekset në dispozicion, por kur zgjodhëm SH.B.A., ne nuk mund të zgjidhnim thekse spanjolle ose pakistaneze. Me rajonin tonë të vendosur në Indi, Australi apo Zelanda e Re ne nuk mund të zgjidhnim aspektin tonë.

Udhëtarët që vendosin rajonin e tyre në vendndodhjen e tyre pa kontrolluar me kujdes mund të mos e kuptojnë se mund ta akordojnë Dragoin në theksin e tyre, i cili duket si një gabim nga një këndvështrim i shfrytëzueshmërisë.

Duke supozuar se theksi ynë amerikan ishte “standard”, ne vazhduam. Kishte mundësi të përparuara për të zgjedhur llojin tonë të fjalorit, por vetëm e madhe ishte e disponueshme. Ju gjithashtu mund të zgjidhni modelin akustik të të folurit, por ai ofron vetëm një version të mëparshëm të BestMatch V të paracaktuar.

Hyni në Drago

Dragon-Naturally-Logo

Në fillimin e punës, neve na u dha mundësia e fillimit në modalitet provë, pavarësisht se nuk gjetëm një lidhje provë falas në faqen e internetit, ose aktivizimin e produktit, të cilin e zgjodhëm.

Ajo na kërkoi të lexonim disa tekst për të konfirmuar mikrofonin tonë të punuar. Dragoi ishte aq i sigurt, na preu në gjysmë të rrugës, duke na lënë të kalojmë në tutorial. “Kaloni nëpër këto simulime përparimtare dhe do të mësoni aftësi të rëndësishme në mënyrë efikase!” njoftoi.

Mësimet dukeshin të ngathët, por ishin më të mira kur bëhet fjalë për përmbajtjen. Shansi ynë i parë për të testuar njohjen e fjalës së Dragoit erdhi kur na kërkoi të fiknim mikrofonin me zërin tonë. Duke vepruar kështu u bënë dy përpjekje. Testi i parë i diktimit tutorial mori dy prova para se të na dëgjonte, por çështja u zhduk jashtë tutorial, kështu që nuk është aq serioz.

Nga ajo pikë përpara, mori gjithçka në rregull, përfshirë disa pikësime komplekse dhe futje numerike. Meqë ne po thoshim vetëm atë që na tha, megjithatë, ne e rezervuam gjykimin tonë.

Tutoriali ju jep këshilla se si të flisni kur përdorni aplikacionin, i cili është i mirëpritur dhe do të ndihmojë në përmirësimin e shanseve të përdoruesve për t’u kuptuar. Gjithashtu ju mëson të përdorni menunë “korrekte” kur bëni gabime.

Në një moment, një pop-up u shfaq për të na thënë ato që thamë nuk ishte i njohur. Ne kemi pyetur veten nëse ishte vërtet faji ynë. Një tjetër pop-up i ofruar për të instaluar një shtesë të shfletuesit për ne. Disa mund t’i shohin këto pop-up të dobishëm, të tjerë mund t’i konsiderojnë si irritues.

Duke përdorur Dragon Natyrisht duke bërë

Pasi kërceu nëpër të gjitha këto gurë, Dragon është një fllad për t’u përdorur. Shiriti i saj i menusë ulet në pjesën e sipërme të ekranit dhe ka një mikrofon të madh të kuq për të klikuar kur dëshironi ta ndizni. Me mençuri, Dragoit nuk ju lejon të filloni duke thënë “mikrofon.” Ju duhet të klikoni për të filluar.

speechtotext-dragon-bar

Bar menuja është e dizajnuar mirë dhe ju lejon të përdorni shumë karakteristika të dobishme. Dragon ju lejon të zgjidhni profilet e përdoruesve, gjë që është e dobishme nëse keni njerëz me thekse të ndryshme duke përdorur të njëjtën makinë. Ai mund të analizojë fjalorin tuaj duke shikuar dokumentet e zgjedhura nga përdoruesi, do të thotë që mund ta stërvitni atë me të dhëna që pasqyrojnë përdorimin tuaj personal të gjuhës.

Ekzistojnë disa opsione të kalibrimit audio dhe një veçori që ju lejon të trajnoni fraza të veçanta. Ju gjithashtu mund të shikoni një histori njohjeje për të parë nëse ka diçka që Dragoit gabon shpesh.

Ajo gjithashtu ka një sërë karakteristikash të ndihmës. Ekziston një asistent i performancës dhe disa mundësi ndihmëse dhe mbështetëse. Uebfaqja përfshin një shumë të dokumentacionit, por duket se shpërndahet. Lidhja e udhëzuesit të përdorimit që pamë nuk përfshin shumë më tepër se sa instalimi. Ka udhëzues të dobishëm komandues për versionet profesionale dhe ligjore, por ne nuk mund të gjejmë një për Shtëpi.

Ekziston edhe një bazë e njohurive, kështu që nëse keni nevojë për mbështetje, ka shumë mundësi. Kur e shikojmë këtë, mësuam se vetëm një përdorues për një makinë është i lejuar, kështu që shfrytëzimi i veçorisë së shumëfishtë të profileve do të jetë i kushtueshëm.

Menyja “e saktë” është e dobishme dhe ju jep një listë interpretimesh alternative për ato që keni thënë. Ato janë renditur kështu që ju mund t’i zgjidhni ato në numër nëse shihni atë që dëshironi.

Duke qenë të impresionuar nga tiparet e saj, por të zhgënjyer nga çështjet e vogla të përdorshmërisë gjatë vendosjes, ne filluam testin e diktimit “Oliver Twist”, duke pyetur veten nëse Dragon do të justifikonte çmimin e tij.

Pesë minuta më vonë, ne patëm përgjigjen tonë. Dragoit po bie nofulla kur bëhet fjalë për tiparin e saj thelbësor të njohjes së asaj që thoni. Shikoni rezultatet e testit tonë të diktimit.

speechtotext-dragon-diktimin

Këto janë 200 fjalë të prozës së shekullit të 19-të të bëra me tre gabime. “Rebel” u bë “rabel”, “beadle” u bë “beetle” dhe nuk kishte asnjë shans me “Mr. Limbkins “. Shenja e pikësimit është tek ne, dhe çka është një beadle gjithsesi?

Ne njohim njerëz që nuk janë aq të mirë në interpretimin e të folurit. Ishte aq e mirë sa na u desh të drejtoheshim te “Mary Poppins” për të marrë një gabim zbavitës prej tij, me “supercalifragilisticexpialidocious” duke u bërë “super lista California që dëbon mbylljet”.

Dragon përfshin një “qendër të dobishme” të mësimit që ju tregon komandat që lidhen me çfarëdo që bëni. Shtë një mënyrë e bukur për të mësuar rreth softverit, veçanërisht kur filloni. Diktimi themelor është i thjeshtë dhe mund të përdoret pa ndihmë, sidoqoftë.

speechtotext-dragon-learning-Center

Softueri më i mirë për të folur në tekst?

Në ”150 $,

Aktgjykimi

Kishim kënaqësi të testonim këto mjete dhe të ekspozonim kufizimet e tyre. Kishte shumë gabime argëtuese. Shkrimtarët e komedisë me bllokun e shkrimtarëve mund të keqësojnë sesa t’u diktojnë disa prej këtyre aplikacioneve dhe të shohin se çfarë linja qesharake materializohen.

Përshtypja jonë fillestare kur shikojmë opsionet falas ishte se kjo teknologji është mbresëlënëse kur funksionon, por duhet të bëhet më e besueshme për të realizuar potencialin e saj.

Shikimi i Dragoit ndryshoi atë. Isshtë në një nivel tjetër nga të tjerët për saktësi. Dallimi ishte natë dhe ditë dhe ne mund ta shohim veten duke përdorur Dragon në skenarë ku asnjë nga mjetet e tjera nuk do të ishte i zbatueshëm.

Opsionet e telefonisë celulare ia vlen të përdoren për kërkim, për aq kohë sa jeni gati të shkoni në tastierën virtuale në shumë raste që ata nuk funksionojnë.

Transkriptimi bën një përpjekje të mirë për saktësinë, por nuk është aq i mirë dhe, për përdorim profesional, ne konsiderojmë se Dragoit ia vlen paratë për performancën shtesë.

Ndërsa jemi argëtuar, ky artikull ka qenë pjesërisht një ushtrim për të parë pse këto shërbime nuk përdoren më gjerësisht. Opsionet falas, edhe pse jo pa merita, lënë shumë për të dëshiruar. Sidoqoftë, nuk ka dëm për të provuar ata, dhe kush e di, ju mund të gjeni se ata njohin gjithçka që ju thoni.

Softueri më i mirë për njohjen e zërit

Nëse jeni të gatshëm të paguani 150 dollarë për Dragon, gjërat ndryshojnë plotësisht. Shpresojmë, teknologjia e saj do të filtrohet në ofertat falas. Kjo mund të jetë një ndryshues i lojës dhe të ndryshojë mënyrën se si bashkëveprojmë me pajisjet tona përgjithmonë.

Dreamndrra e trillimeve shkencore të kompjuterëve tanë që u përgjigjen fjalëve tona mund të jetë më afër sesa mendojmë, megjithëse në shumicën e rasteve do t’ju duhet një tolerancë e lartë për gabimet.

Nëse keni ndonjë rekomandim për shërbime të tjera, na tregoni. Ne do të jemi të interesuar të dëgjojmë se si vepruat me ta. Mund të jetë që njerëzit me zëra të ndryshëm të kenë përvoja të ndryshme, kështu që bëni blerje nëse nuk ju pëlqejnë rekomandimet tona. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map