Si të ndani skedarët në Google Drive në vitin 2020

Ndarja e skedarëve është një veçori kryesore e çdo shërbimi modern cloud. Kjo përfshin Google Drive, opsioni më i popullarizuar i ruajtjes së cloud nga të gjitha. Ndërsa shumica e ofruesve të ruajtjes funksionojnë në mënyrë të ngjashme kur bëhet fjalë për shkëmbimin e skedarëve, mund të duhet kohë për të mësuar për ata të rinj me ruajtje në cloud. Në këtë artikull, ne do t’ju ndihmojmë të mbështillni kokën rreth bazave të ndarjes së skedarëve me Google Drive.


Ne do të mbulojmë ndarjen e dosjeve të Google Drive dhe skedarëve individualë, si dhe avantazhet e përdorimit të tyre për t’i shpërndarë ato, duke përfshirë bashkëpunimin duke përdorur suitat e tij të shkëlqyera të zyrave, Google Docs. Do të shohim disa dobësi, siç është siguria e dyshimtë.

Për ata që kanë më shumë pyetje se si funksionon Google Drive, ne kemi një artikull kushtuar temës. Ekziston edhe rishikimi ynë i plotë i Google Drive.

Farë është Google Drive?

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Google Drive është një shërbim i ruajtjes në re. Qëllimi kryesor i saj është t’ju lejojë të ruajtur skedarë në serverë të largët në vend të hard drive-it të kompjuterit tuaj. Duke vepruar kështu kursen hapësirën e diskut të ngurtë, ju lejon të sinkronizoni skedarët midis pajisjeve dhe të shkëmbeni skedarë pa pasur nevojë të merreni me bashkëngjitjet e mërzitshme të emailit.

Një llogari themelore e Google Drive është falas dhe ju lejon të ruani 15 GB. Ndërsa ndahet me Google Photos dhe Gmail, ky është një nga planet më bujare për ruajtjen e cloud. Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​skedarësh, Google Drive ofron 100 GB për 1.99 dollarë në muaj dhe 1TB për 9,99 dollarë në muaj.

Në muajt e ardhshëm, shërbimi do të ri-konfirmohet pasi Google One dhe plani i tij 1TB do të dyfishohet në 2TB pa ndonjë kosto shtesë. Kjo duhet ta hapë atë në pozitë që të jetë një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud, atje me pCloud dhe Sync.com.

Përveç ruajtjes së skedarëve, Google Drive mund të përdoret për të sinkronizuar skedarët nëpër pajisje dhe, kyç për këtë artikull, të ndajë skedarë me të tjerët.

Ngarkimi i skedarit Google Drive

Para se të mund të ndani një skedar me Google Drive, duhet ta ngarkoni atë në një server Google. Serverët e kompanisë janë të vendosur në të gjithë botën, megjithëse shumica janë në Sh.B.A. Kjo lejon qasje më të shpejtë të të dhënave në përgjithësi, si dhe ngarkime më të shpejta të skedarëve.

Për të ngarkuar skedarët në Google Drive, mund të zhvendosni skedarët në dosjen tuaj të sinkronizimit të Google Drive ose t’i ngarkoni ato duke përdorur aplikacionin në internet të Google Drive ose aplikacionin smartphone..

GoogleDrive-Ngarko-Content

Në vend që të ngarkoni skedarë individuale, mund të ngarkoni dosje. Typedo lloj skedari deri në 20TB mund të ngarkohet, që është një kapak i madh sipas standardeve të cloud. Përjashtimet e vetme janë skedarët e Google Docs, Slides dhe Sheets. Docs and Slides kanë një limit prej 50MB dhe Slidetët kanë një kufi 100MB.

Ndarja e skedarëve të Google Drive

Pasi të keni ngarkuar, mund të filloni të ndani dosjet dhe skedarët tuaj me miqtë, familjen, kolegët dhe klientët. Ju mund ta bëni këtë nga dosja sinkronizuese e Google Drive në sistemin tuaj të skedarit ose ndërfaqen në internet.

Ndarja e Dosjes së Sinkronizimit të Google Drive

Për të shkëmbyer përmbajtje në dosjen tuaj të sinkronizimit, klikoni me të djathtën mbi të dhe lëvizni kursorin e miut mbi “Google Drive”. Do të ketë tre opsione: “share”, “pamje në internet” dhe “link kopjimi në clipboard”.

Google-Drive-Sync-Folder-Sharing

Mundësia e tretë, “lidhja e kopjimit në klipin e prapavijëve”, është mënyra më e lehtë për të ndarë një skedar. Ajo gjeneron një lidhje URL duke treguar skedarin tuaj që mund të ngjitet në forume Slack, media sociale, spreadsheets ose kudo tjetër.

Zgjidhni “share” për kontroll më të saktë.

Kur përdorni “share”, në vend që të krijoni një lidhje, do të hapen një dritare të cilësimeve të aksioneve. Opsioni është i disponueshëm për adresat e postës elektronike për të dërguar lidhje dhe për të vendosur lejet. Lejet përfshijnë “mund të organizojnë, shtojnë dhe modifikojnë” dhe “mund të shikojnë vetëm.”

GoogleDrive-Share-Cilësimet

Do të vini re një lidhje “të përparuar” pranë fundit të dritares së cilësimeve. Përdorni atë për të ndryshuar lejet për individë të veçantë. Ka një ndryshim për të mos lejuar që redaktorët të shtojnë njerëz të rinj.

GoogleDrive-Share-avancuar-Cilësimet

Ndarja e ndërfaqes në Google Drive Google

Opsione të ngjashme të aksioneve janë në dispozicion nga ndërfaqja në internet e Google Drive. Klikoni me të djathtën në çdo dosje ose skedar në internet dhe mund të merrni një “lidhje të përbashkët” ose të zgjidhni “share” për kontrollet më të avancuara.

GoogleDrive-Web-UI-Sharing

Ashtu si me ndarjen nga dosja sync, gjenerimi i një lidhje është më e thjeshtë, por mund të jetë e rrezikshme. Lidhjet mund të përdoren nga kushdo që fiton qasje në to. Përdorimi i opsionit “share” për të hyrë në adresat e postës elektronike dhe vendosjen e lejeve siguron një masë sigurie.

Nëse po ndani skedarët e Google Docs, Slides ose Sheets, mund t’u jepni përdoruesve leje për të parë vetëm, ndryshuar ose komentuar skedarët. Komente i lënë të tjerët të lënë komente në kufijtë e skedarëve të Google, që është një veçori që ne përdorim shpesh në Cloudward.net për të prodhuar përmbajtje. Ndryshoni privilegjet gjithashtu lejoni që të tjerët të lënë sugjerime për redaktime që mund të miratohen ose jo.

GoogleDocs-file-Comments

Deri në 100 njerëz mund të komentojnë dhe modifikojnë një dokument të përbashkët të Google në të njëjtën kohë. Më shumë se kaq mund ta shikoni, por është më e lehtë për të shpërndarë një lidhje universale sesa të dhëna 100 adresa emaili.

Cilësimet e avancuara të ndarjes ju lejojnë të postoni automatikisht lidhje në Facebook, Google+, Gmail dhe Twitter për të rritur audiencën tuaj.

Google Drive-web-UI-Share-Cilësimet

Google Drive Shared with Me

Google Drive u lejon të tjerëve të ndajnë dosjet dhe skedarët me ju. Për të ndihmuar në menaxhimin e tyre, ndërfaqja në internet përfshin një pamje të veçantë “të përbashkët me mua” për të parë se çfarë përmbajtje është në dispozicion për ju.

GoogleDrive-Shared-me-Me

Lista përfshin si skedarin e përbashkët, ashtu edhe emrin e personit që e ndau atë me ju.

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë pamje të ngjashme për të audituar se çfarë përmbajtje keni ndarë me të tjerët. Kjo e bën të lehtë humbjen e gjurmëve të lidhjeve. Më e mira që mund të bëni është të skanoni listën e skedarëve në pamjen “drive im” dhe të kërkoni ikonën “lidhje” pranë një objekti, që tregon se është ndarë.

Kjo mund të marrë kohë dhe është e lehtë të anashkaloni skedarët. Shpresojmë, Google do të marrë në konsideratë një shtesë shtesë për të rregulluar mbikëqyrjen.

Dobësitë në ndarjen e Google Drive

Google Drive e bën të lehtë shpërndarjen e skedarëve, por, përveç një shikimi për të audituar skedarët e aksioneve, ka mungesa shqetësuese me mënyrën se si Google Drive shkon për ndarjen e skedarëve.

Dobësia më e madhe është se Google nuk ju lejon të vendosni fjalëkalime ose data të skadimit të lidhjeve. Fjalëkalimet e lidhjeve sigurojnë që vetëm ata me një fjalëkalim mund të përdorin një lidhje për të parë ose shkarkuar përmbajtjen e përbashkët. Pa ata, kushdo që merr lidhjen mund ta shikojë atë.

Datat e skadimit të lidhjes caktojnë një kohëmatës për sa kohë një lidhje e skedarëve është e mirë për të. Datat e skadimit ofrojnë një zgjidhje të arsyeshme për sa e lehtë është të humbësh gjurmët e lidhjeve që keni krijuar dhe problemet që vijnë me atë.

Shumica e ofruesve të ruajtjes së reve nuk mungojnë në ato akuza. Përjashtimet e pakta përmenden në ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin për ndarjen e skedarëve. Më e mira e kësaj bande është Sync.com, e cila ju lejon të vendosni fjalëkalime, data të skadimit dhe limitet e shkarkimit.

Sync.com-Manage-Links

Sync.com kodon gjithashtu shkëmbimin e skedarëve, duke përdorur encryption private, end-to-end. Kjo është një çështje tjetër, sidoqoftë.

Përcaktimi është që, edhe pse i shkëlqyeshëm për shkëmbimin e skedarëve dhe një nga mjetet më të mira për ruajtjen e cloud për bashkëpunim, Google Drive është larg nga i përsosur.

Si një fjalë e kujdesshme, marrëveshja e kushteve dhe kushteve të Google Drive i jep kompanisë mundësinë për të skanuar përmbajtjen e ruajtur dhe të përbashkët. Ka shumë arsye për këtë, duke përfshirë marketingun në shënjestër, por ka një arsye në veçanti që është e rëndësishme për këtë artikull: material i mbrojtur nga të drejtat e autorit.

Nëse po planifikoni të ruani filma të përroit në llogarinë tuaj të Google Drive dhe t’i ndani ato me të tjerët, rishikoni planin tuaj. Sistemi përdor përputhjen hash për të zbuluar përmbajtjen pirate dhe mund të mos lejojë pjesën nëse flamuron diçka të dyshuar.

Google-Drive-Shkelja

Ndërsa ne nuk mbrojmë piraterinë, nëse do të ruani skedarë të torrentuar, do të ishit më mirë me një ofrues të ruajtjes së cloud me njohuri zero. Sync.com, pCloud dhe Tresorit janë bastet më të mira, me MEGA një e katërta e largët.

Mendimet përfundimtare

Pa ndarjen e skedarëve, Google Drive nuk do të ishte aq imponues për një zgjidhje ruajtjeje në cloud siç është. Kjo për shkak se ndarja e skedarëve qëndron pas asaj që Google Drive bën më së miri, që është bashkëpunimi.

Bashkëautorizimi i Google Docs, ndarja e prezantimeve dhe shpërndarja e spreadsheets janë të gjitha elementet thelbësore të përvojës së Google Drive. Në pjesën më të madhe, shkëmbimi i skedarëve me Google Drive është i drejtpërdrejtë dhe ky artikull duhet të ju vinte në rrugën e duhur.

Sigurisht, askush nuk është i përsosur. Nëse akoma ndiheni të humbur dhe keni nevojë për këshilla, na tregoni në komentet më poshtë dhe do të jemi më shumë se të lumtur t’i ndajmë njohuritë tona. Mos harroni të regjistroheni në 15 GB hapësirën tuaj të ruajtjes falas të Google Drive për të filluar shpërndarjen e skedarëve ose të jepni ruajtjen më të mirë të cloud për të parë shqyrtimin për më shumë opsione. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map