Si të Harta OneDrive si një Rrjet Rrjeti në File Explorer

Kanë kaluar muaj pasi Windows 10 u prezantua për herë të parë nga Microsoft dhe me opsionin e saj të azhurnimit të drejtpërdrejtë; shumë njerëz kanë kaluar nga Windows mërzitshëm 8.1 në 10 (përfshirë mua). Në fakt, rreth 75 milion përdorues tashmë e kanë përmirësuar sistemin e tyre në Windows 10.

Me sistemin e ri operativ erdhën shumë përmirësime dhe ndryshime. Microsoft është në thelb ose duke eleminuar karakteristikat që mendon se nuk po funksionojnë ose i shtyjnë ato në një drejtim krejtësisht të ndryshëm.

Unë shkarkova Windows 10 disa javë përsëri kur po shkruaja një përmbledhje për OneDrive. Dhe kjo është arsyeja pse, ndryshimi i parë që kam vërejtur në sistemin operativ ishte aplikacioni OneDrive. Microsoft ka hequr plotësisht aplikacionin OneDrive dhe e ka integruar atë thellësisht në sistemin operativ. Kjo do të thotë se OneDrive tani është një lloj si një aplikacion në sfond. Ju mund të mos jeni në gjendje ta shihni, por është padyshim atje.

Kurdoherë që të përpiqeni të ruani një skedar, do të merrni një mundësi për ta ruajtur atë në hard drive tuaj ose në OneDrive por pa ndonjë ndërfaqe specifike për OneDrive, gjërat përfundimisht mund të bëhen konfuze.

Ndryshimi Kryesor i Vendndodhjes

Kur Microsoft prezantoi versionin Windows 8.x, ata përfshinë një veçori të quajtur “mbajtës vendi” në aplikacionin e saj OneDrive. Një mbajtës i vendit është si një skedar i vogël kuzhinë në diskun lokal i cili përfaqëson një skedar të pranishëm në cloud OneDrive.


© OneDrive

Skedarët e mbajtësve të vendeve janë përgjithësisht shumë të vogla në madhësi dhe ato përmbajnë vetëm një tablo dhe informacione për metadata për skedarin kryesor të ruajtur në cloud..

Duke përdorur vetëm një pjesë të vogël të hapësirës ruajtëse lokale, skedari i mbajtësit të vendit tregon për skedarin origjinal. Për shkak të këtyre mbajtësve të vendeve, ishte e lehtë për të hyrë në mijëra gigabajt të të dhënave me shpejtësi, pa përdorur shumë nga njësia lokale. Ky ishte padyshim një përfitim i madh për pajisjet që kishin një hapësirë ​​të kufizuar të ruajtjes.

Pse Microsoft hiqet tipari i Vendndodhësit

Karakteristika e mbajtjes së vendndodhjes krijoi një problem për Microsoft sepse shumë përdorues nuk e dinin saktësisht se skedarët e mbajtësit të vendeve nuk ishin saktësisht skedarë aktualë. Meqenëse skedarët e vendndodhjes ishin thjesht figura të vogla, përdoruesit duhej të klikonin dyfish mbi ta për të filluar shkarkimin e skedarit origjinal, i cili mund të hapet në aplikacionin përkatës.


© FWall

Dhe për këtë arsye, skedarët nuk u vunë në dispozicion të përdoruesve jashtë linjave, përveç nëse do të donin të ishin. Si rezultat, skedarët nuk mund të hapen nëse përdoruesit nuk kishin lidhje interneti.

Për të zgjidhur këtë problem, Microsoft largoi tërësisht mbajtësit e vendndodhjeve dhe futi sinkronizimin selektiv në Windows 10. Sinkronizimi selektiv lejon përdoruesin të zgjedhë cilindo dosje që dëshiron të sinkronizojë në vend dhe i bën ato në dispozicion jashtë linje.

Por kjo do të thotë nëse sinkronizoni 5 GB të dhëna, atëherë e gjithë 50 GB është ruajtur në lokalin tuaj lokal, i cili mposht qëllimin për të pasur një mundësi të ruajtjes së cloud në radhë të parë. Nëse me të vërtetë kisha 50 GB hapësirë ​​shtesë në njësinë time lokale, atëherë pse ta ngarkoja në cloud?

Si të shpëtoni nga ky problem

Tani, nuk mund ta kundërshtoni me të vërtetë Microsoft-in dhe të rivendosni tiparin e mbajtësit të vendeve në Windows 10, por ekziston një mënyrë për të krijuar të njëjtin funksionalitet duke e hartuar OneDrive në një lokal lokal. Hartimi i përmbajtjes OneDrive në kompjuterin tuaj do t’ju lejojë të shfletoni të gjitha skedarët tuaj menjëherë, pa ndonjë proces të sinkronizimit të bezdisshëm.

Kjo funksionon shumë si tipari i vendndodhjes dhe mund të riemërtoni, krijoni ose fshini skedarët. Por meqenëse këto janë skedarë të mbajtësve të vendeve, ju duhet të mbani mend se ato nuk janë të disponueshme offline dhe ato duhet të shkarkohen.

Vetëm për të qenë e qartë, kjo tip funksionon si për Windows 7 ashtu edhe për Windows 8, nëse keni 8.1, atëherë duhet ta kaloni këtë dhe të mos shqetësoheni për asgjë.

Këtu është ajo që ju duhet të bëni:

  • 1: Vizitoni aplikacionin në internet të OneDrive, futuni në të dhe më pas klikoni në skedarin Files i pranishëm në anën e majtë të ekranit


© Cloudward

  • 2: Kontrolloni URL-në në shfletuesin tuaj. Duhet të jeni në gjendje të shihni një numër CID në të djathtë të URL-së. Ose mbajeni shfletuesin tuaj të hapur ose kopjoni ngjitur këtë numër CID në një fletore diku


© Cloudward

  • 3: Hapeni File Explorer tani, ose në gjuhën e Windows 7 – Windows Explorer.
  • 4: Tani, kaloni tek pamja “PC”. Nëse përdorni një version më të vjetër të OS, atëherë do të quhet “Kompjuter”
  • 5: Kur jeni në pamjen e PC, duhet të jeni në gjendje të shihni opsionin e “Drive Network Network” në anën e sipërme të ekranit


© Cloudward

  • 6: Klikoni në opsionin ‘Map Network Drive’ dhe duhet të shihni një dritare të re të hapur
  • 7: Zgjidhni cilindo nga disqet që nuk po përdorni tani. (Mund të jetë alfabeti juaj me fat?)
  • 8: Në fushën e dosjeve, jepni këtë shteg: https://d.docs.live.net/YOUR-CID-NUMBER

NUMRI TUAJ-CID-i yt është vendi ku duhet të vendosësh numrin CID që kopjove më parë nga Aplikacioni në Internet OneDrive


© Cloudward

  • 9: Kontrolloni shenjën “rilidhja në shenjën” në opsionin
  • 10: Klikoni në Finish dhe duhet t’ju kërkohet të shkruani letrat kredenciale të OneDrive, që janë emri dhe fjalëkalimi juaj i Microsoft-it..

Nëse shtoni një verifikim me dy hapa në një llogari, së pari do të duhet të krijoni një fjalëkalim të aplikacionit në faqen e internetit të Llogarisë Microsoft dhe të ndryshoni cilësimet e sigurisë

Pasi të regjistroheni, duhet të jeni në gjendje të shihni një makinë të re në File Explorer, emri i diskut do të përputhej me numrin tuaj CID. Nëse nuk ju pëlqen ta shihni atë numër konfuz, gjithmonë mund ta riemërtoni në diçka tjetër si, “Microsoft, ju jeni një idiot”

përfundim

Dhe tani, ju jeni të gjithë të vendosur për të hyrë në skedarë në dosjen OneDrive siç e keni bërë normalisht. Mund të jetë pak më e ngadaltë, nëse jo edhe më mirë. Ju mund të kopjoni ose zhvendosni skedarin në këtë njësi dhe natyrisht, të hyrni në OneDrive direkt nga aplikacionet e tjera gjithashtu.

Unë jam akoma i ri për Windows 10 dhe çdo ditë, zbuloj diçka që nuk më pëlqen në këtë version. Megjithëse ka disa zgjidhje të palëve të treta për këtë problem të mbajtësit të vendeve, unë mendoj se kjo zgjidhje është ndoshta zgjidhja më e përshtatshme. Nëse gjeni një zgjidhje më të mirë, më njoftoni.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me