Si të sinkronizoni lojrat e ruajtura në kompjuterin tuaj midis kompjuterave me kutinë e çastit

Cila është veprimi i zhanrit tuaj të preferuar like si thirrja e detyrës, sporte si FIFA 14 apo enigma si Brain Age? Epo, pa marrë parasysh se cilat lojëra ju pëlqejnë më shumë, a keni kuptuar ndonjëherë se sa e shkëlqyeshme do të ishte të luani dhe kurseni lojëra në një kompjuter dhe më pas hyrni në ato nga një tjetër, në vend që të varet vetëm nga një?


Tërheqëse, nuk është ashtu?

Epo, atëherë do të ishit të lumtur ta dini Dropbox mund ta bëjë këtë të ndodhë lehtë. Ju mund të ruani skedarët e lojës nga PC në një llogari të ruajtjes së Dropbox dhe të ndani skedarët e ruajtur me miqtë në çdo kohë dhe kudo. Le të zbulojmë se si

.

Procesi

Kur një lojë merret, skedarët zakonisht ruhen në dosjen lokale Dokumentet e Mia. Ne duhet t’i kopjojmë ato skedarë të ruajtur në Dropbox dhe më pas të krijojmë një lidhje simbolike duke treguar në Dropbox dosjen origjinale të ruajtjes. Në këtë mënyrë, sa herë që planifikoni të kurseni lojën, ajo do të ridrejtohet në kursimet e sinkronizuara në Dropbox.

Për ta bërë këtë punë të lehtë, ne e kemi ndarë procesin në disa hapa për qartësi.

Hapi 1: Rezervoni skedarët

Puna e parë është kopjimi i kursimeve që synoni të sinkronizoni.

Këto skedarë mund të përfaqësojnë një sasi të konsiderueshme të kohës së lojrave, kështu që një kopje rezervë është shumë e rëndësishme, dhe ky duhet të jetë hapi i parë.

Hapi 2: Instaloni Klientin e Dropbox

Instalimi i Klientit Dropbox duhet të jetë hapi tjetër, pasi do të thjeshtojë procesin e sinkronizimit.

Dropbox vs Box
Klienti për Desktop

Sidoqoftë, sigurohuni që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme të lirë para se ta filloni atë, në mënyrë që përpjekja të mos harxhohet.

Hapi 3: Gjeni skedarët e ruajtur të lojës

Gjeni se ku skedarët e lojës ruhen në makinën lokale. Në mënyrë ideale, ajo duhet të gjendet në dosjen My Documents ose në një dosje Lojërat e mia brenda tij, por vendndodhja ndryshon në varësi të lojës.

Nëse akoma nuk mund ta kuptoni, provoni të klikoni me të djathtën mbi ikonën e shkurtoreve të lojës dhe zgjidhni Hapjen e Vendndodhjes së Skedarit nga opsionet që shfaqen.

Hapi 4: Transferoni Dosjet e Ruajtura në Dropbox

Kjo është shumë e lehtë. Le të themi se kursimet e lojës janë të vendosura në dosjen Lojërat e mia dhe ju doni t’i zhvendosni ato. Tani, gjithçka që duhet të bëni është thjesht të krijoni një dosje në Dropbox tuaj dhe të kopjoni skedarët në të dhe kjo është gjithçka; skedarët nga PC në Dropbox do të transferohen pa probleme.

Një tjetër mënyrë për të dalë është Shtesa Dropbox Folder Sync.

Kjo do të ndihmojë në lëvizjen e çdo dosje në llogarinë tuaj Dropbox dhe do të gjenerohet një lidhje simbolike për të treguar adresën e re. E tëra çfarë ju duhet të bëni është ta instaloni atë dhe pastaj thjesht kliko me të djathtën në dosjen që synoni të transferoni në makinën tuaj lokale, zgjidhni opsionin “Sync me Dropbox” dhe kjo është e gjitha. Ajo do të lëvizë të gjitha skedarët e ruajtur në disa sekonda.

Hapi 5: Sinkronizimi në PC të tjerë

Ju keni ruajtur skedarët tuaj në Dropbox dhe tani doni t’i sinkronizoni ato me kompjuterë të tjerë. Pra, si të vazhdojmë? Këtu janë dy mënyra për ta bërë atë të ndodhë.

Hiqni ose riemëroni dosjen origjinale të lojës, dhe ekzekutoni komandën e mëposhtme si administrator.

“C: \ Përdoruesit \ Emri i Përdoruesit \ Dokumentet \ Lojrat e mia \ Emri i lojës” “C: \ Përdoruesit \ Emri i përdoruesit \ Dropbox \ Lojë ruan \ Emri i lojës”

Rruga e parë e skedarit duhet të jetë dosja origjinale e lojës, dhe e dyta duhet të jetë dosja e re e ruajtjes së Dropbox. Tani shtypni enter, dhe lidhjet simbolike do të krijohen. Për të siguruar që ajo funksionoi, kthehuni te dosja origjinale për të parë nëse shkurtesa është krijuar me të vërtetë. Përsëriteni këtë proces në të gjithë kompjuterët që dëshironi të sinkronizoni.

pesë gabime më të këqija në re

Mënyra tjetër është të përdorni aplikacionin Dropbox Folder Sync. Shkarkojeni atë në makinën tjetër, gjeni kursimet e lojës dhe përsëri zgjidhni opsionin “Sync me Dropbox” si më parë. Aplikacioni do të identifikojë nëse një dosje Dropbox me një emër të ngjashëm tashmë mbizotëron dhe gjithçka që duhet të bëni është të lejoni që ajo të shkrihet dhe prishësh.

Sidoqoftë, duhet të siguroheni që skedarët e ruajtur janë tashmë të disponueshëm në këtë kompjuter, dhe ato duhet të rezervohen në një lokacion tjetër, dhe më pas skedarët autoktonë duhet të hiqen nga dosja. Do të sigurojë kontradikta zero me kursimet e Dropbox.

Hapi 6: Test

Ky hap i fundit është i rëndësishëm për të ndihmuar në verifikimin nëse procesi ka punuar me të vërtetë. Filloni lojën në një kompjuter, ruajeni në çdo lokacion arbitrar dhe më pas provoni të filloni atë lojë në makinën tjetër dhe nëse është një sukses, duhet të jeni në gjendje të ngarkoni skedarin tuaj të ruajtur më të fundit nga kompjuteri i parë!

Ka mjete të tjera të disponueshme, si dhe për të sinkronizuar lojërat e ruajtura në PC midis kompjuterave. Njëri prej tyre me të cilin duhet të njiheni tashmë është Steam Cloud, i cili është mjaft i popullarizuar. Sidoqoftë, ndryshe nga Dropbox, ai nuk mbështet të gjitha llojet e lojërave.

Gjithashtu, kur bëhet fjalë për kursimet e lojës, Steam Cloud nuk i rivendos versionet e mëparshme, të cilat mund të bëhen me Dropbox lehtë.

përfundim

Dropbox është mjaft i besueshëm, i lehtë për t’u vendosur, dhe funksionon jashtëzakonisht mirë. Pasi dikush mësohet me procesin e lëvizjes së skedarëve nga PC në Dropbox dhe qasjen në to nga disa makina të tjera, vendosja e kësaj në kompjuterë shtesë duhet të jetë mjaft e lehtë.

A e keni testuar ende procesin? A ka ndonjë hap tjetër që do të dëshironit të shtonit? Lini komentet dhe faleminderit shumë për leximin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me