Si ta bëni Gmail Klientin tuaj të paracaktuar me email në vitin 2020

Kur klikoni një lidhje postare në internet, do të drejtoheni në aplikacionin e paracaktuar të postës elektronike të sistemit tuaj operativ. Kjo mund të jetë Mail në Mac ose Mail në Windows 10. Sidoqoftë, nuk do të duhet të përmbaheni me ato. Ju mund të shpëtoni nga kthetrat e Microsoft ose Apple dhe të fluturoni në krahët e hapura të Google. Ai premton të mos jetë e keqe, në fund të fundit.


E keqe apo jo, ajo ka një aplikim të besueshëm, të zhvilluar mirë në internet. Nëse preferoni ta përdorni atë me atë të instaluar në OS tuaj, do të duhet të vendosni sistemin tuaj për të bërë ndërprerësin. Të kuptojmë se si ta bëjmë këtë nuk është e lehtë, pse, për këtë arsye ne e kemi bashkuar këtë udhëzues se si ta bëjmë Gmail klientin tuaj të paracaktuar me email.

Pas lidhjes me Snowden, mund të keni shqetësime në lidhje me privatësinë e postës elektronike. Nëse është kështu, do t’ju interesojnë sesi të mbrojmë udhëzuesin tuaj për privatësinë.

Këto këshilla ndryshojnë, në varësi të OS dhe shfletuesit tuaj, kështu që vazhdoni të lexoni për të gjetur atë që ju nevojitet. Shumë nga këshillat e sistemit operativ hapin një shfletues i konfiguruar në parazgjedhje të Gmail, kështu që nëse jeni i interesuar vetëm të hapni lidhje postare me bazë në internet, kaloni te udhëzuesit e shfletuesit.

Përveç që janë shfletuesit më të sigurt, Chrome dhe Firefox janë më të mirët për Gmail. Zgjidhjet tona për Edge dhe Safari nuk janë ideale, por, përsëri, as ato nuk janë. Për fat të mirë, ka mundësi të mira për të gjithë sistemet operative që kemi parë.

Përdoruesit e Linux duhet të instalojnë një aplikacion, por dyshojmë se do t’i shqetësojë shumë ata.

Vendosja e Gmail si Klient i Default Email në Windows 8 dhe 10

Për ta bërë Windows të përdorë Gmail si parazgjedhje, së pari vendosni shfletuesin tuaj të zgjedhur si aplikacionin e parazgjedhur të postës elektronike. Pastaj e vendosët të përdorë Gmail, duke përdorur udhëzuesin përkatës.

Shtypni Windows + S për të ngritur dritaren e kërkimit. Pastaj shtypni “panelin e kontrollit” dhe shtypni kthimin.

Kur shfaqet paneli i kontrollit, shtypni “default” në kutinë e kërkimit. Zgjidhni “programet e paracaktuar”. Pastaj, në ekranin tjetër, klikoni “vendosni programet tuaja të paracaktuara”.

Gmail-windows-control-panel

Do të shfaqet një ekran i cilësimeve, duke treguar aplikacionet tuaja të paracaktuara për funksione të ndryshme, duke përfshirë hartën tuaj të paracaktuar, muzikë, foto, video dhe shfletuesit, si dhe programin tuaj të paracaktuar me email. Për disa aplikacione të mira fotografish, lexoni artikullin më të mirë të softuerit për menaxhimin e fotografive.

Meqenëse Gmail nuk ka një aplikacion desktop, do të duhet ta qaseni atë përmes një shfletuesi, kështu që zgjidhni shfletuesin tuaj si parazgjedhjen tuaj për email..

Tani që keni zgjedhur një shfletues për të hapur lidhje me të, duhet të siguroheni që ajo trajton në mënyrë korrekte lidhjet postare, kështu që kontrolloni udhëzuesit më poshtë për shfletuesin tuaj të zgjedhur.

MacOS

Nëse doni të ndryshoni mbajtësin parazgjedhur të Gmail në Mac, do të duhet të hapni aplikacionin e paracaktuar “Mail” dhe të rregulloni cilësimet e tij.

Hapni menunë “Mail” dhe më pas zgjidhni “preferencat”.

Mac-Mail-Preferencat

Në butonin “i përgjithshëm”, ndryshoni “lexuesin e parazgjedhur të postës elektronike” për të përdorur shfletuesin tuaj të dëshiruar. Lexoni udhëzuesit specifikë të shfletuesit më poshtë për të përfunduar konfigurimin.

Mint Linux (dhe të tjerët)

Përdoruesit e Linux-it që duan të përdorin Gmail, ose webmail tjetër, mund të përdorin paketën e uebfaqes në desktop. Po ashtu funksionon për Hotmail, Yahoo dhe Zoho.

gmail-default-linux-webmail

Për ta instaluar atë, shtypni “sudo apt-get install desktop-webmail” në vijën e komandës.

Pasi të keni konfiguruar Gmail, mund të vendoseni veten me një rrjet privat virtual për t’u siguruar që askush nuk po bën fjalë për lidhjen tuaj. Shikoni listën tonë të dobishme për shërbimet më të mira VPN për Linux për sugjerime.

Udhëzues për shfletues

Nëse udhëzuesi për OS tuaj ju drejton një shfletuesi për hapin e fundit, kërkoni atë më poshtë dhe ndiqni udhëzimet. Mos harroni, mund të ndërroni shfletuesin nëse udhëzimet për tuajat nuk ju përshtaten. Në veçanti, përdoruesit e Safarit mund të kenë nevojë ta bëjnë këtë.

krom

Për të vendosur Gmail si mbajtësin tuaj të postës elektronike në Chrome, hapni cilësimet përmes ikonës me tre pika në krye të djathtë. Gjeni seksionin “intimitet dhe siguri” duke lëvizur poshtë dhe duke klikuar “përparuar”. Klikoni në “cilësimet e përmbajtjes”, “pastaj goditi” mbajtësit “dhe sigurohuni që opsioni” lejoni faqet të kërkojnë të bëhen mbajtës të paracaktuar të protokolleve “. Do të jetë me ngjyrë, jo gri, nëse është.

gmail-default-krom

Hap Gmail si normal. Në shiritin e URL-së, duhet të ketë një diamant gri në të djathtën e sipërme. Klikoni atë për ta bërë Gmail-in e parazgjedhur. Pasi ta bëni një gjë të tillë, ajo do të ngarkohet automatikisht kur klikoni në lidhjet “mailto”.

Firefox

Në Firefox, herën e parë që klikoni në një lidhje për postën postare, do t’ju jepet mundësia të zgjidhni aplikacionin tuaj të dëshiruar. Dialogu i përzgjedhjes ka një kuti kontrolli që ju lejon ta vendosni atë si parazgjedhje në raste të mëvonshme.

gmail-default-firefox

Nëse keni zgjedhur tashmë një parazgjedhje dhe dëshironi ta ndryshoni atë, hapni faqen e opsioneve të Firefox-it përmes menusë së tij të poshtme. Me zgjedhjen e “përgjithshme”, lëvizni poshtë derisa të shihni seksionin “aplikacione”. Shikoni atje për llojin e përmbajtjes postare, pastaj zgjidhni “përdorni Gmail” nga lista e opsioneve.

ekspeditë gjuetine

Gjërat janë të ndërlikuara për përdoruesit e Safarit. Ekziston një shtojcë që ka punuar në versionet më të vjetër të shfletuesit të disponueshëm këtu, por nuk është azhurnuar për lëshimin e fundit. Mund të provoni t’i provoni zhvilluesit për ta azhurnuar në github. Meqenëse është burim i hapur, madje mund të përpiqeni ta përditësoni vetë. Dështimi i tyre, megjithatë, opsioni juaj më i mirë është të ndërroni shfletuesit.

buzë

Edge përdor aplikacionin tuaj të paracaktuar të Windows për të hapur lidhjet postare. Kjo do të thotë nëse konfiguroni Windows për të hapur Gmail në një shfletues tjetër, Edge do ta hapë atë shfletues kur klikoni në lidhje. Për fat të keq, ne nuk mund të gjetëm një mënyrë për të hapur automatikisht Gmail në Edge vetë.

Mendimet përfundimtare

Nëse i keni ndjekur këto udhëzime të letrës, duhet të jeni mirë të shkoni. Kini kujdes, sidoqoftë. Sistemet operative azhurnojnë herë pas here veten dhe kanë një zakon të poshtër për të shtypur cilësimet tuaja. Ajo që funksionon tani mund të mos funksionojë javën tjetër.

Shpresojmë të keni qenë në gjendje të ndiqni me sukses udhëzuesin tonë. Na tregoni se si keni bërë në komentet më poshtë. Nëse keni hasur në probleme ose keni ndonjë këshillë tjetër për të përfituar sa më mirë nga emaili juaj, ne do të dëshironim të dëgjonim rreth tyre. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me