Softueri më i mirë i modelimit 3D: Jeta në plastikë është fantastike

Shtypja 3D është një teknologji gjithnjë e më popullore që ju lejon të hartoni objekte në PC tuaj dhe t’i shtypni ato në shtëpinë tuaj. Shtë një shembull i ndritshëm i teknologjisë së informacionit që demokratizon procesin krijues. Mjetet më të mira të modelimit 3D ju japin mundësinë për të krijuar gjëra me teknologjinë shkatërruese që përndryshe do të detyroheshit të paguanit një premium për.


Në këtë artikull, ne do të shikojmë disa nga mjetet më të arritshme të modelimit 3D, si në aspektin e çmimit, ashtu edhe të shfrytëzueshmërisë. Lexuesit besnikë të Cloudward.net do të zbulojnë se ka mbivendosje me artikullin tonë në programin më të mirë grafik 3D, prandaj kontrolloni që edhe nëse doni të dini më shumë rreth 3D në përgjithësi.

Gjithashtu, nëse keni nevojë për një vend të lehtë për të ruajtur modelet tuaja, shikoni artikullin më të mirë për ruajtjen e reve.

Nuk ka kufi për atë që mund të bësh me shtypjen 3D. Epo, ka, por do të vijmë më vonë. Ju mund të krijoni mobilje, sende zbukuruese dhe makina funksionale. Njerëzit po shtypin drone dhe madje edhe armë zjarri. Modelet për lojëra ose dekorimin e apartamentit tuaj mund të shtypen ose sendet e tavolinës mund të bëhen në specifikimet tuaja.

Kufizimet ka të ngjarë të varen nga cilësia e printerit tuaj dhe nga materiali që përdorni.

WingsBuddha

Cilësia e shtypjes pritet të përmirësohet me kohën dhe kostot duhet të ulen. Ndërsa teknologjia zhvillohet, ne mund të përfundonim në mënyrë rutinore shtypjen e sendeve shtëpiake dhe mobiljeve. Ky është një lajm i mirë për të gjithë, përveç, mbase, dyqanit tuaj lokal të mobiljeve.

Ju mund të shkarkoni modele për të shtypur nga faqja në internet, por krijimi i tyre vetë është shumë më argëtuese. Nëse doni të uleni në një karrige që keni krijuar, nuk ka asgjë për t’ju ndaluar, thjesht mos harroni të siguroheni që është mjaft e fortë për t’ju mbështetur.

Si punon

Ashtu si me mjetet 3D të grafikës, ne po ndërtojmë objekte të ndërtuara nga pika në hapësirën 3D të quajtur vertices. Këto vertikale mund të lidhen për të krijuar një avantazh. Edges që formojnë një lak bëjnë një aeroplan, dhe aeroplanët përbëjnë sipërfaqet e objekteve.

Shumë veçori të zakonshme për mjetet e grafikës 3D nuk janë të nevojshme kur përqendroheni në shtypje. Animacioni është jashtë. Renditja thjesht duhet të ju tregojë se çfarë është, nuk ka nevojë për ndriçim të zbukuruar ose harta të përplasura.

Numërimet e larta të poligonit do të jenë përtej aftësive të shumicës së printerëve 3D dhe do të dëshironi të përqendroheni në objekte individuale sesa në skena të mëdha.

BlenderCyberDude

Ekziston një ndërprerje ndërmjet këtyre mjeteve dhe softuerit grafikë 3D, megjithëse, ne i kemi shikuar në një artikull të hershëm. Dallimi me modelimin 3D është se ka shumë kufizime se çfarë mund të bëni. Gjërat që mund të krijoni në ekran nuk janë gjithmonë të mundshme në botën reale.

Shtypja mund të jetë e ngadaltë dhe nuk është falas. Materialet kushtojnë para. Për të siguruar që gjërat të shtypen si duhet, do të doni të kufizoni kompleksitetin e asaj që krijoni. Thënë kështu, ato që duam janë mjete të thjeshta, të qarta që na lejojnë të modelojmë në një mënyrë që pasqyrojnë kufizimet e botës reale.

Farë mund të printoni

Printerët 3D ndryshojnë në aftësitë e tyre, por objektet më të thjeshtë janë zakonisht më të mirë. Disa printerë mund të kenë probleme me detaje të vogla ose kthesa të hollësishme.

Do të duhet të faktoni në gravitetin dhe forcën. Një ndërtesë shumëkatëshe e mbështetur nga një kolonë e vetme e blloqeve që keni bërë në Minecraft nuk do të funksiononte në jetën reale dhe me siguri do të rrëzohet edhe në një shkallë të vogël, kështu që duhet të mendoni më shumë sesa si duket në ekran.

Ekzistojnë prova dhe gabime me printerët 3D pasi secili mund të jetë i ndryshëm. Materialet e shtypjes gjithashtu mund të bëjnë një ndryshim të madh. Ka shumë metale, plastikë dhe të tjerë për të zgjedhur dhe ato ndryshojnë në ngurtësi, forcë, pamje dhe kosto. Disa janë të përshtatshme për pjesë lëvizëse, disa jo.

Zgjedhja juaj e materialit gjithashtu do të përcaktojë nivelin e detajeve në të cilat mund të punoni. Trashësia e murit i referohet distancës minimale midis sipërfaqeve të pjesëve të modelit dhe zakonisht do të jetë midis 1-3 milimetra, por mund të jetë më e ulët nëse jeni me fat të mjaftueshme për të punuar me ar, argjend ose titan.

Kostoja e shtypjes 3D

Për sa i përket kostos së materialit, materialet më të lira siç janë fijet e polide-acidit ose fijet ABS janë në dispozicion për rreth 25 dollarë për kilogram. Fijet e najlonit dhe polikarbonatit do të kushtojnë më afër $ 100 për kilogram dhe metalet e shtrenjta do t’ju kushtojnë një krah dhe një këmbë.

Zakonisht do të harxhohen materiale kur shtypen, shpesh shumë, dhe nuk mund të ricikloni mbeturinat ose krijimet tuaja.

Vetë printerët variojnë nga disa qindra dollarë deri në 1.500 dollarë për modelet e konsumatorit. Nëse jeni vërtet serioz, është e mundur që të shpenzoni lart 10,000 dollarë. Ato modele ju lejojnë të shtypni pjesë me dimensione 1 metër ose më shumë. Modelet më të lira shtypen zakonisht në dimensione nën 30 centimetra.

Nëse nuk keni një printer, përsëri mund të krijoni modele pasi që ka shërbime që ju lejojnë të dërgoni atyre skedarë 3D objektesh dhe të bëni shtypjen për ju. Shërbimet, siç është Sculpteo, pranojnë skedarë në formate të ndryshme dhe do të dërgojnë modelet tuaja kudo në botë.

Ju madje mund të fitoni para pa pasur një printer. Ka faqe në internet ku mund të shisni modelet tuaja 3D, si dhe shërbime që do të shtypin modele nga modelet tuaja dhe do t’i shesin në emrin tuaj. Shërbime si CGTrader dhe Shapeways ia vlen të shikohen nëse shpresoni të bëni disa dollarë shtesë me aftësitë tuaja.

Mjetet më të mira të shtypjes 3D

Një mjet 3D duhet të eksportohet në formatin STL të përdorur nga printerët për t’u shtypur. Konvertimi i skedarëve STL në dhe nga formatet e tjera do të jetë i dobishëm, si dhe rregullimi i modeleve për të rregulluar problemet e shtypjes. Fiksimet përfshijnë zbulimin kur një model ka skaje jo të shumëfishta ose karakteristika të tjera që mund të shfaqen në kompjuter, por nuk funksionojnë në realitet. Mundësia për të thjeshtuar gjeometrinë është gjithashtu një plus.

Të qenit në gjendje të matni objektet 3D është gjithashtu i dobishëm, pasi ju mund të siguroni që objektet që krijoni të jenë në shkallën që ju nevojiten, madje edhe të krijoni objekte që tashmë keni, në mënyrë që ato të modifikohen në mjetin tuaj të projektimit. Matjet e botës reale janë gjithashtu të dobishme për projektuesit e mobiljeve ose mjeteve.

Përveç përdorimit të softuerit për të hartuar modelet tuaja, ju mund të përdorni shërbime dhe mjete të tjera për të siguruar që ato mund të printojnë. Për shembull, MakePrintable do të analizojë modelet tuaja për të kontrolluar nëse ato funksionojnë dhe mund të printojnë saktë.

Ekzistojnë gjithashtu mjete si MeshLab, të cilat mund të konvertojnë objekte midis formateve dhe eksportit në STL pasi të keni fiksuar rrjetën tuaj për t’u siguruar që është i shtypshëm.

Për këtë artikull, ne dëshirojmë që mjetet tona të jenë falas ose të kemi një provë falas. Inshtë më e lirë, sepse nuk ka nevojë të shpenzoni një pasuri këtu. Ne jemi në kërkim të energjisë, si dhe programe që mund të na ndihmojnë të marrim idetë tona në ekran me lehtësi dhe të shmangim bërjen e çfarëdo që printeri ynë nuk mund të trajtojë.

1. Krahë 3D

Wings 3D është një mjet falas dhe me burim të hapur i disponueshëm për Windows, Mac dhe Linux. Përdorimi i tij është i drejtpërdrejtë. Ju mund të shtoni objekte duke klikuar me të djathtën dhe duke zgjedhur nga një menu e primitivëve, e cila përfshin grupin e zakonshëm të poligoneve të rregullt 3D. Ajo gjithashtu ka shtesa, të tilla si një spirale dhe nyjë torusi, e cila mund të jetë sfiduese për shumicën e printerëve.

WingsDesktop

Manipulimi i objekteve është i thjeshtë. Ju mund të kaloni midis katër mënyrave, të cilat ju lejojnë të kontrolloni objekte të tëra, fytyra, skaje ose vertikale. Ata të gjithë kanë përdorime dhe ju lejojnë të manipuloni modelet në mënyra të ndryshme. Ju mund të nxjerr, rruazoni dhe bashkojeni. Ekziston edhe një pasqyrë virtuale për t’i mbajtur modelet simetrike.

Ekrani mund të zhvendoset midis një këndvështrimi perspektivë ose një projeksioni ortografik, i cili është i dobishëm nëse po punoni nga një planifikim. Inxhinierët dhe projektuesit e mësuar të punojnë si kjo do të vlerësojnë tiparin.

Duke përdorur Wings 3D

Uings Wings 3D është i thjeshtë, por i drejtpërdrejtë. Teksti në ekran shpjegon efektin e shtypjes së butonave dhe çelësave të miut gjatë operacionit aktual. Kjo e bën të lehtë për tu eksploruar ndërsa shkoni dhe do të thotë që nuk duhet të mbani mend gjithçka, ndërsa njiheni me rrethanat.

Mungesa e kompleksitetit të saj e bën të lehtë arritjen e kontrollit. Puna me funksionet kryesore të manipulimit 3D është më e lehtë kur ka pak gjëra për t’ju shpërqendruar. Butonat në ekran janë intuitivë dhe përcjellin mirë funksionet e tyre.

WingsRobot

Wings 3D është e thjeshtë, por bën punën. Ka qenë në zhvillim për 17 vjet dhe përqendrimi i saj në bazat e modelimit ka rezultuar në një mjet të shkëlqyeshëm dhe të lehtë për t’u përdorur. Nuk është i fryrë në krahasim me të tjerët, gjë që e bën atë një përshtatje të shkëlqyeshme për ata që kërkojnë të krijojnë objekte të thjeshta, të shtypshme.

Përqendrimi në gjeometrinë e thjeshtë, me shumëkëndësh të ulët është një përshtatje e përsosur për shtypjen 3D. Wings 3D i mungojnë disa këmbanat dhe bilbilat, por ato janë më pak të rëndësishme kur përqendroheni në shtypje. Ne e kemi parë atë më parë në mbledhjen tonë të mjeteve më të mira të grafikës 3D.

WingsPrimitives

Ai gjithashtu eksporton në formatin e kërkuar. Stl. Modelet e saj bazohen në një rrjetë të mbyllur dhe nuk ju lejojnë të prodhoni një model jo të shumëfishtë, me kusht që të shmangni përdorimin e funksionit “vrimë”. Kjo duhet të mbajë printerin tuaj të vlefshëm pa aksidente të pakëndshme.

Ju nuk do të merrni shumë përmbajtje fillestare falas me Wings 3D, por ka shkarkime në dispozicion në internet. Mjeti është mjaft i thjeshtë që së shpejti do të jeni në gjendje të mbushni zonën tuaj të fillimit bosh me të gjitha llojet e krijimeve të çuditshme dhe të mrekullueshme.

Mësoni të përdorni Wings 3D

Dokumentacioni i përfshirë është themelor dhe manuali në internet ka mjaft boshllëqe. Për fat të mirë, ajo që është atje është e qartë dhe, duke mbajtur ndjenjën e drejtpërdrejtë të Wings 3D, ju tregon atë që duhet të dini. Ju thuhet se si të ndërtoni një objekt 3D duke përdorur një sërë teknikash të thjeshta manipulimi.

WingsTable

Jashtë dokumentacionit, mund të gjeni shumë udhëzime në internet. Nuk ka asnjë mungesë të videove në YouTube që shpjegojnë se si të ndërtojnë dhe krijojnë lloje të ndryshme modelesh.

Wings 3D është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, por e aftë. Në vend që të keni qindra funksione, kjo ju lejon të kryeni me lehtësi veprimet që ju nevojiten për të ndërtuar dhe modifikuar një objekt 3D. Ne e rekomandojmë atë për këdo që kërkon të eksplorojë botën e shtypjes 3D.

2. blender

Blender është një mjet tjetër që ka qenë rreth e rrotull që kur lopët u kthyen në shtëpi. Filloi si një projekt me burim të mbyllur në 1998, por u lëshua si burim i hapur pas një fushate 100,000 $ për mbledhjen e fondeve.

Blender është falas dhe ka një komunitet besnik që bën objekte për të, si dhe ofron ndihmë dhe mbështetje. Për shembull, Uebfaqja në internet Blend Swap ka një seksion të dedikuar për objekte 3D të shtypshme dhe lejon përdoruesit të ndajnë punën e tyre nën një licencë Creative Commons.

BlenderObject

Duke përdorur blenderin

UI është një dhuratë e vërtetë e butonave dhe seksioneve të zgjerueshme, shumë prej të cilave nuk mund t’i prekni kurrë. Ata që duan të luajnë përreth dhe të eksplorojnë do të gjejnë shumë lodra, por kompleksiteti mund të pengojë njerëzit që duan të mësojnë shpejt operacionet themelore 3D.

Në mënyrë konfuze, disa menuse kanë të njëjtën etiketë pavarësisht se kanë përmbajtje të ndryshme. Ekzistojnë disa menuse “shikimi” të shpërndara rreth paraqitjes së paracaktuar, për shembull. Përkundër këtyre paqartësive, UI mbetet i lexueshëm dhe mund të përshtatet me përmbajtjen e zemrës suaj.

BlenderMonkey

Mësoni të përdorni blender

Për fat të mirë, ekzistojnë mësime në internet për gjithçka që lidhet me Blenderin dhe disa merren me vendosjen dhe rregullimin e mjetit për shtypjen 3D. Këtu kemi gjetur, megjithëse shtojca e përmendur nuk përfshihet në versionin e fundit. Ne ju rekomandojmë të hiqni dritaret që nuk keni nevojë t’i mbani gjërat sa më rrëmujë që të jetë e mundur.

Pasi të mësoni operacionet thelbësore, Blender është kënaqësi e madhe për t’u përdorur dhe ju lejon të tërheqni dhe shtyni objektet përreth duke rritur besimin. Ndërsa mund të manipuloni skajet, fytyrat dhe vertikalet, si me programet e tjera, gjithashtu mund të përdorni mjetet e skulpturës për të manipuluar objektin në një mënyrë më intuitive që ndjehet më shumë si të mësoni një aftësi artistike sesa një teknike.

BlenderOutput

Megjithëse softverit i mungon një tutorial i integruar, ekziston një manual i hollësishëm në internet për të plotësuar shumë mësime në YouTube.

Canfarë mund të bëjë Blender?

Duke parë atë që njerëzit e tjerë kanë krijuar me Blender, është e qartë kufiri i qiellit kur bëhet fjalë për atë që mund të krijosh me të.

Blender përmban një mjet për çdo rast, shumë prej të cilave do të mbingarkohen nëse thjesht bëni mobilje. Nëse doni t’i mbani gjërat pa eshtra, me siguri nuk është e përshtatshme për ju. Shtë e shkëlqyeshme nëse dëshironi të bëni punë me kryqëzim, megjithatë, siç është krijimi i një prezantimi të mirë të diçkaje që po shtypni ose përdorni modele të shtypshme në një animacion.

Përdorimi i mjeteve të përparuara të Blender mund të çojë në një model që nuk do të shtypet. Mjet mjet për ryshfet do të vijë në dispozicion nëse kjo ndodh. Ju mund ta përdorni atë për të thjeshtuar modelin tuaj ose për të hequr vrimat që mund të jenë formuar.

BlenderCat

Softueri nuk është i përsosur. Ajo ka lidhjen e çuditshme të humbjes në dokumentacion dhe ne gjetëm lidhje në mjetin që tregon faqet pa përmbajtje. Sidoqoftë, këto janë të vogla, pasi komuniteti është aktiv dhe duhet të jetë në gjendje të ndihmojë nëse e kërkoni.

Blender është një nga mjetet më të përparuara që ne po shikojmë dhe ka shumë për të ofruar për shtypje 3D, si dhe zhvillim të lojërave dhe animacioneve. Nëse keni nevojë të bëni më shumë sesa të shtypni, është ndoshta zgjedhja më e mirë për gamën e aftësive të saj. Ne e konsiderojmë atë si një nga mjetet më të mira falas në dispozicion. Shkarkoni atë për Windows, Mac ose Linux.

3. Slash 3D

Frymëzuar nga mënyra se si fëmijët krijojnë objekte komplekse në Minecraft, 3D Slash është një punë dashurie për krijuesin Sylvain Huet. Bazuar në skulpturën prej guri, është një mjet i lehtë për t’u përdorur që është një përshtatje ideale për shtypje 3D.

3dslash-box

Ju filloni me një kub të madh dhe mjetin e çekiçit të zgjedhur. Duke klikuar në kub largon blloqet prej saj, duke ju lejuar ta skulptoni atë. Nëse dëshironi, mund të ndryshoni madhësinë e kubës së hequr dhe të punoni në nivele më të hollësishme. Ekzistojnë gjithashtu mjete për të rivendosur kube, si dhe për të ndërtuar dhe hequr seksione më të mëdha. Shtë një qasje e ndryshme nga mjetet e tjera, por funksionon mirë.

Përdorimi i Slash 3D: Shkatërrimi Kreativ

3D Slash është argëtim i shkëlqyeshëm për t’u përdorur. Chipping në bllokun tuaj nuk heq vetëm një copë, por bën copa shkëmbi të copëtuara të fluturojnë kudo. Ekziston edhe një tingull i kënaqshëm “dreq” për t’ju bërë të ndjeheni sikur po griseni në një skulpturë të vërtetë.

3dslash-tools

Tingulli i shkëmbit shkatërrues që shoqëron stërvitjen do të kënaqë këdo me një pengesë për shkatërrim virtual dhe e bën 3D Slash një lehtësues të mirë stresi përveç një mjeti të dobishëm. Fëmijët do ta duan, të paktën, aq sa shkrimtari juaj në dukje i rritur.

Ka mjete pikture që ju lejojnë të ngjyrosni një bllok në të njëjtën kohë ose ta spërkatni në të gjithë zonat menjëherë, dhe të gjitha këto kanë efektet e tyre. Animacioni dhe efektet e tingullit mund të duken të parëndësishme, por ato e bëjnë përdorimin e prekjes 3D Slash dhe sjellin një sens të fortë të lidhjes me punën tuaj.

Ju nuk jeni të kufizuar për të filluar me një kub, megjithatë. Ju mund të gjeneroni tekst 3D për të punuar me dhe chip në. Një tipar i lezetshëm ju lejon të importoni një imazh 2D, i cili pastaj shndërrohet në formë blloku. Ashtu si shumica e 3D Slash, funksionon shumë më mirë nga sa prisni.

Një skicë e thjeshtë, të cilën e vizatuam lehtësisht në dy ngjyra, me ngjyrën aktive që bëhen blloqet. Një pamje e një faqe në internet të lajmeve të importuar në 3D Slash gjithashtu funksionoi mirë, duke na dhënë një përshkrim 3D të titujve dhe, megjithëse fotot ku ishin të paqarta, ajo ishte e njohur si gazetë.

3dslash-News-herë

Ju madje mund të importoni objekte 3D nga mjetet e tjera. Ne kishim sukses të kufizuar duke provuar të importonim kokën me shumëkëndësh të lartë nga Sculptris, megjithëse. Ajo funksionoi, por 3D Slash e shndërroi atë në një numër të madh blloqesh përmasat e një biome të Minecraft. Kjo veçori ia vlen të hulumtoni, por do t’ju duhet të luani për të parë se çfarë funksionon.

Versioni Falas 3D Slash

Megjithëse është në dispozicion një version falas i 3D Slash, ai ka disa kufizime kryesore. Ju mund të përdorni vetëm tetë ngjyra, për shembull, megjithëse nuk ka rëndësi domosdoshmërisht nëse shtypni me një material me ngjyrë të vetme.

Versioni falas gjithashtu kërkon regjistrim i cili na çoi nëpër disa ekrane shqetësuese që nuk ishin të qarta dhe do të linin fëmijët, dhe ndoshta mësuesit e tyre, duke gërvishtur kokën.

3dslash-regjistrimi

E bezdisshme, ju nuk mund ta ruani punën tuaj në versionin falas, megjithëse e mban të hapur një projekt të vetëm midis seancave. Do të duhet të paguani disa dollarë nëse doni të kurseni projekte ose t’i printoni ato përmes një skedari .stl. Kjo nuk do ta prish bankën me 2 dollarë në muaj, por versioni falas përmban shumë për t’ju mbajtur të zënë.

Argëtuese dhe e lehtë për t’u përdorur, 3D Slash është një mjet i përsosur për mësuesit me një printer 3D në klasë që duan të bëjnë fëmijët që krijojnë gjëra për të përdorur me të. Të rriturit që duan të luajnë me një softuer të thjeshtë, por të këndshëm, nuk duhet t’i kthejnë hundët,.

Qasja 3D Slash është një mënyrë e fuqishme dhe e shpejtë për të bërë modele 3D. Shtë një mjet mrekullisht idiosinkratik me çanta të personalitetit dhe ne ju rekomandojmë të hidhni një sy në të.

3D Slash është në dispozicion për Windows, Mac, Linux dhe BlackBerry.

4. Skulptri

Sculptris, nga Pixologic është një partner i qëndrueshëm i ZBrushit më të përparuar dhe më të shtrenjtë. Ndërsa ZBrush synon përdoruesit më me përvojë, Sculptris synon t’u japë fillestarëve një hyrje në botën e modelimit 3D.

Skulptris Mësimor

Pasi u mërzitëm nga demoni i urryer që na vështroi gjatë instalimit, hapëm manualin .pdf për të gjetur atë që dukej si një viktimë e vrasjes nudo. Pasi e kapëm tronditjen, gjetëm një manual të shkëlqyeshëm prej 47 faqesh që shërben si një udhëzues i shkëlqyeshëm për Skulptris dhe modelimin 3D në tërësi.

sculptris-demon

Manuali më i madh se një mësim i zhveshur për eshtrat, manuali është mjaft i shkurtër për fillestarët që të punojnë gjatë disa orëve, por mjaft i gjatë për të shpjeguar gjithçka në detaje. Ne do ta vlerësojmë si më të mirët e mjeteve që shikuam përsa i përket dokumentacionit.

Ndërsa shumica e mjeteve fillojnë me një ekran të spërkatjes së opsioneve të ndjekura nga një rrjet i zbrazët duke ju detyruar të shkelni përmes opsioneve dhe butonave për të filluar, Sculptris ju prezanton me një sferë të madhe në qendër të ekranit dhe tekstin udhëzues në të djathtë. Disa butona dhe mjete ulen pa masë në pjesën e sipërme të majtë.

Përdorimi i Skulptris

Paraqitja është e lexueshme, me stil dhe ofron shumë për të punuar pa qenë e mbushur me njerëz ose frikësues. Nuk ka menu të ndërlikuara për të lundruar.

Klikimi në sferë shton vëllim përreth kudo që të klikoni, duke ju lejuar të filloni hartimin e një objekti me gjeometri komplekse. Klikimi me të djathtën rrotullohet modeli juaj.

Inputi pasqyrohet, kështu që vendosja fillestare e bën të lehtë shtimin e syve, hundës dhe gojës në sferën tuaj dhe së shpejti merrni diçka që i ngjan një fytyre. Në rregull, përpjekjet tona fillestare dukeshin si motra e shëmtuar e Lejtnant Worf, por është e jashtëzakonshme se sa e thjeshtë është të prodhosh diçka mjaft komplekse.

Sculptris rregullon kompleksitetin e objektit tuaj ndërsa punoni në të, duke shtuar poligone si të domosdoshëm, kështu që ndjenja këndore e shumë mjeteve 3D nuk është aq shumë për një gjë këtu. Duke e përdorur atë ndjehet më shumë si formimi i balta.

Operacionet e shumta që mund të kryeni në modelin tuaj janë mjaft dinamike. Modeli nuk ndryshon vetëm një kulm ose një cep në të njëjtën kohë, por gjithçka rreth ku klikoni rregullon ndërsa bëni ndryshime. Ndihet më organike sesa manipulimi i pastër i bazuar në kulm që gjetëm diku tjetër.

sculptris-metalik-man

Ekzistojnë bare dhe madhësi dhe forcë për secilin mjet dhe disa opsione të tjera, por ato janë të qarta dhe të lehta për tu kuptuar. Ju rrallë e gjeni veten të nevojshme të shikoni se çfarë bën diçka në manual.

Me rëndësi, hendeku midis qëllimit dhe veprimit është i vogël. Nëse dëshironi të manipuloni modelin tuaj në një mënyrë të caktuar, zakonisht mund ta bëni atë. Mund të duhen disa eksperimente, dhe disa përdorime të veçorisë së prishjes, por mund të përktheni idetë tuaja në ekran.

Duhet një kohë për të kuptuar mjetet e ndryshme, por nuk janë kaq shumë dhe ato mund të zbulohen me disa klikime të miut.

Shtypje me Skulptris

Ndërsa rrjedhja e saj e punës është ideale për krijimin e modeleve 3D për shtypje, një problem i madh me Sculptris është se nuk eksporton në formatin .stl jashtë kutisë. Formati i saj .obj mund të shndërrohet në .stl nga mjetet dhe shërbimet e tjera, megjithëse, kjo nuk është një ndërprerje e marrëveshjes, por do të shtojë një hap shtesë në rrjedhën tuaj të punës nëse jeni duke bërë shtypjen tuaj.

sculptris kokë

Kur është fjala për të bërë një copë mobilje me boks me anët e gjatësisë specifike, ose ndonjë gjë tjetër që ka skaj të drejtpërdrejtë, Skulptri nuk është mjeti më i mirë. Megjithatë, për ndonjë gjë organike, është një zbulesë. Ndërsa aftësia dhe praktika me siguri do të sjellin shpërblime, mjetet janë mjaft intuitive për këdo që ka aftësi artistike të fillojë të marrë rezultate menjëherë.

Ai përfshin disa objekte fillestare për të luajtur me të, duke përfshirë një kokë dhe një figurë humanoid. Ka shumë materiale për t’u përdorur, të cilat duken të mira dhe do t’ju ndihmojnë të rikrijoni pamjen e çfarëdo materiali që përdorni për të shtypur.

sculptris-materiale

E thjeshtë për t’u përdorur dhe e drejtuar drejt arsimit, Sculptris është një mjet fantastik për të mësuar dhe krijuar objekte. Nëse dëshironi diçka të thjeshtë, është më e butë dhe më miqësore sesa Wings 3D, megjithëse prodhimi organik në kërkim mund të jetë më sfidues për printerin tuaj.

Skulptris është falas dhe në dispozicion për Windows dhe Mac.

5. SkicchUp

SketchUp është përqendruar në ndërtimin e skenave më të mëdha, siç janë paraqitjet e dhomave ose planet në natyrë, sesa modelet individuale.

Ai vjen në një version pro për 695 dollarë, i cili ka një provë falas dhe një version falas të bazuar në shfletues, që është ajo që ne po shohim. Versioni i shfletuesit ka mundësi të kufizuara për eksport, por nuk ju lejon të eksportoni në formatin .stl.

Sketchup-apartament

Gjëja e parë që pamë pas regjistrimit ishte një pop-up që na tregonte se kishte një problem me mbështetjen e ruajtjes së shfletuesit tonë. Kjo nuk është mënyra më e mirë për të filluar, por ne vazhduam. Turneu fillestar na bëri të klikojmë nëpër disa ekrane shigjetash të etiketuara që tregojnë në butonat, pastaj bëjmë një marrëveshje të detyrueshme për kushtet e shërbimit.

Pas kësaj, ne u gjendëm në një pikënisje të pazakontë. Në vend se një kub apo sferë, SketchUp na prezantoi një njeri pa fytyrë, me mjekër. Kjo është një ide e zgjuar. SketchUp është i përkryer për ndërtimin e objekteve të botës reale dhe zotëri i lartpërmendur ofron një udhëzues në shikim në shkallë.

Sketchup-fillim

Skicchup mësimi

UI duket bukur, por nuk është intuitiv. Ne ishim në gjendje të vizatonim një shesh mjaftueshëm me mjetet e vizatimit, por zgjedhja e mjetit të mbushjes dhe klikimi brenda formës sonë nuk bëri asgjë. Duhej t’i drejtoheshim manualit.

Fatkeqësisht nuk dukej se ishte një. Mësimet video janë rendi i ditës këtu. Për fat të mirë, ne zbuluam dritaren e dobishme të instruktorit, e cila ju jep një listë të operacioneve që mund të kryhen duke përdorur mjetin tuaj të zgjedhur.

Kjo i bën të kuptosh gjërat shumë më të lehta. Versioni në internet duhet të ngarkojë çdo faqe, gjë që e bën atë të ndihet pak clunky, por është akoma një mënyrë e mirë për të mësuar.

Duke përdorur Sketchup

Sapo të mësonim bazat, gjetëm shumë që të pëlqenim për SketchUp. Për shembull, drejtkëndësha dhe forma të tjera 2D lehtë mund të tërhiqen në hapësirën 3D të dhënë. Atëherë ato mund të tërhiqen dhe shtrihen në forma 3D.

Sketchup-blloqe

Shtë e thjeshtë të skiconi disa drejtkëndësha, pastaj t’i tërheqni ato në një grup rrokaqiejsh, një ndërtese ose mure për një dhomë. Vendosja e një dhome apo hapësire në natyrë nuk kërkon kohë.

Ju gjithashtu keni shumë mjete matëse në dispozicionin tuaj, kështu që nëse keni nevojë për precizion ky është një mjet i shkëlqyeshëm për t’u përdorur. Një zotëri me mjekër që qëndron në hapësirën e punës dëshmon një referencë të shkëlqyeshme për madhësinë dhe tregon forcën e SketchUp – krijimi i objekteve të botës reale – gjë që e bën atë ideal për shtypje 3D.

Planifikimi dhe zmadhimi përreth është i thjeshtë. Rrotullimi i pamjes me butonin e mesëm të miut është i këndshëm dhe i qetë, por lëvizja me mjetin shëtitës ndihet e ngathët. Kalimi në mjetin e panës na dha rezultate shumë më të mira.

Ka shumë tekstura që mund të aplikohen në sipërfaqet e objekteve për t’i bërë ato të duken të drejta pa pasur nevojë të shtoni shumë detaje 3D. Si një prekje e këndshme, ekziston një kategori e teksteve kushtuar materialeve të shtypjes 3D, kështu që ju mund t’i bëni gjërat të duken se si do të jenë pasi të jenë shtypur.

Sketchup-textures

Shtë një mjet i mirë, i shpejtë për hartimin dhe planifikimin që përshtatet mirë për shtypjen 3D, megjithëse përqendrimi i tij në objektet më të mëdha nuk është ideal nëse nuk keni akses në një printer të madh dhe të shtrenjtë.

Mendimet përfundimtare

Megjithëse shtypja 3D është një fushë e re, tashmë ka shumë mundësi të shkëlqyera të programeve kompjuterike për modeluesit 3D. Ndërsa këto mjete kanë aftësi shpërblimi ato nuk janë aq të vështira për t’u përdorur sa mund të mendoni. Nuk ka asgjë që qëndron midis jush dhe të merrni idetë tuaja në ekran dhe jashtë printerit tuaj.

Kur bënim kërkime për këtë artikull, ne u habitëm nga sa mjete ishin në dispozicion përtej atyre që dinim. Shumë prej tyre janë me burim të lirë dhe të hapur, me komunitete të lulëzuara që punojnë për t’i përmirësuar ato.

Mjetet që kemi parë janë të ndryshme nga njëra-tjetra dhe ofrojnë një varg qasjesh. 3D Slash është i thjeshtë, por ekziston një mjet i fuqishëm nën pjesën e tij të jashtme simpatike. Ne e rekomandojmë atë për të rriturit e interesuar për të bërë skulptura të thjeshta me bazë blloqe dhe si një mjet mësimdhënie për fëmijët.

Mjeti i duhur për punën

Wings 3D është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë për ndërtimin e gjeometrisë. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe e përkryer për ndërtimin e modeleve të përshtatshme për shtypje 3D.

Skulptri është intuitiv, artistik dhe e bën krijimin e modeleve komplekse sa më lehtë. Ne e rekomandojmë atë për ata që kërkojnë të bëjnë më shumë modele organike, siç janë fytyrat ose krijesat.

Blender përmban një mori mjetesh, ndërsa nuk është tepër sfiduese. Shtë një softuer i gjithanshëm dhe i fuqishëm me shumë mundësi për të ofruar dhe ofertën më komplekse këtu.

SketchUp është një mjet i shkëlqyeshëm për të tallur shpejt skenat e mëdha dhe për të hartuar objekte funksionale. Ajo gjithashtu ka karakteristika të shkëlqyera për modelerët.

Sketchup-shtëpi

Megjithëse mjetet këtu janë të afta të prodhojnë rezultate të nivelit profesional, ne nuk do të ndjehemi të pakëndshëm të vendosim ndonjë në duart e një fillestari. Për ata që kanë përvojë me njërën prej tyre, ata janë mjaft të dallueshëm që të provosh një tjetër do të të jap një mënyrë të re për të parë gjërat dhe, ndoshta, një mjet alternative të dobishme.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me