Shërbime falas për strehimin e skedarëve vs Ruajtja në re

Ne jemi të sigurt që keni qenë në një situatë kur keni dashur të ndani një skedar me mikun tuaj që jeton në anën tjetër të vendit apo edhe në botë. Dërgimi i tij në një flash drive ose dërgimi i postës elektronike janë zgjidhje të kufizuara. Ajo që mund të bëni në vend të kësaj është të ngarkoni një skedar në internet dhe ta lini mikun tuaj ta shkarkojë atë.


Ne do t’ju tregojmë se si mund ta bëni atë me shërbime pa programe të mbajtjes së skedarëve.

Shërbimet e pritjes së skedarëve ju lejojnë të ngarkoni skedarin tuaj me metodën e tërheqjes dhe rënies – nëse janë miqësore me përdoruesit – ose duke e zgjedhur atë nga kompjuteri juaj. Ndërsa ata në thelb bëjnë të njëjtën gjë, sa mirë ata e bëjnë atë dhe cilat karakteristika të tjera janë në dispozicion ndryshojnë në mënyrë thelbësore nga ofruesi.

Disa marrin skedarin tuaj dhe ju japin lidhjen e shkarkimit për ta ndarë ose dërguar atë në emailin tuaj. Pastaj ka nga ato që ofrojnë aftësi të përparuara, siç janë ndarja në rrjetet sociale, ngarkimet në distancë të URL-ve, kanalet e koduara, katalogët publik dhe më shumë.

Mund të përdorni ruajtjen e cloud për të arritur të njëjtën gjë, megjithëse. Karakteristikat e përparuara janë në dispozicion vetëm për llogaritë premium, por ato falas nuk mund të hidhen poshtë. Ju mund të gjeni më të mirën në listën tonë të krahasimit të ruajtjes së cloud dhe, nëse nuk është e mjaftueshme që ju të merrni një vendim, ne kemi një artikull për t’ju ndihmuar të zgjidhni ruajtjen më të mirë të cloud për ju.

Për pjesën tjetër të këtij artikulli, ne do të shohim se si krahasohen shërbimet e pritjes së skedarëve falas dhe ruajtja pa cloud.

File Hosting vs Cloud Storage

Së pari, le të hedhim një vështrim në ndryshimin midis pritjes së skedarëve dhe ndarjes duke përdorur ruajtjen e cloud.

Sharing

Nëse keni nevojë të ngarkoni një skedar me nxitim, shumica e pritjes së skedarëve pa pagesë ju lejojnë ta bëni këtë pa krijuar një llogari. Ju mund të ngarkoni skedarin tuaj, të merrni lidhjen dhe ta dërgoni atë. Kjo është gjithçka që duhet. Magazinimi në re, nga ana tjetër, kërkon që ju të regjistroheni, të regjistroheni, të ngarkoni një skedar dhe pastaj të merrni lidhjen.

Ndërsa është më e rëndë, ruajtja në cloud ka më shumë mundësi për të shkëmbyer lidhje sesa shërbime pritëse të skedarëve me sy të lirë, të cilat vetëm ju ofrojnë një lidhje. Shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud ju lejojnë të ndani në rrjetet sociale, të tilla si Facebook, Twitter, etj. Plus, mund të ftoni të tjerët në dosjen tuaj me emrin e përdoruesit ose emailin. Lexoni ruajtjen tonë më të mirë në re për ndarjen e pjesës për të mësuar më shumë.

Nëse po ndani skedarë për të bashkëpunuar me shokët e skuadrës në distancë, disa shërbime të ruajtjes së cloud ofrojnë aplikacione vendase, të tilla si Google Docs dhe Dropbox Paper dhe aplikacione të integruara për marrjen e shënimeve. Ju mund të gjeni më shumë informacion mbi bashkëpunimin në re në artikullin tonë më të mirë të ruajtjes së cloud.

siguri

Shërbimet e pritjes së skedarëve nuk janë të ardhshme në lidhje me masat e tyre të sigurisë, por ne mund të supozojmë se shumica nuk i kodojnë të dhënat tuaja të ngarkuara. Kjo do të thotë që çdokush me qasje, siç është një punonjës mashtrues, mund ta lexojë atë. Ka përjashtime që ofrojnë kriptim nga fundi në fund, por ato e lidhin atë me planet premium.

Edhe kur është falas, siguria në re zakonisht ofron të paktën një nivel minimal të mbrojtjes. Shërbimet encryptojnë skedarët tuaj në serverë duke përdorur algoritme AES 128-bit ose 256-bit, mbrojnë skedarët tuaj gjatë transferimit me protokollin TLS, ofrojnë vërtetim me dy faktorë për të mbrojtur llogarinë tuaj dhe kodojnë transferimet tuaja fund-në-fund. Për këtë, lexoni artikullin më të mirë të shërbimeve me njohuri zero.

Lehtësinë e përdorimit

Nëse gjithçka që ju nevojitet është transferim i thjeshtë i skedarëve, nuk ka dyshime se shërbimet e pritjes së skedarëve mund të kujdesen për këtë pa ju prishur një djersë. Si një përdorues i pa regjistruar, do t’i nënshtroheni kufizimeve në madhësinë e skedarit, shpejtësinë dhe sasinë e kohës që skedari juaj ulet në një server, por kjo është përkrah pikës nëse duhet të ndani menjëherë.

Për nevoja më të përparuara, ruajtja në cloud ju lejon të përdorni skedarët tuaj duke përdorur klientët në internet që imitojnë shfletuesit e skedarëve në sistemet operative, siç bëjnë disa shërbime të pritjes së skedarëve. Kjo ju lejon të fshini, riemëroni ose zhvendosni skedarët në ruajtjen tuaj. Për më tepër, të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud kanë një klient desktop që ju lejon të sinkronizoni skedarët nga hard drive juaj direkt në cloud.

shpejtësi

Si përdorues falas i shërbimeve të pritjes së skedarëve, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit tuaj mund të jetë e kufizuar në disa raste, ndërsa shpejtësitë e pakufizuara janë të rezervuara për pagimin e klientëve. Shërbimet e ruajtjes në cloud nuk kanë shpejtësi të mbytur. Përkundrazi, shpejtësitë mbështeten në faktorë të tjerë, të tilla si sa afër jeni me një server, infrastrukturën e shërbimit dhe ofruesin tuaj të shërbimit të internetit.

Skedarët dhe ruajtja

Nëse përdorni një plan falas me një shërbim pritës të skedarëve, ai mund të kufizojë madhësinë ose ruajtjen maksimale të skedarit dhe sasinë e kohës që skedarët tuaj mund të qëndrojnë në serverët e tij.

Disa kanë një kapak relativisht të ulët për ruajtje, të tilla si 5 GB, ndërsa kufiri i madhësisë së skedarit mund të shkojë aq i ulët sa 50MB. Shërbimet që nuk kanë kufizime të tilla do të fshijnë skedarin tuaj pas një periudhe kohe të caktuar pa shkarkime. Planet falas shpesh kanë reklama për të kompensuar mungesën e kufizimeve.

Planet falas me ruajtjen e cloud nuk do t’ju ofrojnë qindra gigabajtë ruajtje, por ato nuk do t’ju sulmojnë me reklama ose nuk do t’i fshijnë skedarët tuaj për shkak të pasivitetit. Në shumë raste, ju mund të rritni kuotën tuaj të ruajtjes duke ftuar miq ose duke përfunduar hapat pas regjistrimit.

Disa shërbime e kufizojnë madhësinë e skedarit në disa gigabajt, ndërsa të tjerët e vendosin shiritin mjaft të lartë, siç mund ta shihni në ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin e skedarëve të mëdhenj.

Shërbime të mira për strehimin e skedarëve

Planet e lira janë ato që janë, por disa shërbime dallohen. Ne do t’ju japim një përmbledhje të shkurtër të tyre, duke filluar me Files.fm

Files.fm

free-file-hosting-files.fm

free-file-hosting-files.fm-myfiles

Shërbimi ju lejon të ngarkoni skedarë me madhësi deri në 2 GB, ndërsa ruajtja juaj është e vendosur nga “1 GB në 15 GB”. Meqenëse është një plan falas, ai mbështetet nga reklamat. Gjatë ngarkimit, një “kanal i të dhënave të koduara” mbron skedarët tuaj. Pasi të jenë bërë, ato do të jenë në dispozicion në një katalog publik.

DepositFiles

free-file-hosting-DepositFiles-myfiles

DepositFiles ngre shiritin për madhësinë e skedarit në 10 GB. Për më tepër, ajo ruan skedarët tuaj për 90 ditë pas çdo shkarkimi. Kjo është shumë më mirë sesa 15 ditët që ofrojnë disa shërbime. Numri i skedarëve që mund të ngarkoni është i kufizuar në 50, megjithëse.

4shared

Me 4shared, ju merrni 15 GB hapësirë ​​të lirë dhe mund të ngarkoni skedarë aq të madh sa 2 GB. Nuk ka kufizime në sasinë që mund të transferoni, por shpejtësitë e shkarkimit janë të bllokuara dhe ka reklama. Plus, nëse nuk hyni për 180 ditë, llogaria juaj dhe skedarët do të fshihen.

WeTransfer

free-file-hosting-ne-transfer

Ju mund të ngarkoni një maksimum prej 2 GB për transferim në planin falas. Pasi të ngarkohet, transferimi do të jetë në dispozicion për shtatë ditë. Pas kësaj, ajo është fshirë për të bërë vend për skedarë të tjerë. Nëse jeni në BE, shërbimi do të presë të dhënat tuaja mbi serverat atje, i cili është i dobishëm duke marrë parasysh Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave..

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Filehosting.org nuk kufizon madhësinë, shpejtësinë ose ruajtjen e skedarit, por fshin skedarët tuaj 20 ditë pas shkarkimit të fundit. Duket se është mirë të jetë e vërtetë, por ne nuk kemi gjetur ndonjë kufizim. Nuk ka as reklama, por “ruan të drejtën të informojë herë pas here përdoruesin për veçoritë e reja të këtij shërbimi ose ofertat e partnerëve tanë sipas kushteve të intimitetit.”

YourFileLink

YourFileLink nuk kërkon që ju të regjistroheni dhe nuk kufizoni ngarkimet, shkarkimet ose bandën e bandës. Kjo tha, nëse skedarët tuaj nuk janë shkarkuar për 15 ditë, ato do të fshihen. Shërbimi është shumë i rëndë.

Shërbime të mira për ruajtjen në re

Magazinimi i cloud shkëlqen kur të regjistroheni në një plan premium, por ka edhe plane të mira falas. Ata ju lejojnë të përdorni shërbimin për të ngarkuar dhe shkëmbyer skedarë ashtu si bëjnë shërbimet e pritjes së skedarëve. Për më shumë detaje, lexoni pesë ofruesit tanë më të mirë me një artikull të planit të madh të shërbimit.

Google Drive

Google Drive ju jep një ruajtje bujare 15 GB, e cila do të jetë e mjaftueshme për shumicën e njerëzve. Përdoruesit e lirë marrin të njëjtën qasje në Google Docs, Google Photos dhe aplikacione të tjera që integrohen me shërbimin. Nëse i ngarkoni fotot tuaja në “cilësi të lartë” në vend të “origjinalit”, hapësira juaj për foto do të jetë e pakufizuar. Lexoni më shumë në rishikimin tonë të Google Drive.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

pCloud

Përdorimi i versionit falas të pCloud ju kursen 10 GB hapësirë. Ju mund të përfundoni një proces me shumë hapa për të marrë një tjetër 4 GB. Nëse referoni një mik, ju merrni 1 GB hapësirë ​​shtesë deri në 20 GB. Përdoruesit e lirë nuk kanë qasje në fjalëkalime dhe data të skadimit për lidhje të përbashkëta, por përvoja është mjaft e mirë përveç kësaj.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

pCloud është afër kryesuesit të listës sonë të krahasimit të cloud. Nëse kjo ju intrigon, lexoni rishikimin tonë të pCloud.

Sync.com

Sync.com është shërbimi më i mirë për ruajtjen e cloud, sipas renditjes tonë, por vetëm ju jep 5 GB falas. Ka shumë pasoja, pasi mund të lexoni në rishikimin tonë të Sync.com, dhe mund t’i referoniani asaj në sa më shumë miq, pasi dëshironi të merrni një shtesë shtesë prej 1 GB për referime. Kompania na thotë se do të heq kapakun prej 20 GB sapo ta godisni nëse e pyetni.

Sync.com-Web-Control Panel--Slider-1
© Cloudward.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudward.net

Sync.com-Sync-Folder-rrëshqitës-3
© Cloudward.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudward.net

Sync.com-Dy-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Shumica e veçorive janë në dispozicion për përdoruesit e lirë, përfshirë kodimin e njohurive zero dhe aftësinë për të mbrojtur me fjalëkalim skedarët e përbashkët.

MEGA

MEGA më parë siguronte 50 GB ruajtje falas pa kërkuar referime ose procese të përfunduara. Tani, 35GB përfundimisht zhduken, duke ju lënë me 15 GB, gjë që nuk është asgjë për të hedhur poshtë. Hapësira që merrni duke përdorur programin e referimit zhduket gjithashtu.

skedar hostimi

Përveç që këto bonuse janë të përkohshme, opsionet për përdoruesit e lirë janë të kufizuara. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë MEGA.

MediaFire

Kur të filloni të përdorni MediaFire, ju merrni 10 GB ruajtje falas. Kjo është një shumë e drejtë dhe ju mund ta rritni atë në 50 GB. Kur referoni një mik, ju merrni 1 GB hapësirë ​​deri në 32 GB. Nëse nuk ju pëlqen ta bëni atë, mund të instaloni aplikacionin celular dhe të lidheni me Facebook dhe Twitter për të marrë më shumë hapësirë.

Shtë mirë për pritjen e skedarëve, por nuk e bën mirë, si dhe një shërbim ruajtjeje cloud. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të MediaFire.

Mendimet përfundimtare

Nëse përdorni internet, me siguri do të ndani skedarë. Të bësh këtë me lehtësi, shpejt dhe pa shumë kufizime është më mirë sesa të jesh i përditshëm. Planet e lira janë të kufizuara nëse ato janë për skedarët e programeve të shërbimit të ruajtjes së cloud ose cloud.

Të dy zakonisht kufizojnë hapësirën tuaj të ruajtjes, me disa përjashtime për shërbimet e pritjes së skedarëve që kufizojnë se sa kohë skedarët qëndrojnë në serverë ose kanë reklama. Shërbimet e ruajtjes në cloud nuk i heqin skedarët tuaj ose nuk shërbejnë reklama dhe zakonisht kanë më shumë karakteristika. Ato janë më të komplikuara, megjithëse, nëse dëshironi të shpërndani një skedar shpejt, ju jeni më mirë me një shërbim të pritjes së skedarëve.

Dofarë mendoni për shërbimet e programeve të mbajtjes pa skedar dhe ruajtjes së cloud? Cilin preferoni dhe cilat përdorni? Na tregoni në komentet më poshtë.

Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me