Rezervimi më i mirë në re për Synology 2020

Diskstacionet e Synologjisë përdoren në shtëpi dhe organizata për të ruajtur një sasi të madhe të të dhënave në një vendndodhje të ruajtjes qendrore, të cilat mund të arrihen nga përdoruesit përmes një LAN (Local Area Network). Ideja është që të sigurohen kopje të vetme të skedarëve për përdorues të shumtë. Dhe unë kam mbledhur pesë shërbimet më të mira rezervë cloud për t’ju ndihmuar.


Shtë e qartë se pajisjet Synology ruajnë një sasi të madhe të të dhënave dhe humbja e këtij informacioni mund të jetë katastrofike. Për përdoruesit e shtëpisë, pajisjet Synology NAS mund të përdoren për të kursyer:

  • Skedarët multimedia
  • Sistemet e sigurisë
  • TV të zgjuar
  • Pajisjet e tjera

Ndërsa për organizatat, këto pajisje mund të përdoren për të hyrë në të dhënat nga një vendndodhje e centralizuar. Kryesisht sepse si një vendndodhje e centralizuar për ruajtjen e të dhënave, nuk ka dublikim. Kjo është arsyeja pse bëhet e rëndësishme për të kopjuar të dhënat në pajisjet Synology.

Rezervimi më i mirë në re për Synology 2020

CrashPlan 5,99 $
Për muaj
GB pakufizuar
ElephantDrive25,00 dollarë
Për muaj
50GB
HiDrive6.45 dollarë
Për muaj
100GB
Kopjimi i akullnajës0.007-0.113 dollarë
Në muaj
1GB
Symform50,00 dollarë
Për muaj
500GB

Ndërsa ekzistojnë shumë shërbime rezervë cloud, ato që ofrojnë rezervë për pajisjet Synology janë çuditërisht të pakta. Plus, pasi që ju me siguri do të kopjoni një sasi të madhe të të dhënave, është gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni një shërbim rezervë të përballueshëm dhe të sigurt të cloud. Për t’ju ndihmuar të merrni vendimin e duhur, unë kam kuruar pesë nga opsionet më të mira rezervë cloud për Synology.

Si është krijuar ky artikull

Unë do të doja të marrë një sekondë për të shpjeguar se si është krijuar ky artikull dhe qëllimi i tij. Ky artikull nuk është një përmbledhje e plotë e secilit shërbim, përkundrazi, unë jam duke u përpjekur të paraqes:

  • Një përmbledhje e secilit shërbim rezervë Synology
  • Një copë e vogël se pse më pëlqeu secila
  • Një listë e të mirat dhe të këqijat

Sigurisht, pasi të keni lexuar këtë pjesë, unë ju këshilloj që të merrni kohë për të provuar ofertën falas të çdo shërbimi, qoftë një periudhë prove ose llogari falas. Para se të merrni një vendim përfundimtar me kë të kopjoni pajisjen tuaj Synology NAS.

CrashPlan

Me CrashPlan, ju merrni një depozitë të pakufizuar për 5,99 $ në muaj, dhe kjo është një nga arsyet, ndër shumë të tjera, pse ky shërbim rezervë cloud është në krye të listës sonë.

Crashplan vs Carbonite: A është ky shërbimi më i mirë

Rikthimi i rezervave të Sinologjisë përmes CrashPlan nuk është aq i lehtë sa të bëni kopje rezervë të të dhënave nga kompjuterët personalë. Duhen pak hulumtime dhe unë do të rekomandoja ta bëja atë me dikë që ka trajtuar gjëra të tilla më parë. Meqenëse CrashPlan bazohet në Java, gjëja e parë që duhet të bëni është të instaloni Java në sistemin tuaj.

Shkarkoni CrashPlan, pastaj instaloni dhe filloni Synology përmes ndërfaqes së saj në internet.

Nëse keni shkarkuar tashmë shërbimin rezervë, ai duhet të jetë i dukshëm në qendrën e paketave. Po, gjithçka mund të jetë pak konfuze për herë të parë, por nëse po përdorni një pajisje Synology, jam mjaft e sigurt që tashmë jeni mësuar me këtë. Plus, jam i sigurt se nuk do të kishit ndërmend të shpenzoni disa minuta shtesë për të kopjuar skedarët, nëse do të thotë të siguroni të dhënat tuaja. CrashPlan gjithashtu mban versione të pakufizuara të skedarëve dhe skedarët e fshirë janë të lehtë për tu rikuperuar.

Pse na pëlqen CrashPlan:

Le të prekim sigurinë; CrashPlan ofron disa shtresa mbrojtjeje për t’u siguruar që të dhënat tuaja janë gjithmonë të sigurta. Së pari, ekziston një fjalëkalim i llogarisë, dhe përveç kësaj, CrashPlan gjithashtu siguron encryption lokale 448-bit, çelësi për të cilin vendoset nga një përdorues. Ky çelës nuk dërgohet kurrë në serverin e CrashPlan, pasi të dhënat kodohen së pari në makinën tuaj lokale dhe më pas dërgohen në serverin e tyre.

Lexoni rishikimin këtu.

ElephantDrive

ElephantDrive vjen para-instaluar në shumë stacione disku Synology. Kopje rezervë të sinologjisë janë në dispozicion në të gjitha nivelet, duke përfshirë edhe lite, e cila ofron 2 GB ruajtje falas. ElephantDrive vjen i integruar me disqet Synology, që do të thotë që nuk do të duhet të shqetësoheni për trajtimin e sendeve të backend-it dhe vendosjen e komandave për të kopjuar një makinë Synology.

Rishikimi ElephantDrive

Së pari ju duhet të përdorni dhe instaloni Elephant Drive në një sistem duke shkuar te Instaluesi i Paketave përmes DMS.

Sapo të klikoni mbi të, do të hapet një magjistar i konfigurimit për t’ju udhëhequr gjatë procesit të instalimit. Dhe kjo eshte; nuk ka asgjë tjetër për të bërë Shërbimi rezervë cloud mbështjell 10-seri deri në 16 seri të pajisjeve Synology. Përveç planit falas 2 GB, planet e paguara fillojnë nga 9,99 $ në muaj për 1TB të të dhënave, dhe 39,95 $ në muaj për 2TB të të dhënave.

ElephantDrive gjithashtu ofron karakteristika si skedulimi, rezervimi rritës, kopjimi i vazhdueshëm dhe gjuajtja e bandës. Ky shërbim cloud është i disponueshëm edhe përmes desktopit, uebit dhe aplikacioneve mobile. Ndërsa nuk ka sinkronizim skedar, shkëmbimi i skedarëve është ende një mundësi e disponueshme. Mban versione të pakufizuara të skedarëve, të cilat mund të arrihen nga përdoruesit më vonë.

Pse na pëlqen ElephantDrive:

Mundësitë e intimitetit të ElephantDrive janë gjithashtu mbresëlënëse. Ndërsa ElephantDrive përdor serverët Amazon S3 për të ruajtur të dhënat. Pastaj ekziston 256-bit encryption, dhe unë rekomandoj fuqimisht vendosjen e një çelësi encryption personal. Ekziston gjithashtu kriptim i serverit 256-bit.

Në përgjithësi, ElephantDrive është një mundësi e shkëlqyer e rezervimit të cloud për pajisjet Synology. Sidomos kur 2GB e para janë falas, por nëse keni më shumë se 1TB të dhëna për të bërë kopje rezervë, dhe nuk ju intereson puna shtesë, unë rekomandoj CrashPlan në vend.

Lexoni rishikimin

HiDrive

HiDrive mundësohet nga Strato, një nga shërbimet më të mëdha të Evropës për strehimin në internet. Me një plan fillestar falas prej 5 GB dhe integrim të drejtpërdrejtë me pajisjet Synology, është një opsion i shkëlqyeshëm për kopjimin e të dhënave. Ndërsa klienti i desktopit është shumë i lehtë për t’u përdorur, i mungon mundësia të planifikojë kopje rezervë ose t’i automatizojë ato. Dhe ky mund të jetë një problem i madh për përdoruesit që kanë një sasi të konsiderueshme të të dhënave të cilat duhet të mbështeten.


www.free-hidrive.com

Nga ana tjetër, ndarja e skedarëve është një opsion me HiDrive. Përdoruesit mund të krijojnë lidhje dhe t’u japin marrësve qasje vetëm për lexim ose redaktim. Planet e paguara ofrojnë mundësinë për të vendosur fjalëkalime për lidhjet e skedarëve. HiDrive nuk ruan saktësisht versione të ndryshme të një skedari; duhen fotografi të të gjithë kopjeve rezervë, në intervale kohore specifike.

Në cilësimet, ju mund të zgjidhni në cilin interval dëshironi që HiDrive të krijojë këto fotografi rezervë. Fatkeqësisht, siguria mbetet kohë e madhe me HiDrive. Nuk ka ndonjë kriptim privat, i cili është zhgënjyes. Në fakt, nuk ka asnjë kriptim nga ana e serverit. Dosjet janë të koduara kur ka në tranzit, me një kriptim SSL. Klientët në uebfaqe dhe klientët në desktop gjithashtu duket se kanë karakteristika të kufizuara.

Pse na pëlqen HiDrive:

Nëse dëshironi mund të instaloni HiDrive në sistemin tuaj. Por në shumicën e sistemeve, ajo tashmë vjen e instaluar si një shtesë, duke siguruar një mënyrë të shpejtë për të kopjuar të dhënat. Sshtë një nga shërbimet e pakta rezervë cloud që rekomandon vetë Sinologjia.

Nëse keni foto, mund të krijoni albume fotografish në internet dhe t’i ndani ato. Unë gjithashtu do ta rekomandoja këtë shërbim nëse doni një shërbim rezervë të instaluar paraprakisht dhe nuk keni shumë të dhëna për të kopjuar.

Lexoni rishikimin

Kopjimi i akullnajës

Mundësuar nga Amazon, unë mund të them që Glacier Backup është një nga shërbimet më të besueshme dhe të përballueshme në këtë listë. Shtë në vendin e katërt, sepse është një shërbim shumë themelor rezervë dhe mund të jetë pak i ndërlikuar për tu trajtuar nëse jeni plotësisht i ri për stacionin e diskut Synology dhe Amazon Glacier. Si bazë, dua të them që shërbimi nuk mund të rikthejë një skedar të humbur aksidentalisht, ose të rimarrë një dosje të vogël.

Krijoni kopjimin e të dhënave tuaja tek Amazon Glacier

Kur Glacier fillon nxjerrjen, duhet shumë kohë, pasi të dhënat merren të gjitha menjëherë. Glacier është një zgjidhje sekondare rezervë të cilën nuk dëshironi ta përdorni shpesh. Një përshtatje e përsosur për përdoruesit e Synology me arkivat e mëdha të cilat duhet të sigurohen.

Më duhet ta përmend këtë, nuk ka asnjë aplikacion të dhënë që të mund të shkarkojë ose të ngarkojë të dhëna, aplikacioneve të palëve të treta janë caktuar ajo detyrë shumë e rëndësishme – dhe të punojë ashtu si çdo aplikacion tjetër rezervë cloud. Glacier ka karakteristika të tilla si gjuajtja e bandës, sinkronizimi i skedarëve dhe caktimi i skedarëve. Mimi ndryshon nga 0.007-0.113 dollarë në muaj për GB, dhe çmimi i saktë varet nga qendra e të dhënave që ju zgjidhni për të ruajtur të dhënat brenda.

Pse na pëlqen kopja rezervë e akullnajës: 

Glacier përdor 256-bit encryption AES nga ana e serverit – për të mbrojtur të dhënat. Nuk ka kriptim privat, por ju merrni një ID të hyrjes dhe çelës pas regjistrimit. Ju duhet të futni këto kredenciale bashkë me kredencialet tuaja kryesore, për t’u regjistruar në një llogari.

Nëse nuk doni të ruani të dhënat në qendrat e të dhënave amerikane, mund të zgjidhni t’i transferoni ato në Evropë ose Azi. Dhe kjo është një avantazh i rëndësishëm i Glacier.

Symform

Symform u jep të gjithë përdoruesve të saj Synology 10 GB hapësirë ​​për ruajtje falas, pa tela të bashkangjitur. Sipas faqes së internetit të kompanisë, kjo hapësirë ​​mund të shtrihet në hapësirë ​​ruajtjeje ‘të pakufizuar’ falas, duke bërë vullnetarizëm ruajtjen tuaj shtesë të Sinologjisë në Symform.

Ndërsa testoni shërbime të ruajtjes në re, ka një mësim që kam mësuar – “falas” dhe “i pakufizuar” kurrë mos shkoni krah për krah. Kështu që unë fillova të studioj më shumë rreth pretendimeve të pakufizuara për ruajtje të Symform. Rezulton, për çdo 1 GB hapësirë ​​Synology dhënë Symform; ju merrni 2 GB hapësirë ​​re përsëri.

Pra, teknikisht, nuk ka asnjë hapësirë ​​të lirë të pakufizuar, edhe nëse kontribuoni me 1TB hapësirë, do të merrni përsëri 2TB hapësirë ​​në re. Ju gjithashtu mund të zgjidhni planet e paguara të cilat fillojnë me 10 dollarë në muaj për 100 GB të dhëna, dhe plani më i lartë i ruajtjes është në dispozicion për 1TB, i cili kushton 100 dollarë në muaj.

Gjithashtu, është pak e çuditshme duke i dhënë hapësirë ​​personale një kompanie rezervë reje; ju kurrë nuk e dini se si ata po e përdorin atë.

Pse na pëlqen simformi: 

Meqenëse Symform është bashkuar me Synology, instalimi i aplikacionit të tij është aq i lehtë sa ElephantDrive. Mund ta gjeni direkt në Menaxherin e Paketave. Ekziston gjithashtu një kriptim 256-bitësh AES në anën e serverit, por nuk ka ndonjë kriptim privat të disponueshëm.

Në përmbledhje…

Diskstacionet Synology janë të mira në ruajtjen e sasive të mëdha të të dhënave, dhe rezervimi i tyre është po aq i rëndësishëm sa edhe rezervimi i kompjuterave tuaj personal. Shtë një fakt për të ardhur keq që nuk ekzistojnë shumë aplikacione të mira rezervë, të cilat mund të plotësojnë nevojat e përdoruesve të Synology.

Sidoqoftë, jam përpjekur të bëj çmos t’i gjej ato. Dhe siç mund ta shihni, zgjedhja e shërbimit të duhur rezervë të reve do të varet nga sa ju jeni të gatshëm të shpenzoni, dhe sa kohë keni për të mirëmbajtur këto shërbime. Mos ngurroni të ndani çdo mendim ose koment që mund të keni më poshtë, dhe faleminderit për leximin!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me