Si të dërgoni email në skedarë të mëdhenj në mënyrë të sigurt në vitin 2020 dhe më gjerë

Veryshtë shumë zhgënjyese kur duhet të transferoni menjëherë një skedar të madh dhe përdorimi i një makine gishti nuk është një opsion. Ofruesit më të zakonshëm të postës elektronike nuk ju lejojnë të dërgoni skedarë të mëdhenj si një shtojcë, kështu që ndoshta do të duhet të gjuani përreth për të gjetur një shërbim të ndarjes së skedarëve.

Edhe nëse e gjeni një të tillë, mund të gjeni që siguria është problem: jo të gjitha këto shërbime, veçanërisht ato falas, do të kenë kriptimin që ju duhet për të siguruar që asnjë palë e tretë nuk mund të hyjë në dokumentin ose foton tuaj.

Në këtë udhëzues, ne ju tregojmë se si të dërgoni me email fotografi të mëdha në mënyrë të sigurt. Vini re se me “të mëdha” nënkuptojmë skedarë që tejkalojnë 250MB, që është disa herë mbi kufijtë e vendosur nga shumë ofrues të njohur të postës elektronike. Me ndihmën e këtij udhëzuesi, ju do të jeni në gjendje të dërgoni të gjithë imazhet e diskut, pa e dërguar vetë diskun.

Pjesa më e mirë është që në rastin e secilit prej ofruesve për të cilët do të flasim, marrësit nuk kanë nevojë të regjistrohen për një llogari. Ata ende do të jenë në gjendje të marrin skedarin tuaj pa u regjistruar.

Aspektet e sigurisë për t’u marrë parasysh

Meqenëse ne nuk jemi duke përdorur hapësirën e kutisë postare për të ruajtur vetë skedarët e mëdhenj, ekziston pyetja se sa të sigurt janë vetë serverët e faqeve të ruajtjes së cloud. Disa ofrues janë famëkeq për kujdesin pak për sigurinë. Jo vetëm kredencialet tuaja të hyrjes, por edhe të dhënat aktuale që ju ruani mund të vjedhen.

Në rast të postës elektronike, mashtrimet e phishing si dhe format e tjera të skeletave janë të zakonshme. Në varësi të faktit se si është marrësi juaj i teknologjisë, ai mund të mos jetë në gjendje të tregojë përveç ndryshimit dhe kjo mund të çojë në shumë probleme kur ata hapin një email që menduan se ishte nga ju.

Për t’u siguruar që të gjithë qëndrojnë të sigurt, paguan të mbani në mend këtë:

  • Nëse email-et e dërguara mund të identifikohen lehtësisht si autentikë
  • Nëse ekzistojnë mekanizma që kufizojnë hyrjen vetëm të adresuesit
  • Systemsdo sistem i vendosur për të garantuar integritetin e skedarëve
  • Nëse sistemi mban një regjistër, kështu që ju mund të kontrolloni për çdo sharje të paautorizuar

Thënë kështu, le të kalojmë në disa ofrues që ju lejojnë të dërgoni me email skedarë të mëdhenj në mënyrë të sigurt.

DropSend

DropSend është një aplikacion plotësisht i bazuar në shfletues që nuk kërkon shkarkime. Veryshtë shumë miqësor dhe i shpejtë, plus gjithashtu ka aplikacione celulare për Android dhe iOS. Nëse preferoni të punoni nga desktopi juaj, DropSend ofron klientëve për Mac dhe PC, si dhe një shtesë për Microsoft Outlook.

DropSend përdor encryption 256-bit AES dhe mbështet skedarë që janë deri në 4 GB me planin personal falas (8 GB për pagimin e klientëve), duke e bërë atë më pak të dobishëm kur doni të dërgoni diçka ekuivalente me një DVD Blu-ray ose edhe një dual- shtresa DVD në një skedar. Një gjykim falas është në dispozicion.

Filemail

FileMail funksionon në një mënyrë të ngjashme si DropSend përveç se lejon skedarë edhe më të mëdhenj. Sidoqoftë, planet e saj të paguara janë më të shtrenjta se ato të DropSend. Ju madje mund ta përdorni në faqen tuaj të internetit, duke lejuar vizitorët t’ju dërgojnë skedarë të mëdhenj duke plotësuar një formë të personalizueshme. Ekziston gjithashtu një API në dispozicion për zhvilluesit.

FileMail përdor encryption 128-bit në pushim, megjithatë, dokumenti që thotë se kjo nuk është azhurnuar që nga viti 2013. Planet Falas kapin madhësinë maksimale të skedarit me 30 GB ndërsa planet e paguara pretendojnë të mbështesin një madhësi të “pakufizuar” të skedarit.

OneDrive

OneDrive është më popullor si një medium ruajtje në internet sesa posaçërisht dërgimi i skedarëve përmes postës elektronike. Me OneDrive, madhësia maksimale e lejuar e skedarit varet nga mjeti që jeni duke përdorur, të tilla si, eksploruesi i skedarëve të Windows, aplikacioni desktop, aplikacioni celular, etj. Në shumicën e rasteve, kufiri i sipërm i një skedari të vetëm vendoset në 10 GB.

OneDrive ofron shumë karakteristika të kontrollit të hyrjes për shkëmbimin e skedarëve. Microsoft gjithashtu pretendon se ata ruajnë kopje të secilës skedar në disqet dhe serverët e ndryshëm. Kjo ju lejon të përdorni ato edhe në rast të një dështimi të harduerit.

SendThisFile

SendThisFile vendos kufizime në sasinë e transferimeve që ju bëni sesa në vetë madhësinë e skedarit. Përdor encryption AES-256 në pushim dhe encryption 128-bit TLS për transmetimin nga fundi në fund. Sidoqoftë, edhe plani i ndërmarrjeve të nivelit të lartë (i cili kushton 99,95 $ në muaj) do t’ju lejojë të transferoni vetëm rreth 500 GB të dhëna.

Trialshtë në dispozicion një provë falas e cila ju lejon të transferoni 50 GB të dhëna. Ju madje mund të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, LinkedIn ose Google+.

Dropbox

Ashtu si OneDrive, edhe Dropbox konsiderohet të jetë më shumë një medium ruajtjeje në internet i përshtatshëm për të gjitha llojet (dhe madhësitë) e skedarëve. Kur regjistroheni për një llogari të Dropbox, ju merrni një sasi të caktuar të hapësirës së ruajtjes të caktuar për ju. Ky limit mund të jetë diçka me një vështirësi në krahasim me madhësinë e skedarit që doni të ngarkoni.

Skedarët që i ngarkoni duke përdorur aplikacionin desktop ose aplikacionin celular nuk kanë kufij të caktuar në madhësinë e tyre. Ata që janë ngarkuar duke përdorur shfletuesin duhet të jenë 20 GB ose më të vegjël.

Hasshtë thënë shumë për praktikat dhe problemet e sigurisë së Dropbox. Kredencialet e përdoruesve janë vjedhur në të kaluarën dhe madje mirëmbajtja rutinë shpesh ka rezultuar në shumë zhgënjim. Për sa i përket kriptimit, është i ngjashëm me SendThisFile.

Krijimi i një Dosje të Përbashkët në Dropbox

Për shembull, një masë e tillë e zbatuar dobët është që vetëm përmbajtja e skedarëve është e koduar, dhe jo metadata e tyre. Pra, nëse dikush ka qasje në median e ruajtjes së Dropbox, mund të mos jetë e mundur të ekzaminoni drejtpërdrejt përmbajtjen e skedarëve tuaj, por supozimet e edukuara me siguri mund të bëhen bazuar në emrin e skedarit, madhësinë, datën e ngarkimit, etj..

Dropbox pretendon se serverët e tyre të ruajtjes janë të vendosura në qendrat e të dhënave në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Iesshtë në përputhje me BE-U.S. programi i mburojës së intimitetit dhe kuadri i porteve të sigurta të SHBA-Zvicrës.

Nëse jeni duke përdorur një Mac, do t’ju duhet të lejoni që Dropbox të ketë akses në keychain tuaj. Pa këtë qasje, ajo nuk do të fillojë. Shërbimi pretendon se qasja është e nevojshme për të verifikuar llogarinë tuaj dhe për të siguruar më tej cilësimet e aplikacionit Dropbox.

MEGA

Faqja kryesore e MEGA është një peshë e rëndë për tu ngarkuar. Sidoqoftë, menjëherë mund të filloni të ngarkoni skedarë duke i zvarritur dhe hedhur ato drejt e në faqen kryesore. Sigurisht që mund të zgjidhni të përdorni edhe ngarkuesin e skedarëve nëse dëshironi. Ashtu si Dropbox, edhe MEGA nuk pretendon të vendosë ndonjë kufi individual në madhësinë e skedarit.

MEGA mbështetet shumë në encryption fund-në-fund, edhe nëse jeni duke ngarkuar skedarë duke përdorur shfletuesin ose një pajisje të lëvizshme. Keyselësat privatë të përdorur për procesin e kriptimit dhe deshifrimit nuk e lënë kurrë pajisjen e përdoruesit, MEGA pretendon se nuk i mban ato në serverat e saj.

Ai madje inkurajon përdoruesit të përdorin praktikat e tyre të kopjimit dhe jo vetëm të mbështeten në to. Në faqet e tyre të mbështetjes, ata kanë dhënë një listë të rreziqeve dhe sulmeve të mundshme në mënyrë që ju si përdorues të jeni të vetëdijshëm për atë që mund të ndodhë në rastin më të keq të mundshëm.

përfundim

Kur shikon thjesht nga një këndvështrim i sigurisë, MEGA duket se është një mundësi shumë e mirë e provuar dhe e testuar. Sidoqoftë, nuk ofron aq integrime të palëve të treta sa Dropbox. Planet e biznesit që ofron OneDrive, veçanërisht kur kombinohen me Office 365, ju japin një larmi aplikimesh por kjo mund të jetë e tepërt për disa.

Në rast të opsioneve më pak të njohura, si DropSend, FileMail dhe SendThisFile, mund të ndjeheni më të sigurt duke mos hasur ndonjë lajm rreth tyre që vuan nga sulmet në internet. Sidoqoftë, herët a vonë ata përfundimisht do të pësojnë një sulm të tillë dhe vetëm atëherë do ta dini nëse mbrojtja e tyre varet nga detyra.

Kështu që zgjedhja fillon me një pyetje të vetme: a ndjeheni më të sigurt për të kërkuar një ofrues relativisht të panjohur, siguria e të cilit mund të mos jetë testuar akoma ose të vazhdojë për një ofrues tashmë të njohur, i cili mund të ketë qenë në shënjestër të hakerave të paktën një herë deri më tani?

Sapo të jetë e qartë, më pas duhet të merrni parasysh veçoritë, çmimet dhe kufizimet e madhësisë së skedarit të ofruesit përkatës. Kjo do t’ju ndihmojë të shkoni në një nga gjashtë ofruesit që kemi përmendur këtu.

Shpresojmë që të keni pëlqyer të lexoni udhëzuesin. Na tregoni se cilat janë mendimet tuaja për përdorimin e këtyre shërbimeve në komentet më poshtë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me