Shërbimet më të mira SSO për Ruajtjen në Re

Një shërbim me një shenjë të vetme, ose SSO, lejon përdoruesit të futen në aplikacione të shumta në internet duke përdorur të njëjtin fjalëkalim, pavarësisht se nga cili zhvillues janë ndërtuar ato aplikacione. E thënë thjesht, ka të bëjë me thjeshtësinë, dhe në këtë artikull, ne do të trajtojmë shërbimet më të mira SSO për ruajtjen e cloud.


Sa më pak fjalëkalime të punonjësve të biznesit duhet të mbani mend, aq më pak ata do të mbyllen nga sistemet, duke përfshirë sistemet e ruajtjes së cloud si ato të detajuara në udhëzimin tonë më të mirë EFSS. Sigurisht, mund të supozohet se sa më pak fjalëkalime duhet të vjedhin një hajdut kibernetik, aq më lehtë mund të bëjnë kërdi në jetesën tuaj.

Sidoqoftë, nga pikëpamja e sigurisë, në fund të fundit menaxhimi i unifikuar i hyrjes nënkupton kontroll më të ashpër mbi sistemet tuaja sesa manipulimi me fjalëkalime të ndryshme.

Në rast të një shkelje të mundshme, shërbime të tilla SSO ju lejojnë të ndryshoni kredencialet e hyrjes në shumë sisteme menjëherë, që është një avantazh i madh. Për më tepër, me më pak fjalëkalime për të mbajtur mend, forca juaj punëtore mund të jetë më pak e tunduar të përdorë fjalëkalime më të dobëta si “pasword123” ose “ih8myjob”.

Para se të futemi në listën tonë të shërbimeve më të mira SSO, le të shqyrtojmë disa veçori specifike të krijuara për ta bërë menaxhimin e fjalëkalimit më të lehtë dhe më të sigurt sesa kemi konsideruar kur i bashkojmë.

Farë e bën shërbimin më të mirë SSO për ruajtjen në re

Një nga gjërat më të rëndësishme për të kërkuar kur zgjedh një shërbim SSO është të sigurohesh që mbështet të gjitha aplikacionet në internet të përdorura nga biznesi yt, qoftë të pritura brenda-premisë ose nga distanca.

Për këtë artikull, ne së pari kërkuam mbështetjen për shërbimet e ruajtjes së cloud, të dizajnuara për bizneset, që zakonisht quhen sinkronizim skedarish ndërmarrjesh dhe shërbimesh shkëmbimi. Këto shërbime përfshijnë Dropbox Business, Egnyte Connect, Box Business dhe shumë mundësi të tjera. (Lexoni rishikimin tonë të Egnyte Connect për të zbuluar pse ne mendojmë se është më i miri i bandës).

Ne gjithashtu konsideruam edhe aplikime të tjera, natyrisht, duke përfshirë sistemet HR, mjetet e komunikimit dhe platformat CMS.

Pas mbështetjes së aplikimit, ne kemi parë në dy aspekte në veçanti: lehtësinë e përdorimit dhe sigurinë. Për lehtësinë e përdorimit, ne shikuam përvojën e përdoruesit fundor dhe administratorit. Për këtë të fundit, ne kryesisht kemi të bëjmë me menaxhimin e përdoruesve.

Kur bëhet fjalë për sigurinë, ekzistojnë dy gjëra që çdo shërbim i mirë SSO duhet të ofrojë: kontrolli mbi politikat e fjalëkalimit dhe vërtetimi shumë-faktor (MFA).

Kontrollet e politikave të fjalëkalimeve lejojnë ekipin tuaj të administratorit të diktojë rregullat për krijimin e fjalëkalimeve, të tilla si gjatësia dhe përfshirja e karaktereve speciale. Fjalëkalimet më të vështira janë më të vështira për të goditur forcat brutale, do të thotë që kriminelët në internet do të kenë një kohë më të vështirë për të marrë të dhënat e biznesit tuaj.

Autentifikimi me shumë faktorë, i quajtur nganjëherë autentifikim me dy faktorë, ndihmon për të siguruar që nëse një fjalëkalim vidhet, është shumë më e vështirë të përdoret.

Karakteristika kryesore e vërtetimit shumë-faktor është se nëse dikush përpiqet të identifikohet duke përdorur letrat kredenciale në një makinë të panjohur, kërkohen kredenciale shtesë, zakonisht në formën e një kodi të sigurisë të dërguar në pajisjen tuaj celular. Më në fund, ne gjithashtu morëm parasysh vlerën, duke parë si koston për përdorues ashtu edhe shkallëzueshmërinë.

Tani që i kemi përcaktuar kriteret tona, le të shkojmë në zgjedhjet tona më të mira për SSO për ruajtjen e cloud, duke filluar me zgjedhjen tonë më të mirë, OneLogin.

Shërbimi më i mirë SSO për Magazinimin në Re: OneLogin

OneLogin ndoshta renditet si emri më i njohur në fushën SSO dhe se reputacioni është kryesisht i merituar. Ka shumë pak punë të përfshira në vendosjen e OneLogin sepse vjen me mbi 5000 aplikacione në internet të paracaktuara për të punuar. Nëse një aplikacion nuk përfshihet, OneLogin ka një proces për të kërkuar shtimin e tij.

Ndër ato aplikacione në internet janë shumë mundësi për ruajtjen e cloud, duke përfshirë zgjedhjen tonë të preferuar për bizneset e mesme dhe të mëdha, Egnyte Connect. Do të gjeni gjithashtu Dropbox, Box, G Suite dhe OneDrive.

Aplikacione të tjera shënimesh përfshijnë GitHub, Slack, Salesforce, GoToMeeting, Taleo dhe WordPress. Mjeti ynë i preferuar i kontabilitetit me bazë në internet, QuickBooks dhe aplikacioni ynë i preferuar i marrjes së shënimeve, Evernote, janë gjithashtu të mbështetur. (Lexoni rishikimin në internet të Quickbooks ose rishikimin Evernote).

Portali me hyrje në OneLogin është i lehtë për t’u përdorur dhe i disponueshëm për desktop dhe smartphone. Për të ndihmuar përpjekjet e administratorit, shërbimi siguron një tipar “drejtori të unifikuar” përmes ndërfaqes së tij në internet, i cili sinkronizon informacionet nga mjetet e drejtorive të shumëfishta të punonjësve (Dita e punës, Drejtoria Aktive, G Suite, etj.) Në kohë të afërt.

Sigurimi i përdoruesit në kohë reale mbështetet gjithashtu, duke ndihmuar në automatizimin e procesit të bordit dhe ndërprerjeve, për të zvogëluar mundësinë e gabimeve që mund të rrezikojnë pronën intelektuale të kompanisë tuaj. Ju mund të përcaktoni opsionet e hyrjes bazuar në disa atribute të ndryshme të punonjësve, të tilla si departamenti, titulli, roli dhe vendndodhja.

Në mënyrë jetike, OneLogin ju lejon të përcaktoni politikat tuaja të fjalëkalimit. Opsionet e politikave përfshijnë gjatësinë e fjalëkalimit, kompleksitetin, kufizimet në ripërdorimin e fjalëkalimit, afatet e sesionit dhe opsionet e vetë-shërbimit për rivendosjen e fjalëkalimit.

Autentifikimi me shumë faktorë është gjithashtu i mbështetur. OneLogin ka autentifikuesin e vet të quajtur OneLogin Protect, i cili punon me Android dhe iOS. Përndryshe, ju mund të përdorni një nga disa autentifikuesit e mbështetur, duke përfshirë Duo Security, RSA SecurID dhe Google Authenticator. Lexoni rishikimin tonë të plotë për OneLogin për më shumë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë OneLogin

Ndërsa është menduar për bizneset, OneLogin ka një plan falas që funksionon mirë për përdorim në shtëpi, gjithashtu. Ju mund të lidheni deri në tre aplikacione në internet duke përdorur këtë plan. Përtej kësaj, OneLogin ka tre plane të ndryshme biznesi me kosto të ndryshme për përdorues dhe përdoruesit minimale të kërkuar: Fillestar, Ndërmarrje dhe Pafund.

OneLogin Starter kërkon të paktën 25 përdorues por kushton vetëm 2 dollarë për përdorues në muaj. Ashtu si plani i lirë, megjithatë, ai nuk përfshin autentifikimin multi-faktor ose rregullat e drejtimit të fjalëkalimeve të drejtuara nga politika, kështu që nëse siguria është një domosdoshmëri, do të dëshironi të shpenzoni në edicionin e Ndërmarrjes, e cila kushton dy herë më shumë për përdorues por vetëm kërkon 10 për të filluar.

Në përgjithësi, kostoja e OneLogin është lehtësisht në hije nga përfitimet që ju merrni. Ju madje mund ta etiketoni klientin me markë të personalizuar në desktop dhe aplikacionet e hyrjes në celular për të nënvizuar biznesin tuaj.

Okta

Okta SSO siguron shumicën e përfitimeve që do të merrni me OneLogin, kështu që është e drejtë që me të vërtetë ta quajmë atë një përfundimtar 1A në vend se të dytit. Të përfshira në formacionin e saj të aplikimit në internet janë mbi 5,500 oferta, sipas uebfaqes Okta.

Dropbox, G Suite, Box dhe Egnyte janë përfshirë në ofertat e ruajtjes së cloud. Slack, Office 365, Salesforce dhe Zendesk nxjerrin në pah disa integrime të magazinimit jo-cloud. Okta gjithashtu integron me sisteme të shumta HR për të ndihmuar në bord dhe ndërhyrje, duke përfshirë Workday, bambooHR dhe SAP SuccessFactors.

Okta gjithashtu mund të integrohet në çdo API moderne në qoftë se aplikacioni juaj i internetit nuk mbështetet, siç është nëse është një mjet i brendshëm. Në fakt, e gjithë përvoja është shumë e personalizueshme. Mund të organizoni lidhje me aplikacionin sidoqoftë që dëshironi, të krijoni skedarë dhe të vendosni njoftime.

Ashtu si OneLogin, Okta ju lejon gjithashtu të rregulloni rregullat e krijimit të fjalëkalimit, në mënyrë që të zvogëloni mundësinë e fjalëkalimeve të dobëta. Ju gjithashtu mund të rregulloni politikat për grupe të veçanta dhe të monitoroni sigurinë e fjalëkalimeve me prerjet në kohë reale dhe një shikues të integruar të ngjarjeve.

Okta mund të përdoret për të ruajtur një direktori të bazuar në cloud të bazës së punonjësve tuaj për të vendosur shpejt dhe menaxhuar atributet e përdoruesit, përveç automatizimit të përdorimit në bord..

Arsyet e tjera na pëlqen Okta

Mund të provoni Oktën për biznesin tuaj me 30 ditë përdorim falas. Për dallim nga OneLogin, nuk ka as kërkesa minimale të përdoruesit për t’u pajtuar. Një plan bazë SSO kushton 2 dollarë për përdorues në muaj, ndërsa ekziston edhe një plan “SSO Adaptive” për 5 dollarë për përdorues. SSO Adaptive përfshin veçori shtesë të menaxhimit të pasurive, të tilla si rregullat e vendndodhjes ose pajisjes me bazë.

Asnjë plan SSO nuk përfshin vërtetimin multi-faktor. Për këtë, ju do të duhet të shtoni një dollar shtesë në koston për çdo përdorues. Tipari i drejtorisë universale kushton gjithashtu një dollar shtesë për përdorues.

JumpCloud

Ashtu si dy zgjedhjet tona të mëparshme, JumpCloud ofron një direktori online për menaxhimin e bazës tuaj të përdoruesit. Në fakt, ajo kryesisht e faturon vetë si një mjet direktori-si-a-shërbimi (DaaS) për të zëvendësuar Microsoft Active Directory. Duke përdorur JumpCloud, mund të siguroni ose hiqni shpejt hyrjen në aplikacione dhe rrjete të ndryshme.

Ju gjithashtu mund të krijoni grupe për të menaxhuar shumë përdorues menjëherë. Aksesi mund të automatizohet duke u bazuar në rolin, dhe JumpCloud mbështet si politikat e fjalëkalimit ashtu edhe vërtetimin shumë faktor.

Ky shërbim SSO gjithashtu mbështet mjaft aplikacione në internet, megjithëse jo pothuajse aq sa OneLogin ose Okta. Prapëseprapë, shumica e deponimeve kryesore të cloud për mjetet e biznesit janë përfshirë, përveç shumë ofertave të tjera të SaaS.

Pse tjetër na pëlqen JumpCloud

JumpCloud ka një version falas si OneLogin dhe Okta. Sidoqoftë, ndryshe nga këto dy mjete, versioni i tij falas është plotësisht funksional. Kufizimet e vetme janë që versioni falas vjen me mbështetje teknike shumë të kufizuar dhe mund të përdoret vetëm për dhjetë punonjës. Sidoqoftë, për një biznes të vogël me një buxhet, ai me të vërtetë nuk mund të rrihet.

Sidoqoftë, për ata me më shumë se 10 përdorues, JumpCloud bëhet i kushtueshëm. Userdo përdorues përtej 10 do të kushtojë $ 7,50 secila, dyfish ose më shumë koston e dy zgjedhjeve tona më të mira SSO.

Drejtoria Aktive e Microsoft Azure

Për të qenë i drejtë, Active Directory është shumë më tepër sesa një shërbim SSO. Ajo siguron një menaxhim mjaft të plotë të identitetit të punonjësve përreth. Si një mjet i zhvilluar nga Microsoft, nuk duhet të habisë që ai gjithashtu funksionon më së miri me produktet e Microsoft, veçanërisht Office 365.

Përtej kësaj, dobia e Azure AD është pak më e kufizuar, që është një arsye e madhe pse u ul në vendin e katërt në listën tonë. Akoma, ajo funksionon me Egnyte Connect, Dropbox Business, Box Business dhe aplikacione të shumta në Google, kështu që ne vendosëm që ajo ende urdhëron të përmendet.

Për ato biznese të interesuara kryesisht për menaxhimin e Azure dhe Office 365, është gjithashtu e vështirë të mundësh. Ju lehtë mund të kontrolloni lejet e përdoruesit dhe madje të ndërtoni role me porosi për të kontrolluar qasjen. Ju gjithashtu mund të ndërtoni një portal përdorues të vetë-shërbimit në mënyrë që baza e punonjësve tuaj të rivendosin fjalëkalimet e tyre dhe të mundësojnë vërtetimin shumë faktor.

Pse tjetër na pëlqen Drejtoria Aktive e Microsoft Azure

Ndërsa më shpesh një produkt i ndërmarrjes, i favorizuar nga bizneset me mbi 1.000 të punësuar, Azure AD mund të përdoret edhe nga bizneset më të vogla.

Ekziston një plan falas i quajtur Azure Active Directory Free dhe 1 $ për version përdorues të quajtur Azure Active Directory Basic. Basic mund të përdoret për deri në dhjetë aplikacione, pas së cilës do të duhet të përmirësoni në planin më të shtrenjtë Premium, i cili do t’ju kthejë 4 dollarë për përdorues në muaj.

CA SSO

CA SSO rendit listën më të lartë të pesë vendeve tona. Sshtë një zgjidhje fleksibël, e sigurt dhe në përgjithësi e lehtë për t’u përdorur, e cila mund të tërheqë bizneset e vogla dhe të mëdha.

Më e rëndësishmja, ai mbështet të gjitha mjetet kryesore të ruajtjes së cloud dhe aplikacionet e tjera kritike me bazë në internet të favorizuara nga bizneset. Kjo përfshin Dropbox, Egnyte dhe mundësi të tjera që kemi përmendur më parë në këtë artikull si zgjidhje veçanërisht të mira për mbajtjen e skedarëve për bizneset.

CA SSO mbështet krijimin e politikave me fjalëkalim, megjithëse nuk na godet si fleksibël si OneLogin ose Okta. Në fakt, CA SSO mund të jetë pak e vështirë për t’u përdorur ndonjëherë, një çështje e përbërë nga dokumentacioni i dobët, në përgjithësi.

Për shembull, vërtetimi shumë faktor nuk është i disponueshëm për CA SSO. Mund ta konfiguroni, megjithatë, nëse jeni të gatshëm të ndërtoni një skemë autentike të personalizuar. Kjo do të thotë më shumë punë, por ne akoma na pëlqen produkti i përgjithshëm për bizneset me teknologji.

Kostot për CA SSO mund të jenë të shtrenjta dhe do t’ju duhet të kontaktoni shitjet për të punuar atë pjesë, që është një shqetësim tjetër.

Pse tjetër na pëlqen CA SSO

CA SSO ka disa produkte të lidhura për të ndihmuar në menaxhimin e bazës së punonjësve tuaj. Ato përfshijnë Drejtorinë e CA dhe Autentifikimin e CA. Ndërsa dokumentacioni mbështetës mund të jetë i dobët, CA SSO ka një komunitet të fortë përdoruesish që duhet të ndihmojë në rregullimin e procesit të zbatimit disa.

Përmendje i nderuar

Ka shumë më tepër opsione SSO atje, ne nuk përmendëm që, për disa përdorues, ka të ngjarë të ketë mundësi më të mira sesa Microsoft Azure AD ose CS SSO, të paktën. Disa emra të rëndësishëm përfshijnë SAP Single Sign-on, Centrify Service Service Identity dhe Ping Identity.

Ekzistojnë gjithashtu disa mjete të administrimit të fjalëkalimeve që, ndërsa nuk janë teknikisht SSO, mund të funksionojnë si të tilla për biznesin tuaj. Më e mira e asaj bande është LastPass, e cila përdor fjalëkalime të shumta, por gjithashtu mbështetet në një fjalëkalim të vetëm master për të menaxhuar të gjithë ata.

LastPass ka çmime biznesi që mund të funksionojnë për biznese shumë të vogla, duke kushtuar vetëm 4 dollarë në muaj për gjashtë përdorues. Prmimet e biznesit janë gjithashtu të disponueshme, me Ekipin e LastPass që kushton 2,42 dollarë për pesë deri në 50 përdorues dhe Ndërmarrja LastPass kushton 4 dollarë për përdorues, me një minimum prej pesë. Lexoni artikullin tonë se si të ruani fjalëkalimet në cloud për më shumë informacion.

Mendimet përfundimtare

Menaxhimi i fjalëkalimit është një nga detyrat më kritike të teknologjisë së informacionit në biznes sot, veçanërisht pasi transferohen më shumë të dhëna në cloud. Shërbimet e SSO jo vetëm që e bëjnë jetën e punonjësve më të lehtë, por gjithashtu zvogëlojnë mundësinë që një fjalëkalim i dobët ose i vjedhur mund të çojë në dëme serioze në biznesin tuaj.

Dy zgjedhjet tona kryesore janë OneLogin dhe Okta, me një preferencë të vogël për të parën. Sidoqoftë, ka shumë zgjidhje të afta në dispozicion dhe shumë pak i ndajnë ato sa i përket tipareve dhe kostos. Basti juaj më i mirë është të përfitoni nga provat falas për të gjetur mjetin që funksionon për nevojat tuaja.

Mos ngurroni të ndani mendimet tuaja për mjetet SSO që punojnë (ose mos bëni) në komentet më poshtë dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me