Shërbimet më të mira të kopjimit në cloud për Mac – Përditësuar 2020

Ka mënyra të panumërta për të humbur të dhënat që mbani në Macin tuaj. Rritje të energjisë, vjedhje, dështim të rastit të makinës, gabime HFS + (derisa të mos keni rinovuar në High Sierra) dhe të gjitha kërcënoni skedarët tuaj të vlefshëm. Mënyra më e mirë për të mbrojtur skedarët tuaj është përmes përdorimit të ndonjë prej zgjidhjeve më të mira në internet, dhe kemi bërë një përzgjedhje të mëtutjeshme të kopjes më të mirë të cloud për Mac. E preferuara jonë është Backblaze për disa arsye, por shumë të tjerë meritojnë përmendje.


Nëse nuk jeni të sigurt nëse cloud është gjëja juaj, ne gjithashtu kemi një artikull më të mirë rezervë Mac që flet pak më shumë rreth opsioneve tuaja kur bëhet fjalë për internetin, harduerin si dhe kopjen rezervë hibride. Ne gjithashtu kemi një rishikim të Makinës me Koha nëse opsioni i harduerit të Apple është ai që gudulis më së shumti dashurinë tuaj. Me këtë, nuk i hedhim një vështrim pesë ofruesve më të mirë për rezervimin e cloud, duke ju lejuar të mbani të dhënat tuaja në serverët e largët.

Rezervimi më i mirë i Cloud për Mac për vitin 2020

Rezervimi më i mirë në re për Mac: Backblaze

Me një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, çmime konkurruese dhe ruajtje të pakufizuar, Backblaze nuk është vetëm kopja më e mirë e Mac; është fituar vendi i parë në mesin e të gjitha vlerësimeve të rezervave tona online. Nëse jeni duke përdorur një Mac, shanset janë që ju të vlerësoni softuerin që është i efektshëm dhe i lehtë për t’u përdorur. Backblaze sigurisht që është në përputhje me përvojën e Mac pasi nuk mund të ishte më e thjeshtë për të filluar. Shkarkoni aplikacionin dhe do të bëjë pjesën tjetër.

Nuk ka nevojë të shqetësoheni për sa shumë të dhëna po sinkronizohen, pasi që Backblaze ju jep hapësirë ​​të pakufizuar. Backblaze gjithashtu konfiguron automatikisht kopjen rezervë, kështu që nuk i duhet vetes. Ndërsa kjo ju jep mundësinë për të rregulluar sjelljen e saj nëse dëshironi, thjesht mund të vendosni ta lejoni atë të bëjë të gjithë punën, gjithashtu.

Nëse mbani disqe të jashtëm për të kompensuar SSD-të më të vogla me të cilat priren të vijnë Mac-et, këto gjithashtu do të mbulohen nga Backblaze dhe do të përfshihen në të dhënat e pakufizuara për atë kompjuter.

Backblaze është gjithashtu i integruar në macOS më shumë se shumica e ofruesve të tjerë rezervë. Në vend që të sigurojë një aplikacion të veçantë për të rregulluar cilësimet, Backblaze mund të konfigurohet direkt nga brenda “preferencave të sistemit”, qendra e kontrollit ku rregulloni mirë të gjitha cilësimet e tjera, si dhe.

Backblaze vë në lehtësi të përdorimit, ndërsa ende ofron një shërbim shumë të sigurt. Të dhënat tuaja do të sigurohen para se të dilni nga kompjuteri juaj duke përdorur encryption AES 128-bit. Për të siguruar transferime, Backblaze përdor TLS, një tjetër metodë standarde e kriptimit që është në mënyrë efektive e padiskutueshme. Për shumicën e përdoruesve, kjo duhet të jetë e mjaftueshme.

Sidoqoftë, nëse kërkon sigurinë më të lartë për kopjet rezervë, Backblaze gjithashtu ofron siguri me njohuri zero. Ju mund të vendosni një çelës privat të enkriptimit në mënyrë që vetëm ju të mund të deshifrifikoni ndonjëherë të dhënat tuaja. Kjo do ta bëjë të pamundur që Backblaze të rikuperojë fjalëkalimin tuaj nëse ndonjëherë e harroni atë, prandaj bëni këtë me kujdes.

Këto masa sigurie janë gjithashtu efektive vetëm për sa kohë që ju jeni i vetmi që ka qasje në llogarinë tuaj. Me çdo shërbim, duhet të vendosni një fjalëkalim të sigurt, por Backblaze nuk ofron mbrojtje shtesë me autentifikimin me dy faktorë, kështu që edhe nëse dikush ka fituar fjalëkalimin tuaj, ata do t’ju duhet ende telefoni juaj për të hyrë në.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bllokimet e shpinës

Shërimet janë fleksibël; Backblaze ju ofron shkarkime .zip ose mund t’ju dërgojë një USB flash disk ose hard drive nëse shpejtësia e internetit tuaj përndryshe do të merrte në rrugën e kthimit të të dhënave tuaja.

Përdoruesit më të avancuar do të jenë të lumtur të dinë që përkundër qasjes së lehtë për t’u përdorur Backblaze, ka ende mundësi të drejta për personalizim duke përfshirë skedulimin, goditjen dhe përjashtimet e tipit skedar.

Backblaze gjithashtu ka mbështetje të qëndrueshme përmes postës elektronike, bisedës live ose një bazë të njohurive të shkruara mirë. Emailet u përgjigjen brenda një dite pune me përgjigje të plotë. Në përgjithësi, shërbimi është thjesht më i miri atje, për më shumë detaje lexoni rishikimin tonë të Backblaze.

iDrive

IDrive është një shërbim i fuqishëm që plotëson për raste të rralla kur Backblaze nuk është mjaft i përshtatshëm. Me çmime konkurruese, kapele të larta të të dhënave dhe pajisje të pakufizuara, IDrive mund të jetë zgjidhja më e mirë nëse keni shumë kompjuterë për t’u përdorur me Backblaze. Lexoni rishikimin tonë IDrive për tërë foton.

IDrive nuk është aq miqësore me përdoruesit sa Backblaze, por prapë ofron një shërbim shumë të fortë. Për shkak se IDrive ka një ruajtje të kufizuar, kërkon që ju të zgjidhni manualisht se cilat dosje t’i rezervoni gjatë konfigurimit.

Ky proces manual është pak dhimbje kur krahasohet me konfigurimin e thjeshtë të Backblaze, por nëse keni disa makina për të kopjuar, procesi do t’i ruajë të dhënat tuaja në serverat e IDrive. Fatmirësisht, IDrive ka disa dosje të paracaktuar të zgjedhura që janë të arsyeshme.

IDrive gjithashtu ka një mori opsionesh të personalizimit, duke përfshirë një faqe shumë të detajuar të planifikimit dhe mundësinë e përdorimit të IDrive për të bërë kopje rezervë në vend, si dhe për serverët e largët. Nëse nuk preferoni të planifikoni, IDrive ka “mbrojtje të vazhdueshme të të dhënave” e cila aktualizon kopjen rezervë brenda 15 minutave nga një ndryshim i bërë në skedarët tuaj.

Për më tepër, përdoruesit që kanë nevojë për siguri shtesë do të vlerësojnë që IDrive ju lejon të përdorni një çelës privat të enkriptimit kur filloni ta përdorni. Sidoqoftë, kjo do të çaktivizojë ndarjen dhe sinkronizimin e skedarëve. Nëse keni nevojë për një ofrues të njohurive zero dhe një dosje sinkronizimi, do t’ju duhet një shërbim më vete, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të Sync.com.

Ndërsa UI-ja e IDrive është mjaft e datuar dhe i mungon ndjenja e shumicës së softuerëve të orientuar nga Mac (për shembull: IDrive krijon automatikisht një shkurtore desktop. vlera, zgjidhje e personalizueshme për dikë që përdor kompjuterë të shumtë.

IDrive përdor 256-bit encryption AES për të mbajtur skedarët tuaj të sigurt. Ky protokoll nuk është thyer asnjëherë dhe do t’i ruajë skedarët tuaj të sigurt për aq kohë sa një kriminel i mundshëm në internet nuk ka ndonjë çelës.

Mbështetja e IDrive për çelësat e kriptimit privat është gjithashtu e mirë për këdo që nuk mund të lejojë që të dhënat e tyre të arrihen në çfarëdo rrethane. Shërbimi mund të përmirësohet duke ofruar mundësinë për të aktivizuar një çelës privat të enkriptimit pasi të filloni të përdorni IDrive dhe duke zbatuar vërtetimin me dy faktorë, megjithatë.

IDrive gjithashtu ofron një model çmimesh konkurrues. Ju duhet të angazhoheni mbi baza vjetore, por mund të përdorni 5 GB falas, për një kohë të pacaktuar. Kjo do t’ju lejojë të njiheni me softverin përpara se të regjistroheni për një pajtim të plotë. Me 52.12 dollarë në vit për 2TB, është vetëm pak më e shtrenjtë se një plan i vetëm Backblaze. Nëse përdorni më shumë se një kompjuter dhe qëndroni nën 2TB, kjo paguan shpejt.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IDRive

Edhe pse IDrive ka kapele të të dhënave, ju nuk do të futeni në një tavan të vështirë. Mund të ruani më shumë të dhëna nga sa lejon plani juaj, por do t’ju paguhet një tarifë. Ndërsa tarifa mund të jetë zhgënjyese, kjo do të thotë se në raste urgjente mund të ruani më shumë se kufirin tuaj pa rifreskuar menjëherë planin tuaj. Për të mësuar më shumë se si funksionojnë kapakët, shikoni në rishikimin tonë të IDrive.

IDrive gjithashtu përmban një dosje sinkronizimi si Google Drive ose Dropbox duke e bërë atë një shërbim hibrid. IDrive mund të jetë një zgjidhje si për të mbështetur kompjuterët tuaj dhe për t’i mbajtur ato në sinkron. Kjo madje shtrihet në telefonin tuaj pasi IDrive ofron një aplikacion si për iOS ashtu edhe për Android, në mënyrë që të mund të mbani të gjitha fotot tuaja në cloud.

IDrive ofron 5 GB falas (ai është një nga ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes falas për një arsye, në fund të fundit), kështu që nuk ka asnjë arsye për ju që të mos e kontrolloni atë.

Rezervimi i CloudBerry

CloudBerry është sigurisht një shërbim rezervë i pazakontë pasi në të vërtetë nuk ofron asnjë ruajtje. Shtë një zgjidhje alternative që vjen në formën e një pagese një herë për programin rezervë dhe abonimet fleksibël për një sërë ofruesish të veçantë të ruajtjes. Ne gjithashtu kemi një përmbledhje të plotë të CloudBerry Backup për kënaqësinë tuaj në lexim.

CloudBerry është larg nga një zgjidhje e drejtpërdrejtë rezervë. Synohet të përdoret nga ata që kanë më shumë njohuri me zgjidhjet cloud ose profesionistë të IT. Nëse nuk jeni ju, me siguri do t’ju shërbehet më mirë nga një zgjidhje siç është Backblaze.

Do të duhet të vendosni me dorë një ofrues të ruajtjes dhe dosjet që doni të rezervoni, si dhe një listë të gjatë të opsioneve të tjera të konfigurueshme. Kjo do të duket shumë shqetësuese për shumë përdorues, por aftësia për të rregulluar plotësisht kopjen rezervë tuaj (duke përfshirë kopje rezervë hibride të thjeshtuar) është pikërisht ajo që të tjerët mund të dëshirojnë nga një shërbim cloud..

Ekzistojnë disa kufizime të CloudBerry në Mac, megjithëse. Krijimi i kopjes rezervë të nivelit të bllokimit dhe rezervave të imazhit nuk janë ende të disponueshme. Nëse këto nuk merren me ndërprerje dhe po kërkoni një sistem shumë të personalizueshëm, CloudBerry thjesht mund të jetë përgjigjja.

Siguria me rezervimin e CloudBerry varet nga ofruesi i ruajtjes që ju zgjidhni. CloudBerry ofron kriptim deri në 256-bit AES me çelësa privatë. Nëse përfitoni nga kjo, CloudBerry është jashtëzakonisht i sigurt. Kjo nuk mbështetet në të gjitha 65 planet me të cilat CloudBerry është i pajtueshëm me të, prandaj do të duhet të bëni kërkime të mëtutjeshme kur zgjedhni një plan.

Arsyet e tjera që na pëlqen rezervimi i CloudBerry

CloudBerry sigurisht është në shënjestër të atyre me përvojë në IT, si dhe biznese (ai fitoi mega-betejën më të mirë për kopje rezervë SMB me lehtësi). Kostoja e njëhershme prej 30 $ për licencën bazë është e arsyeshme, megjithëse tarifat e mëtutjeshme mund të rriten mjaft shpejt. Shkathtësia e CloudBerry i jep hua vetes mirë dikujt që është duke kërkuar një zgjidhje ndër-platforme që përfshin makina që drejtojnë makOS.

SpiderOak ONE

SpiderOak i jep përparësi sigurisë dhe intimitetit mbi të gjitha, duke marrë kohë për të botuar artikuj të përgjithshëm të sigurisë në blogun e tij për këdo që të lexojë, pavarësisht anëtarësimit. Ajo ende mirëmban një ndërfaqe të pastër dhe të lehtë për t’u përdorur duke e bërë atë një ofertë shumë tërheqëse për përdoruesit më pak të përparuar, të cilët thjesht duan intimitet shtesë. Ju mund të lexoni rishikimin tonë të plotë për SpiderOak për më shumë rreth këtij shërbimi.

Skeda “menaxho” e ndërfaqes SpiderOak ju lejon të keni qasje në informacione që do të kërkojnë të vizitoni faqen e internetit për shërbime të tjera. Këtu, ju mund të mbani gjurmët e gjithçkaje që keni ruajtur në serverat SpiderOak. Kjo e bën rikuperimin ose lidhjen e skedarëve shumë të lehtë.

Ju do të duhet të mbani shënimet se sa ruajtje po përdorni si SpiderOak me çmime të shumave të depozitave dhe ato më të vogla mund të bëhen kufizuese kur merren me kopje rezervë të tërë Mac tuaj.

Për dallim nga zgjedhjet e tjera deri më tani, SpiderOak është me njohuri zero si parazgjedhje. Ju nuk do të duhet të bëni ndonjë konfigurim shtesë për të marrë këtë nivel sigurie. Të dhënat tuaja gjithashtu do të sigurohen duke përdorur encryption 256-bit AES dhe transferohen duke përdorur TLS.

SpiderOak është mjaft më e kushtueshme se dy përzgjedhjet tona të para, megjithëse të dy Backblaze dhe IDrive kanë mundësinë për të përdorur një çelës privat. Karakteristika kryesore që duhet të fitoni është një kopje rezervë e njohurive zero që gjithashtu mund të funksionojë si një shërbim sinkronizimi.

Arsyet e tjera që na pëlqen SpiderOak ONE

Përfshirja e sinkronizimit dhe shkëmbimit me shërbimin rezervë e bën SpiderOak një zgjidhje fleksibël gjithçka-në-një. Skedarët mund të ndahen nga brenda aplikacionit SpiderOak duke përdorur lidhje. Vlen të përmendet edhe pse lidhjet e përbashkëta nuk do të kodohen duke përdorur një çelës privat. Fatmirësisht, SpiderOak bën një punë të mirë.

Carbonite

Carbonite merr një qasje të ngjashme me Backblaze në sigurimin e një plani për pajisje me ruajtje të pakufizuar dhe një sistem të thjeshtë, të lehtë për t’u përdorur. Nëse keni përdorur më parë CrashPlan, mund të jeni të njohur me Carbonite si alternativa e rekomanduar e ish udhëheqësit të industrisë CrashPlan. Ju mund të lexoni përmbledhjen e plotë të karbonit.

Karboni është kryesisht automatik. Pasi ta shkarkoni, do të funksionojë automatikisht nëse nuk dëshironi të rregulloni mënyrën e funksionimit. Ajo ofron pak më shumë përshtatje në planifikimin e saj sesa Backblaze, por parazgjedhjet në të njëjtin mjedis të vazhdueshëm për t’u siguruar që kopjet rezervë tuaj janë gjithnjë të azhurnuar.

Carbonite gjithashtu ofron më shumë rimëkëmbje hap pas hapi sesa Backblaze duke ju lejuar të rikuperoni skedarët direkt në vendndodhjen e tyre origjinale nga direkt brenda aplikacionit. Ju nuk keni nevojë të shkarkoni një arkivë .zip dhe të nxjerrni skedarët me dorë.

Ngjashmëritë e karbonit me Backblaze shtrihet në sigurinë e tij. Përdor encryption 128-bit AES, transferime me kriptim TLS dhe ofron një shërbim opsional me njohuri zero që duhet të aktivizohen manualisht. Karbonit ka një ndryshim të vogël në atë kur përdorni çelësat encryption private, ai kalon në 256-bit encryption AES. Karboniti gjithashtu siguron vërtetimin e dy faktorëve për t’ju mbajtur të sigurt në rast të vjedhjes së fjalëkalimit.

Mbështetja e klientit është një zonë ku Carbonite dallon veten nga Backblaze. Ka mbështetje telefonike në dispozicion shtatë ditë në javë nga ora 8:30 e mëngjesit deri në 9:20 pasdite. LINDJE. Mbështetja e postës elektronike është gjithashtu e shpejtë dhe e plotë. Carbonite madje ka fituar 48 çmime për shërbimin e saj ndaj klientit. Për më tepër, ajo ofron një bazë të njohurive cilësore për përdoruesit që dëshirojnë të zgjidhin problemet e tyre.

Karbonit vjen me 10 dollarë më shumë se Backblaze në vit pa kopje rezervë të jashtme të makinës dhe pa plan pagese mujore. Kjo rritje e çmimeve mund të jetë e vlefshme nëse planifikoni të përdorni disa nga veçoritë shtesë të Carbonite, por për shumicën e përdoruesve, Backblaze ka të ngjarë të jetë vlera më e mirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë karbonit

Carbonite ofron versionim për deri në tre muaj, dy muaj më gjatë sesa oferta e Backblaze. Kjo kohë shtesë mund të jetë shumë e vlefshme kur punoni në punë afatgjata që mund të kenë nevojë të rikuperohen.

Aplikacioni iOS dhe Android i Carbonite gjithashtu mund të kopjojë bibliotekën tuaj të fotografive. Për shkak se plani i Carbonite vjen me një hapësirë ​​të pakufizuar, mund të shkëputeni pa u shqetësuar për disa gigabajt tuaj të fundit.

përfundim

Për shumicën e përdoruesve, Backblaze merr fitoren e qartë, duke ofruar një kopje rezervë të pakufizuar për Mac tuaj në një paketë të thjeshtë, të integruar mirë me një çmim të përballueshëm. Nëse keni nevoja më specifike, IDrive mund të kënaqë ata që përdorin shumë kompjuterë dhe CloudBerry ofron një zgjidhje të fuqishme për profesionistët e IT.

A do të zgjidhë Backblaze nevojat tuaja rezervë apo keni nevojë për një produkt më të ngrohtë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map