Shërbimet më të mira të ruajtjes në cloud për Windows 2020

Windows është një nga sistemet operative më të njohura në botë. Ndërsa është larg nga OS-ja më e fortë dhe pa probleme, versioni i fundit, Windows 10, kujdeset për shumë nga gabimet e paraardhësve të tij. Ne do ta plotësojmë më tej atë me një listë të ruajtjes më të mirë të cloud për Windows, duke filluar nga Sync.com.


Sa më shumë skedarë të grumbulloheni në hard diskun tuaj, aq më shumë gabime dhe rënie në performancën që përjetoni. Një zgjidhje është të ruani sa më shumë të dhëna që mundeni në cloud për të optimizuar diskun për Windows. Muzika, filmat, fotografitë dhe skedarët e mëdhenj janë të gjithë kandidatët kryesorë për një shtëpi të re në re.

Nëse thjesht doni rezervë dhe ka një ndryshim, lexoni listën më të mirë të shërbimeve online rezervë. Përndryshe, ne do t’ju marrim përmes zgjedhjeve tona më të mira për Windows nga shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud. Megjithatë, para se të fillojmë, le të hedhim një vështrim në faktorët që i përdorëm për t’i vlerësuar ato.

Shërbimet më të mira të ruajtjes në cloud për Windows 2020

Whatfarë e bën ruajtjen më të mirë në re për Windows

Mbështetja e Windows është shefi këtu. Ne do të shikojmë se sa mirë funksionon shërbimi në të dhe sa e thjeshtë do të përdoren klientët e desktopit, uebit dhe celularit. Shtë më së miri nëse ndërfaqja është tërheqëse dhe intuitive, jo një rrëmujë e çuditshme.

Të jesh i lirë është gjithashtu një plus. Nëse një shërbim ka shumë plane, ka më shumë të ngjarë të gjeni atë që i përshtatet më së miri nevojave tuaja. Kjo përfshin marrjen e hapësirës më të madhe për më pak para, ose, me fjalë të tjera, vlerën më të mirë. Nëse kjo është shqetësimi juaj kryesor, lexoni marrëveshjet tona më të mira në ruajtjen e cloud.

Vetëm hapësira e ruajtjes nuk do të arrijë shumë nëse duhet përgjithmonë për të transferuar skedarë në cloud. Do t’ju duhet një lidhje e qëndrueshme me shpejtësinë e ngarkimit të shpejtë, gjithashtu. Shpejtësitë varen gjithashtu nga ISP-ja juaj dhe sa afër jeni me serverët që po përdorni. Transferimi në nivelin bllok ndihmon gjithashtu, sepse ngarkon vetëm pjesët e skedarit që kanë ndryshuar që nga ngarkimi i mëparshëm.

Pasi të transferoni skedarët tuaj, siguria e ashpër do t’i ruajë ata të sigurt. Ne do të kontrollojmë se çfarë lloj kriptimi përdor shërbimi dhe nëse e përdor atë brenda-tranzitit dhe në pushim. Zero-njohuria është më e mira, sepse parandalon cilindo që të hyjë në të dhënat tuaja përveç se ju Nëse dikush plas fjalëkalimin tuaj, vërtetimi i dy faktorëve është i dobishëm, gjithashtu, si një shtresë shtesë e sigurisë (sigurohuni që të lexoni artikullin tonë mbi 2FA më të mirë aplikacione për më shumë në lidhje me këtë).

1. Sync.com

Sync.com është në krye të listës sonë të krahasimit të cloud. Shërbimi me bazë në Toronto ka një reputacion për siguri të fuqishme dhe intimitet të mirë të përdoruesit, faleminderit, pjesërisht, ndaj ligjeve kanadeze të privatësisë, të cilat janë ndër më të mirat në botë.

Klienti i desktopit punon në Windows 10, 8, Vista, 7 dhe XP. Puna me të është e lehtë dhe konsiston në përdorimin e dosjes sinkronizuese, e cila duket si një dosje e rregullt me ​​një shenjë kontrolli, dhe hyrja në klientin përmes ikonës së shiritit të detyrave. Klienti në internet është i qartë dhe intuitiv dhe ka të njëjtat karakteristika si ai i desktopit, si dhe të tjerët që pasurojnë përvojën e përgjithshme.

Sync.com-Web-Control Panel--Slider-1
© Cloudward.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudward.net

Sync.com-Sync-Folder-rrëshqitës-3
© Cloudward.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudward.net

Sync.com-Dy-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Ekziston edhe një aplikacion smartphone, i disponueshëm edhe për Android ose iOS. Mund ta përdorni për të punuar me skedarë jashtë linje dhe për të ngarkuar fotografi dhe video në cloud.

Planet e çmimeve të paguara janë konkurruese. Personal Pro do t’ju kushtojë 49 dollarë në vit për 500 GB ose 96 dollarë për 2TB, duke e bërë atë një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud. Nëse jeni përdorues biznesi, mund të kërkoni skedarë nga klientët dhe të siguroni përputhjen e HIPAA, së bashku me veçoritë e tjera të zakonshme, për 96 dollarë në vit në planin e Solo Business.

Business Pro përshtatet me nevojat e përdoruesve të shumtë – kërkon minimumi dy – dhe kushton 60 deri në 180 dollarë në vit, në varësi të numrit të përdoruesve dhe sasisë së hapësirës së ruajtjes. Ai përfshin kontrollin administrativ dhe faturimin e centralizuar.

Shpejtësitë fillestare të ngarkimit të Sync.com janë mesatare për një shërbim të ruajtjes së cloud, por mund të bësh shpejtësinë nëse procesi i sinkronizimit ndërhyn me aktivitete të tjera. Ekziston gjithashtu një mundësi për të caktuar kufijtë e ngarkimit dhe shkarkimit mujor për ata që punojnë me një plan të kufizuar të të dhënave.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Sync.com

Siguria nuk bie mbrapa intimitetit. Sync.com përdor encryption AES 256-bit dhe protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat tuaja gjatë tranzitit dhe pushimit. Shërbimi është i pajtueshëm me njohuri zero – ai kryeson listën tonë të shërbimeve më të mira të njohjes zero, në të vërtetë – kështu që nuk mund t’ju ndihmojë nëse humbni fjalëkalimin tuaj.

Autentifikimi me dy faktorë mund të ndihmojë, megjithëse, nëse keni bërë një fjalëkalim të dobët dhe dikush e ka braktisur atë (lexoni udhëzuesin tonë se si të krijoni një fjalëkalim të fortë).

Sync.com ofron vlerë të mirë me planet e saj të pajtimit, përdorimin e drejtpërdrejtë dhe sigurinë. Gjithçka që e bën atë të përshtatet në krye të kësaj liste. Ju mund të mësoni më shumë rreth sigurisë së tij dhe karakteristikave të tjera në rishikimin tonë të Sync.com.

2. pCloud

pCloud është zgjedhja jonë e dytë dhe është në dispozicion për të gjitha versionet kryesore të Windows. Përdorimi i klientit të desktopit është i këndshëm dhe i lehtë. Ju do t’i qaseni asaj në të njëjtën mënyrë si shumica e shërbimeve – përmes ikonës së sistemit të trayit ose drive-it pCloud në menaxherin e skedarëve të sistemit tuaj. Ndërfaqja është e zymtë, por e qartë dhe intuitive.

Ndërfaqja në internet nuk do t’ju zhgënjejë, sepse ka më shumë karakteristika, ofron një përvojë të efektshme dhe ju jep mundësinë e përdorimit të të gjitha mjeteve të pCloud në një vend. Plus, është e shpejtë. E meta e vetme nuk është e dobishme për transferimin e skedarëve të mëdhenj. Rrinë për klientin e desktopit për këtë.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

Aplikacioni celular është gjithashtu i mirë, sepse ju lejon të redaktoni dokumentet në vend që t’i shikoni ato. Ai gjithashtu do të luajë skedarët tuaj video dhe audio.

pCloud ofron plane për përdoruesit personal dhe të biznesit. Përdoruesit personal mund të zgjedhin Premium, i cili kushton 4,99 dollarë në muaj për 500 GB, ose Premium Plus, i cili do t’ju ​​kthejë 9,99 dollarë në muaj për 2TB. Të dyja përfshijnë veçori të tilla si mbajtja e historisë së versionit të skedarit tuaj për 30 ditë dhe ngarkime të pakufizuara në distancë. Do të merrni një zbritje nëse paguani për një vit.

Zgjedhja e një plani jetësor do t’ju marrë gjithashtu një zbritje. Plani falas ju lejon qasje në 10 GB ruajtje dhe një gigabajt shtesë për çdo referim deri në 20 GB.

Shpejtësia e ngarkimit është e krahasueshme me shërbimet e tjera, por lidhja nuk është aq e qëndrueshme sa duhet. Megjithatë, ka tendencë të arrijnë shpejtësi më të larta.

Arsyet e tjera Pse na pëlqen pCloud

Ashtu si Sync.com, pCloud përdor protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat në tranzit dhe AES 256-bit për të kriptuar skedarët tuaj. Kriptimi i njohurive zero do të kërkojë shtesa Crypto, megjithatë, e cila kushton 4,99 dollarë në muaj. Mund të jetë me vlerë të parave sepse politika e privatësisë e pCloud ka disa klauzola të diskutueshme, edhe pse shërbimi është i bazuar në Zvicër.

pCloud dhe Sync.com janë shërbime të shkëlqyera dhe krahasimi i tyre është ndarja e qimeve. Ne mendojmë se Sync.com është më i mirë pasi siguron njohuri zero pa kosto shtesë dhe ka një lidhje më të qëndrueshme gjatë ngarkimit. Kjo e bën pCloud të dytë, nëse vetëm nga një diferencë e vogël. Për më shumë rreth shërbimit, lexoni rishikimin tonë të pCloud.

3. Lidhu Egnyte

Me Egnyte Connect, e cila është ndër shërbimet tona më të mira për sinkronizimin dhe shpërndarjen e skedarëve, ju mund të ngarkoni dhe të hyni në skedarët tuaj duke përdorur një klient desktop, ndërfaqen e shfletuesit ose aplikacionin celular..

Klienti i desktopit përdor modelin e zakonshëm të dosjeve sync, i cili do të ruajë përmbajtjen në diskun tuaj dhe në cloud. Ai gjithashtu përfshin një veçori të quajtur Egnyte Drive, e cila ju lejon të keni qasje në përmbajtjen cloud nga sistemi juaj i skedarit pa kërkuar hapësirë ​​ruajtjeje lokale.

Përvoja e shfletuesit është e këndshme pasi ndërfaqja është e lehtë për t’u përdorur dhe ka mjaft karakteristika. E njëjta gjë është e vërtetë për aplikacionin celular. Mund ta përdorni për të hapur dhe modifikuar përmbajtjen që keni në renë Egnyte, përfshirë skedarët .pdf dhe dokumentet e Office, kështu që nuk ka nevojë të blini Microsoft Office 365. Egnyte gjithashtu mund të ruajë përmbajtje nga telefoni juaj.

Shërbimi nuk ishte një zgjedhje e shkëlqyeshme për individët përpara se të niste planin e Ekipit, i cili është i mirë për një deri në tre përdorues. Ka për qëllim përdoruesit e biznesit, por pagimi i 10 dollarëve në muaj për 1TB hapësirë ​​ruajtjeje është akoma një marrëveshje e shkëlqyer, veçanërisht duke marrë parasysh që ofron një pasuri të madhe karakteristikash.

Shërbimi ende ofron planet e tij të biznesit, të cilat kërkojnë të paktën pesë përdorues, dhe secili është një vlerë e shkëlqyeshme. Për 8 dollarë për përdorues në muaj, ju merrni 5TB hapësirë, më shumë se çdo shërbim tjetër në atë interval. Planet e Biznesit dhe Ndërmarrjeve kanë edhe më shumë karakteristika dhe hapësirë ​​për ruajtje, por vijnë me një çmim më të lartë.

Egnyte zgjat më shumë se shërbimet e tjera për ngarkimet fillestare të skedarëve. Një dosje 250MB mori dy herë kohën e nevojshme për shërbimet e tjera. Ndryshimi i skedarëve dhe ngarkimi i tyre përsëri është shumë më i shpejtë – vetëm Dropbox e rreh atë – sepse Egnyte përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Egnyte Connect

Kriptimi AES 256-bit do të përplaset skedarët përpara se të ngarkoni. Shërbimi nuk mund të klasifikohet si me njohuri zero, sepse ai dekripton skedarët tuaj të lexojnë metadata pastaj i encrypton përsëri. Për fat të mirë, Egnyte integrohet me Boxcryptor, të cilin mund ta përdorni për kriptim privat, por duke bërë kështu do të parandalojë që sinkronizimi i nivelit të bllokut të funksionojë.

Rishikimi i Egnyte

Ju mund të vendosni kërkesat minimale për fjalëkalim për të siguruar që fjalëkalimi juaj nuk është i dobët dhe të përdorni vërtetimin dy faktor për më shumë mbrojtje. Për të mësuar më shumë rreth sigurisë së tij, lexoni përmbledhjen tonë të Egnyte Connect. Për të marrë një kuptim të shërbimit, mund të përdorni provën 15-ditore falas.

4. Tresorit

Tresorit është një nga shërbimet më të sigurta të ruajtjes së reve, pavarësisht se kompania me qendër në Zvicër mban serverët e saj në Hollandë dhe Irlandë. Ju mund të transferoni të dhëna në ata serverë duke përdorur një klient të plotë me funksion desktop ose ndërfaqen në internet.

Sync Selektiv i Tresorit

Përdorimi i opsionit të desktopit kërkon që ju të krijoni dosje, të quajtur tresorë dhe t’i sinkronizoni ato individualisht, gjë që mund të komplikojë përvojën për disa. Ndërfaqja në internet është e ngjashme me atë të desktopit, por nuk ka të njëjtat opsione – i mungon faqja për “recent”, por ka një lidhje për “kontakte”. Aplikacioni celular është në dispozicion për Android ose iOS.

Tresorit nuk ofron vlerë të madhe pasi planet e pajtimeve nuk janë konkurruese. Premiumi është më i lirë, megjithatë kushton 12,50 dollarë në muaj për 200 GB. Kjo është më shumë se disa tarifa për 1TB. Plani tjetër personal, Solo, siguron ruajtje 2TB për 30 dollarë në muaj. Për të ëmbëlsuar marrëveshjen, shton versionim të pakufizuar dhe mundësinë për të sinkronizuar 10 pajisje në vend të pesë.

Ka një zbritje nëse paguani për vitin, por para se të vendosni të paguani çmimin e lartë të Tresorit, duhet të përdorni provën 14-ditore për të provuar shërbimin.

Shpejtësitë që arrin Tresorit janë më të ngadalta se disa shërbime të tjera, por jo shumë. Në qoftë se nuk jeni duke punuar me skedarë të mëdhenj, nuk duhet të jetë problem. Ju mund t’i hidhni ato nëse Tresorit merr shumë nga burimet e sistemit tuaj dhe planifikoni kur dëshironi që shërbimi të funksionojë gjithashtu.

Arsyet e tjera pse na pëlqen Tresorit

Për të kompensuar etiketën e tij të çmimeve të larta, Tresorit ofron siguri të jashtëzakonshme. Ju mund të përdorni njohuri zero për të kriptuar të dhënat tuaja dhe t’i bëni ato private. Niveli i kriptimit është AES 256-bit.

Sidoqoftë, kjo nuk do të ndihmojë nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Vullnetarizimi i dy faktorëve do. Qendrat e të dhënave përputhen me standardet më të fundit ISO dhe drejtojnë Microsoft Azure. Për arrat dhe bulonat e sigurisë së shërbimit, lexoni përmbledhjen tonë të Tresorit.

5. Dropbox

Nuk është për t’u habitur që Dropbox ofron një përvojë të lëmuar të përdoruesit. Klienti i desktopit është i drejtpërdrejtë – ju përdorni një dosje sinkronizimi dhe një ikonë të sistemit të trayit – por ne jemi më të dashur për klientin në internet. Ingshtë befasuese dhe shfaq të gjithë informacionin e nevojshëm ndërkohë që është ende i thjeshtë për të lundruar.

Ekziston gjithashtu një aplikacion mobil, i cili është në dispozicion për Android ose iOS. Ju mund t’i përdorni për të ngarkuar automatikisht foto dhe video nga telefoni juaj.

Plani Plus do t’ju sigurojë 1TB hapësirë ​​ruajtjeje për 10 dollarë në muaj, gjë që e bën vlerën e duhur. Do të sigurojë gjithashtu akses në karakteristika të tilla si mbështetja me përparësi e-mail, fshirja në distancë e të dhënave dhe dosjet offline në celular. Për 20 dollarë në muaj, Professional shton sinkronizim të zgjuar, vitrinë, kërkimin me tekst të plotë dhe mbështetje për përparimin e bisedës, por nuk rrit hapësirën e ruajtjes.

Themelore është një plan falas i cili ju jep thjesht 2 GB hapësirë ​​magazinimi. Ju mund të shtoni 500MB në të për çdo referim.

Serverat e Dropbox janë në SH.B.A., kështu që sa më i afërt të jesh, aq më të shpejtë do të jenë shpejtësitë e tua. Rezultatet e testit të shpejtësisë ishin të ngjashme me rezultatet e mira nga shërbimet e tjera që kemi testuar. Ju mund të përdorni mbyt për të kufizuar shpejtësinë, por kjo nuk duhet të jetë e nevojshme pasi sinkronizimi nuk përdor shumë burime të sistemit.

Sinkronizimi mbresëlënës i nivelit të bllokut do të shpejtojë transferimet pas ngarkimit fillestar. Në fakt, Dropbox është një nga depot më të mira të cloud për sync.

Arsyet e tjera Pse na pëlqejnë Dropbox

Dropbox përdor AES 256-bit për të mbrojtur skedarët tuaj në tranzit dhe në pushim, por nuk është me njohuri zero, kështu që nuk do të mbrojë privatësinë tuaj. Nëse keni nevojë për të, mund të përdorni Boxcryptor për të arritur encryption fund-në-fund. Normalisht, Dropbox deshifron të dhënat tuaja kur të arrijë në qendrën e të dhënave për të hyrë në metadatat tuaja për indeksimin, por Boxcryptor nuk do ta lejojë këtë.

Dropbox siguron një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit dhe sinkronizim të shpejtë, por nuk ofron kriptim me njohuri zero, kufizon ruajtjen në 1TB dhe ngarkon shumë për të. Për të marrë një përmbledhje më të detajuar të shërbimit, lexoni rishikimin tonë të Dropbox.

Mendimet përfundimtare

Për shkak se të gjitha shërbimet mbështesin Windows – nuk është për t’u habitur atje – ne jemi kthyer në faktorë të tjerë për të bërë renditjen tonë si vlera, shpejtësia, siguria dhe lehtësia e përdorimit. Sync.com ka ato në lopata, ashtu si dhe pCloud. Dy shërbimet e ardhshme janë të mira, por jo aq të mira, dhe vendet e Dropbox zgjasin sepse shërbimi tjetër vendos barun shumë të lartë për të.

Farëdo që të zgjidhni, këto janë disa nga shërbimet më të mira në listën tonë të krahasimit të cloud dhe duhet t’i përshtaten nevojave tuaja të ruajtjes. A na ka munguar asgjë? Cili është shërbimi juaj i preferuar për ruajtjen e cloud? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map