Si të eksportoni dhe importoni faqerojtësit e Chrome

Pothuajse të gjithë përdorin faqeshënuesit në shfletuesin e tyre: ata shpejtojnë navigimin dhe ju pengojnë që të lëvizni nëpër tërë historinë tuaj të fundit sa herë që dëshironi të vizitoni një sit të caktuar. Chrome, shfletuesi i Google, bën një punë veçanërisht të mirë të menaxhimit të faqerojtësve dhe është një nga karakteristikat e tij të shumta.


Sidoqoftë, ekziston një problem kur mbështeteni te faqerojtësit: kur filloni të përdorni një shfletues të ri, ata nuk mbartin. Profili juaj Google do të ruajë, në rrethana të caktuara, faqerojtësit tuaj, por kjo funksionon vetëm në Chrome. Kjo do të thotë që kur kaloni në një laptop të ri ose pajisje celulare me një shfletues jo-Chrome, ditët e para të përdorimit të tij do të mbushen me bezdi pasi duhet të ruani përsëri faqeshënuesit tuaj..

Fatmirësisht, Google Chrome ju lejon të eksportoni faqerojtësit tuaj në një skedar të veçantë. Kjo veçori e dobishme e vogël jo vetëm që do t’ju lejojë t’i eksportoni ato në shfletuesin tuaj të ri, gjithashtu mund ta merrni dhe ta vendosni atë me të gjithë skedarët tuaj të rezervuar (keni një plan rezervë, apo jo). Pasi që është një skedar .html standard-i një problemi, asnjë nga ofruesit tanë më të mirë të kopjimit në internet nuk do të ketë ndonjë problem me të. Kjo do të thotë që, pavarësisht se çfarë ndodh, zakonet tuaja të shfletimit nuk do të duhet të vuajnë.

Sidoqoftë, para se të fillojmë, vini re se ne po flasim vetëm për kopje rezervë të faqerojtësve këtu, kemi një artikull tjetër se si të kopjojmë tërësisht Google Chrome. Ne do të flasim pak për eksportimin e skedarit të faqerojtësve në shfletues të tjerë, në rast se ndiheni sikur bëni një ndryshim.

Eksportoni Faqerojtësit e Chrome

Eksportimi i faqeshënuesve të Chrome është një proces me vetëm disa hapa, secili më i lehtë se i fundit. Le të fillojmë duke shkuar te “menaxheri i faqeshënuesve”, ju mund ta qasni atë përmes menusë, siç tregohet më poshtë, ose duke përdorur tastierën kryesore Ctrl + Shift + O (kjo është “O” si në “Oliver”).

Menyja është në të djathtën e sipërme, shkoni te “faqeshënuesit”, pastaj zgjidhni “menaxherin e faqeshënuesve”.

Menaxheri i faqerojtësve do të hapet në një skedë të re dhe do të duket kështu:

Do të vini re që sapo bëra një instalim të freskët të Chrome për të bërë fotografitë e ekranit për këtë mësimdhënie, mos u shqetësoni, megjithëse, kjo mënyrë e të bërit gjëra garanton që të gjithë faqerojtësit tuaj, pavarësisht nga dosja ku i keni vendosur, do të jenë eksportohen.

Hapi juaj i ardhshëm është të klikoni në fjalën “organizo”, pak mbi faqeshënuesit tuaj aktualë. Një menu do të shfaqet. 

Kjo menu do t’ju lejojë të bëni të gjitha llojet e gjërave, duke përfshirë shtimin e faqerojtësve të rinj, si dhe krijimin e dosjeve, por ne duam që opsioni deri në fund, “eksportoni faqeshënues në skedarin HTML”. Klikoni atë dhe do të çoheni në një eksplorues skedar ku mund të zgjidhni vendin ku do të shkarkohet. Ju gjithashtu mund të riemërtoni skedarin (për të cilin unë rekomandoj), megjithëse sigurohuni që nuk e ndryshoni aksidentalisht llojin e skedarit, duhet të jetë një .html për cilindo nga kjo të funksionojë drejt.

Dosja pastaj ruhet në hard diskun tuaj – në rastin tim është i vogël kështu që ishte atje për më pak se një sekondë – dhe kjo është me të vërtetë gjithçka që ka në të. Nëse e zhvendosni skedarin në dosjen që po përdorni për kopjen rezervë ose skedarët e sinkronizuar, ajo duhet të përfshihet automatikisht herën tjetër, cilado nga ruajtjet më të mira të cloud tonë ose zgjidhjet rezervë në internet që po përdorni, bën gjënë e saj.

Aty e keni atë, me lehtësi të lehtë. Ky proces funksionon pak a shumë i njëjtë në të gjithë shfletuesit, është thjesht një pyetje për të gjetur se ku janë ruajtur shënuesit tuaj. Le të hedhim një vështrim të shpejtë se si i importoni këto skedarë në shfletuesin tuaj të ri.

Importimi i Faqerojtësve

Në Chrome, importimi i faqeshënuesve është pothuajse i njëjti proces, përveç se në menunë “organizojnë” menaxherin e faqeshënuesve ju zgjidhni “importoni faqeshënuesit në skedarin HTML” dhe jo “eksportimin”.

Pastaj do të dërgoheni në një eksplorues skedar, ku mund të kërkoni për HTML tuaj. Shfletuesit e tjerë përsëri punojnë në të njëjtën mënyrë: në Vivaldi – shfletuesi im i zgjedhjes pasi nuk jam një tifoz i madh i zakoneve të Chrome për të ndjekur çdo lëvizje time të vetme – mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është duke shkuar te thirrësi juaj i shpejtë (fillimi ekran, kështu që të flasim) dhe kliko në butonin “bookmarks” në krye të faqes.

Kjo do t’ju çojë tek menaxheri i faqerojtësve, ku gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në “import” dhe do të shfaqet një kuti dialogu ku mund të zgjidhni shfletuesin nga të cilin jeni duke importuar (nëse e zbulon atë në sistemin tuaj që keni fituar ” madje keni nevojë për skedarin .html, pasi Vivaldi mund t’i importojë ato automatikisht) dhe vendndodhjen ku mbani skedarin. 

Nëse nuk jeni shumë në kërkim, por nuk jeni një tifoz i ndërfaqes së Vivaldi, një tjetër mundësi e shkëlqyeshme është Mozilla Firefox. Ky shfletues i provuar dhe i vërtetë i bën gjërat pothuajse në të njëjtën mënyrë siç bën Chrome: ju qaseni në menaxherin e faqeshënuesve me të njëjtën buton (Ctrl + Shift + O) dhe pastaj thjesht klikoni në butonin “import dhe rezervë”. 

Farë e bën Firefox-in kaq të dobishëm në këtë rast të veçantë, saqë ju lejon të bëni një kopje rezervë të plotë të shfletuesit nga ky ekran, jo vetëm të faqerojtësve. Oneshtë një nga shfletuesit e paktë që ju lejon ta bëni këtë dhe është jashtëzakonisht i dobishëm menjëherë përpara se të bëni një fshirje të plotë të sistemit tuaj ose thjesht në rast se ndodh diçka e përhershme me kompjuterin tuaj. Nëse janë vetëm faqeshënuesit që keni mbaruar, megjithatë, thjesht klikoni në “eksport” ose “import” dhe keni përfunduar. 

përfundim

Atje e keni atë: mënyra më e shpejtë dhe e lehtë për të eksportuar dhe më pas importimin e faqerojtësve tuaj në dhe nga Chrome. Nëse jeni përdorues i Microsoft Edge ose Internet Explorer dhe po pyesni veten pse ne nuk kemi përfshirë asnjërin prej tyre në këtë udhëzues, bëni vetë një favor dhe shkarkoni ndonjë nga tre shfletuesit e mësipërm për të zbuluar.

Shpresojmë që ta keni gjetur të dobishëm këtë udhëzues dhe se ju ndihmon të eksportoni faqeshënuesit Chrome. Na tregoni nëse keni ndonjë pyetje në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat dhe sigurohuni që të shikoni udhëzuesin tonë mbi 99 mjete private për të bërë përvojën tuaj të shfletimit sa më të sigurt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me