Si të instaloni Besëlidhjen në Kodi

Ndërsa Netflix, Amazon dhe Hulu janë të shkëlqyera, ato nuk i mbulojnë të gjitha bazat e transmetimit. Nëse, si unë, ju keni mbushur listën tuaj (kurrë nuk do të plotësohet) dhe ende doni të shikoni diçka tjetër, do të duhet të instaloni Besëlidhjen në Kodi.


Kodi, nëse nuk keni dëgjuar kurrë për të, është një lojtar i lirë me media me burim të hapur i krijuar për të punuar me Android, Windows dhe një mori të sistemeve të funksionimit të zgjuar të TV. Vetë Kodi është përdorur për të ruajtur çdo media që ju posedon, por kjo nuk është shumë argëtuese.

Kodi bëhet interesant me shtesat dhe veçanërisht Paktin. Ky zgjatim gjen përralla të filmave dhe shfaqjeve televizive nga e gjithë interneti dhe i transmeton ato. Ndonjëherë, madje mund të gjesh filma me titra që nuk janë lëshuar ende në vendin tënd. Vini re, megjithatë, që ndërsa Kodi është i ligjshëm, pirateria nuk është, kështu që sigurohuni që të mbroni privatësinë tuaj.

Eksodi vs Besëlidhja

Para Besëlidhjes, Eksodi ishte një i preferuar për të transmetuar filma dhe shfaqje televizive. Eksodi nuk azhurnohet më, por Besëlidhja është saktësisht e njëjta gjë dhe ende po mirëmbahet. Mendoni se si versionin e fundit të Exodus, i cili bën çdo udhëzues se si të instaloni Exodus në Kodi vjetëruar.

Sidoqoftë, Covenant nuk është një shtesë zyrtare për Kodi për arsye të dukshme. Mund të duhet pak kohë për tu vendosur, kështu që ne kemi dashur të ndihmojmë në lehtësimin e procesit për ju. Pavarësisht që Kodi përfshin shumë platforma të ndryshme, procesi është i njëjtë, kështu që mos i kushtoni shumë vëmendje asaj pajisje që po përdorni.

Si të instaloni Besëlidhjen në Kodi

Para se të filloni, ju mund të dëshironi të siguroheni që ju jeni duke përdorur ndonjë nga VPN tonë më të mirë për zgjedh Kodi pasi mund të futeni në probleme ligjore përndryshe.

Aktivizoni burimet e panjohura

Para se të arrijmë të Besëlidhjes, duhet të lejojmë që Kodi të instalojë shtesa nga burime të panjohura pasi Pakti nuk mbështetet zyrtarisht. Në varësi të versionit të Kodi që keni, kjo mund të aktivizohet si paracaktim, por ne do t’ju ndjekim hapat, në mënyrë që të kontrolloni pavarësisht.

Për këtë tutorial, ne jemi duke përdorur Kodi 17.4, versioni i fundit. Nëse keni një version të mëparshëm, hapat duhet të jenë të ngjashëm, megjithëse ndërfaqja është pak më ndryshe.

Së pari, hapni Kodi dhe klikoni në ikonën e cilësimeve. Duket si mashtrim.

Tjetra, shkoni te “parametrat e sistemit” i cili duhet të jetë opsioni më i largët në rreshtin e dytë.

Nga atje, thjesht shkoni te pjesa e shtesave dhe sigurohuni që “burimet e panjohura” të kalojnë në të djathtë. Një njoftim do t’ju shfaqë paralajmërimin për rreziqet e instalimit nga burime të panjohura, por ne e dimë se çfarë po bëjmë. Thjesht klikoni “po” për këtë dhe ju jeni mirë të shkoni.

Tani ju keni konfigurimin e Kodit për të lejuar që Besëlidhja të instalohet siç duhet. Ndërsa mund të mos duket si një hap thelbësor, do të bëjë që një proces konfuziv më vonë nëse nuk kontrolloni të paktën.

Instalimi i Besëlidhjes

Pasi të keni mundësinë të instaloni shtesa nga burime të panjohura, lundroni përsëri në menunë e cilësimeve (ka shumë të ngjarë duke goditur “arratisjen”). Tani, do të futemi në “menaxher të skedarëve”, opsionin e tretë të rreshtit të fundit.

Brenda menaxherit të skedarëve, klikoni dy herë mbi “shtoni burimin” në kolonën e majtë.

Do të shfaqet një dritare duke kërkuar rrugën e mediave që po përpiqeni të shtoni. Meqenëse ne do të instalojmë shtesën përmes një URL, shkoni përpara dhe klikoni në “asnjë”.

Tani, ne kemi nevojë për të hyrë në depo që ka Paktin brenda saj. Në linjën e adresës që shfaqet shkruani “http://mediarepos.org/tco” (saktësisht siç është shkruar këtu) dhe kliko “OK”.

Pas kësaj, do të uleni përsëri në dritaren “shtoni burimin e skedarit”, me URL-në që sapo keni futur në krye të listës. Vendosni emrin “tco” në pjesën e poshtme ku të kërkon. Mund të jetë tashmë atje, kështu që, në atë rast, nuk keni nevojë të bëni asgjë. Klikoni në “OK” kur të keni mbaruar.

Me qasjen në depo, ne tani mund ta instalojmë dhe të marrim Besëlidhjen. Kthehuni në ekranin fillestar dhe zgjidhni “shtesa”.

Pasi të jeni atje, klikoni në shfletuesin. Sshtë një ikonë rrethore në krye që duket si një kuti e hapur.

Ne mund të instalojmë depon që shtuam më parë me URL. Klikoni në “instaloni nga skedari zip” në listën e opsioneve. Duhet të jetë i katërti nga lart.

Do të shfaqet një dritare me një hierarki të dosjeve. Klikoni në etiketën e artikullit “tco”.

Brenda, duhet të ketë dy artikuj. Klikoni në “-SmashRepo-.zip.” Pas një momenti ose dy, një njoftim shtesë do të shfaqet në këndin e sipërm të djathtë të Kodi. Sigurohuni që të prisni derisa njoftimi të shfaqet përpara se të vazhdoni.

Pasi të shfaqet njoftimi, zgjidhni “instaloni nga depoja” nga ekrani i shtesave.

Pasi të keni brenda, do të shihni të gjitha depot e instaluara aktualisht. Klikoni në “-SMASH Repo”.

Depoja përmban të gjitha llojet e shtesave, por ne duam Besëlidhjen. Klikoni në opsionin e lartë, të quajtur “depo shtesë”.

Në këtë dosje, klikoni në “depo colossus”. Ekziston një opsion tjetër i etiketuar “depo e bibliotekave kolosare”, por nuk është ajo që ne po kërkojmë.

Pas, klikoni në butonin “instaloni” në rreshtin e poshtëm të ikonave. Duhet të jetë mjaft e thjeshtë për tu gjetur sepse është e vetmja mundësi që nuk shihet. Prisni për të njëjtin njoftim të instaluar shtesë, dhe pastaj vazhdoni.

Pasi njoftimi të shfaqet, kthehuni te ekrani fillestar i Kodi. Nga këtu, është çështje të rikthehemi në instalimin e depove, kështu që ne do t’i japim hapat real shpejt.

  • Shkoni në ekranin fillestar Kodi
  • Klikoni në “shtesa”
  • Klikoni në shfletuesin (ikona e kutisë së hapur)
  • Zgjidhni “instaloni nga depoja”

Nëse keni nevojë për referenca nga ekrani për hapat e mësipërm, ne e kaluam procesin më herët në tutorial. Pasi të jeni në këtë pikë, klikoni në “depo kolos”.

Brenda atje, klikoni në “shtesat e videos” e cila duhet të jetë opsioni i fundit.

Shkoni poshtë në listë dhe gjeni “Besëlidhjen”.

Në ekranin tjetër, klikoni në “instaloni”, përsëri opsioni i vetëm që nuk është i grirë.

Pas kësaj, thjesht prisni njoftimin e instaluar shtesë dhe Pakti është gati të shkojë. Pasi të keni përfunduar, do të keni mundësinë ta përdorni atë nga menyja e shtesave të videos.

përfundim

Kodi është i shkëlqyeshëm për një numër arsyesh, jo më i rëndësishmi i të cilit është Pakti. Likeshtë si Netflix përveç pothuajse gjithçka (madje edhe përmbajtja e bllokuar) është e arritshme. Pas instalimit, është e vështirë të justifikoni një pajtim Netflix, aq më pak një faturë kabllo.

Megjithatë, ekzistojnë rreziqe. Meqenëse po transmetoni përrua në internet, do të doni ta mbani veten të mbrojtur. Konsideroni të siguroni lidhjen tuaj të internetit me cilindo nga ofruesit tanë më të mirë të VPN nëse nuk keni tashmë, dhe lexoni në lidhje me rreziqet e përndjekjes në artikullin tonë në faqet alternative përrua.

A e përdorni Kodin? Na tregoni në komentet më poshtë; faleminderit për leximin. Nëse nuk preferoni të përdorni Kodi por dëshironi akoma më shumë nga pajtimi juaj Netflix, sigurohuni që të shikoni artikullin tonë më të mirë VPN për Netflix. Gjithashtu, nëse Kodi vetë po ju jep probleme, sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë të plotë për Kodi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me